Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni su savetovali da stavim samo na tv granu, a u modem ide signal direktno iz mreže. Pravio mi je problem pojačivač na modemu , imao sam mnogo prekida
Ulazi kabal u stan, ide na razdelnik 1in 2 out, sa tog razdelnika jedna grana ide na ruter, a druga grana ide na drugi razdelnik 1in 3 out. Sa tog drugog razdelnika 1 in 3 out idu tri grane ka tri televizora. Umesto tog razdelnika 1 in 3 out treba staviti pojačivač signala.

Kako 10x manji, to onda znači da je 8 decibela dolazni signal? Do televizora mora bar 55 decibela da dolazi signal.
E pa tako nam i treba kad šturo pišemo.:LOL: Ti o televizoru a ja o modemu.
Na modemu imam atenuator, inače je direktan signal bez razdelnika oko 11dBmV.
Na TV-u nemam pojma. Imam MOVE pa mi reci kako da izmerim. Trebalo bi da je direktno oko 70dBµV.

Nego, koliki je signal direktno na kablu? Ja koristim modem da očita vrednosti. Svi ti razdelnici daju gubitke oko 9dBmV što bi TV aparati trebalo da mogu podneti osim ako signal nije preslab u startu.

Poslednja izmena:
E pa tako nam i treba kad šturo pišemo.:LOL: Ti o televizoru a ja o modemu.
Na modemu imam atenuator, inače je direktan signal bez razdelnika oko 11dBmV.
Na TV-u nemam pojma. Imam MOVE pa mi reci kako da izmerim. Trebalo bi da je direktno oko 70dBµV.
Da bi izmerio jačinu signala u decibelima kod samog televizora tj risivera treba ti instrument.
Jedan instalater mi je rekao da do televizora mora minimum 55 decibela da bi radilo kako treba.

Zavisi i od samog TV-a. Kao i modemi tako i različiti televizori različito podnose jačinu.
Ovako napamet, ako je minimum 55 a to mu dođe negde oko -5 u mV i sa -9 zbog razdelnika, bilo bi negde ispod 4dBmV direktno na modemu. Mada za tolike smetnje bi značilo da je zapravo još slabiji. Razdelnik je balansiran ili nebalansiran?

Zavisi i od samog TV-a. Kao i modemi tako i različiti televizori različito podnose jačinu.
Ovako napamet, ako je minimum 55 a to mu dođe negde oko -5 u mV i sa -9 zbog razdelnika, bilo bi negde ispod 4dBmV direktno na modemu. Mada za tolike smetnje bi značilo da je zapravo još slabiji. Razdelnik je balansiran ili nebalansiran?
Razdelnik 1/2 ima slabljenje 3.7 decibela na oba izlaza, a razdelnik 1/3 ima slabljenje 5.7 decibela na sva tri izlaza.

bitniji je kvalitet signala odnosno odnos signal/shum

Zato i treba modem staviti direktno pa pogledati parametre. Dobar je ako nemaš merač jačine a može da nagovesti prisustvo problema. Da se navrat-nanos ne bacaju pare na skupe aktivne razdelnike.

Zato i treba modem staviti direktno pa pogledati parametre. Dobar je ako nemaš merač jačine a može da nagovesti prisustvo problema. Da se navrat-nanos ne bacaju pare na skupe aktivne razdelnike.
Sa internetom nema problema, a kad se priključi jedan televizor kablom bez razdelnika radi sve kako treba. Očigledno dolazni signal je dovoljan za jedan TV.
Dok signal prođe kroz dva razdelnika oslabi se za oko 10 decibela.

Čak i da je stvarno rešenje nabavka pojačivača, kako znati koji uzeti kad ne zna kolika mu je jačina u startu?
Modem sam iskoristio da prikaže jačinu pa sam na osnovu toga i odabrao odgovarajući atenuator, za sve kombinacije sa ili bez razdelnika. Ovde sam postavio nekoliko tih slika. Ako može da pristupi modemu, šta košta da očita vrednosti direktno sa kabla? Bar će znati na čemu je (nisam mislio na nelegalne supstance:)).

Čak i da je stvarno rešenje nabavka pojačivača, kako znati koji uzeti kad ne zna kolika mu je jačina u startu?
Modem sam iskoristio da prikaže jačinu pa sam na osnovu toga i odabrao odgovarajući atenuator, za sve kombinacije sa ili bez razdelnika. Ovde sam postavio nekoliko tih slika. Ako može da pristupi modemu, šta košta da očita vrednosti direktno sa kabla? Bar će znati na čemu je (nisam mislio na nelegalne supstance:)).
Da se kupi pojačivač sa regulacijom pojačanja. I onda pojačavati ili smanjivati po potrebi. 😊
Javiću šta je bilo na kraju, da li smo rešili ili ne.

ja na poslu imam supernovu tv i net i ako se preko fire sticka zakacim na moj nalog eon tv mogu da gledam sport klub ili je to moglo do avgusta?

Pozdrav ljudi. Imam problem sa move n go. Kada vratim bilo šta na televizoru unazad slika nije "glatka" kao kada se gleda uživo, nego pomalo "secka". Modem je restartovan bezbroj puta iz svakakvih razloga i to nije donelo boljitak. Da li je još neko imao ovaj problem i šta je rešenje?

Poslednja izmena:
Krajnje je vreme da skinu sa liste kanal "Belarus 24" i puste nešto drugo. Kanal ne radi skoro tri meseca a i dalje stoji...
Ali najjače je jedan od MTV kanala ne sećam se tačno broja ali je od 400 do 406 neki, godinu dana u onom info delu koji kaže koja je emisija trenutno, pisalo POZDRAV IZ GORNJEG MILANOVCA. Skoro tek promenili ali i dalje je neki info iz GM

@Voste995 Ako misliš i primećuješ to najviše na sportskom sadržaju a koristiš Move hybrid box?? odgovor je: ne, nema rešenja & to što vidiš je razlika između 25fps stream-a i 50fps DVB-C verzije istog tog kanala. Live na Move hybrid boxu cepa DVB-C / kablovski signal a čim kreneš u nazad prebacuje te na sakati stream.

Ili nije to to nego drugi problem kod tebe?

@shamanNS Upravo to. Kad vratim fudbal primetim da slika nije identična. Do pre par meseci sam imao eon i taj problem koliko se sećam nisam imao kod njih. U čemu je razlika?

@Voste995 Razlika je da na Eon SmartTV app koristi interlaced, 50 fps stream (a na mobilnom i sajtu 25 fps) a Supernova nema 50fps stream već roka isti 25fps stream svuda (i sajt i mobilna app i SmartTV app, i app na Move boxu).

Drugim rečima pilići Supernova sa kvalitetom isto kao i MTS / Telekom sa Iris Go / Iris Smart.

@Voste995 Razlika je da na Eon SmartTV app koristi interlaced, 50 fps stream (a na mobilnom i sajtu 25 fps) a Supernova nema 50fps stream već roka isti 25fps stream svuda (i sajt i mobilna app i SmartTV app, i app na Move boxu).

Drugim rečima pilići Supernova sa kvalitetom isto kao i MTS / Telekom sa Iris Go / Iris Smart.
Jasno mi je sve. Meni je iritantno baš kad vratim, ali sad bar znam da nije do mene. Ostaje nada da će se popraviti u budućnosti. 😂

Ala smo optimistični...:LOL:
Celo leto mi se ta skalamerija zakucavala kao što ide BSOD na računaru (slika se ukoči a ton u rafal sve dok se sam ne resetuje). Potajno sam priželjkivao da crkne pa da ga se rešim, šteta, opstade nekako.
Rešenje? Preći na CAM i miran si donekle. Ili da nagovorimo nekako ove gurue da nam počupaju te njihove kanale i sastave liste da se ne žderemo više.:sneaky:

Nevezano za ovo... Ukoliko imate problem sa MOVE boxom, reset modema nije rešenje. Treba (i) reset boxa dužim pritiskom na On/Off dugme pa izborom opcije Pokreni ponovo kad se pojavi na ekranu. I tehničari preporučuju ovo često.;)

Pisao sam pre dva dana o problemima sa televizijom i rekao da ću javiti šta je bilo na kraju. Došli su instalateri i merenjem jačine signala utvrdili da je dolazni signal slab, da je oko 50 decibela. Onda su u zgradi pojačali dolazni signal na 70 decibela, a svaki televizor je sada dobijao 60 decibela. Posle te njihove intervencije televizija na sva tri televizora radi bez problema.

Sta su poceli ovi iz supernove da zivkaju da se obnovi ugovor , nikada za ovih 10 god nisu zvali da li postoji drugi provajder pa da nabrzaka odrade jos 2 god ugovora ili sta je vec mora postojati neka caka

I mene smaraju na svakih 15 dana. Ne znam šta im je, pre su bili srećni da ti istekne UO da bi naplaćivali više

Pisao sam pre dva dana o problemima sa televizijom i rekao da ću javiti šta je bilo na kraju. Došli su instalateri i merenjem jačine signala utvrdili da je dolazni signal slab, da je oko 50 decibela. Onda su u zgradi pojačali dolazni signal na 70 decibela, a svaki televizor je sada dobijao 60 decibela. Posle te njihove intervencije televizija na sva tri televizora radi bez problema.
Dobro je da ne bacaste pare na pojačivače koje bi pre svega pogrešno odabrali a pitanje i kako bi funkcionisali. Na njima je bilo da reše to bez budževina po stanu.
Napisao sam da je sigurno slabiji od onih "minimum 55" ali 50 i još -4 sa razdelnikom... To bi za modem bilo do -14dBmV. I on je normalno radio?:unsure: Mogli su da se slikaju parametri i postave ovde da se čudimo, ja tačnije.:) Koji je model ako se zna a nije tajna?

Dobro je da ne bacaste pare na pojačivače koje bi pre svega pogrešno odabrali a pitanje i kako bi funkcionisali. Na njima je bilo da reše to bez budževina po stanu.
Napisao sam da je sigurno slabiji od onih "minimum 55" ali 50 i još -4 sa razdelnikom... To bi za modem bilo do -14dBmV. I on je normalno radio?:unsure: Mogli su da se slikaju parametri i postave ovde da se čudimo, ja tačnije.:) Koji je model ako se zna a nije tajna?
Ne znam model modema, nije to kod mene. Očigledno je modem dobijao oko 45, 46 decibela posle razdelnika 1/2 i radio je. Instalater kaže da televizija u nekim slučajevima može da radi i kad televizor dobija 45 decibela. Oni se trude da televizor dobije minimum 55, a u ovom slučaju televizori sada dobijaju jačinu signala 60 decibela.

Može TV i sa 40 ako si u izolovanom kraju ali modem je taj koji obično prvi štuca. Postoji neka "univerzalna" zelena granica -7 do +7dBmV, van toga kreću polako problemi. Mada, jedan kolega postavio ovde parametre svog TC7210 sa jačinom oko -11dBmV pa tvrdio da nije imao smetnje. Ko će ga znati koliko može konkretan model da podnese, nigde informacije a nije baš nevažan podatak.

Može TV i sa 40 ako si u izolovanom kraju ali modem je taj koji obično prvi štuca. Postoji neka "univerzalna" zelena granica -7 do +7dBmV, van toga kreću polako problemi. Mada, jedan kolega postavio ovde parametre svog TC7210 sa jačinom oko -11dBmV pa tvrdio da nije imao smetnje. Ko će ga znati koliko može konkretan model da podnese, nigde informacije a nije baš nevažan podatak.

Instalater kaže može da radi televizija i na 45 decibela ako je dobro stanje mreže. To je to što ti kažeš.

U čemu je fora sa potpisivanjem ugovora preko kurirske službe? Nakon što smo dogovorili da ostaje stari paket, rečeno mi je da šalju ugovor preko kurira. Pitao sam ih da li treba to potpisati pa da vratim nazad, rekli su da se to odmah potpisuje i da jedan primerak ide njima jedan meni. Jutros je otac preuzeo taj paket od poštara, samo jedan primerak ugovora. Da li ja treba nešto da radim sa tim?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno