Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav svima.Duže pratim forum.Nisam mogao da objavljujem.Valjda ću sad moći.Vidim ,čitam da se ljudi dosta žale.Kod mene je bio operater RV.Sa njima bilo najbolje ,svaki dogovor je moglo.Sa trenutnim isto problema nemam u prekidu i itd.Desilo se da kad je krenulo sa move paketima da su me zvali.Prihvatio sam ponudu .Kad su došli da montiraju ,doneli TV po Tvom.Naravno vraćeni.To što bilo obećano preko call centra nije ispunjeno.Monter koji je dolazio,naravno nije njihov ,kaže mora na ovoj lokaciji pojačivači neki da bi move radio.Nakon dva dana dana zovu iz call centra ,oni uopšte u call centru ne znaju da ne može svuda raditi taj uređaj,kaže mi onako začuđeno,sad sam naučio nešto .Došla naredba da zovemo za nove korisnike .Prošao neki period.Pisao sad pre dva dana njima na mejl,da bi mi odgovorili da ne može kod mene raditi,nisam na optici.U međuvremenu njihovi promoteri što idu po kućama i nude ,kaže da ima kod mene i čak zove nekog njihovog i potvrđuje priču da u mojoj ulici ima optike.
Izvinite što sam se malo raspisao.
Sad moje pitanje ,jel čuo neko za ovo da još negde desilo i dali ima neko da koristi move a nije na optici.

Pozdrav svima.Duže pratim forum.Nisam mogao da objavljujem.Valjda ću sad moći.Vidim ,čitam da se ljudi dosta žale.Kod mene je bio operater RV.Sa njima bilo najbolje ,svaki dogovor je moglo.Sa trenutnim isto problema nemam u prekidu i itd.Desilo se da kad je krenulo sa move paketima da su me zvali.Prihvatio sam ponudu .Kad su došli da montiraju ,doneli TV po Tvom.Naravno vraćeni.To što bilo obećano preko call centra nije ispunjeno.Monter koji je dolazio,naravno nije njihov ,kaže mora na ovoj lokaciji pojačivači neki da bi move radio.Nakon dva dana dana zovu iz call centra ,oni uopšte u call centru ne znaju da ne može svuda raditi taj uređaj,kaže mi onako začuđeno,sad sam naučio nešto .Došla naredba da zovemo za nove korisnike .Prošao neki period.Pisao sad pre dva dana njima na mejl,da bi mi odgovorili da ne može kod mene raditi,nisam na optici.U međuvremenu njihovi promoteri što idu po kućama i nude ,kaže da ima kod mene i čak zove nekog njihovog i potvrđuje priču da u mojoj ulici ima optike.
Sad moje pitanje ,jel čuo neko za ovo da još negde desilo i dali ima neko da koristi move a nije na optici.
Nisam RV, nemam optiku imam Move i radi, ex AVcom

Ako si potpisao ugovor a ne isporucuju ti ono sto si platio teraj da ti uvedu optiku ili da rese problem zbog kog ne mozes da koristis uslugu. Meni je optika dosla do 100 m od moje kuce i stala ali nemam nameru da trzim optiku jos mi fali i da mi na optici ne radi net kako treba ...

Ako si potpisao ugovor a ne isporucuju ti ono sto si platio teraj da ti uvedu optiku ili da rese problem zbog kog ne mozes da koristis uslugu. Meni je optika dosla do 100 m od moje kuce i stala ali nemam nameru da trzim optiku jos mi fali i da mi na optici ne radi net kako treba ...
Ne ,nisam potpisao.Vrati sam ih.Napisao sam to.Vratio sam iz razloga što iz call centra rekli biće move,zamena svih uređaja uz novi ugovor.Kad bio monter doneo stari tv po tvom i ugovor .Ostalo ne.Onda sve izdešavalo ostalo kao što sam napisao gore,komunikacija sa njima i itd

Ne znam kako vama radi internet , koji ste kao i ja imali prekid interneta poslednja dva dana, ali je jednom rečju ovo katastrofa. Brzina downloada na 20-30% od vrednosti koje bi trebalo. Ping podnošljiv oko 7-9, a upload 15 kao što i jeste normalno.
Samo da dodje kod mene u Bangladeš još neki operater, otkazaću ih odmah

Meni vec par dana varira ping u popodnevnim casovima + prekid onaj od 22h.,,

pa menjam providera posto se selim, i na lokaciju na koju se selim SBB nema infrastrukturu pa sam prinudjen na supernovu posto su pre mesec dana provukli optiku na toj lokaciji. Bas sam se obradovao posto prelazim na optuku ali vamo citam samo o problemima pa sam se malo skenjao :D
Kao sto rekose, sve zavisi od kraja do kraja. Ja generalno za ove tri, cetiri godine (ex Vektor) nisam imao vecih problema. Net uglavnom fercera punom parom, izuzev ovih poslednjih nekoliko veceri sto vecini puca konekcija. Kapiram da je to nesto trenutno i da ce biti reseno, ako vec nije. Jedina stvar koja me trenutno nervira jesu njihovi zaposleni koji su mahom neinformisani i cesto umeju da pruze pogresne informacije ili jednostavno nemaju pojma kada ih nesto pitas.

Kao sto rekose, sve zavisi od kraja do kraja. Ja generalno za ove tri, cetiri godine (ex Vektor) nisam imao vecih problema. Net uglavnom fercera punom parom, izuzev ovih poslednjih nekoliko veceri sto vecini puca konekcija. Kapiram da je to nesto trenutno i da ce biti reseno, ako vec nije. Jedina stvar koja me trenutno nervira jesu njihovi zaposleni koji su mahom neinformisani i cesto umeju da pruze pogresne informacije ili jednostavno nemaju pojma kada ih nesto pitas.
To je tačno, meni su lično majstori rekli da tu nastaje veliki problem, što im iz centra ne kažu kako treba kada se narod požali na probleme.

U Zaječaru (Grljanu), izgleda da su svi sa istom javnom IP adresom, bar sve ljude koje znam da imaju Supernovu. Pored captcha problema u poslednjih 10 dana imao sam problem i sa e-banking servisom Unicredit banke koji je blokiran zbog black liste IP adrese. Gašen je modem i na celu noć i na par sati i uvek ista IP adresa. Po prijavi čak su poslali servisere da promene modem i opet isto. Nikako da se odvoji od te proklete adrese. Obzirom da nisam instant hteo da zakupim statičku rekli su da će se javiti telefonom ali niko ništa. Zatim sam sinoć poslao mail da ću slučaj prijaviti Ratel-u ako se nešto ne uradi i od jutros otvara stranicu banke mada je i dalje ista IP adresa. Pretpostavljam da su nešto uradili iako odgovora naravno nema.

Ovo je vec veliki problem,proveri da li pise dinamicka ip adresa u ugovoru
Bez obzira sto je nat morala bi se dobiti nova ip pri restartu modema

Ovo je vec veliki problem,proveri da li pise dinamicka ip adresa u ugovoru
Bez obzira sto je nat morala bi se dobiti nova ip pri restartu modema
Ne piše ništa konkretno. To je ova opšta forma ugovora koja ima na sajtu u dokumentima. Ne znam koliko priključaka preko NAT-a može da izgura na jednu javnu adresu ali izgleda da je u malim mestima tako.

Opet nema signala,optika TV+Net,Zemun i okolina....

Ne znam kako vama radi internet , koji ste kao i ja imali prekid interneta poslednja dva dana, ali je jednom rečju ovo katastrofa. Brzina downloada na 20-30% od vrednosti koje bi trebalo. Ping podnošljiv oko 7-9, a upload 15 kao što i jeste normalno.
Samo da dodje kod mene u Bangladeš još neki operater, otkazaću ih odmah
Evo kod mene 3-4 dana od kada sam pisao zadnji put. Ugovorena brzina je 200/20, optika.

Prilozi

• IMG_20210313_235856.jpg
    IMG_20210313_235856.jpg
    115.9 KB · Pregleda: 48
Je l' ti znaš uopšte šta je TCP protokol? Port je 16-bitni ceo broj i to sa ADSL-om nema nikakve veze.

Ima jedan lokalni provajder u Krnjaci necu ga imenovati koji je fenomenalan a ima optiku i odlicnu brzinu a i cenu, mada to je bas lokalni provajder a imaju brzine i 1000 i to odavno..Kod njih nisam imao nikakvih problema i kad se desi problem zovem i ne zavlace me ko majmuna nego kazu onako kako jeste...i problem je uvek zavrsavan u toku dana za par sati...
Ima i radi fenomenalno i praktično za taj novac nema bolje u celoj Srbiji od kvaliteta usluge do podrške.

Ima li mts i UM kanale?
Kako se zove taj provajder?
Koje brzine neta daje?
Koliko ima HD kanala?
Ko je vlasnik zna li se?

Verovatno KBC nema ko drugi biti
10 godina sam bio kod njih pa prešao na rv

Ima li još neko problema sa internetom,ping je skočio na preko 100ms,down je sa 120 pao na 60Mbs?
Inače parametri u modemu su normalni kao i jačina signala na TV-u tako da nema sumnje u kvalitet signala zbog kiše...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno