Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zezajte vi slobodno @shamanNS ali čoveka znam ovde par godina, takođe još neke članove ovde sa supernove i drugih tema i niko neće da ih sluša posle kukate.

Nedelju dana napredni strucnjaci ne mogu da dodju da uvedu net.

Mogu da daju sta god hoce, da kupuju sve lige sveta dzabe im.

Prijatelj,i recite mi molim Vas da li je ista kompanija mts i supernova tako sam pročitao.Zanima me zbog toga ako je prošla optika mts kroz moju ulicu znači da mogu i na optiku od supernove?
pozdrav

Da li je ista kompanija mts i supernova tako sam pročitao.Ako je prošla optika mts kroz moju ulicu znači da mogu i na optiku od supernove?
Pravni sledbenik jeste Telekom Srbija AD u koga se utopila Moja Supernova d.o.o. ali u praksi mts posluje kao zasebni brend, odnosno isto kao i kada su ranije bili odvojeni. To u prevodu znači da, ako je mts optika prošla, neće proći Supernovina, niti možeš na mts infrastrukturi da uzmeš Super Plan pakete, već se kao alternativa nudi još i Yettel koji ju je zakupio. Bliže rečeno, Yettel nije podstanar i kod Supernove. Ako je ranije bivši Supernovin provajder (prim. aut Exe Net, Radijus Vektor, itd) prošao sa optikom pre nego što ga je Supernova kupila uporedo sa mts-ovom, imaćeš mogućnost izbora obe infrastrukture. Međutim, ako si u situaciji kao ja (u zgradi je samo Exe Net, sada Supernova i mts nas je preskočio zbog promene politike poslovanja) nećeš dočekati da prođe suprotna infrastruktura. Jedino čemu mogu da se nadam je da A1 prođe kod nas kad se ex Targo optika bude širila.

Pravni sledbenik jeste Telekom Srbija AD u koga se utopila Moja Supernova d.o.o. ali u praksi mts posluje kao zasebni brend, odnosno isto kao i kada su ranije bili odvojeni. To u prevodu znači da, ako je mts optika prošla, neće proći Supernovina, niti možeš na mts infrastrukturi da uzmeš Super Plan pakete, već se kao alternativa nudi još i Yettel koji ju je zakupio. Bliže rečeno, Yettel nije podstanar i kod Supernove. Ako je ranije bivši Supernovin provajder (prim. aut Exe Net, Radijus Vektor, itd) prošao sa optikom pre nego što ga je Supernova kupila uporedo sa mts-ovom, imaćeš mogućnost izbora obe infrastrukture. Međutim, ako si u situaciji kao ja (u zgradi je samo Exe Net, sada Supernova i mts nas je preskočio zbog promene politike poslovanja) nećeš dočekati da prođe suprotna infrastruktura. Jedino čemu mogu da se nadam je da A1 prođe kod nas kad se ex Targo optika bude širila.
U čemu je fora sa A1 optikom? Pročitao sam to na nekoliko mesta, ali mi je još uvek čudno. Jel to zato što ostali mobilni operateri već nude optiku, pa i oni moraju da idu za konkurencijom?

U čemu je fora sa A1 optikom? Jel to zato što ostali mobilni operateri već nude optiku, pa i oni moraju da idu za konkurencijom?
A zašto ne bi? A1 ima optiku u Hrvatskoj i Bugarskoj pa logično bi bilo da se uvede i kod nas. Exe je ranije uzimao link od mtel-a (A1 BG) i to je bila pesma. Supernova je poprilično zakomplikovala stvari toliko da ni IPv6 nije rešenje problema.

Jel ovo optika za Supernovu? U celom mestu je koaksijalni kabal ali ovo sam danas primetio na banderi blizu mene.

Prilozi

• 1693931407717.png
    1693931407717.png
    1.6 MB · Pregleda: 115
znaš i sam da po novom ugovoru možeš imati 2 uređaja koji idu uz paket besplatno i ako hoćeš možeš još dva dodatna koja se naplaćuju svaki po 300 din. mesečno....
ALI,
pošto je Supernova pijaca, možeš da se cenkaš sa njima i da dobiješ 3 TV-besplatno uz paket (tj.za 1 din.)
Pogledajte prilog 403390
ja sam uzeo i četvrti koji doplaćujem
Koja je " tajna " da i ja tako uradim ,inače imam Super exe sve 4 !?😃
znaš i sam da po novom ugovoru možeš imati 2 uređaja koji idu uz paket besplatno i ako hoćeš možeš još dva dodatna koja se naplaćuju svaki po 300 din. mesečno....
ALI,
pošto je Supernova pijaca, možeš da se cenkaš sa njima i da dobiješ 3 TV-besplatno uz paket (tj.za 1 din.)
Pogledajte prilog 403390
ja sam uzeo i četvrti koji doplaćujem
Koja je " tajna " da i ja tako uradim ,inače imam Super exe sve 4 !?
Poslao im mail .Posle 2 dana skoro mi stigao mail tipa da će poslati ekipu da utvrdi šta je problem :) .Onda im ja opet napisah da ne može tu ekipa ništa da sredi (osim da nabave neke druge boxove) već da mi sami obrišu jedan uredjaj sa portala .Posle par sati me pozvao neko sa lokalnog fiksnog broja i pitao me jesam li pokušao da izbrisem sa portala ..Kad sam rekao da jesam i da nece ,tražio mi je samo mac adresu od uređaja kog BiH hteo da izbrisem .Dao mac i sve bilo gotovo vrlo brzo :) .
Meni stvarno bolji posao radi aplikacija na tom TV gde je bio box ,nego sam box .Znam da kasni program nekih 20,30s ,al nema veze .
Oni za sve smetnje koje im se prijave otvaraju nalog za tehničku ekipu .
Meni su otvarali nalog za EPG uslugu 😄👍😂

Poslednja izmena od urednika:
Još nisu uveli ipv6 na optici???
Ni na bivšoj Exe optici?

Na novim Super Plan paketima je dostupan, kod starog je bilo oće kaki neće kaki i na kraju ostao samo IPv4, a na Super Exe definitivno ne.

da li jos neko iz lestana, kaludjerice, vince, boleca ima problema sa internetom veceras? nije prvi put, par puta u toku meseca se desavalo da jedan period internet radi ocajno, prekidi, veoma mala brzina, ne pomaze ni restartovanje rutera, nista. Kad ih zoves, sledi njihovo klasicno da je kod njih sve ok i da nema nikakvih problema. Izgleda da ce uskoro morati da padne raskid ugovora

da li jos neko iz lestana, kaludjerice, vince, boleca ima problema sa internetom veceras? nije prvi put, par puta u toku meseca se desavalo da jedan period internet radi ocajno, prekidi, veoma mala brzina, ne pomaze ni restartovanje rutera, nista. Kad ih zoves, sledi njihovo klasicno da je kod njih sve ok i da nema nikakvih problema. Izgleda da ce uskoro morati da padne raskid ugovora
sto pre to bolje po tebe

Možda pitanje nije za ovde, a možda je i glupo, ali nerviram se što nemam rešenje pa rekoh da probam.
Imam supernova i njihov onaj uređaj move n go, i kad gledam fudbal na areni (pretežno na premium 1, ali ne na svim utakmicama), slika je previše svetla, jarke boje, trava je žutkasta umesto zelena, i od tolike svetline neprijatno je da se gleda. Istu utakmicu kad pustim preko IPTV (mag520 uređaj) na istom kanalu onda je slika mnogo bolja, da ne kažem normalna za jeenu utakmicu. Evo prilažem i slike od oba uređaja, možda primetite i sami.
Možda ima veze i to što je na IPTV 1080i HD, a na supernova HDR10 2160p UHD???

Prilozi

• IMG_20230907_211502.jpg
    IMG_20230907_211502.jpg
    177.4 KB · Pregleda: 58
  • IMG_20230907_211451.jpg
    IMG_20230907_211451.jpg
    181.8 KB · Pregleda: 58
Prebaci box na 1080p i isključi HDR.

Prilozi

• IMG_20230907_215117.jpg
    IMG_20230907_215117.jpg
    61.3 KB · Pregleda: 52
  • IMG_20230907_215049.jpg
    IMG_20230907_215049.jpg
    59.8 KB · Pregleda: 40
Džaba i kada se isključi HDR, onda su boje potpuno slabe (isprane). Jednostavno na ovim uređajima je očajna slika. Možda eventualno na nekim televizorima se bolje uklope, na mom LG nikako. Preko kartice je odlična slika, IPTV je takođe bio odličan, ali preko movi n go je očajno. Sa uključenim hdr-om drečavo, a kada se isključi onda je još gore, potpuno isprane boje.

Vidim danas reklamu da od oktobra Fox movies postaje Star movies. Jel se zna što, novi vlasnik ili..

Tenda mw5
Mada iskreno razliku izmedju prethodnih 80 i sada 200mbit vidiš jedino kada meris brzinu
Treba mi brze zbog download igara na XBOX, sve ovo sad sto izlazi je 50+ GB. Ili kad dodjem s posla pa me saceka takav neki update :D
Za svakodnevnu upotrebu nije bitno toliko.

Kad budem menjao njihov ruter sa mojim, treba li mi sta od podesavanja?

Vidim danas reklamu da od oktobra Fox movies postaje Star movies. Jel se zna što, novi vlasnik ili..
Rebrendiranje, u odredjenim regionima, istraživah malo. I nije samo za Movies, već cela Fox grupa. Vlasnik je isti, za sada.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno