Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni njihov radnik rekao da ako hocu ove druge idem u poslovnicu i uzmem. A i kakva je to logika da razvlacim koaks po kuci, kao da je 2000a godina. Onda bolje da kupim neki box i preko wifi-a gledam k'o covek. Hvala svakako. :)
Ako ti je drugi tv Samsung ili LG instaliraj Supernova aplikaciju rešio si sobu.

A šta je to jezivo urađeno ☕
Kako sta? Taj sekundarni uredjaj, kad vec brendiraju i zakljucavaju kineske fuš tvbox uredjaje nisu mogli nabaviti sa wifiem, i odraditi svoj firmver da na boxu radi samo ta aplikacija i cao. Nego sta? Kad imas dnevnu i 2 spavace, ti razvlacis 30 metara koaksa kroz celu kucu + 2 splitera. Kao kablovski operateri sto su resavali pre 25 godina.

Mislim da SBB i MTS samo cekaju pojedine sa foruma da im kazu kako da rade.. zamisli oce lik WiFi jer mu mrzi da se petlja sa kablovima, jesi li se mozda zapitao kako bi to radilo? Smem da se kladim da bi posle kukao kako mu utakmica kasni 1 minut u odnosu na drugi tv u kuci. Jeste, samo vas cekaju da im pricate svoje zelje.

Lepo ti receno, instaliraj aplikaciju na tv ili kupi android boxbi resio si problem, samo posle nemoj da kukas kako ti kasni utakmica ili ti zakucava kad nakacis 4 uredjaja na WiFi pa dete, zena ili baba cackaju YT a ti gledas utaimicu.

Kako sta? Taj sekundarni uredjaj, kad vec brendiraju i zakljucavaju kineske fuš tvbox uredjaje nisu mogli nabaviti sa wifiem, i odraditi svoj firmver da na boxu radi samo ta aplikacija i cao. Nego sta? Kad imas dnevnu i 2 spavace, ti razvlacis 30 metara koaksa kroz celu kucu + 2 splitera. Kao kablovski operateri sto su resavali pre 25 godina.
Svaki dan se kablovi razvlače pa je problem. Move boks radi ma wifi ali ti svakako treba antenski kabl.

Mislim da SBB i MTS samo cekaju pojedine sa foruma da im kazu kako da rade.. zamisli oce lik WiFi jer mu mrzi da se petlja sa kablovima, jesi li se mozda zapitao kako bi to radilo? Smem da se kladim da bi posle kukao kako mu utakmica kasni 1 minut u odnosu na drugi tv u kuci. Jeste, samo vas cekaju da im pricate svoje zelje.

Lepo ti receno, instaliraj aplikaciju na tv ili kupi android boxbi resio si problem, samo posle nemoj da kukas kako ti kasni utakmica ili ti zakucava kad nakacis 4 uredjaja na WiFi pa dete, zena ili baba cackaju YT a ti gledas utaimicu.
Nema šta niko da se kladi dal bih ja kukao ili ne. Moje pitanje je bilo vrlo jednostavno. Kao i obrazloženje zašto je jezivo. Da je jezivo, jezivo je. Jasno je da je lako razvlačiti kablove, ili kupiti box, ali raditi nešto na lakši način samo zato što se ne ume bolje, nije izgovor, nego neznanje.
Ne postoji nijedna tehnička prepreka da se koristi wifi umesto coaxa ako ljudi koriste ispravne rutere i ako njihov signal bude onakav kakav i treba da bude, pritom, nisam neko ko ne zna o čemu priča. Neprihvatljivo je da jedan move uređaj ima 4 kabla od po minimum metar da bi funkcionisao kako treba, al ajde sad, svakako će prikriveni Supernova obožavaci to osporiti.
Naravno, obzirom da je 99% komentara kako nešto ne radi, glupo je i što polešimo dal bi Supernova bila u stanju da uradi nešto što nije na nivou tehničkog znanja iz 2000e godine.

Zato što video klub i live TV se ne distrubuiraju na isti način. Za live TV već godinama / decenijama? koriste DVB-C tehnologiju i za to imaju opremu i softver i "struku" i očigledno da neće da TV uslugu migriraju skroz na IPTV fazon već koriste takav hybrid pristup da live sadržaj ide kroz DVB-C mux a kad kreneš sa premotavanjem emisija te šalta na IPTV stream. Kao što MTS iz tehničkih razloga ne može da omogući praćenje TV programa pomoću CAM modula ubačenog u TV (jer oni ne koriste i nikad nisu koristili DVB-C već IPTV koriste) što bi pojedinci koji "mrze dodatne daljince i boxeve i čudesa" hteli isto kao što ti i tebi slični koji "ne volim kablove po kući" bi hteli sve preko WiFI i sve kroz neku aplikaciju na SmartTV-u da radi.

Prosto provajder je u prošlosti izabrao tehnologiju distribucije koja im je odgovarala iz kog god razloga i neće da je menjaju i savršeno ih briga što si ti spreman za moderno doba bez kablova.

Da me ne razumeš pogrešno i ja bih voleo blisku budućnost u kojoj provajderi TV usluga sadržaj distribuiraju kroz SmartTV / smart box aplikaciju (a da kvalitet toga bude identičan kao što je bio na DVB-C) ali to em neće skoro biti primarni način distribucije TV kanala em kad bude garantovano će biti odrađeno na polu-amaterski način gde će kvalitet biti srozan i da ćemo svi kukati za starim dobrim danima pre "modernizacije"... "preview" toga već danas imaš kad uporediš kvalitet streamova na "multiscreen" / "go" / "tv po tvom" / "smart" aplikacijama domaćih provajdera sa primarnim načinom gledanja (svejedno bio to DVB-C, IPTV koji radi u intranet režimu kao kod MTS) TV sadržaja kod istog tog provajdera: gde na aplikacijama sadržaj kasni 30,40...90 sekundi u odnosu na "tradicionalnu kablovsku", gde umesto 50 fps gledaš 25fps što je za sport totalni užas, gde je bitrate na streamu za aplikaciju niži, encode lošiji i gde je često stabilnost streama tokom popularnih prenosa u fazi raspada.

Naravno da većina tih mana koje sam spomenuo nisu tu zato što to tako mora iz tehnoloških razloga već zbog pilićarskog stava naših provajdera koji su u fazonu "ko šiša korisnika, dovoljno dobro im je ovakav kvalitet". A tek posle dolazi momenat i činjenica da mreže i serveri većine domaćih provajdera nisu prikladnog kapaciteta da izguraju prelazak sa multicast na unicast način distribucije.

Znači ne mogu da se porede kvalitet IPTV streama i stabilnost "platforme" na MTS STB-u i ono što gledaš kad instaliraš "Iris Smart"/"Iris Go" na SmartTV-u / boxu.

Poslednja izmena:
Nema šta niko da se kladi dal bih ja kukao ili ne. Moje pitanje je bilo vrlo jednostavno. Kao i obrazloženje zašto je jezivo. Da je jezivo, jezivo je. Jasno je da je lako razvlačiti kablove, ili kupiti box, ali raditi nešto na lakši način samo zato što se ne ume bolje, nije izgovor, nego neznanje.
Ne postoji nijedna tehnička prepreka da se koristi wifi umesto coaxa ako ljudi koriste ispravne rutere i ako njihov signal bude onakav kakav i treba da bude, pritom, nisam neko ko ne zna o čemu priča. Neprihvatljivo je da jedan move uređaj ima 4 kabla od po minimum metar da bi funkcionisao kako treba, al ajde sad, svakako će prikriveni Supernova obožavaci to osporiti.
Naravno, obzirom da je 99% komentara kako nešto ne radi, glupo je i što polešimo dal bi Supernova bila u stanju da uradi nešto što nije na nivou tehničkog znanja iz 2000e godine.
Druze, dobronameran savet, sve to sto ti hoces, box od njih da povezes sa wifi resavas tako sto kupis neki drugi box, mi stick, firestick i povezes na taj famozni wi fi, i sve sto tada dobijes, dobio bi i sa telekomovim wifi. Uzgred to se doplaćuje a opremu vracas i onda ti bolje da kupis nesto sto imas zauvek. A kad tako povezes videces zasto to ovde objasnjavamo da to NE VALJA

Samo sto zaboravljate da ne postoji jos Supernova Android tv smart aplikacija. A da se zeza sa obicnom uz pomoc misa nije resenje

Ne postoji Supernova ali postoji Iris Smart koji korisnici Supernove mogu koristiti sa svojim podacima za moj.mts portal

Kod mene brat u Mitrovici ima Supernovu, dolazili mu monteri neki dan, dodali mu jos jedan box i rekli da ima i Iris, on probao i uspelo, napravio na tablet i tv. Bas probajte ko ima bilo sta od MTS (MTS, Supernova..)

A odakle nam podaci za moj mts portal?

Pa sta imate vi? Imas neke podatke valja. Ajde pitacu sutra brata sta je radio.

Nemamo ništa, eventualno neki od nas imaju podatke za Supernova aplikaciju, ali moj mts traži JMBG za pravljenje naloga, kad se unese, izbacuje da za dati broj nema registrovanih usluga.

Pa sta imate vi? Imas neke podatke valja. Ajde pitacu sutra brata sta je radio.
Ja sam se ulogovao sa moj mts podacima i nude start paket 3 meseca za 1 din posle 1099 din. A max paket za 1299 din. Naravno samo televizija je u pitanju. I ovo je ponuda samo za mobilne uređaje.

Izvinite molim vas. Ipak me je brat *****ao, dugo vec prica da je kod supernove al sad kaze da je MTS. Pitam ga sto mi prica za Supernovu, kaze "Mislio sam jer na racunu pise i Supernova".. Nije mjegov stan ni ugovor ni racuni pa et..

Izvinite jos jednom, nisam hteo da ikog dovedem u zabunu 😔

Ma to bre, daj još lokalaca, ko je rekao da je mnogo lokalaca. Niko, nikad. Jedva čekam kad ubace TV Pečenjevce pa da se sa čestitke, želje i pozdravi od 20h pozdravljamo međusobno.

Pozdravljam sve korisnike kabelske Suprenove uz pesmu Lepe Brene, Mile voli SD disko.

Ma to bre, daj još lokalaca, ko je rekao da je mnogo lokalaca. Niko, nikad. Jedva čekam kad ubace TV Pečenjevce pa da se sa čestitke, želje i pozdravi od 20h pozdravljamo međusobno.

Pozdravljam sve korisnike kabelske Suprenove uz pesmu Lepe Brene, Mile voli SD disko.
kod mene u selu svi gledaju "te" lokalne kanale... ja sam se smejao, ali to izgleda da ti lokalci prodaju uslugu :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno