Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
99% korisnika nema pojma da su iza NAT-a
Zna nego šta i to sve veći broj korisnika, pričaju ljudi među sobom. Malo-malo pa neki sajt neće da radi, Kodi/Stremio "baguje", autobusi-kamioni... Sve više rezultata izlazi na netu (Guglu) kad se odradi pretraga na određene probleme.

Da li je moguce dobiti Apollon nalog od Supernnove da mogu da se ulogujem i na SmartTV preko njega a ne samo na MOVE boxeve?

Kažu da Pošta nije imala taj CGNAT, ne znam je li to tačno, nisam čuo za taj termin do skoro. Ono što znam je da sam svako malo dobijao slike za oštro oko. Gotovo uvek su to bili semafori.:giggle: Zanimljivo je da, otkad sam prešao na SN, nisam dobijao ni njih ni druge gluposti. Prema onome što sam iščitao na sajtovima, jesam iza CGNAT-a ali na stranicama na kojima sam dobijao ranije te saobraćajne daveže ne dobijam više.

online strimovanje,igranje igara..... 700din je bila doplata za fixnu ip adresu mesecno ,eto ustede

Ovo ne razumem, imam teenager-a od 16 god. igra gomilu igara online, supruga igra par mob igara online, ja igram ponekad na Blizzardovim serverima i nikada nismo imali nikakav problem. ?!!! po tebi, ako hoces da igras online, moras da dokupis static IP ?!
licno, samo sa jednim forumom sam imao problem sa captcha sistemom, a NAT-ovani smo vec par godina !

apsolutno nemam nista protiv IPv6, ali preterujete sa problemima

To samo prenose sta su culi po forumima, isto pominju video nadzor i ako on uredno radi kroz nat.

Izvinjavam se, ali da li ima resenje za ovo?
Naime kod majke je televozor vox i konstantno joj se menja redosled kanala... Dok kod mene na samsungu uvek ostaje isti redosled.
U sustini cilj je da kada i ako ubacuju novi kanal da stari kanali ostanu na istom broju?
(Isto joj arena nije na broju 100 😂)
Искрено, немам појма, у подешавањима један ЛГ сам оставио да НЕ ажурира канале, а други ДА ажурира. Оба раде без проблема, нити сам имао ,,питалицу" да ли да ажурирам канале.
Можда у међувремену није било убацивања/избацивања канала. Углавном, Арене и пар канала које још гледам на Супернови су на истим местима где су и били 😄.

Evo ovo su moja setovanja na Mercusys-u i sve radi bez problema na LAN-u a i na Wi-Fi-u.
Kao što se vidi na slici 3 uokvirena polja u crnom kvadratu ostaviiti prazna i IPv6 će raditi!

Pozdrav!
Kod mene je sve ovako podešeno. Kad je mercuszs u router modu nemam uopšte IPv6. Kad je u bridge modu onda imam u win 10 na lan-u. Hteo sam da podesim zte f612 ali me ne pušta preko 192.168.0.1.

Poslednja izmena:
O hvala nebesima, konačno su se smilovali da i meni puste novu šemu sa HD kanalima. Konačno mi je vraćeno sve u HD i RTS 3 je u HD-u...

Nažalost BBC Earth i dalje SD.

na super par ako produzim ugovor i dodam fiksni dobijam 5 meseci po 50% racun?

Hteo sam da podesim zte f612 ali me ne pušta preko 192.168.0.1.
To zato sto taj browser izlazi na net kad ukucas tu adresu. Kod mene kad ukljucim proxy stavim da za lokalne adrese ne izlazi na net,
pa mogu da pristupim. Ali samo ako koristim ipv6. Kad iskljucim ipv6 na Asusu onda mogu da pristupim. No to je do browsera,
jer kad koristim Safari nemam tih problema...

Da li je moguce dobiti Apollon nalog od Supernnove da mogu da se ulogujem i na SmartTV preko njega a ne samo na MOVE boxeve?
Pošto se ova priča oko Apollona razvlači već godinu dana i još uvek ima onih koji se nisu snašli da dobiju kredencijale za aplikaciju, rekoh da podelim i ja svoje iskustvo, možda nekom pomogne. Mučio sam se i ja s tim par meseci, zvao ne znam ni ja koliko puta sa raznim pričama, ali uvek isti odgovor "Već imate Apollon u sklopu video kluba". Kao što je i @rameddenas nedavno pomenuo, kontaktirao me je lično i pokušao da pomogne svojim savetima, ali ni to nije pomoglo.
Na kraju sam hteo i da odustanem, ali sam odlučio da odem do poslovnice i vidim šta će i oni reći. Cura u poslovnici me je saslušala i bez ikakvog okolišanja rekla "Aaa, ti hoćeš da aktiviraš Apollon GO, sad ću da prosledim zahtev. Dođi sutra ponovo, do tada bi trebalo da odgovore". Ja odem sutradan i ona kaže tek tako "Evo poslali su kredencijale, proslediću ti na email". Ja ono zin'o, hvala ti sestro brate, ko da mi je spasila život.
Tako da eto, probajte i tu soluciju, možda nekom upali. Pozdrav i srećno!

To zato sto taj browser izlazi na net kad ukucas tu adresu. Kod mene kad ukljucim proxy stavim da za lokalne adrese ne izlazi na net,
pa mogu da pristupim. Ali samo ako koristim ipv6. Kad iskljucim ipv6 na Asusu onda mogu da pristupim. No to je do browsera,
jer kad koristim Safari nemam tih problema...
Napisi u DM kako da to uradim.

To samo prenose sta su culi po forumima, isto pominju video nadzor i ako on uredno radi kroz nat.
Radi samo preko kineskih servera i njihove (ne)milosti. Naletao sam ranije da probleme da je bio otežan pristup kamerama jer opterećenje, šta znam već. Direktan pristup ne radi kroz nat.

Radi samo preko kineskih servera i njihove (ne)milosti. Naletao sam ranije da probleme da je bio otežan pristup kamerama jer opterećenje, šta znam već. Direktan pristup ne radi kroz nat.
Pa ono dahua i hikvision i svi ti proizvodi jesu kineski, bar ja ne znam ni jedan američki
ali još se nije desilo da neki ne radi i svi rade kroz Nat

Pošto se ova priča oko Apollona razvlači već godinu dana i još uvek ima onih koji se nisu snašli da dobiju kredencijale za aplikaciju, rekoh da podelim i ja svoje iskustvo, možda nekom pomogne. Mučio sam se i ja s tim par meseci, zvao ne znam ni ja koliko puta sa raznim pričama, ali uvek isti odgovor "Već imate Apollon u sklopu video kluba". Kao što je i @rameddenas nedavno pomenuo, kontaktirao me je lično i pokušao da pomogne svojim savetima, ali ni to nije pomoglo.
Na kraju sam hteo i da odustanem, ali sam odlučio da odem do poslovnice i vidim šta će i oni reći. Cura u poslovnici me je saslušala i bez ikakvog okolišanja rekla "Aaa, ti hoćeš da aktiviraš Apollon GO, sad ću da prosledim zahtev. Dođi sutra ponovo, do tada bi trebalo da odgovore". Ja odem sutradan i ona kaže tek tako "Evo poslali su kredencijale, proslediću ti na email". Ja ono zin'o, hvala ti sestro brate, ko da mi je spasila život.
Tako da eto, probajte i tu soluciju, možda nekom upali. Pozdrav i srećno!
Meni oni 3 puta poslali kredencijale na mejl i svaki put neispravni. Onda znaju da zovu u nedogledno vreme (kad sam u firmi i kad vozim kuci, a kad vozim, nikad ne pricam) i posle ih nema, ti telefoni se dizejbluju i nikom nista, korisnik odustao. Ona meni na telefon diktira, ja kazem pa posaljite mi na mejl te kredencijale, nemam sad gde da zapisem, ne, zvacu vas ja posle, oo ******aa, kameno doba.

Pa ono dahua i hikvision i svi ti proizvodi jesu kineski, bar ja ne znam ni jedan američki
ali još se nije desilo da neki ne radi i svi rade kroz Nat
problem je sto ce taj kinez server jednom da stane, i onda ce se slikas s te kamere iza CGN-a... meni se desilo da je stao taj njihov "server posrednik" pre par godina, za neku kameru kupljenu 2013. godine...

Ja znam za kamere iz 2015. godine gde je stalo. Čak i "zvanična" aplikacija tog dvr-a je nestala sa play prodavnice preko noći. Dobro jeste dok radi, ali bukvalno je neviđeno laka opcija za planiranu zastarelost i nikako ne treba podržavati opciju "radi preko kineza". Već, evo izbora, pa cepaj.

relativno ste u pravu...
ali ako tako gledate neminovno ce za sve jednoga dana da nestane podrska, i za tv, ves masinu, za sat, za vagu i za video nadzor...

Ipak krsteni proizvodjaci nece tek tako da gase server.

Ma jooook. Eno Google i Microsoft nikad nisu ugasili servis i time "brikovali" neki hardware...

• Like
Reagovanja: uji
Meni su ponudili 12 meseci 50% na dan isteka ugovora kad su zvali a pre toga su govorili maksimum sto mogu da daju je jedan mesec 50% kad sam zvao da pitam sta mogu da ponude
Ipak sam presao drugde za jos duzi popust

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno