Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ladno su jedan od retko dobrih kanala BBC Earth prebacili u SD... Majke mi nisu normalni.

Sad sam pogledao, uzas :mad: ...oni su kompletni kreteni, BBC Earth je imao najbolju sliku u HD od svih kanala koje imaju, nadam se da je privremeno :cautious:
a guraju one lokalne sabanske kanale u HD

Ne znam da li vredi da im pišemo da vrate u HD, stvarno mi nije jasno zašto od svih kanala baš taj odlučiše da prebace u SD.

Što kažeš, tona lokalnog smeća ide u HD, a za jedan od najboljih dokumentarnih kanala se nema mesta.

Ma kome ces da se zalis ??? to je kolateralna steta, briga njih za BBC Earth HD ... moguce da su spustili us SD, zbog tupavih milion arena koje su ubacili danas.
eeej Dunav televizija HD ! nema nista od BBC Earth HD, sad sam skenirao i preimenovali su, tj izbacili su HD u nazivu
od 333 kanala, ostavio sam ~150 ... koje gluposti oni ubacuju, nisam odavno gledao sta sve ima

Preključe su mi prikačili internet, 80/10 i nsam baš zadovoljan. Preko dana radi uglavnom dobro, malo se izgubi, uspori, pa se vrati na normalu, ali uveče drastično padne. Sinoć na TV-u sam uzeo da gledam utakmicu Srbije na eonu i malo, malo pa zamuti sliku!

Vidim da su 3 kanala otključana za upload, da li je to OK za ovaj paket?
Vidim i da nisu svi kanali otključani za download?

Šta treba da gledam da bih ispratio da li je OK, koji parametri su bitni i kome da se žalim?

Ne bih rekao da je do neta bilo dok je utakmica trajala. Pre je eon bio preopterecen jer je velika gledanost bila.

Preključe su mi prikačili internet, 80/10 i nsam baš zadovoljan. Preko dana radi uglavnom dobro, malo se izgubi, uspori, pa se vrati na normalu, ali uveče drastično padne. Sinoć na TV-u sam uzeo da gledam utakmicu Srbije na eonu i malo, malo pa zamuti sliku!

Vidim da su 3 kanala otključana za upload, da li je to OK za ovaj paket?
Vidim i da nisu svi kanali otključani za download?

Šta treba da gledam da bih ispratio da li je OK, koji parametri su bitni i kome da se žalim?
Prelistaj malo unazad temu, imas sve !

Supernova u određenim delovima Srbije stalno ima probem sa Eon stream kad budu ti najpopularniji prenosi. Povremeno bude i na MTS i na ZLOrion ali dosta ređe nego na Supernovi gde su se u prošlosti ovde po forumu žalili ljudi da i uveče vikendom zna da secka do negledljivosti.

Supernova u određenim delovima Srbije stalno ima probem sa Eon stream kad budu ti najpopularniji prenosi. Povremeno bude i na MTS i na ZLOrion ali dosta ređe nego na Supernovi gde su se u prošlosti ovde po forumu žalili ljudi da i uveče vikendom zna da secka do negledljivosti.
Ja mogu da kažem iz ličnog iskustva da kada su ti prenosi da to zavisi do eon-a jer je preopterećen. Koristio sam aplikaciju na telefonu, internet je bio od A1 i čim prošla utakmica eon proradio normalno.

Nisi u pravu ;) Zavisi od ruta između tvog provajdera i Eon CDN mreže. To što je došlo do zagušenja rute =/= "Eon je preopterećen" u smislu da je ispucan sav bandwidth Eon CDN mreže u tvom regionu.
Da jeste "seckalo" bi svima a ne da se menja kako menjaš internet provajdera a ne menjaš ni geografsku lokaciju.

Kad su bile one neke kvalifikacije fudbala na Nova S i bio problem na Supernovi i MTS optici (i ExeNet?) ja nisam imao probleme na ZLOrion a ovde je ZLOrionu "nadprovajder" Telekom / MTS. A ono što je pravilo razliku je činjenica da ZLOrion ima direktan peering sa SBB mrežom a ostali navedeni nemaju nego ide saobraćaj kroz SOX ( https://www.sox.rs/sr/ ) i taj dan se SOX raspao i zato je utakmica bila negledljiva na Eon.

Da li je ovo OK?

Prilozi

• SupernovaO.jpg
    SupernovaO.jpg
    86.2 KB · Pregleda: 50
  • SupernovaSpeedtest.jpg
    SupernovaSpeedtest.jpg
    32.5 KB · Pregleda: 49
Ko nema SN tv od danas u neko doba kasno posle podne, mozda oko 17h da je nestala tv...?
Blok 37 na NBG
Jos kod nekog?
Telefon kaze da opsteg karaktera...

Da pitam opet.
Da li Vam radio "tv po tvom"?
U suštini radi, ali ako pustite neki kanal sa satom, videćete da nije live.
Ako ponovo za 5 minuta pustite isti kanal, kreće od istog tog vremena.
EDIT
Trenutno su se izgubile Arene 6,7 i 8

Iz browsera radi normalno, na telefonu je bilo zabagovala aplikacija, ali je posle došla sebi, na tebletu je aplikacija radila normalno. Izgleda da zavisi od uređaja do uređaja.

Iz browsera radi normalno, na telefonu je bilo zabagovala aplikacija, ali je posle došla sebi, na tebletu je aplikacija radila normalno. Izgleda da zavisi od uređaja do uređaja.
Kod mene i na boxu i na telefonu zabagovala totalno. Na telefonu i proradi, na boxu (android 10) neće.
Još sam ja pametan brisao keš, sada ne mogu da se prijavim. Prikazuje mi kao neispravnu lozinku.
Hvala u svakom slučaju.

Jesu dodali nova 3 Arena kanala na "TV po Tvom" tj na Supernovaott.rs?

Mislim da je zabagovao epg i da aplikacija ne apdejtuje raspored emisija kako treba, jer kad odem i puštam emisiju direktno iz onog taba tv raspored, onda mi pusti ono što je trenutno na programu.

^
Dodali su nove arene na Tv po Tvom.

Meni na kablovskoj nema zvuka na RTRS-u i BBC Earth od kad su ga prebacili u SD. Jel i kod ostalih isto bez zvuka?

Mislim da je zabagovao epg i da aplikacija ne apdejtuje raspored emisija kako treba, jer kad odem i puštam emisiju direktno iz onog taba tv raspored, onda mi pusti ono što je trenutno na programu.

^
Dodali su nove arene na Tv po Tvom.
Hvala. Sada na telefonu radi normalno.
Dakle na zubac "sledi" pa na play i onda je realno vreme.
Ali i dalje ne mogu da se prijavim na boxu.
EDIT
Uspeo da se prijavim.

Juce poslat mail radi produzetka ugovora uz pogodnosti, naglaseno im da me ne smaraju operateri i obicni radnici vec iskljucivo neko sa vise instance. Danas zvali 2x sa privatnog broja, dogovorio 6mes za dinar i veci paket koji cu placati po istoj ceni kao i sada -2999.

Čisto ako nekom treba info, ugovor ce doneti popularna ekipa sa terena.

Hrt 1 i 2 dobili vraćanje unazad, ubačene sve arene, ubačena i rts nauka sa varaćanjem unazad ali trenutno jos ne radi kako treba, ovo sve što sam napisao gledam na mobilnoj aplikaciji

Kod mene na move boksu se dešava jedna interesantna stvar sa nekim kanalima. Od kada su pušteni euronews serbia, tanjug i happy hd kanali dešava se pikselizacija na njima na 1 sekundu kada ih odaberem. Kako su puštali kanal po kanal tako se to ponavljalo. Nisam do sada pominjao jer je sitnica, ne gledam ih i mislio sam da će se to ispeglati.
Da li se još nekom to dešava?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno