Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam danas bio u MTS, istice mi ugovor 13.05 imam tri kartice u televizorima. Do sada sam placao 3000din ako obnovim ugovor placacu 100din vise, i prvim mesec pola cene. Ako prebacim ugovor na nekog drugog placao bi 3100 din + 300din za treci TV ali bi dobio 6 meseci u pola cene.

Oni to pričaju kako kod koga naletiš izgleda. 🤣🤣🤣

Oni to pričaju kako kod koga naletiš izgleda. 🤣🤣🤣
Upravo tako, najbolje je pričati sa menadžerima prodaje (agentima čiji se brojevi telefona nalaze na flajerima), e šta se sa njima dogovorite i to Vam napišu u ugovoru, to je konačno i jedino merodavno...

@vidakk
Zaboravio sam jednu stvar.
Znam da te je povuklo ovo što piše na papiru Specifikacija usluga:
Po Ugovoru Pretplatnik može dobiti na korišćenje najviše 3 STB/CAM/MOVE STB uređaja, i onaj broj IP STB uređaja koliko ima STB/CAM uređaja.
I ja sam mislio da mogu dobiti bar još jedan MOVE ali ne daju, tražio sam. Zato sam i pisao da takve ugovore i papire nisam dosad video kod nijednog provajdera, čisto da te zbune i slude.
Ja sam kod Supernove uspeo da dobijem upravo ono sto pise u ugovoru, imam 1 MOVE STB (hibrid), 1 STB, 1 CI modul i 2 MOVE IP STB (OTT risivera), buduci da imam 2 STB/CAM uredjaja, imao sam pravo i na 2 MOVE IP STB-a
Takođe da dodam da sam primetio od pre neki dan da su u detaljima pruzanja usluga na njihovom sajtu izmenili limit STB/CAM/MOVE STB(hibrida) koje korisnik moze imati na jednom ugovoru, sada je povecan sa 3 na 4

Prilozi

• 72023D8C-3B35-437B-BCCF-7FC8F6D7C7D6.jpeg
    72023D8C-3B35-437B-BCCF-7FC8F6D7C7D6.jpeg
    103.2 KB · Pregleda: 40
Dobra im ova filozofija, znaci od sada moze do cetiri uredjaja po jednom ugovoru, ali dva dobijas beslaptno, a dva se doplacuju. Ko je imao tri uredjaja, jedan ce morati da doplacuje. Zato im i stoji do dva uredjaja na super plan 2 i 3 paketima. Samo plan 4 paketi imaju tru uredjaja besplatno.

@Der Schnitter .....ja lepo napisao na srpskom jeziku nova pravila vezano za uređaje, a ti se vraćaš na stare pakete i stara pravila.
Čitaj moje predhodne postove i sve će ti biti jasno
Ništa ti nisam osporio niti dovodio u pitanje šta si pisao. Stare Par pakete sam stavio čisto da vidi razliku ko hoće.
Vraćam se na staro jer pokušavam da pokrenem diskusiju sa ostalim kolegama koji imaju ugovor po starom kao ja da bih shvatio šta, koliko i koje uređaje mogu dobiti po tom važećem ugovoru. Novo uopšte ne razmatram sada.

U vezi MOVE IP STB uređaja dobio sam tri varijacije u odgovorima za sada:
1. Imamo taj uređaj ali on nema funkcije premotavanja, to vam je klasičan STB
2. Imamo taj uređaj i ima funkcije premotavanja
3. Nemamo taj uređaj više u upotrebi
Ko želi neka proba da smisli odgovor pod 4.

Mogu da se uzmu 3 STB/CAM/MOVE i 3 MOVE IP STB. Mozes da uzmes 3 CAM-a i 1 IP MOVE besplatno a za dodatna 2 IP MOVE-a se placa pretplata za svaki od 300 din
Ja sam kod Supernove uspeo da dobijem upravo ono sto pise u ugovoru, imam 1 MOVE STB (hibrid), 1 STB, 1 CI modul i 2 MOVE IP STB (OTT risivera), buduci da imam 2 STB/CAM uredjaja, imao sam pravo i na 2 MOVE IP STB-a
Takođe da dodam da sam primetio od pre neki dan da su u detaljima pruzanja usluga na njihovom sajtu izmenili limit STB/CAM/MOVE STB(hibrida) koje korisnik moze imati na jednom ugovoru, sada je povecan sa 3 na 4
Zahvaljujem se obojici i izvinjavam prvom jer sam pogrešno mislio da je MOVE STB=MOVE IP STB u pogledu broja uređaja koje dobijaš.
Napominjem da mi je u ponedeljak u poslovnici rečeno da uz MOVE STB ne mogu dobiti i MOVE IP STB jer ne mogu imati dva MOVE uređaja. Čak mi je zamena jednog za drugi prema važećem ugovoru osporena.
Dakle, po ugovorima koje imamo možemo uzeti do 3 CAM/STB-a i dobiti do 3 MOVE IP STB-a. Ako uzmemo hibridni MOVE STB (možemo isključivo jedan dobiti), onda možemo još 2 CAM/STB-a i 2 MOVE IP STB-a. Je li ovo tačno? A nije mi jasno ni zašto vezuju broj IP STB-a za broj CAM/STB-a.

Samo želim da shvatim šta je istina jer sam već poprilično zbunjen i sluđen.

Ako uzmemo hibridni MOVE STB (možemo isključivo jedan dobiti), onda možemo još 2 CAM/STB-a i 2 MOVE IP STB-a. Je li ovo tačno? A nije mi jasno ni zašto vezuju broj IP STB-a za broj CAM/STB-a.

Samo želim da shvatim šta je istina jer sam već poprilično zbunjen i sluđen.
Tako je.....sve si lepo napisao šta možeš da dobiješ po starim pravilima.
1.Vezuju za cam/stb zato što je taj IP (OTT) move uređaj skoro pa isto što i move uređaj....uređaj koji ima iste funkcije istu platformu - interfejs i zato ne možeš da dobiješ IP uređaj na kontu Move uređaja.....
2. Pitanje je da li sada zbog novih paketa i pravila možeš da dobiješ uređaje koje nisi uzeo a sleduju ti kad si potpisivao ugovor, bez obzira što ti sleduje po starom važećem- tekućem ugovoru jer je to Supernova...nemoj da se iznenadiš ako ti kaže da moraš novi ugovor ako hoćeš uređaje i da doplatiš dodatne uređaje.....napominjem da je to samo moje mišljenje, izvinjavam se ako grešim

Mislim da sam prokljuvio ovo.
Hibrid MOVE STB ima TV uživo preko koaksijalnog kabla i funkcije premotavanja preko UTP-a. Zato što CAM/STB daju samo sliku uživo treba MOVE IP STB koji daje i premotavanje.
Upravo tako, oni gledaju koaks dtv tj dvb-c kao jednu uslugu, a ip tj ott kao drugu, medjutim kad imas hibridni MOVE stb, on kombinuje obe usluge, i samim tim uzima po 1 poziciju od obe usluge

Uzeo sam super plan 2s paket 13.04. i uzeo dva cam modula i posle dva dana pitao u poslovnici da li po tom ugovoru imam pravo na treći za tu istu cenu na šta su mi odgovorili da imam.
Došli montažeri ugradili za treći tv i potpiso sam samo revers. Šta mogu da očekujem da mi naplaćuju za treći ili ne?

Možeš svašta da očekuješ, da si išao sa mnom par puta uverio bi se. Ali račun će ti pokazati odgovor već.

Pitanje je da li sada zbog novih paketa i pravila možeš da dobiješ uređaje koje nisi uzeo a sleduju ti kad si potpisivao ugovor, bez obzira što ti sleduje po starom važećem- tekućem ugovoru jer je to Supernova...nemoj da se iznenadiš ako ti kaže da moraš novi ugovor ako hoćeš uređaje i da doplatiš dodatne uređaje.....napominjem da je to samo moje mišljenje, izvinjavam se ako grešim
Nije to samo mišljenje već skoro izvesno realno stanje. A opet, možda i nije. Zavisi od operatera do operatera.
***, k'o da idem u potragu za Svetim gralom a ne nekim tamo IP TV boxom. Vidim da će jedini način da dođem do tog uređaja biti da ga ukradem. Samo da otkrijem gde ih čuvaju.:unsure:

Uzeo sam super plan 2s paket 13.04. i uzeo dva cam modula i posle dva dana pitao u poslovnici da li po tom ugovoru imam pravo na treći za tu istu cenu na šta su mi odgovorili da imam.
Došli montažeri ugradili za treći tv i potpiso sam samo revers. Šta mogu da očekujem da mi naplaćuju za treći ili ne?
Očekuj sigurno uvećan račun za 500 dinara za izlazak ekipe na teren, svaki metar koaksijalca od razvodnika do tv. Za ostalo ćeš da nam javiš. 🥴

Očekuj sigurno uvećan račun za 500 dinara za izlazak ekipe na teren, svaki metar koaksijalca od razvodnika do tv. Za ostalo ćeš da nam javiš. 🥴
kad si pod ugovorom naplaćuju samo izlazak na teren 500 din, a opremu:kablove, konektore, splitere i ostalo ne naplaćuju.....naplaćuju samo ako si bez ugovorne obaveze, a @focus je napisao da je pod ugovorom

Izlazak na teren ok jer sam to dodatno zahtevao, ali ako mi taj treći budu naplaćivali onda sam prevaren od strane radnika u poslovnici.

Možda su te samo doveli u zabludu pošto ni sami često ne znaju sopstvene propise. A možda su to učinili s namerom.
U mom slučaju mislim da su se urotili protiv mene. Dugo sam ih jahao oko šuma i rešili su otada da uzvrate čestim kontradiktornim informacijama. To je klasična zavera i ja ću to raskrinkati, neće im proći tek tako.:cautious::sneaky:;):):giggle:

Dok god na sajtu ne bude izrazeno ono sto se tacno dobija, bez nudjenja preko promotera ispod zita i muljanja nece biti bolje.
Telekom se pre neki dan zaduzio za jos pola milijarde evra, dolazi na naplatu odvlacenje korisnika sa SBB-a kad su nudili masovno 12 meseci za dinar. To neko mora da plati, da to tako može svi bi davali isto.

zasto koriste android boxove kad su dozvolili koriscenje samo move aplikacije? SBB je po pitanju uredjaja mnogo bolji. Imaju D3 V2.0 koji zahteva samo coax kabl i u sebi ima i modem i dvbc tjuner i moguce je preko coax koristiti i 72h unazad i VOD i tv uzivo. 1 uredjaj se dobija besplatno (po izboru) i za 290 dinara mesecno je moguce dobiti dodatni D3 V2.0, EON BOX, D3mini ili D3cam.

Plus sitna priključna taksica za Eon box ;)
I baš si našao da tvrdiš u čemu je SBB mnogo bolji a SBB uz ZLOrion nudi ubedljivo najmanji broj TV-ova / STB uređaja na kojima je moguće premotavanje / pogledaj iz početka / catchup naročito kad se uzima samo TV usluga a ne "Duo"/"Trio" fazon paketa.

I baš si našao da tvrdiš u čemu je SBB mnogo bolji a SBB uz ZLOrion nudi ubedljivo najmanji broj TV-ova / STB uređaja na kojima je moguće premotavanje / pogledaj iz početka / catchup naročito kad se uzima samo TV usluga a ne "Duo"/"Trio" fazon paketa.
Mislim kvalitet uredjaja
Na supernovi je moguce uzeti super par start(super plan 2 s) preko agenta za 1700din pretplata

zasto koriste android boxove kad su dozvolili koriscenje samo move aplikacije? SBB je po pitanju uredjaja mnogo bolji. Imaju D3 V2.0 koji zahteva samo coax kabl i u sebi ima i modem i dvbc tjuner i moguce je preko coax koristiti i 72h unazad i VOD i tv uzivo. 1 uredjaj se dobija besplatno (po izboru) i za 290 dinara mesecno je moguce deteobiti dodatni D3 V2.0, EON BOX, D3mini ili D3cam.
Kupiš lepo android uređaj pa instaliraj šta god hoćeš. Šta koriste koju platformu nebitno je, oni su vam dali šta u ugovoru piše i da možete pratiti TV kanale.
Ja probao taj zlorion kako ga krstiš, da vidim tv kanale i pola se plaća dodatno, meni lično bzv. Razočarao sam se.

Mislim kvalitet uredjaja
Na supernovi je moguce uzeti super par start(super plan 2 s) preko agenta za 1700din pretplata
Jel možda ima neko broj od nekog agenta sa Palilule, Borca i ti krajevi? Meni sto je bila neka devojka pre 2 godine izgleda da vide ne radi, ne javlja se niko na taj broj…

Samo lud moze da radi za njih toliko dugo.
bolje to ili bilo koji posao da se radi nego da se po celi dan bleji ovde na forumu
i šta fali tom poslu ili raditi za supernovu-telekom-nije sramota raditi bilo gde i bilo šta....i ja bi radio kod njih kad bi mogao-državno jasle, milina....a tek tehničari na terenu najbolje----bakšiš cepaju samo tako

Kakve veze ima da li neko provodi vreme na formu sa poslom u Supernovi?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno