Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
u video klub ubačen "pickbox now"

Danas su mi na drugoj lokaciji "uveli" SN Super plan 2L paket i nisu mi dali ni 1 move, popizdeo sam i sad moram da zovem tamo call centar da se napinjem s njima

U pitanju je Globo HDX1, to su oni među najstarijim njihovim uređajima.
Viđao sam neke risivere na KP cena oko 3000, 3500rsd
Nabaviš drugi i poturiš im a oni: "Sve OK". Pa pitaš koliko bi koštalo da si ga nehotice pokvario i oni kažu: "Obično bismo naplatili 8.000 ali pošto je u pitanju model predviđen za staro gvožđe ne bi vas ništa koštalo".
Ili im ga prosto vratiš a kad konstatuju nedostatak dela kažeš da si ga takvog i dobio.;)

Ne znam tačno kako je ispalo ali probao bih opravku, otvaranje, lepljenje, lemljenje, šta god ili dao nekom ko je vičan tome u tvojoj blizini.

Zvali me iz supernove da mi ponude obnivu,daju mi jedan mesec 50% sniženje a posle skuplje za 250 din.
Ja im rekao da imam iz SBB bolju ponudu, kaže ona jel možete da nam kažete možda možemo slično da vam ponudimo, kažem ja isto što ste mi i vi dali pre dve godine da pređem kod vas,12 meseci po dinar, kaže ona mi toliko ne možemo da vam ponudimo. Nikom ništa odlazim, svako dobro

@Der Schnitter

Svakako ću probati sve varijante pre nego što im odnesem uređaj. Nisam tako vaspitan ali sam imao jako puno problema kao njihov korisnik, tako da mi neće biti uopšte žao ako uspem da ne platim nastalu "štetu".

Probaće oni da naplate to ali taj uređaj će svakako i da je neokrnjen završiti na đubrištu.

Pozdrav, mozda glupo pitanje posto sam od juče u supernovoj ,na jednom tvu imam move tv box ili kako se vec zove i to je sve ok,na drugom tvu sam dobio onu karticu sto ide u tv i to je sve ok skenirani kanali itd.Pitanje samo da li postoji negde raspored tih kanala po brojevima posto su jako razbacani pa mi je malo tesko da pohvatam medju svim kanalima gde se sta nalazi.?

vidi dal mozes na tv-u da ukljucis opciju LCN.
ili probaj neku drugu zemlju posle reseta podesavanja.

ja sam dobio 2 ,identicni su.... jedan bio u spam folderu i nije mogla faktura da se skine,a drugi uredno sve...

ali sa dve razlicite adrese?

Ja se izvinjavam da li neko zna kako da udjem u modem od supernove,da bi primenio sifru za wifi.Sta se kuca za user i pasa sve zivo sam pokusavao admin,telekom,123 nece nista. F680vje model msm.

bilo koja od ovih kobinacija mi izbacuje kao pogresna nzm zasto,mozda jer mi je tek uvedena usluga pa mozda mora da prodje neko vreme da bi mi dozvolili pristup?Msm lupam

Takodje imam jedano pitanje,posto sam do sada imao mts kablovski box paket 20/4,i sada sam presao na optiku SN imam na ovom modemu wirles od 2.4 i 5 ghz valjda msm gore obe lampice na modemu,ali mi se desava da sedim pored modema i da na telefonu mogu samo da vidim ovu od 2.4ghz a nekad mi randum pokaze ovu od 5 ghz je l se to podesava ili sta vec .Msm znam sta je razlika izmedju ta dva da je 2.4 veca udaljenos ali slabiji protok,a od 5 je valjda suprotno.

Pozdrav, mozda glupo pitanje posto sam od juče u supernovoj ,na jednom tvu imam move tv box ili kako se vec zove i to je sve ok,na drugom tvu sam dobio onu karticu sto ide u tv i to je sve ok skenirani kanali itd.Pitanje samo da li postoji negde raspored tih kanala po brojevima posto su jako razbacani pa mi je malo tesko da pohvatam medju svim kanalima gde se sta nalazi.?
Vidi ako imaš opciju na TV LCN, uključi. Ako ti je tv stariji prebaci opciju za državu Nemačka

Da li imate problem sa app move n go ? Koristim Huawei Nova 5 t i od juce ne mogu nista da vracam unazad,dok app koci i prekida?

bilo koja od ovih kobinacija mi izbacuje kao pogresna nzm zasto,mozda jer mi je tek uvedena usluga pa mozda mora da prodje neko vreme da bi mi dozvolili pristup?Msm lupam

Takodje imam jedano pitanje,posto sam do sada imao mts kablovski box paket 20/4,i sada sam presao na optiku SN imam na ovom modemu wirles od 2.4 i 5 ghz valjda msm gore obe lampice na modemu,ali mi se desava da sedim pored modema i da na telefonu mogu samo da vidim ovu od 2.4ghz a nekad mi randum pokaze ovu od 5 ghz je l se to podesava ili sta vec .Msm znam sta je razlika izmedju ta dva da je 2.4 veca udaljenos ali slabiji protok,a od 5 je valjda suprotno.
Username: superadmin
Password: r0[+$Qz@5g4pIB6Xd3T,
I zarez na kraju sifre kopiraj i mora da radi...
A sto se tice 5Ghz vrv ti telefon ne podrzava kanale preko 36-48.

Poslednja izmena:
Zna li neko gde nestade aplikacija za Android Tv sa Play store-a? Ne mogu je naci nigde...

Samo da javim da sam odneo u TV servis uređaj koji sam oštetio (odlomio ulaz za koaksijalni kabl), zalemili su mi tamo za 1000 din. i uređaj je skroz ispravan. Sada mogu da idem da razdužim opremu kada dođe vreme za to.
Hvala još jednom svima na savetima!

Username: superadmin
Password: r0[+$Qz@5g4pIB6Xd3T,
I zarez na kraju sifre kopiraj i mora da radi...
A sto se tice 5Ghz vrv ti telefon ne podrzava kanale preko 36-48.
Nece pokusao sam sve zive sifre i nijedna nece kako sam cuo za opticki net su zakljucali tj promenili svoje podatke i da moze da se menja samo ako se pozove Supernova.

Sto se rice 5hz imam s21fe i imam 5hz ali nisam skontao bas kako se ukljucuje na modemu,treba da se nesto duze drzi wifi dugme za 5gz a kratko pritisne valjda za 2.5 ili tako nesto,svakako sada imam trenutno 5gz svuda po kuci.Videcemo kada budem morao da resetujem modem isl :)

Imam jos jedno pitanje,prebacivanje kanala mi deluje neki put da treba 3-4 sekundi da prebaci a neke kanale prebaci za 1-2 sekunde.Je l postoji neko podesavanje da to regulise ili je to prosto tako?

Najbolje bi bilo da je prebacivanje jedna sekunda ali nije.
Pa ima kanala kada prebaci zaista brzo ,a ima kada mu treba vremena,msm nije mi toliko problem posto ni ne gledam televiziju toliko,samo sam hteo da se informišem da l je to normalno,posto je na mtsovoj televiziji bilo cini mi se dosta brze.

Za sada mi je samo najveci problem ovo oko wifi kada se modem resetuje,da je dostupna samo 2.5ghz mreza i ako svetle obe lampice i za 2.5 i za 5ghz ,i tek kad isklikcem ovo dugme wifi na modemu se aktivira i postane dostupna 5gz mreza.I ako jos nisam skontao sta treba da kliknem i koliko puta kao da je randum.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno