Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam uspeo da udjem u podesavanja boksa preko hdmi sec opcija na samsung tv. Boks je hardverski bolji od eon boksa(kaona, a mozda i od drugog). Instalirao sam par aplikacija i one super rade. Jedino nije htela da mi radi eon smart tv aplikacija , ali je to verovatno zbog toga sto sam pokusao preko naloga u mrezi, a internet je supernovin. Ima opciju za hdmi auto frame rate ali ne radi to dobro . Mislim i da je u pitanju android tv os jer nije hteo da prihvati neke aplikacije za mobilne telefone. Definitivno mogu da omoguce sve prednosti android boksa ali kao sto kaze ShamanNS treba to da plate.
Blago tebi kad možeš da uđeš. Moj krš od tesle tv-a ne može preko te funkcije da se uđe.

Nije AndroidTV OS. I nije "SEC" nego "CEC".
Greška u kucanju, u ste razumeli na šta mislim. A za OS sam pretpostavio jer mi je prihvatio za neku aplikaciju samo verziju za tv , a ne za mobilni.

Ja sam uspeo da udjem u podesavanja boksa preko hdmi sec opcija na samsung tv. Boks je hardverski bolji od eon boksa(kaona, a mozda i od drugog). Instalirao sam par aplikacija i one super rade. Jedino nije htela da mi radi eon smart tv aplikacija , ali je to verovatno zbog toga sto sam pokusao preko naloga u mrezi, a internet je supernovin. Ima opciju za hdmi auto frame rate ali ne radi to dobro . Mislim i da je u pitanju android tv os jer nije hteo da prihvati neke aplikacije za mobilne telefone. Definitivno mogu da omoguce sve prednosti android boksa ali kao sto kaze ShamanNS treba to da plate.
Rekao mi je da imaju puno pritužbi na problem kao moj i tvoj sa offline modom i raznim prozorima koji iskaču i da su se bacili u rešavanje toga preko ažuriranja. Kaže da će u nekim od sledećih ažuriranja da omoguće još dosta stvari pa i da puste da postane android box kao kod eona

Rekao mi je da imaju puno pritužbi na problem kao moj i tvoj sa offline modom i raznim prozorima koji iskaču i da su se bacili u rešavanje toga preko ažuriranja. Kaže da će u nekim od sledećih ažuriranja da omoguće još dosta stvari pa i da puste da postane android box kao kod eona
Dao bog ako tako bude...

pa i da omoguće da mogu da se instaliraju aplikacije i da move box pretvore u spejsšatl i da bude najbolji android uređaj sve je to džabe jer oni (čitaj supernova) ne žele da omoguće da korisnik sam sortira redosled kanala po svojoj želji. jednostavno ne želim da mi kanal superstar bude na poziciji 3 ili red tv na poziciji 10.......hoću raspored kanala kako meni odgovara........
meni tv box (movebox ili skymaster) služi za gledanje tv kanala a ne za budženje raznih aplikacija. za tako nešto imam smart tv i android box uređaj
i ne očekujte da će supernova da omogući tako nešto jer kada postaješ novi korisnik kablovske tv i potpisuješ ugovor niko od njih(supernova) ti ne nudi neke druge usluge i mogućnosti već samo tv, internet i telefon pa samim tim dobijaš box gde ćeš gledati tv kanale na koje si pretplaćen.
ovim postom zvučim kao da sam bot-njihov radnik ali ja to nisam. ja samo pišem trenutne činjenice onakve kakve jesu

Bio neki dečko sad i kaže da nije do move boxa nego mi nije bio ažuriran na najnoviju update. Odradio to i još lar stvari i kaže sada će biti ok. Za sada evo sat i kusur nema offline da mi izbacuje niti bilo koje prozore o greškama

Na koji nacin je azurirao box ? Koliko vidim u opcijama ne postoji mogucnost da rucno pokrenes update, a poslednji put kada mi se azurirao to je uradio sam od sebe. Pitam jer se meni pri apsolutno svakom pokretanju boxa pojavljuje Offline mode ali posle odredjenog vremena nestane i onda mogu da premotavam i desava mi se tipa svako peto premotavanje da mi se pojavi timeout error.

pa i da omoguće da mogu da se instaliraju aplikacije i da move box pretvore u spejsšatl i da bude najbolji android uređaj sve je to džabe jer oni (čitaj supernova) ne žele da omoguće da korisnik sam sortira redosled kanala po svojoj želji. jednostavno ne želim da mi kanal superstar bude na poziciji 3 ili red tv na poziciji 10.......hoću raspored kanala kako meni odgovara........
meni tv box (movebox ili skymaster) služi za gledanje tv kanala a ne za budženje raznih aplikacija. za tako nešto imam smart tv i android box uređaj
i ne očekujte da će supernova da omogući tako nešto jer kada postaješ novi korisnik kablovske tv i potpisuješ ugovor niko od njih(supernova) ti ne nudi neke druge usluge i mogućnosti već samo tv, internet i telefon pa samim tim dobijaš box gde ćeš gledati tv kanale na koje si pretplaćen.
ovim postom zvučim kao da sam bot-njihov radnik ali ja to nisam. ja samo pišem trenutne činjenice onakve kakve jesu

Potpisujem. Primarna funkcija na kablovskoj je da se korisniku omoguci da sto komfornije prati Tv kanale. Po tom pitanju EON tv box je otac i majka u odnosu na usluge svih ostalih operatera. Na SN Move me nervira sto nemaju mogucnost ubacivanja emisija medju omiljene, nemaju mogucnost pretrage niti emisija niti video kataloga (Eon ima sve ovo); kada hocu da premotam nesto sn logo mi zvrji jedno 5 sekundi ( i to na 250mbit optici) dok na eonu mi momentalno pusta.

meni tv box (movebox ili skymaster) služi za gledanje tv kanala a ne za budženje raznih aplikacija
Steta je da box ne bude pravi Android kad je vec baziran na Android sistemu i plus ima s905x3 procesor koji je jako brz i minimalno 2GB RAMa mada ne pise nigde.
Taj procesor se stavlja u boxove koji kostaju preko 6000din tako da nije neki jeftinjak.
Zasto koristiti drugi box kad bi mogao sa jednim da gledas i kablovsku i npr. YouTube ili sl.

Zasto koristiti drugi box kad bi mogao sa jednim da gledas i kablovsku i npr. YouTube ili sl
Zbog toga što je box vlasništvo kablovskog operatera i tebi je dat da ga koristiš dok plačaš njihove usluge.Ako svako počne da čačka i instalira po njemu sve i svašta onda će svakako da imaju više problema nego što ih trenutno imaju.Ako ti trebaju druge funkcije nego što njihov box nudi kupi sebi smart tv ili android box.

Ne znam kakve probleme mogu imati kad odes u Google prodavnicu i instaliras YouTube?
Pa i EON box je Android pa ne smeta da se gleda televizija i koriste prave Android funkcije.

Daleko je SN od SBB i EON od Move boxa....U tome je problem,oni imaju problem sa jednostavnim apdejtom boxa,ubili su gomili uređaja kada su radili apdejt...

Kad instaliras sve sto hoces od aplikacija, moras li i dalje koristiti Samsung daljinac za pokretanje instaliranih aplikacija ili mozes sve preko boxa?

Zasto koristiti drugi box kad bi mogao sa jednim da gledas i kablovsku i npr. YouTube ili sl.
zato što je supernova kablovski operater i bavi se distribucijom tv kanala a nije youtube servis ili netflix ili hbo pa da ti omogući to da gledaš na njihovom boxu

Da li je neko uspeo da instalira supernova aplikaciju iz njihovog boxa na neki drugi android tv box

Ja nemam problema sa kvalitetom interneta i televizije, internet u svako doba radi 100% brzine, televizija isto. Ali zato je NAT prisutan za sve pare.
Zadnjih godinu dana pokusavam da instaliram original GTA V, uvek dobijem gresku "Unable to verify game data", ja mislim to je do mog kompa ali neeee. Nesto sam guglao i naleteo na neki post da treba probati VPN-om, onda se lupim u glavu. Prikacim telefon na PC i preko Telenor 4g GTA V se pokrece ko iz puške. Ista situacija i za Apex Legends, moram preko 4g da se logujem u igru, i onda ugasim telefon i igram preko Supernove.
Pokusavao sam jos i CoD Warzone i pre godinu dana je stojalo NAT Type: Moderate, probao sam ponovo i sada stoji crvenim slovima NAT Type: Strict....

probaj da promenis DNS

ja sam zbg online igranja morao da se pomirim da placam 700din mesecno,nego od juce puca veza na svakih sat vremena,dodje u roku od minut...valjda je do vremena,do sada radilo perfektno internet

Prilozi

• network - dns.jpg
    network - dns.jpg
    15.3 KB · Pregleda: 56
Kod mene na mobilnom radi... Iz kog paketa je ukinut?

Prilozi

• 20210319_200707.jpg
    20210319_200707.jpg
    283 KB · Pregleda: 39
Info iz prve ruke:
Za 12m po dinar,minimum 3m posle raskida ugovora(mts,supernova)
Paze klosari i ko je na adresi,ne moze na drugog clana

Vreme je da se pojavi taj Telenor,mozda donese nesto novo

Vec nekoliko veceri brzina neta je vrhunska,bas sam zadovoljan

supershit.png
Ovo je optika 1000/100,najjaci paket koji imaju u ponudi.
Bolje neka cuvaju koze i prodaju mleko.Kakvo sra..e od neta.

Info iz prve ruke:
Za 12m po dinar,minimum 3m posle raskida ugovora(mts,supernova)
Paze klosari i ko je na adresi,ne moze na drugog clana

Vreme je da se pojavi taj Telenor,mozda donese nesto novo
Telenor ne dolazi da donese nešto novo već da preotme SBB korisnike.

Daj odmori sa tim n1 parolama

Ako imaju ok ponudu paketa preci se svi a prvi Supernova,koji su sramno diskriminisani
Kao neka znj mts klasa
Mts 80 upload a super kopile 20 za iste novce

Jel i vama ne radi titl na Dtx kanalu?Radi samo na jednoj emisiji.Na toj gde radi ne može se isključiti,nema opcije.Epg uopšte ne radi

Nema prevoda na većini emisija na DTX što je stvarno šteta jer je jedan od boljih kanala u SN ponudi.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno