Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma sve je super. Evo 36h potpunog mraka zbog unapređenja infrastrukture a kasnije mi kažu zbog havarije pošto se oteglo. Ubuduće neka ništa ne unapređuju. Radije ću vrapca u ruci a golub što dalje od mene, prljava je to ptičurina.:giggle:
Da ne bi bili potpuno slepi i gluvi prepovezao sam na krovnu antenu i saznao da imam 12 TV i 3 radio kanala: RTS1,2,3,STB,Prva,Happy,B92,SOS,Pink,KCN,Mag,Info;Radio Beograd1,2,202. Dakle, skoro nijedan novi već oko 5 godina kad sam zadnji put proveravao.

Pozdrav,
Razmisljam da predjem sa mts na supernovu, uzeo bih dupli paket televizija + internet.
Interesuje me kako se televizija povezuje, da li standardnim kablom, kao kablovska ili internet, ako sto je iptv u mts-u?
ne prelazi u sn
prijateljski savet
procitaj po forumu pa ce ti biti dosta jasnije

@orange47 daj malo više detalja, koja lokacija, ko je bivši provajder tj. na čiju infrastrukturu je došla Supernova, itd. Što sam imao prilike da vidim za Novi Beograd i Zemun na Radijus Vektoru i Voždovcu Pošta Net, sve je besprekorno zamenjeno novim kablovima i ormarićima.

ne znam, pitam. ali cuo sam da su se desavale takve stvari davno, kad je bilo mnogo vise kablovskih provajdera, pa me interesuje ima li neke istine u tome.
jer supernova je sastavljena od raznih pa reko mozda neko zna.

Dobro, ali nemojte čoveka da napadate na pravdi Boga za neke nebuloze, jer je jasno naveo da nema nužnih dodirnih tačaka sa drugim sektorima, što je za administratora mreže i krajnje logično. Ponudio se ovde da ko hoće, pristupi na IPv6 i za to on kao tehničko lice sa pripadajućim ovlašćenjima to omogući, istovremeno očekujući povratne informacije. Opet, vraćam se na prvu konstataciju; raznih provajdera ima u novoj celini, ima podosta zaostale opreme i to je ključ svih problema, a znam koliko su u Telekomu tvrdoglavi da dozlaboga vrte iste rutere i uređaje dok ne skapavaju. Da si rekao recimo, u Kopernikusu ima vandalizma, možda bih ti i poverovao, s obzirom na to kako su po nekim selima haotično povezivali kako koga stignu, ali ovako, rekla-kazala ne vodi ničemu.

Ja nevoljno postadoh korisnik Supernova (u mom delu nema izbora nakon gašenja ptt kds),odmah problem sda wifi na laptopu-u.Na telefonu na 5 ghz radi dobro, na laptopu na 2,4 ghz 50% vremena uopšte nema, 50% imam oko 10 mb (paket je do 150 mb).Tri puta sam prijavljivao problem, niko ne reaguje... Ruter je ZTE F680....Čitao sam na netu da su korisnici imali već takav problem...Možda neko zna šta je rešenje....Hvala

Ja sam primetio da imam problem sa WIFIjem kad nakacim bluetooth zvucnik, bluetooth slusalice cak i kad preko bluetooth povezem LG mini liniju sa telefonom, e sad da li je do telefona ili do rutera Cisco, kad povezem tel sa zvucnikom ili slusalicama pustim preko YT muziku prekine mi se wifi pa moram da ugasim wifi na telefonu pa ponovo da se nakacim i posle radi, pa se desi nekad opet da stane wifi pa ponovo da se raskacim i ponovo povezem.

Ja sam primetio da imam problem sa WIFIjem kad nakacim bluetooth zvucnik, bluetooth slusalice cak i kad preko bluetooth povezem LG mini liniju sa telefonom, e sad da li je do telefona ili do rutera Cisco, kad povezem tel sa zvucnikom ili slusalicama pustim preko YT muziku prekine mi se wifi pa moram da ugasim wifi na telefonu pa ponovo da se nakacim i posle radi, pa se desi nekad opet da stane wifi pa ponovo da se raskacim i ponovo povezem.
Upravo je to i problem bluetooth radi na istoj frekfenciji od 2.4 Ghz. Pa izaziva smetnje na 2.4 Ghz wifi-ju. Isti problem sam imao sa baby alarmom. Bio je u blizini modema.

Da li ZTE ima odvojen SSID za 2,4 i 5 Ghz ili sam bira? Možda to može da se isključi. Mogu li ručno da se podešavaju kanali?
Ako ni posle toga ne mozeš da se povežeš na 5Ghz na taj ZTE, jedno rešenje je da koristiš svoj ruter ili access point, drugo da koristiš lan kabl, treće ali pitanje da li će pomoći da promeniš Wifi karticu u laptopu.

Ukoliko sam vec uplatio racun na ciji iznos sam se zalio, a reklamacija je resena pozitivno, da li se sledeci racun umanjuje za iznos sa prethodnog racuna na koji sam se zalio ?

Ja nevoljno postadoh korisnik Supernova (u mom delu nema izbora nakon gašenja ptt kds),odmah problem sda wifi na laptopu-u.Na telefonu na 5 ghz radi dobro, na laptopu na 2,4 ghz 50% vremena uopšte nema, 50% imam oko 10 mb (paket je do 150 mb).Tri puta sam prijavljivao problem, niko ne reaguje... Ruter je ZTE F680....Čitao sam na netu da su korisnici imali već takav problem...Možda neko zna šta je rešenje....Hvala
Ovi se problemi javljaju na starijim uredjajima telefona i laptopova, kod mene barem tako ide... Pokusaj da cackas podesavanja rutera kako bi dobio sto bolje performanse, ali vec rekoh ako koristis stariji uredjaj i ja imam slican problem, dok noviji rade kao sat.
Da li ZTE ima odvojen SSID za 2,4 i 5 Ghz ili sam bira? Možda to može da se isključi. Mogu li ručno da se podešavaju kanali?
Ako ni posle toga ne mozeš da se povežeš na 5Ghz na taj ZTE, jedno rešenje je da koristiš svoj ruter ili access point, drugo da koristiš lan kabl, treće ali pitanje da li će pomoći da promeniš Wifi karticu u laptopu.
Imas u podesavanjima modema. Da odvojeni su

• Like
Reagovanja: uji
Izmeri brzinu na LAN kablu pa vidi koliko stvarno vuče. Prosto mi je neverovatno da na optici imaš 10mb/s i prekide signala. Na kablovskoj je to i moguće, jer kod mene sbb u zgradi nije menjao kablove 20 godina pa je otprilike ista takva situacija.

LAN radi odlično, ako zanemarim par prekida, a ne mogu da čačkom ruter jer ze zaključan od strane Supernove pa i za banalne stvari, ime mreže, šifru...Dok sam imao Atos od postanet-a nije bilo tih problema...

Ukoliko sam vec uplatio racun na ciji iznos sam se zalio, a reklamacija je resena pozitivno, da li se sledeci racun umanjuje za iznos sa prethodnog racuna na koji sam se zalio ?
Da odgovorim samom sebi, posto sam dobio informaciju direktno od operatera - u mom slucaju cu biti u pretplati za taj iznos pa ce mi prvi sledeci racun biti umanjen.

Pozdrav društvo, nisam nešto stručan, imam problem sa supernovom, prešao sam kako se pošta net ugasio, i ovo mi je bilo primamljivo. Problem je sledeći, kada pretražujem kanale, nađe mi sve kanale osim rts1, prva, b92 i sl.u suštini mi ne nalazi kanale sa nacionalnom frekvencijom, zna li neko u čemu može biti problem? Internet radi redovno, i svi ostali kanali, a ove uopšte ni ne nađe. Prijavio sam prošle nedelje još, ali još se niko ne javlja. Hvala svima na bilo kakvoj pomoći.

Pozdrav društvo, nisam nešto stručan, imam problem sa supernovom, prešao sam kako se pošta net ugasio, i ovo mi je bilo primamljivo. Problem je sledeći, kada pretražujem kanale, nađe mi sve kanale osim rts1, prva, b92 i sl.u suštini mi ne nalazi kanale sa nacionalnom frekvencijom, zna li neko u čemu može biti problem? Internet radi redovno, i svi ostali kanali, a ove uopšte ni ne nađe. Prijavio sam prošle nedelje još, ali još se niko ne javlja. Hvala svima na bilo kakvoj pomoći.
Uzmi MOVE box, sada su sve ispeglali radi kao sat barem meni.

stvarno nude samo prvi mesec 50% cene za postojece korisnike... kakva glodarizacija :)

Ne znam sto sa 2700 na 3400 ide sad sam zvao... zar ne bi trebalo na 3000? ja nemam nikakav "hbo go i x plus" jos je i sama rekla net do 100 sto je ekvivalent prvog paketa

bbbbbbbbbbbbb.jpg

p.s sad mi ova druga rekla da je 3100 ako nastavimo nakon isteka ugovora :LOL:

Poslednja izmena:
Kod moje rodjake isti bio problem. Zivi u zgradi i kada su unutar zgrade ugradili pojacivac signala svi kanali su poceli da rade!!!

Ljudi kako da aktiviram Hbo? Na sajtu Supernove nema uputstva.

@Moca Piši im na mejl i traži da ti pošalju kredencijale za aktivaciju usluge.

Ljudi kako da aktiviram Hbo? Na sajtu Supernove nema uputstva.
Pozoves 19911 i trazis da ti aktiviraju Hbo ako mislis na kanale. Ako imas Hbo a treba ti Hbo go,pises im mail ili ih pozoves da ti posalju kredicijale.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno