Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa nije bas na rec, ta akcija im je dugo trajala(ne znam da li je i dalje aktuelna) za sve nove korisnike. Zanima me da li i drugima tako pise na primerku ugovora?
Svakako sam uputio zalbu i trenutno je u procesu provere.
Iskreno meni su dali prosle godine internet 12 meseci po 1 dinar i nigde to nije pisalo. Racun mi je stizao 12 meseci kako sto mi je i receno 1 dinar, nakin toga puna cena.

Jel daju neke pogodnosti za stare korisnike i kako doći do toga( u maju mi istice ugovorna obaveza)?

Ово постаје већ фрустријауће.
Сваки дан кад упалим тв, нова мапа канала.
Док тв уради претрагу канала, оседех.
Зар стварно не постоји нека друга могућност убацивања/избацивања канала, већ стално мора да се скенира?
Да ли је тако и код других провајдера на коакс каблу?

Ово постаје већ фрустријауће.
Сваки дан кад упалим тв, нова мапа канала.
Док тв уради претрагу канала, оседех.
Зар стварно не постоји нека друга могућност убацивања/избацивања канала, већ стално мора да се скенира?
Да ли је тако и код других провајдера на коакс каблу?
Ja mislim da je to i do TV_a, na mom (Hisensu) je to automatski, Nijednom do sada nisam skenirao, osim naravno prvi put. Kada se pojavi novi kanal sam ga ubacuje, ima opcija u podešavanjima da se uključi.

Jel daju neke pogodnosti za stare korisnike i kako doći do toga( u maju mi istice ugovorna obaveza)?
Ako ne dodajes novu uslugu jedino sto mozes dobiti je 50% na racun jedan mesec, ne znam nikoga da je dobio nesto vise. A ako dodajes neku novu uslugu onda moze da se izboksuje nesto vise....

U KG je stigla nova programska šema. Na listi imam 20 tv i radio kanala više.. Neki kanalai su prebačeni u HD.

Ja mislim da je to i do TV_a, na mom (Hisensu) je to automatski, Nijednom do sada nisam skenirao, osim naravno prvi put. Kada se pojavi novi kanal sam ga ubacuje, ima opcija u podešavanjima da se uključi.
Од могућих подешавања, на оба ЛГ- ја, постоји опција аутоматског ажурирања канала, која је била укључена. Сада сам искључио, па да видим даља дешавања.
У сваком случају, хвала на одговору.

Од могућих подешавања, на оба ЛГ- ја, постоји опција аутоматског ажурирања канала, која је била укључена. Сада сам искључио, па да видим даља дешавања.
У сваком случају, хвала на одговору.
Time sto si iskljucio tu opciju televizor ti ubuduce nece dodati na listi neki kanal koji budu ubacili, niti ce seknirati u pozadini kanale. Nije mi jasno kako sam od sebe skenira kanale ako je mapa kanala promenjena. Kod mene samo ubaci na listu kanala, nikakvo skeniranje ne radi. Isto je LG tv u pitanju.

Ako ti izbaci poruku da je mapa kanala promenjena i pitate da li zezlis da automatski preskeniras kanale, treba da kliknes NE, a ne DA.

Кад кликнем на НЕ, побрљави канале, тј кад укуцам број канала (нпр.100, не избаци Арену, већ Балкан Трип).
Проблем је што их не скенира у позадини, већ тражи да ја скенира. А и није нека штета ако пропустим неку локалну Тв. Можда евентуално нову Арену 16 😄.
Очигледно је до тв-а, пошто се дешава само код мене. Није ни до локалног провајдера кога је узела Супернова, на каблу додуше. Нема никога на оптици код локалног провајдера да проверим.

Da li postoji mogucnost da se se onaj stari uredjaj za gledanje unazad (pre nego sto su uveli MOVE) nekako flashuje?

Mene zvase prehjuce, nude 2 meseca po 1 za obnovu ugovora, posto nema druge mogucnosti pristadoh.

Sada pogledah na sajtu, produzena je promocija i vazi do 28.02, a to je da stari korisnici za obnavljanje i produzenje ugovora (bez dodavanje neke nove usluge) dobijaju samo jedan mesec 50%, tako da to sto su ti ponudili dva meseca po 1 dinar prihvati, jer retko ko moze da izvuce tako nesto, ja nisam mogao.

Sada pogledah na sajtu, produzena je promocija i vazi do 28.02, a to je da stari korisnici za obnavljanje i produzenje ugovora (bez dodavanje neke nove usluge) dobijaju samo jedan mesec 50%, tako da to sto su ti ponudili dva meseca po 1 dinar prihvati, jer retko ko moze da izvuce tako nesto, ja nisam mogao.
sto da prihvati
ako ima optiku onda i moze telenor optika 12 meseci po 1 din
opet povoljnije od toga sto mts nudi

Telenor optika je dostupna samo gde je i MTS optika, ne i supernova.

Razmisljam se da predjem na supernovu. Trenutno imam MTS 10mb ne moze brze, al internet stvarno nikada ne prekida vec godinama nikakvih problema.
Uzeo bi 50mb Supernova al me plasi da ce da prekida stalno.
Sad imam supernova televiziju i primecujem svako malo sneg par sati par dana a i ponekad baguje slika.
Jel kad nema slike ne radi ni internet ili to nije povezano ? Da znam od prilike sta me ceka.

Poslednja izmena:
Razmisljam se da predjem na supernovu. Trenutno imam MTS 10mb ne moze brze, al internet stvarno nikada ne prekida vec godinama nikakvih problema.
Sad imam supernova televiziju i primecujem svako malo sneg par sati par dana a i ponekad baguje slika.
Jel kad nema slike ne radi ni internet ili to nije povezano ? Da znam od prilike sta me ceka.
Proveri u komsiluku, u tvojoj ulici kod drugih korisnika. Jer iz iskustva korisnika ovde na forumu sve zavisi od lokacije do lokacije. Cak i u istom gradu negde je ok negde nije. A sto se tice interneta ako ima smetnji na televiziji ne mora da znaci da ce biti prekida u internetu. Ali bolje prijavi smetnje koje vec imas na kablovskoj mozda je negde problem u instalacijama. Nije lose i da promenis sam prikljucak na tv cesto tu zeza. I obavezno se raspitaj po komsiluku.

Kakv bre sneg na digitalnoj televiziji? Ili imas sliku ili je nemas. Ako ima problema onda slika pikselizuje.Snega ima samo na analognoj televiziji ako je jos uvek imas u svom mestu.Ja sam pre godinu dana presao sa Mts Vdsl-a 50/8 na Sn 100/10 i mozda sam imao par puta probleme koji su brzo reseni.Opet zavisi od mesta do mesta kao i bivseg provajdera.

Bukvalno sve zavisi od naselja do naselja kad je Supernova u pitanju.
Koji ti je ranije operater bio ? Koje si mesto/naselje ?

Kad kazem sneg mislim to nema slika i ponekad pikselizuje.
Vidim da moze na sajtu da se uzme net bez ugovora, kako onda ide jel se placa modem i oprema posebno ?
Ja sam na podrucju bivseg kopernikusa tako da je instalacija najgora moguca. Da ima optika supernova odma bi uzeo .

Supernova je dobra za ponudu jer mozes uzeti samo NET bez TV, ali ako uzimas NET bez ugovora, placa se jednokratno kroz prvi racun 5000 din instalacija, ako uzmes ugovor na 1 godinu, placa se 3000 din, a ako uzmes ugovor na 2 godine, ne placas nista i dobijas prva 3 meseca po 1 din.

Poslednja izmena:
ma nema sbba u mojoj ulici a ni u delu grada. Ovo je bio EXE posto sam od SUpernove pobegao pre 2 godine ali ***a opet sam se vratio.

Koliko mi reče kolega njemu nešto SBB ponudio 15 meseci neki ludi popust da se vrati kod njih. Nisam ga baš ispratio

nije sve u parama.....meni popusti ne piju vodu ako nemaju kanale koje ja gledam
šta će mi sbb ako nema arene, superstar, kičn tv..... ili obratno-šta će mi supernova ako nema sport klub, n1, nova s i ostale kanale...pare u tom slučaju barem meni ne igraju ulogu
ja biram provajdera zbog ponude tv kanala a ne zbog popusta koji nude

Poslednja izmena:
svodi se na pare, jer mozes uvek da dodas OTT ili satelitsku.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno