Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrati karticu ponovo,vidi samo da je ubodes pravilno-cip mora biti okrenut na gore. Kartica mora biti ubacena skroz u uredjaj. Kad je ubacis viri jedno 1cm ne upada skroz.

Kod mene agonija traje od petka 14.04.
Zvao sam dva puta juče i dva puta danas jer mi je problem pošto radim od kuće, a konekcija prekida na svakih 15 - 20 min.
Zanimljivo je što svima u zgradi prekida i u zgradi pored. Posle ubeđivanja sa agentom da nije do rutera, zvali su me i rekli da je problem na čvoru. Sad je pianje koliko to može da potraje. Očigledno ću morati da nabavim neki mobilni internet :cautious:

Prilozi

• Untitled2.jpg
    Untitled2.jpg
    22.8 KB · Pregleda: 55
  • Untitled6.jpg
    Untitled6.jpg
    21.1 KB · Pregleda: 57
zadnjih par dana, uglavnom u vecernjim satima internet puca na par minuta svakih 10-15 minuta ono oko 1-2 uvece. i danas je pukao na par min pre mozda pola sata. da li jos neko ima ovakve prekide?

Da li korisnici na optici dobijaju IPv6 i da li moram nešto ja sa moje strane da uradim da bih je dobio?

Korisnici na optici su dobijali IPv6 ali već neko vreme ne dobijaju. Bar je takav slučaj na bivšoj ExeNet mreži.

• Like
Reagovanja: uji
Ja sam član Exe mreži od februara i imam Ipv6 adresu...

Kod mene agonija traje od petka 14.04.
Zvao sam dva puta juče i dva puta danas jer mi je problem pošto radim od kuće, a konekcija prekida na svakih 15 - 20 min.
Zanimljivo je što svima u zgradi prekida i u zgradi pored. Posle ubeđivanja sa agentom da nije do rutera, zvali su me i rekli da je problem na čvoru. Sad je pianje koliko to može da potraje. Očigledno ću morati da nabavim neki mobilni internet :cautious:
Imaš u Yettelu karticu na prepaid, 550 dinara košta i dobijaš 15GB neta ili 10, nisam siguran, i traje ti 15 dana. Dobra opcija dok ti ne srede :)

Poštovani,

Obzirom da je na Vašoj adresi instaliran modem za pružanje usluga putem optičke infrastrukture, obaveštavamo Vas da ne možete samostalno da pristupite istom i izvršite potrebna podešavanja.

Molimo Vas za povratnu informaciju ukoliko ste saglasni da Vaše obraćanje prosledimo kolegama iz nadležne službe kako bi Vas kontaktirale u cilju podešavanja instalirane opreme.

Srdačan pozdrav
Jel ovo podešavanje mora fizički da se odradi sa dolaskom montera ili oni to rade kompjuteski? Stvarno mi nije jasno zašto onemogućavaju pristup ruteru...

Da li je neko imao problem da mu se web stranice do pola ucitavaju ili da postoji lag od 3-6 sekundi da se web stranica pocne ucitavati? Razlicite web stranice su upitanju i ne desava uvek a kada se desava, ping recimo googla je ok, nema izgubljenih paketica i ping je manji od 20ms. Speed test pokazuje sve normalno tj brzinu koja bi trebala da bude, ali ponekad "Finding optimal server" bas traje ... pa moram da osvezim stranicu itd.

Zna li neko ocemu se radi?
Hvala.
Bili su mi tehnicari iz Supernove proverili zice, menjali konektore i ruter ali sve je i dalje isto. Kod NOVIH RUTERA KOJE DAJU I IMAJU HW verziju 1.1 se NE MOZE VISE MENJATI LAN IP zakljucali su tu opciju! Koja god IP da se upise ruter izjavi da je invalid! Ja sam im govorio da je moja konekcija uredu a da je problem negde drugde ali ....

Sumnjam u los QOS na CMTS-u ili negde drugde na njihovom linku u mojoj okolini, jer da je problem globalni svi bi se bunili. Kako to izgleda moze se vidi na slici. Ping ide bez problema na 8.8.8.8 ali DNS zahtevi na isti jedva prolaze. Dakle mozda je postavljen visok prioritet na ping da on prolazi bez obzira na saobracaj na linku a to nije uradjeno za DNS port 53 pa se zbog toga paketici gube. Sto je web stanica komplikovanija teze se ucitava jer ima vise DNS zahteva pa je veca verovatnoca da neki od tih zahteva nece proci. Samo da se podigne prioritet za port 53 ce samo poboljsati surf ali ne i resiti problem, mislim da bi trebalo podici i prioritete i za HTTP/HTTPs portove takodje.

Naravno, Speedtest radi bez problema pokazuje brzinu koju placam, to je optimizovano kako treba :).
Probao sam isti test i sa DNS serverom 109.122.99.129, isto se desava.
Test sam radio samo na IPv4, IPv6 je u window-su bio diseblovan.

Da li ima neko ideju sta dalje ?

Prilozi

• dns 8888_2.png
    dns 8888_2.png
    166.1 KB · Pregleda: 46
  • dns 8888_3.png
    dns 8888_3.png
    359.2 KB · Pregleda: 47
  • dns 8888_6.png
    dns 8888_6.png
    185.2 KB · Pregleda: 46
Samo raskid sa tim cobanima

Sta pises eseje,tamo rade sega mega kadrovi koji o tome znaju manje od baba vange

Celu mrezu im rade xxxxx podizvodjaca,njihov maximum je resetuj modem

Pisao sam ranije,ide ip preko Nemacke,zato ima problema
Ping do Sofije 45 a do Frankfurta na 1500km je 35,GeForce now

Samo raskid sa tim cobanima
ali bukvalno, samo raskid. cekamo ja i moji da sbb zavrsi instalaciju kod nas u zgradi. ponudjena nam je neka akcija 18 mes/1d. a ove SN po ugovoru ima do predkraj godine, pa je kinda ok i da prebolis tih 3000. u zadnje vreme su katastofa. brzina je super, jedva ispod ugovora (placamo 100, imamo ~95) ali je sama mreza jako nestabilna kod nas u moravickom okrugu (da ne otkrivam bas sam grad). svako vece dosta puca net ono na svakih 10-15 minuta pukne na minut dva, a nekad i na 5-6min pukne. nekad oko 1 posle ponoci, nekad dva, nekad tri, ali tuda uvek puca. i u zadnjih par dana puca pomalo, ali ne tako cesto i u popodnevnim casovima. dok je bio telemark ljudi koji su ga imali, uvek je bio super (mi smo tada bili na mts box).

addendum: evo, sad su bili kratki prekidi (6:45PM) ovo je nepodnosljivo

Sada sam zvao kol centar izgleda da su ga spojili sa MTS-ovim, ista je ona muzika prilikom cekanja, i na pocetku kazu dobrodosli u mts kontakt centar...
Uglavnom, rekli su mi da mi ne mogu dati pristup ruteru za opticki internet vec da ukoliko zelim da se izvrsi neka provera podataka ili promena naziva mreze/passworda treba se proslediti zahtev kolegama. Boze me sacuvaj.

Sada sam zvao kol centar izgleda da su ga spojili sa MTS-ovim, ista je ona muzika prilikom cekanja, i na pocetku kazu dobrodosli u mts kontakt centar...
Uglavnom, rekli su mi da mi ne mogu dati pristup ruteru za opticki internet vec da ukoliko zelim da se izvrsi neka provera podataka ili promena naziva mreze/passworda treba se proslediti zahtev kolegama. Boze me sacuvaj.
pa da l' su oni normalni??

Ja imam Technicolor tc7210 .
Kad pukne internet nikako nece sam da podigne sistem dok ne restartujem na dugme . Dali i kod vas tako ili ima neka podesavanja

Reci mi da li dobar wifi signal ima ruter. Meni rekli da moram da pređem sa exe neta na sn. A stari ruter predobar, celu kuću pokrivao.

Reci mi da li dobar wifi signal ima ruter. Meni rekli da moram da pređem sa exe neta na sn. A stari ruter predobar, celu kuću pokrivao.
Jeste, u svim prostorijama na tom spratu gde je ruter imam punu brzinu. Dole u dvorištu polovično, ima i 2.4 i 5GHz a model je
Huawei HG8245W5-6T beli sa mts logoom, možda ti neće ni menjati opremu ako ne želiš...

Imam supernova optiku..Uz sve probleme imam dva ista laptopa (Lenovo g580) koji imaju problema sa wifi povezivanjem..Pokušao raznwe kombinacije..Menjana wifi kartica...Ruter ZTE F680...Možda neki predlog

Podesi kanal na wifi koji ti odgovara.

Imam supernova optiku..Uz sve probleme imam dva ista laptopa (Lenovo g580) koji imaju problema sa wifi povezivanjem..Pokušao raznwe kombinacije..Menjana wifi kartica...Ruter ZTE F680...Možda neki predlog
Kakvi su problemi sa povezivanjem?Ne mogu da se povežu na wifi,nemaš brzinu na wifi?Zagušen ti etar na 2,4 opsegu?Kakva je situacija sa povezivanjem mobilnog telefona?Probao da negde pozajmiš wifi ruter pa da promeniš kanal?Moraš dati više informacija ako hoćeš rešenje....
Podesi kanal na wifi koji ti odgovara.
Nema pristupa tom ruteru tako da nema promene kanala.A to je verovatno problem.

Pa nek mu pristupi,to je bar najmanji problem.. Ima u temi podatke i na netu ih moze naci.

Da li Supernovina aplikacija za android TV radi na Orion internetu? Planiram da predjem kod njih i to samo internet. Daju 24 meseca upola cene.

@ahim opštepoznato je da Intelove combo Bluetooth WiFi kartice su očaj živi pa probaj da povežeš telefon i na njemu aktiviraš USB tethering kablom. Tako ja trenutno radim sa Y530 zbog nedostatka opsega od 5GHz.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno