Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
To je samo na ta 3 hd kanala. Na optici sam i sve ostalo mi radi ok, čak i move boks.
Možda ih pozovem da provere signal.

Ja i dalje kanale prve imam u sd a na sajtu stoji da su svi kanali u HD. Ex kopernikus Prokuplje...

Kod mene na move boksu se dešava jedna interesantna stvar sa nekim kanalima. Od kada su pušteni euronews serbia, tanjug i happy hd kanali dešava se pikselizacija na njima na 1 sekundu kada ih odaberem. Kako su puštali kanal po kanal tako se to ponavljalo. Nisam do sada pominjao jer je sitnica, ne gledam ih i mislio sam da će se to ispeglati.
Da li se još nekom to dešava?
I kod mene isti problem sa ta tri kanala

Ukidanje BBC Earth u HD je veliki promašaj Supernove. Debilizam.
pre nekog vremena i kanal RTL-HR su isto tako prbacili iz HD-a u SD.....(po meni odličan kanal)......ma važno da imamo dunav tv i tv pančevo u HD-u.....ostali kanali nisu ni bitni......

Pozdrav, da li još neko ima problema sa kašnjenjem zvuka na kanalu "Dexy TV HD" na Supernova OTT? Klinac gleda tamo crtaće, a i skoro smo imali ovaj problem, pa rekoh da nije do nas nešto... A verujem da ako je globalan problem i pišem ovde verovatno čitaju forum pa će ga rešiti.

Pozdrav, da li još neko ima problema sa kašnjenjem zvuka na kanalu "Dexy TV HD" na Supernova OTT? Klinac gleda tamo crtaće, a i skoro smo imali ovaj problem, pa rekoh da nije do nas nešto... A verujem da ako je globalan problem i pišem ovde verovatno čitaju forum pa će ga rešiti.
I kod mene kasni ton na kanalu "Dexy TV HD" na OTT uređaju supernova dok na STB-skymaster i preko CI modula ton normalo ide-ne kasni.
Ne znam kako je na Move boxu jer ga nemam....

Ma MOVE BOX je isto kao Supernova OTT, pošto je to valjda isto. Hvala ti što si proverio, prošli put kada sam ih kontaktirao za sličan problem pitali su me "Jeste li isključili uređaj iz struje?" tako da sa njima je nemoguće normalno komunicirati, valjda će barem ovako videti pa će srediti problem...

Ja i dalje kanale prve imam u sd a na sajtu stoji da su svi kanali u HD. Ex kopernikus Prokuplje...
Ja kad sam se žalio za Prva kanale lik koji me je zvao kaže da se ti kanali i ne emituju u HD kvalitetu. :ROFLMAO:

Ma MOVE BOX je isto kao Supernova OTT, pošto je to valjda isto. Hvala ti što si proverio, prošli put kada sam ih kontaktirao za sličan problem pitali su me "Jeste li isključili uređaj iz struje?" tako da sa njima je nemoguće normalno komunicirati, valjda će barem ovako videti pa će srediti problem...
Nisi u pravu. Move box i OTT uređaj nije isto.
OTT uređaj signal (čitaj sliku) dobija isključivo preko lan kabla tj. preko interneta, i bez interneta OTT box je beskoristan i neupotrebljiv, dok Move box dobija sliku-tv kanale preko kabla-DVB-c tjunera, a intenet -lan konekcija na tom boxu služi za vraćanje sadržaja unazad i za video klub
Neka neko proveri da li kasni ton na Dexy TV HD na Move uređaju......

Kod mene na move boksu se dešava jedna interesantna stvar sa nekim kanalima. Od kada su pušteni euronews serbia, tanjug i happy hd kanali dešava se pikselizacija na njima na 1 sekundu kada ih odaberem. Kako su puštali kanal po kanal tako se to ponavljalo. Nisam do sada pominjao jer je sitnica, ne gledam ih i mislio sam da će se to ispeglati.
Da li se još nekom to dešava?
I kod mene se to dešava .Samo na move.Na ostalim gde su mi cam moduli,ne na Tesli a na LG bude prvo crna slika bez tona,onda kasnije pojavi.Možda je do TV.Starije je generacije

Da li, ako stavim ruter i risiver od Supernove jedan pored drugog, moze da prouzrokuje smetnje u slici na tv-u? Veceras mi par puta na sekund dva se zacrnila slika na areni 1.

Ako imas jos i Xiaomi telefon, 100% :rolleyes:
Apsolutno tacno. Kad se nakacim sa RN9 ili Mibox 3 na ovaj Tehnicolor 7210 ali samo na 5Ghz mrezu rusi se internet posle par minuta. Ostali uredjaji rade bez problema. Kakvu muku imaju sa xiaomi nemam pojma ?

Pazi, ja sam se zezao :) kakve veze ima, ako stavi dva uredjaja jedno pored drugog ??? za xiaomi uredjaje nemam pojma, ne koristim ..imala je supruga MI8 lite jedno vreme, ali nije bilo problema na TC 7200 (samo 5GHz)!

Ćomi 9 bla bla serija ima gomilu gremlina sa WiFi i između ostalog gube se u komunikaciji sa Huawei ruterima i izazivaju problema određenim modelima Mikrotik rutera.

Bas tako. Letos na moru nakace se moj i zenin RN9 na mikrotik u apartmanu i posle minut internet pada. Mibox 3 nije pravio nikakve probleme. Srecom,ukinuse roming pa smo normalno trosili net iz paketa.
Elem,kad se nakacim Miboxom na 5gz na ovaj 7210 posle minut -dva modem gubi konekciju i nestaje net. Na 2.4Ggz radi bez problema.

Ma kome ces da se zalis ??? to je kolateralna steta, briga njih za BBC Earth HD ... moguce da su spustili us SD, zbog tupavih milion arena koje su ubacili danas.
eeej Dunav televizija HD ! nema nista od BBC Earth HD, sad sam skenirao i preimenovali su, tj izbacili su HD u nazivu
od 333 kanala, ostavio sam ~150 ... koje gluposti oni ubacuju, nisam odavno gledao sta sve ima
Sve to može da se ubaci,samo još ne može da se ubaci nova programska šema za celu Srbiju... Ex Kopernikus-Svilajnac.

Verujem, u novembru prosle godine ! su kod mene konkretno prebacili sve kako i treba...zao mi je sto lazu narod, navlace sa onim 12 meseci za 1 din, a tehnicki nisu odradili infrastrukturu, jer verovatno nema konkurencije i nemas kod koga da predjes

Jel se desavaju nekome mikroprekidi? Blago ali primetno seckanje, stopiranje slike. Ne stalno. U vremenskim intervalima od 30-40 sekundi. To sam upravo primetio kod mojih. Tv je povezan na stari kopernikusov stb. Vidim signal 100%, kvalitet 100%. Proverio sam sve instalacije, menjao i hdmi stb-a. Ali problem i dalje. Kod mene na ci slot takvih problema nemam.

Pitanje u vezi HBO GO i "TV po tvom"
Pošto ima više naloga, da li bi radili na MTS mreži kod drugog? Da nisu na istom IP
Želim sestri da poklonim po jedan nalog.

Samo ako mogu da dobijem odgovor na jedno pitanje, tice se ovog optickog interneta u supernovi, od 1000mbs, Koliki cu ja download da imam u browseru kad budem skidao neki npr veci fajl i koliki ce mi biti upload.

Samo ako mogu da dobijem odgovor na jedno pitanje, tice se ovog optickog interneta u supernovi, od 1000mbs, Koliki cu ja download da imam u browseru kad budem skidao neki npr veci fajl i koliki ce mi biti upload.
Ako je sve u redu sa linijom imaćeš brzinu koliki je paket.

1000 mbps = 125 MB/s (ako je full brzina)
1 GB= 8,2 sek
10 GB = 82 sek
100 GB = 820 sek = 13.67 min
Nadam se da si taj odgovor tražio.

Ali zavisi odakle šta preuzima, da li je torrent, da li je neki hoster, direktno preuzimanje? Jer neki hosteri imaju ograničenu brzinu download-a.
A upload im je u tom paketu valjda 100 mb/s, dakle bio bi oko 12,5 MB po sekundi u full speedu...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno