Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sredio sam sve, ali bez skeniranja kanala da ne bi ponovo morao da sredjujem listu omiljenih kanala. Svako kome se ovo desi da mu neki kanal odleti na neku levu poziciju ima resenje, ode u uredjivanje liste kanale i tu samo promeni broj kanala na pravu poziciju EPIC DRAMA sa 1000 na 157, TV 1000 na 153 itd...
Bravo tebra i lepo objašnjenje ( za ljude koji to ne znaju )

Muka mi je više od Supernove i njihove Exe-Net akvizicije. Samo se gomilaju problemi i pogoršavanje usluga. Prvo me route-uju iz Leskovca do BG-a gde dobijem povećanje pinga, a pritom sam i CGNAT-ovan. Dolazi mi do prekida tokom gejminga gde me nasumično izbaci sa servera. Tako na više uređaja u domaćinstvu, sve preko ethernet konekcije. Pare od mene neće da dobiju da me skinu sa CGNAT-a. Dajte ljudi neku alternativu. Dobar provajder u Le?

^ Omoguće ti IPv6 i svi problemi, ne samo sa CGNAT-om, su rešeni.

A kad probas u drugu sobu jedan zid prepreke
Taj jedan zid ne pravi neku razliku jer je gipsani od 6cm. Ako dodam i betonski od 12cm i udaljenost do 10m pravom linijom, jačina signala ode niže od pola i veza često puca. Brzina je 90-96 preko kabla, možda i telefon treba tako.:)

Meni je tv sve ove kanale sa promenjenim pozicijama i frekvencijama stavio od 1000 pa na gore, EPIC DRAMA, TV 1000, DIVA, SCI FI HD, BABES TV takodje, a ja sam mislio da su svi kanali izbaceni, izvinjavam se na pogresnim informacijama. Samo su FOX kanali poredjani kako treba. Malo imam vremena za tv pa nisam ni obratio paznju. I sad moram da preskeniram kanale kako bi dobio pravi redosled, nije mi jasno sto se to desava, isto mi je bilo kada su ubacili ARENA kanale 6,7 i 8.
Sredio sam sve, ali bez skeniranja kanala da ne bi ponovo morao da sredjujem listu omiljenih kanala. Svako kome se ovo desi da mu neki kanal odleti na neku levu poziciju ima resenje, ode u uredjivanje liste kanale i tu samo promeni broj kanala na pravu poziciju EPIC DRAMA sa 1000 na 157, TV 1000 na 153 itd...
Kad pominješ tumbanja, taj Scifi kanal se ne sećam da je imala SN ranije. Znam da sam imao na Pošti ali nisam obratio pažnju za SN. Moguće da je bio u početku pa su ga ukinuli za one sa manjim paketom. Kako god, eno ga, pojavio se na MOVE boxu u filmskoj kategoriji.
Još nešto, koliko dugo postoje 2 Prve TV? Jedna je sa nazivom Prva CG a imaju potpuno isti logo, mislio sam da je duplikat na poziciji 66.

Kako i čime to shaman podriva državu? To što imam dostupnu Supernova optiku a nisam prešao kod njih?
Opa. I subverzivno delovanje i nedostatak patrijotizma.

Ne baš... Pustili su IPv6 negde na katolički Božić (ko kaže da se čuda ne dešavaju na Božić?:LOL:). Naravno, nije svima u isto vreme, nekima i mesecima kasnije. Zasad je IPv6 ekskluzivitet Supernove i svi ostali se, izgleda, jedu od muke.
Postoje neki sajtovi na kojima se može proveriti da li je omogućen:
IPv6 Google test
IPv6 test
Pre toga nije zgoreg proveriti da li je ta pogodnost uopšte tebi omogućena. Pristupiš modemu i na WAN stranici pogledaš, na Computers strani vidiš koji su sve uređaji povezani. U zavisnosti od modema koji koristiš (ovo je TC7210) mogu biti manje razlike. Pristupa se ukucavanjem 192.168.0.1 u adress bar i posle samo admin u polje za šifru. U prilog sam stavio pomenute strane, parametre sam izmenio da me ne bi neko hakovao i maznuo kolekciju crtaća.:giggle:

Prilozi

• IPv6 WAN.jpg
    IPv6 WAN.jpg
    163 KB · Pregleda: 60
  • IPv6 Connected  Devices.jpg
    IPv6 Connected Devices.jpg
    258.8 KB · Pregleda: 59
@Der Schnitter Što se kanala SciFi tiče, bilo ga je i dosad, do 30. juna svi kanali iz većeg paketa su otključani, takođe kao poklon.

^ Ništa, čekaću uvođenje IPv8 kad sve živo bude na IPv6.

Što se kanala SciFi tiče, bilo ga je i dosad, do 30. juna svi kanali iz većeg paketa su otključani, takođe kao poklon.
Videću koji su i do kad otključani ali taj Scifi mi je nestao negde oko februara. Prilažem i potvrdu u vezi toga sa 602. strane. Inače imam Super par paketić.

Koji par paketić imaš? Start, Plus ili Max?
Pretpostavljam Start.
Kanali su bili otključani i tokom januara kao ng poklon.

@Der Schnitter Što se kanala SciFi tiče, bilo ga je i dosad, u toku juna svi kanali iz većeg paketa u toku juna su otključani, takođe kao poklon.

Pretpostavljam Start.

Trebaju da ubace još neki kanal ( ovi su malo već dosadili ) ,a sve što ubace da grupišu po paketima i da se ti paketi dodatno naplate i njima veća zarada i korisniku mogućnost izbora !!!

Pretpostavljam Start.
Znam za Novu godinu ali me zbunilo što se pojavio odjednom. To je znači taj jubilej, posle opet pod ključ. I da, Start je u pitanju. Izvini za zabunu i hvala za info.
Znači imam fore do kraja meseca da gledam dodatne kanale u mraku.:giggle:

U video klubu povodom jubileja 25 godina Telekoma Srbija pojavio se dodatak sa bioskopskim hitovima "Hotel Beograd", "Ubrzanje" i "Toma" bez naknade, i remasterizovanim domaćim filmovima, kao poklon.

hvala im za filmove koje smo već gledali (toma je bio na tv-u, ova druga dva mogu da se nađu na netu, a o remasterizovanim domaćim filmovima uzaludno je trošiti reči), ali mogli su da se isprse malo i za brzine kao komšije:

Kakvi slepci,samo na dva uređaja .Sad su onda jedini sa tim.***.ne isplati se ,mnogo 12meseci za jedan dinar bilo.Vidim sad i manje za mobilne uređaje ,sad imam 5 .Kako ću lagano da ih promenim sledeće godine u junu kad istekne ugovor i ne promene nešto
hvala im za filmove koje smo već gledali (toma je bio na tv-u, ova dva mogu da se nađu na netu, a o remasterizovanim filmovima uzaludno je trošiti reči), ali mogli su da se isprse malo i za brzine kao komšije:
Teško da će ti davati.To što su do sad dali ,dali su .Sve što su sad navukli kod njih za 12m 1 din i itd

hvala im za filmove koje smo već gledali (toma je bio na tv-u, ova druga dva mogu da se nađu na netu, a o remasterizovanim domaćim filmovima uzaludno je trošiti reči), ali mogli su da se isprse malo i za brzine kao komšije:
Hvala za "SBB " daje 50 % više svojim korisnicima ja sam u Eon Premium imao net 500/50 sada je isti 600/60 a od toga na destop računaru ( naravno kada se isključe svi "prozori" jedva izgura 300/55 to je to ako se požalim biće još gore prema tome pusti reklame nažalost realnost zavisi i od naše tehnike ,naše mreže i još mnogo ,mnogo čega !

Lopovi su i jedni i drugi
zavisi ko sta voli da gleda i kakvu promociju uhvati
superS...E je po meni najjjjjaljkaviji operator , sa njima sam uvek imao problem za te 2 godine i malo vise , i zato sam presao na MTS optika imaju svoje bubice ali su neuporedivo bolji sa uslugom
kor servis im je sličan = loš kao i kod ovih

Мислим да сам решио приблем око вифи-ја, послао сам им мејл и дошли су и променили ми рутер, за сад ради ок.
Али сам приметио већ 2-3 дана у вечерњим сатима да ми је уплоад испод 1мбпс, а пакет је 100/10. Је л имао неко сличан проблем?
О игрицама изгледа само могу да сањам… пинг варира катастрофа

Мислим да сам решио приблем око вифи-ја, послао сам им мејл и дошли су и променили ми рутер, за сад ради ок.
Али сам приметио већ 2-3 дана у вечерњим сатима да ми је уплоад испод 1мбпс, а пакет је 100/10. Је л имао неко сличан проблем?
Koji su ti ruter dali na korišćenje ?

Hoćeš reći da imaju i nove? Uvek dobijem korišćene. Ne usudim se tražiti drugi jer svaki naredni mi izađe gori od prethodnog. Bolje golub u ruci nego golub na grani.

Beogrid, SBB, pa i Pošta mi je davala novu opremu na korišćenje. MOVE deluje nov ali modemi su rabljeni. Ovaj sad deluje nov spolja. Ali garantna nalepnica je skoro oguljena pa ga to malo odaje.;) Funkcionalno najlošiji.

Beogrid, SBB, pa i Pošta mi je davala novu opremu na korišćenje. MOVE deluje nov ali modemi su rabljeni. Ovaj sad deluje nov spolja. Ali garantna nalepnica je skoro oguljena pa ga to malo odaje.;) Funkcionalno najlošiji.
Znam da ću zvučati pretenciozno i po malo glupo ali da potpišem revers za staru opremu to nema šanse !
Kada su instalirali ruter kod mene gajbi kao i opremu za Eon box i dva PDS 2100 zahtevao sam NOVO ,za bilo kakav kvar daljinskog odnesem stari dobijem nov bez plaćanja penala .
Što se tiče Exe Net-a 2018 tada su još korisnicima ( po mojim saznanjima) zaduživali su ih sa novom opremom

Mogli bi malo da se ugledaju na SBB sto se tice periodicnog povecanja brzina. 3000din je za 100mbit zalosno.

Pa SBB nije uvećao puno od 500/50 na 600/60 ali meni stari komp on meri jedva oko 300/60 uvek download slabiji ...
Onda ima neki problem do tebe. Kod mene u drugom stanu gde mi je sbb uvek je ta brzina +- 1mbit. I uvek dizu na svakih 6 meseci do godinu dana.
Kod ovih vucicevih klosara vec godinu ipo dana nista. Da ne pricam o nesposobnosti tehnicke sluzbe da rese nepravilnost u nalogu koji su sami napravili

Onda ima neki problem do tebe. Kod mene u drugom stanu gde mi je sbb uvek je ta brzina +- 1mbit. I uvek dizu na svakih 6 meseci do godinu dana.
Kod ovih vucicevih klosara vec godinu ipo dana nista. Da ne pricam o nesposobnosti tehnicke sluzbe da rese nepravilnost u nalogu koji su sami napravili
Da li može da bude to što je komp stariji a opet ima dobru mrežnu karticu i kako da tačno utvrdim koja mi je brzina sem preko speedtesta !?

Isti problem ali pet dana niti zovu niti dolaze

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno