Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Konačno da stigne nova MTS programska šema sa novim kanalima... Malopre sam uradio automatsku pretragu kanala na TV preko CI modula... Ex Kopernikus-Svilajnac

Da li je možda nekome na novom Move uređaju stigao drugi update sa tim famoznim novim interfejsom? Kod mene je pre nedelju dana stigao prvi, koji nije ništa bitno doneo. Čak je doneo neke stare bugove. Kod premotavanja konstantno buferovanje na 20-30 sekundi koje traje delić sekunde. Vidim to jer se pojave 3 tačkice na sred ekrana. A drugi bug greška na reprodukciji sadržaja sa odbrojavanjem vremena. Koji se ponovo najčešće pojavljuje prilikom paljenja uređaja od ovog zadnjeg update.

Konačno da stigne nova MTS programska šema sa novim kanalima... Malopre sam uradio automatsku pretragu kanala na TV preko CI modula... Ex Kopernikus-Svilajnac
I šta je stiglo u Svilajncu? Pošto smo mi u Boru na istom vodu, a osim toxic folk, nisam primetio ništa drugo!

pozdrav svima, danas sam zamenio MTS box sa supernova optikom, posto router baca beogradski IP i ja imam 2 EON boxa oni se povezuju na beogradski server i sporo rade i mislio sam da je do toga, medjutim kada testiram na kompu ping imam jako velike spikes, a u isto vreme na mobilnom na wifi uopste nemam, a kada iskljucim ta 2 EON boxa onda na kompu nemam taj problem, da li je neko imao slicna iskustva?

Tv program Supernove nema veze sa realnošću.
Piše Arena premium 1, Brooklyn- Atlanta, a utakmica ide na Areni premium 2.
Veoma često im se ovo dešava, dosta neozbiljno i neprofesionalno.

ipak su naplatili karticu 600 din i vratio sam risiver... klosari lazovski.

Pojavio se film "toma" u video klubu i kad se pusti, piše pozovite korisnički servis, pa zar nisu mogli jednostavnije to da realizuju, tipa neki sms ili da se klikne na cenu, pa prihvatam ili slično... Komšije bi gledale, al kad pomisle da zovu korisnički u startu odustali 😁😁😁

Jel radi supernova aplikacija van njihove mreže (sbb). Jel postoje neka ograničenja, ili može da se koristi sav sadržaj i gledaju svi programi?

Pojavio se film "toma" u video klubu i kad se pusti, piše pozovite korisnički servis, pa zar nisu mogli jednostavnije to da realizuju, tipa neki sms ili da se klikne na cenu, pa prihvatam ili slično... Komšije bi gledale, al kad pomisle da zovu korisnički u startu odustali 😁😁😁
i bolje što je tako, jer u protivnom neko bi slučajno (mahinalno) kliknuo na plati i gledaj i samim tim naprivio nepotreban račun, još ako klinci čačkaju a ne znaju da se to plaća bude posle veselo......
moje komšije su pre par godina tako gledali video klub na mts-u misleći da je dž.....ali kad im je stigao račun nisu znali gde je levo a gde desno....i dan danas ih zaje....mo da svratimo da pogledamo koji film......
ovo ti je bezbedna varijanta što se računa tiče.....zovi i gledaj....šta ti teško....ma za dodatnu naplatu dok završiš razgovor sa operaterom film će biti aktiviran....;)

Poslednja izmena:
i bolje što je tako, jer u protivnom neko bi slučajno (mahinalno) kliknuo na plati i gledaj i samim tim naprivio nepotreban račun, još ako klinci čačkaju a ne znaju da se to plaća bude posle veselo......
moje komšije su pre par godina tako gledali video klub na mts-u misleći da je dž.....ali kad im je stigao račun nisu znali gde je levo a gde desno....i dan danas ih zaje....mo da svratimo da pogledamo koji film......
ovo ti je bezbedna varijanta što se računa tiče.....zovi i gledaj....šta ti teško....ma za dodatnu naplatu dok završiš razgovor sa operaterom film će biti aktiviran....;)
Mogli su i na korisničkom portalu da ubace, tamo se ne ulazi slučajno već sa namerom, da se promeni šifra itd... i da tu stoji aktivacija.

Sada i na tv sa modulom, isto. Samo taj jedan. Ako ti nije teško, napiši šta ste dobili?
Evo šta smo juče dobili od nove MTS programske šeme u Svilajnac i u još neke opštine: Novi kanali: 1.Toxic Folk HD 2.RTS Nauka HD 3.RTV 101 SD 4.Kuvo TV HD. 5.Liverpool TV HD. 6.DocuBox HD. 7.RTG int. SD 8.Museum HD. 9.myZen TV HD. 10.Luxe TV HD. 11.iConcert HD. 12.Toxic Rap HD. 13.Mezzo Live HD. 14.CMusic SD. 15.RTS Klasika HD 16.Dorcel HD. 17.Dorcel XXX HD. 18.Playboy TV HD. 19.Kristal TV HD. Kanali koji su sad u HD rezoluciju:. 1.Superstar 2. 2.RTS 3 3.TV Pančevo. 4.Dunav TV. 5.Mreža Most. 6.BN. 7.Svi Prva kanali 8.Trace Sports. 9.Fight Network. 10.Cinestar TV Comedy 11.Cinestar TV Fantasy. 12.Euronews (strani) 13.Sky News. 14.E! 15.Viasat Explore. 16.Viasat Nature. 17.Turizam + TV 18.HGTV 19.Zdravlje TV

Kada sam se ja žalio da ti kanali nisu u HD njihov odgovor je bio da i ne treba da budu HD.

Evo šta smo juče dobili od nove MTS programske šeme u Svilajnac i u još neke opštine: Novi kanali: 1.Toxic Folk HD 2.RTS Nauka HD 3.RTV 101 SD 4.Kuvo TV HD. 5.Liverpool TV HD. 6.DocuBox HD. 7.RTG int. SD 8.Museum HD. 9.myZen TV HD. 10.Luxe TV HD. 11.iConcert HD. 12.Toxic Rap HD. 13.Mezzo Live HD. 14.CMusic SD. 15.RTS Klasika HD 16.Dorcel HD. 17.Dorcel XXX HD. 18.Playboy TV HD. 19.Kristal TV HD. Kanali koji su sad u HD rezoluciju:. 1.Superstar 2. 2.RTS 3 3.TV Pančevo. 4.Dunav TV. 5.Mreža Most. 6.BN. 7.Svi Prva kanali 8.Trace Sports. 9.Fight Network. 10.Cinestar TV Comedy 11.Cinestar TV Fantasy. 12.Euronews (strani) 13.Sky News. 14.E! 15.Viasat Explore. 16.Viasat Nature. 17.Turizam + TV 18.HGTV 19.Zdravlje TV
Kod nas u Vranje još uvek nema ta nova Mts programska šema.

Takvim tempom sredice programsku semu svima za 10 godina. Prodje pola godine pa puste nove kanale u nekom mestu, u Paracinu se to desilo jos maja meseca, bivsi Kopernikus.

Hvala na odgovoru. Verovatno će do Nove godine (2022.) uvesti i kod nas ostalih. To su skoro svi kanali (+neki novi) koji su i u aplikaciji.

Padne kiša, ne može da se gleda fudbal zbog smetnji... Ili šta već.
Sreća pa ne gledam često, ali da se osloniš na Arenu da gledaš neku jako bitnu utakmicu - šanse da će bagovati signal i biti apsolutno negledljivo su barem 80%.

Noćas pušteni kanali i u Boru. Alelujah.

Automatsko azuriranje kanala kod mene zavisi od tv.
Na starom LG tv se kanali automatski azuriraju i zauzimaju svoje mesto kad se dodje na taj kanal (+/- listanje ili ukucan broj).
Ako je na za njega zadatom mestu neki drugi kanal koji nije azuriran (rucno premesten na mesto azuriranog) oba ostaju na tom broju ali listanje kanala pravi proble pa se mora uci u podesavanja i listu kanala pa prebaciti jedan progran sa te duplirane pozicije.
Na drugom tv, noviji, isto LG kao stari, nece da uradi azuriranje kanala vec ih baca na 1000 neku poziciju i ne menja listu.
Iako je ukljuceno automatsko azuriranje na tv nece da menja listu.
Mora se rucno premestiti ili uraditi ponovno brzo skeniranje kanala.
Ja zbog svega toga menjam pozicije samo domacih kanala na prvih 23 mesta, pri cemu neke moronske kanale poput "otrovnih" bacam na 70 i neku poziciju a one ostale u prve 23 pozicije poslozim na brzinu rucno.
Zasto mi na novijem LG nece da uradi azurirnaje ne znam.

------------------

Da i ja upitam sve koji su OSI (invalidi, osobe sa invaliditetom) i imaju popust na usluge SN, da li su morali obnavljati i ove godine posle godinu dana uverenje da su OSI da bi dobili popust?
Dosao mi racun bez poptunog popusta, samo nekih 107 dinara popusta umesto 50% i jedino mi pada na pamet da i dalje u SN kao u RV nekada, treba priloziti resenje o invaliditetu, stari racun i LK svake godine...
Ovo je prvi racun posle godinu dana od najnovije UO.

Neverovatnom brzom brzinom sam dobio odgovor od SN, OSI popust i obnavljanje istog je u pitanju.
Mora se svake godine i dalje obnavljati popust, slati dokumenta i traziti obnova...
Cekam da mi jave da li ce biti racun korigovan.
Ranije je RV korigovao racun kad se ne obnovi na vreme osi popust.

Jel ste korisnici obične kablovske ili optike?

Optika i Sv. hahahahaha, pa ovi u MTS-u ne mogu da isporuce vise od 15mb net ako ti je kuca, stan dalje 20m od poste. Optiku cemo da sanjamo.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno