Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pitanje u vezi Move N GO aplikacije, mozda je bilo, izvinjavam se ako jeste..
Da li postoji neki nacin instalirati je na vidaa operativnom sistemu(Hisense tv), kada pokusam preko telefona da odradim screen sharing, tv mi uopste ne nalazi, probao sam na Teslin tv i radi odlicno, ali me zanima da li postoji neko resenje za Hisense televizore. Hvala unapred :)

Drustvo da li je neko raskinuo ugovor sa Supernovom pre isteka ugovora i ako jeste koliki su penali?

Zasto bi raskidao?
Placas gratis mesece koje si dobio od njih

Da li postoji neki nacin instalirati je na vidaa operativnom sistemu(Hisense tv), kada pokusam preko telefona da odradim screen sharing, tv mi uopste ne nalazi, probao sam na Teslin tv i radi odlicno, ali me zanima da li postoji neko resenje za Hisense televizore. Hvala unapred :)
Moze skini app sa neta za smart tv, onda ubacis fleš i instaliras... Lepo radi.

da ne citam sada 700 strana, jel ima neka opcija da se login od mobilne app iskoristi na android boxu za gledanje na tv ...
u bosni nema opcije za smart tv a ako postoji neka modifikovana app da iskoristim . ako je moguce

pricalo se da su provajderi izmislili neku 'taksu za ukljucenje' za takve slucajeve...
sto ih ne pitas?

Može na divlje, preko pretraživača na tv-u. Ovo je aplikacija Move smart, ona je pravljena za tv. Kada je skineš, ideš u fajlove, pronadješ je i instaliraš. Nakon toga kada udješ u apk, izadje kod koji je potrebno da se iskuca preko naloga, tj telefon na kome imaš move n go, tu udješ u podešavanja, pronadješ opciju za dodavanje uredjaja i to je sve. Kanali preko apk na tv-u će raditi.
Izvlote link za skidanje.

Ne svidja mi se poslovanje, usluga... To za gratis mesece i popust za pakete mi je ok ali da li se placa jos nesto
Probaj preko akvitizitera da umuvas mts optiku 14 meseci kao ja (pored supernove). Supernovu sutni sa strane i placaj racune dok ne istekne, a ovo arci 14 meseci free :)

Moze skini app sa neta za smart tv, onda ubacis fleš i instaliras... Lepo radi.

Može na divlje, preko pretraživača na tv-u. Ovo je aplikacija Move smart, ona je pravljena za tv. Kada je skineš, ideš u fajlove, pronadješ je i instaliraš. Nakon toga kada udješ u apk, izadje kod koji je potrebno da se iskuca preko naloga, tj telefon na kome imaš move n go, tu udješ u podešavanja, pronadješ opciju za dodavanje uredjaja i to je sve. Kanali preko apk na tv-u će raditi.
Izvlote link za skidanje.

Kao mislite da instalirate Android apk na Vida os?

Pa zato i pitam. Dele se netacne informacije.

Državna sisa je državna sisa i ne vodi se računa ni malo. Prešao, tačnije vratio sam se u SBB u decembru još. Malopre me zove lik iz Supernove kaže treba da vidim koji je vaš kabl da bi ga ugasio (ili šta već). Ja mu kažem nisam tu ali vidi se koji je moj kabl onaj što je zakačen na mom krovu, kaže on da da da ali u nekom razdelniku treba da ga nađem. Reko ne mogu sada. Kaže on ok iseći ćemo ga mi pa vi kada budete rešili da se vratite ponovo ćemo da vučemo sve novo ispočetka instalaciju . A do mene ima preko 150m kabla + lepo položen kroz kuću. Ja mu kažem ostavite ga tako ionako se ne koristi isto tako mi je bilo i sa SBB pre tri godine kada sam od njih prešao kod vas, oni ništa nisu dirali i sad kada sam se vratio kod njih, investicija njihova 0 dinara sve je spremno bilo samo nakačili urređaje i sve radi. Kaže neka iseći ću ga ja pa kad budete rešili da se vratite idemo sve iznova. 😱
U prevodu najverovatnije i neću da se vraćam kod njih jer ponovo da mi razvlače sve nije to to. Da su samo ostavili kao SBB sigurno bi šetao tamo 'vamo ono za 12 meseci po dinar. SBB da im pošalje jedno 100gr kafe jer supernova mozgovi uspeli da me ostave kod iZdAjNiKa Šokala za vjek vjekov

Državna sisa je državna sisa i ne vodi se računa ni malo. Prešao, tačnije vratio sam se u SBB u decembru još. Malopre me zove lik iz Supernove kaže treba da vidim koji je vaš kabl da bi ga ugasio (ili šta već). Ja mu kažem nisam tu ali vidi se koji je moj kabl onaj što je zakačen na mom krovu, kaže on da da da ali u nekom razdelniku treba da ga nađem. Reko ne mogu sada. Kaže on ok iseći ćemo ga mi pa vi kada budete rešili da se vratite ponovo ćemo da vučemo sve novo ispočetka instalaciju . A do mene ima preko 150m kabla + lepo položen kroz kuću. Ja mu kažem ostavite ga tako ionako se ne koristi isto tako mi je bilo i sa SBB pre tri godine kada sam od njih prešao kod vas, oni ništa nisu dirali i sad kada sam se vratio kod njih, investicija njihova 0 dinara sve je spremno bilo samo nakačili urređaje i sve radi. Kaže neka iseći ću ga ja pa kad budete rešili da se vratite idemo sve iznova. 😱
U prevodu najverovatnije i neću da se vraćam kod njih jer ponovo da mi razvlače sve nije to to. Da su samo ostavili kao SBB sigurno bi šetao tamo 'vamo ono za 12 meseci po dinar. SBB da im pošalje jedno 100gr kafe jer supernova mozgovi uspeli da me ostave kod iZdAjNiKa Šokala za vjek vjekov

verovatno su posumnjali da ces 'pozajmiti' od nekog cam/stb...

pa ne, kad je u pitanju standardni dvb-c.
mozda je veca potraznja zbog famozne "Lige Šampona"...

Mislim da je u pitanju Coax a ne optika, jer da je optika ne verujem da bi onda SBB koristio njihov optički kabl...
Nije ni koristio. Ja sam do 2020 koristio SBB.
2020 sam prešao u Supernovu i kokplet novo mi provukli kroz kuću. Doveden kablić debljine 3-4mm od bandere do rutera, SBB nisu dirali ništa. Pre par meseci kada je SBB došao samo nakačio onaj njihov neki uređaj koji meri signal i samo fazon uhuuuuu vrh nema penjanja po krovu signal top. Zakačiše i odoše za 10 min

Kad SuperNova uvodi net i kablovsku zanima me, kako uvode ovu optiku u kuće, znam kako mi rekoše neki da je sa stuba kao, pa uglavnom na krov.
Kako im ide onda šema, jel tu ima neki razdelnik prvo, pa onda UTPom ili koaksijalom dalje?
Jel ide posle prvo u neki modem, pa onda iz modema prema boxu, TVovima i u ruter ili?
Čitam da to rade neki podizvođači, a čuo sam da ih ima svakakvih, pa me zanima imaju li obavezu da ispoštuju plan onoga kome se uvodi kuda će kablovi tačno da idu, kuda da se buši itd. ili mogu da rade onako kako im odgovara i pruže kabl kuda im je najlakše i da ga štede, i da postave ruter gde im je najlakše?

Pojma i logike bez, jer je to uglavnom priucena ekipa koju ne zanima logika, vec podizvodjacki bonus za novu instalaciju ili kako god da se zove. Ako nema utroska materijala, to se ne racuna, pa sve i da imas savrseno izvedenu instalaciju. Pazi ti kad budu sekli to da ne potkace i sbb infrastrukturu.

@Koincidentan
Optički kabl ide sa stuba na krov (ankerišu ga za gredu obično) može da ide i na zid visoko ako imaju gde da ga prikače.
Taj isti kabl ulazi u kuću i ide do mesta hde će ti biti optički ruter (tu se nalaze: modulator za DVB-C - iz njega izlazi koaksijalac, pa iz njega dalje ide ruter za net)
Sa te lokacije dalje idu: koaksijalac, mrežni kablovi, možda kabl za fiksni telefon.

Do svakog televizora moraš da dovedeš koaksijalac, a moj savet je da najbolje imaš i mrežni kabl.

Istice mi ugovor 08.03 (iako oni navedu 02.03 u mail-u) pa da pitam na koji nacin radite raskid ugovora, citam ovde da to mora mesec dana pre isteka ugovora, poslao sam mail-om i dobio sledeci odgovor:
"Raskid korisničkog odnosa za Supernova usluge je regulisan Opštim uslovima poslovanja.
Korisnik može da otkaže korisnički odnos, dolaskom u korisnički centar i potpisivanjem zahteva za raskid ugovora uz otkazni rok od 30 dana. Korisnik ima obavezu da izmiri sva dugovanja prema vlasniku KDS-a i vrati opremu koju je dobio na korišćenje, najkasnije do 7 dana posle isteka otkaznog roka.
Zahtev za raskid korisničkog odnosa podnosi korisnik usluga u našoj poslovnici."

Sutra u poslovnicu onda.

Poslednja izmena:
Da li neko moze da mi kaze koje posledice moze neko da snosi i da li moze,ako umesto njihovog rutera/modema u drugu prostoriju,na njihovu instalaciju ubaci avoj ruter koji lupi i podesi?Naravno da mi u call centru kazu mora njihov uredjaj,placa se 300 mesecno....ali dzabe kad je wifi bylja!
Znaci imam jedan njihov i ne treba mi drugi vec hocu svoj neki da izaberem i odatle samo da lanom povezem komp.
Mogu li to daznati,proveriti,otkriti na daljinu i mogui me iskljuciti,tuziti itd?
Hvala.

ne mozes povezati svoj modem.

@Koincidentan
Optički kabl ide sa stuba na krov (ankerišu ga za gredu obično) može da ide i na zid visoko ako imaju gde da ga prikače.
Taj isti kabl ulazi u kuću i ide do mesta hde će ti biti optički ruter (tu se nalaze: modulator za DVB-C - iz njega izlazi koaksijalac, pa iz njega dalje ide ruter za net)
Sa te lokacije dalje idu: koaksijalac, mrežni kablovi, možda kabl za fiksni telefon.

Do svakog televizora moraš da dovedeš koaksijalac, a moj savet je da najbolje imaš i mrežni kabl.
Aha, znači sa krova optičkim kablom idu dalje kroz kuću do mesta gde će biti ONT, a onda dalje iz ONTa kaoaksijalom do TVova i opet iz ONTa UTPom ili koaksjalom do rutera.

Zanima me jel mogu detaljno da trazim gde da tačno buše, kuda da se vode kablovi, čisto smislu da se ne buši i provlači gde se stigne, nego da to ide uz zid i ispod praga itd? Jel to sve njima u obavezi ili?

Aha, znači sa krova optičkim kablom idu dalje kroz kuću do mesta gde će biti ONT, a onda dalje iz ONTa kaoaksijalom do TVova i opet iz ONTa UTPom ili koaksjalom do rutera.

Zanima me jel mogu detaljno da trazim gde da tačno buše, kuda da se vode kablovi, čisto smislu da se ne buši i provlači gde se stigne, nego da to ide uz zid i ispod praga itd? Jel to sve njima u obavezi ili?
Optika stiže do rutera , posle koaks za tv.
Da oni buše pitaju te gde želiš i daju i svoje mišljenje, a ti posle finese i to, kanalete ovo ono. Evo kod mene, pogodili ćoše u milimetar alal im vera.
IMG_20230208_160054.jpg

Meni odbili zahtev za IPv6 na optici, kazu ne postoje tehnicke mogucnosti??

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno