Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Juče mi se uglavio MTS sa optikom u zgradu. Koliko znam nikakve posebne najave za njihove planove nije bilo, obaveštenja za nas "verne" korisnike Telekom Supernove. Nije bilo ni organizovanog prikupljanja potpisa i sl. Samo sam ujutro dan ranije video zalepljen papir sa spoljne strane ulaza da će idućeg dana vršiti radove na uvođenju optike. Taj natpis je stajao još sat-dva jer kad sam se vratio nije ga više bilo. Kad bolje razmislim, ni SBB kad je uvodio optiku nije tražio potpis. Sigurno su neke podmazivali, kao kada su kačili MTS relej na susednu zgradu.
Kako god, radovi nisu bili obimni. U okolini zgrade su ukopavali kablove kad je SBB uvodio optiku, mislio sam da će i sad a nije se desilo. Štaviše, samo su svoje MTS kutije stavili po spratu a kablove uvukli u postojeće metalne kanalice od Pošte. Barem nas poštedili silnog bušenja na međuspratovima. Mogli su i ovi iz SBB-a da se uglave u istu kanalicu.
SBB, MTS, SN jedno do drugog a samo premestiš priključak u kutiju provajdera po izboru. Lepo bi bilo, tj. da se mi nešto tu pitamo.
izvini što sam glup ali ja tebe ovde ništa nisam razumeo šta si hteo ovim postom da kažeš
ako možeš to u skraćenom izdanju u par reči ili jednom rečenicom da uprostiš....ako ne onda ću ja i dalje biti glup.....hvala..... 🍺
🍻

Ceo vikend bez neta, bravo supernova. Pitanje da li ce i sutra resiti. SBB je za njih pojam u resavanju problema.
Ja u Subotici od subote od nekih 19.00 nemam TV program ni na jednom televizoru.Samo se sa njima dopisuje putem maila,a ovo je zadnji mail od njih koji sam dobio juce ....

Poštovani,

Zahvaljujemo se na obraćanju.

Proverama smo utvrdili da je Vaša prijava smetnje na funkcionalnost usluga evidentirana pod brojem ....... i nalazi se u postupku realizacije.

Ljubazno Vas molimo za dodatno strpljenje kako bismo izvršili neophodne provere i omogućili Vam usluge odgovarajućeg kvaliteta.

Prigovor na račun možemo evidentirati tek nakon izdavanja mesečne fakture za mesec u kom je smetnja bila aktivna.

Molimo Vas da nam se u vezi prigovora na račun za jul mesec obratite nakon dobijanja računa.

Hvala Vam na razumevanju.

Srdačan pozdrav,

Ne znam da li uopste treba nesto i komentarisati

Juče mi se uglavio MTS sa optikom u zgradu. Koliko znam nikakve posebne najave za njihove planove nije bilo, obaveštenja za nas "verne" korisnike Telekom Supernove. Nije bilo ni organizovanog prikupljanja potpisa i sl. Samo sam ujutro dan ranije video zalepljen papir sa spoljne strane ulaza da će idućeg dana vršiti radove na uvođenju optike. Taj natpis je stajao još sat-dva jer kad sam se vratio nije ga više bilo. Kad bolje razmislim, ni SBB kad je uvodio optiku nije tražio potpis. Sigurno su neke podmazivali, kao kada su kačili MTS relej na susednu zgradu.
Kako god, radovi nisu bili obimni. U okolini zgrade su ukopavali kablove kad je SBB uvodio optiku, mislio sam da će i sad a nije se desilo. Štaviše, samo su svoje MTS kutije stavili po spratu a kablove uvukli u postojeće metalne kanalice od Pošte. Barem nas poštedili silnog bušenja na međuspratovima. Mogli su i ovi iz SBB-a da se uglave u istu kanalicu.
SBB, MTS, SN jedno do drugog a samo premestiš priključak u kutiju provajdera po izboru. Lepo bi bilo, tj. da se mi nešto tu pitamo.
Uvođenje optike se realizuje tako što potpise skupe stanari i onda pečatira upravnik ili samo upravnik lupi pečat, pa onda stanari budu u čudu.
Na kraju, kad se malo zagrebe površina uvek bude ova druga opcija kad su stanari neupućeni.

Uvođenje optike se realizuje tako što potpise skupe stanari i onda pečatira upravnik ili samo upravnik lupi pečat, pa onda stanari budu u čudu.
Na kraju, kad se malo zagrebe površina uvek bude ova druga opcija kad su stanari neupućeni.
Kod mene u bivši AVCom(koaksijala) sada Supernova. Došla mts optika, došli iz sbb-a (koaksijala) postavili mi se nismo bunili i sad svi imaju ko šta voli i želi. Kakvi pečati kakvi bakrači.

izvini što sam glup ali ja tebe ovde ništa nisam razumeo šta si hteo ovim postom da kažeš
ako možeš to u skraćenom izdanju u par reči ili jednom rečenicom da uprostiš....ako ne onda ću ja i dalje biti glup.....hvala..... 🍺
Nije lepo da nekome govoriš da je glup, pogotovo sebi.
Čitam po forumu kako ljudima u stambeni objekat ne mogu uvesti kablove od ovog ili onog provajdera jer ne mogu se stanari dogovoriti ili skupiti potpise.
Sa nama u zgradi ne bi bilo problema za saglasnost ali NAS NIKO NIŠTA NE PITA. Kao što navedoh, SBB nije tražio potpise, nije ni MTS sad. Kad premotavam već film, saglasnost nije tražila ni Pošta a ni Supernova pre oko 3 godine.

To je ono što me buni. Bivši upravnik iz zgrade se odselio pre skoro mesec dana a dužnost je prepustio profesionalcu pre godinu dana. Ispade da je novi nastavio staru praksu?! Ali mislim da ovde gospodari jedna uticajna bitanga iz susednog ulaza, kao da je privatizovala celu zgradu.

Nije lepo da nekome govoriš da je glup, pogotovo sebi.
Čitam po forumu kako ljudima u stambeni objekat ne mogu uvesti kablove od ovog ili onog provajdera jer ne mogu se stanari dogovoriti ili skupiti potpise.
Sa nama u zgradi ne bi bilo problema za saglasnost ali NAS NIKO NIŠTA NE PITA. Kao što navedoh, SBB nije tražio potpise, nije ni MTS sad. Kad premotavam već film, saglasnost nije tražila ni Pošta a ni Supernova pre oko 3 godine.

To je ono što me buni. Bivši upravnik iz zgrade se odselio pre skoro mesec dana a dužnost je prepustio profesionalcu pre godinu dana. Ispade da je novi nastavio staru praksu?! Ali mislim da ovde gospodari jedna uticajna bitanga iz susednog ulaza, kao da je privatizovala celu zgradu.
Ja ne znam kakve potpise pominješ, al verujem da negde ima. Kod nas došli monteri iz mts-a. Montirali i svi zadovoljni, došli iz sbb-a jel možemo povezati zgradu? "Povezuj" i opet svi zadovoljni, nikakvi potpisi, pečati crni... I sad ko šta voli može da uvodi i povezuje i da gleda. Pa neće kabl od nekog provajdera srušiti zgradu. Niko ih nije zvao sami došli.

Ja u Subotici od subote od nekih 19.00 nemam TV program ni na jednom televizoru.Samo se sa njima dopisuje putem maila,a ovo je zadnji mail od njih koji sam dobio juce ....

Poštovani,

Zahvaljujemo se na obraćanju.

Proverama smo utvrdili da je Vaša prijava smetnje na funkcionalnost usluga evidentirana pod brojem ....... i nalazi se u postupku realizacije.

Ljubazno Vas molimo za dodatno strpljenje kako bismo izvršili neophodne provere i omogućili Vam usluge odgovarajućeg kvaliteta.

Prigovor na račun možemo evidentirati tek nakon izdavanja mesečne fakture za mesec u kom je smetnja bila aktivna.

Molimo Vas da nam se u vezi prigovora na račun za jul mesec obratite nakon dobijanja računa.

Hvala Vam na razumevanju.

Srdačan pozdrav,

Ne znam da li uopste treba nesto i komentarisati
Meni su rešili posle tri dana cimanja. Popeo sam im se na glavu. Smešno mi bilo kako lažu da je samo kod mene problem a niko u zgradi nije imao net.
Dao sam im ocenu 1 za vreme rešavanja problema i 1 za preporuku. Dvaput su me zvali posle iz Supernove ali bio sam na poslu i nisam mogao da se javim. Nek se nose.

Palmu Plus iz Jagodine stavili na rednom broju 16C, jako bitan kanal, zemljo otovori se. Ocekujem uskoro tv Caribrod na broju 3 i tako redom, haha ludilo...
Preko Supernova app je tako, ali direktno preko CI modula i kartice, na toj poziciji je Superstar 2

Kod mene preko kartice, STUDIO B sada na broju 15, PALMA PLUS na 16, KLASIK TV na 17, SUPERSTAR 2 na 18.

Mnogo zahtevnih korisnika ima te im smeta raspored kanala ,te im smeta sadržina kanala ,neki nemaju ton a sliku imaju i još traže sve da imaju još preko Cl modula :) ;) !?! Mnogo su nas razmazili !:)

Kod mene preko kartice, STUDIO B sada na broju 15, PALMA PLUS na 16, KLASIK TV na 17, SUPERSTAR 2 na 18.
Da, razlicito totalno :) srecom, preko kartice samo obrisem gomilu gluposti i nikad ih vise ne vidim! app samo koristim kad hocu da nesto vratim unazad, i to retko.

Pitam vise puta, ali opet cu. Vi koji ste koristili Super Par paket, 80/8 internet i osnovni paket televizije za 2699 din kakav ste paket dobili nakon potpisivanja novog ugovora?

Tast potpisao pre nekih 20ak dana, sve isto ostalo, dve kartice i stb, 50% 1 mesec... Da, samo mislim da je cena za 100din veca, nisam bas skroz sigiran...

Mislio sam da to ima veze do regiona, ali ocigledno nema (jer si iz PN(relativno blizu jagodine) ali ja sam iz Sokobanje pa mi je isto na 16. 1657315089031.png

иначе и даље ми је ФОКС ЛАЈФ на 1000 и не знам како да га померим

иначе и даље ми је ФОКС ЛАЈФ на 1000 и не знам како да га померим
Ako ti je FOX Life i kada se ulogujes preko web sajta na istom mestu, onda nikako ne mozes da ga pomeris odatle...ako je razlicito od web sajta jedino da probas da promenis zemlju na tv-u prilikom skeniranja tv kanala.

Kako da reprodukujem sadrzaj sa usb na move resiveru
Mozes https://forum.benchmark.rs/threads/supernova-move-box-software-modding.482907/ procitaj ovu temu
Ako ti je FOX Life i kada se ulogujes preko web sajta na istom mestu, onda nikako ne mozes da ga pomeris odatle...ako je razlicito od web sajta jedino da probas da promenis zemlju na tv-u prilikom skeniranja tv kanala.
Na sajtu je na normalnom mestu, na move i dalje 1000 xd

Иначе, опет ми се јави проблем, како падне мрак уплоад падне са 10 на 0,1/2/3. Пријавим проблем и јутрос ме зову и ја и даље не верујем шта су ми рекли.

Кад падне мрак, лед сијалице (улична расвета) смета и прави шум. Раде на решавању проблема. Онако поспан нисам на прву ни разумео шта су ми рекли …

Иначе, опет ми се јави проблем, како падне мрак уплоад падне са 10 на 0,1/2/3. Пријавим проблем и јутрос ме зову и ја и даље не верујем шта су ми рекли.

Кад падне мрак, лед сијалице (улична расвета) смета и прави шум. Раде на решавању проблема. Онако поспан нисам на прву ни разумео шта су ми рекли …

Samo optika Srbina spasava! ;):)

Samo optika Srbina spasava! ;):)

Код нас брате у Лозници оптику има типа једна улица и 3 зграде у центру. И то је то …
А избор интернета је, Телеком, Тотал или Супернова (телеком) па ти види …

Koliko god čudno zvučalo, to sa rasvetom ima neke logike. U većim mestima se takve stvari ređe dese jer su kablovi uglavnom ukopani ali uvek postoji šansa da su u blizini neki drugi kablovi ili uređaji koji emituju EM smetnje. Čuo sam da u večernjim satima zna da opadne Download jer se tad ukućani skupe pa svi navale a neretko se veza zapravo deli sa najbližim komšijom, skoro kao telefonski dvojnik svojevremeno. Ali šta bi noću moglo da izaziva smetnje na Uploadu? Kako se taj šum javlja na banderi naveče, onda mora biti nešto što se tad pali - sijalice.:ROFLMAO:
Skoro sam se muvao po Zemunu u okolini jedne gvožđare i gledao kako su raštrkani kablovi između tamošnjih kuća i po banderi. Ako je kod njih sve kako treba...:rolleyes:
Zanimljivo da kada smo mi imali problem sa šumom, došli za manje od 5 minuta. Reče da je sišao sa obližnje bandere. Ko zna na koju banderu ili šta je tačno mislio pošto su kablovi ukopani svuda oko naselja. Ne setih se da pitam gde je ta famozna bandera.:unsure:

@Der Schnitter да будем искрен мислио сам да ме за*ебава. Још ми је рекао “види вечерас брзину кад се упали улична и видећеш…”.
Скоро сам имао исти проблем и решен је на пар дана.
Опростићу им кад ми дају обећан пакет (супер план 2хл) по цени коју сад плаћам :)

Problema će biti i dalje, pre ili kasnije. Nekima ne mogu kanalizaciju da obezbede decenijama, neće se ni ovi natezati sa kablovima. "Prikrpiće" pa do sledećeg puta.

@Der Schnitter да будем искрен мислио сам да ме за*ебава. Још ми је рекао “види вечерас брзину кад се упали улична и видећеш…”.
Скоро сам имао исти проблем и решен је на пар дана.
Опростићу им кад ми дају обећан пакет (супер план 2хл) по цени коју сад плаћам :)
Ja imam problem sa Wifi jedan zid i nema wifi, Predlozili da kupim neki dobar ruter

Samo da javim da sam rešio problem. Skymaster je bio neispravan, stavili CI karticu za koju sam u medjuvremenu nabavio adapter i sad sve radi.
Lokalna ekipa Supernove, zadovoljan sam.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno