Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne postoji gora kombinacija po njih nego da uzmeš ADSL kod mts-a a EON od SBB...Mislim da će pre da te puste da promeniš komplet provajdera nego da napraviš ovu kombinaciju.

U pravu si.....kažeš im prelazim u orion imaju wifi od 20 Mbps šatro meni dovoljno i imaju digitalnu tv isto šatro meni dovoljno......

Pisali su već ljudi ovde, neke kartice neće da rade sa ovim novim programskim šemama, tj. od kako su zaključali sve digitalne kanale, čini mi se da su Tesla televizori najviše afektirani.

stara programska šema je radila i pronalazila kanale na učestanost simbola (symbol rate)6875 kS/s.....nova programska šema pronalazi kanale na učestanost simbola 6900 kS/s.....probaj na tvom tv-u u podešavanju skeniranja kanala da promeniš to......

Pisali su već ljudi ovde, neke kartice neće da rade sa ovim novim programskim šemama, tj. od kako su zaključali sve digitalne kanale, čini mi se da su Tesla televizori najviše afektirani.

ne bi trebalo da kartica pravi problem jer kartica služi isključivo samo za dekodiranje kanala i nema veze sa pretragom istih......čak i ako izvadiš cam modul iz tv-a tv mora da skenira i pronadje kanale jer kabal je taj koji daje signal a ne cam modul (ponavljam cam modul i kartica služe samo za dekodiranje).....problem je u podešavanju skeniranja kanala kao što sam napisao u predhodnom postu.....
izvinjavam se ako grešim

Poslednja izmena:
ne bi trebalo da kartica pravi problem jer kartica služi isključivo samo za dekodiranje kanala i nema veze sa pretragom istih......čak i ako izvadiš cam modul iz tv-a tv mora da skenira i pronadje kanale jer kabal je taj koji daje signal a ne cam modul (ponavljam cam modul i kartica služe samo za dekodiranje).....problem je u podešavanju skeniranja kanala kao što sam napisao u predhodnom postu.....
izvinjavam se ako grešim

Ne grešiš, kod mene su tehničari čak uradili skeniranje kanala pa tek onda ubacili cam modul sa karticom. Meni se čini da naš kolega nije dobro podesio televizor za skeniranje digitalnih kanala. Da bi skenirao digitalne kanale treba da mu bude podešen na opciju "Kabal", ne na antena (tako skenira samo T2 i analogne kanale), a pre početka skeniranja da izabere opciju skeniraj DTV kanale ili samo dtv.

Ne grešiš, kod mene su tehničari čak uradili skeniranje kanala pa tek onda ubacili cam modul sa karticom. Meni se čini da naš kolega nije dobro podesio televizor za skeniranje digitalnih kanala. Da bi skenirao digitalne kanale treba da mu bude podešen na opciju "Kabal", ne na antena (tako skenira samo T2 i analogne kanale), a pre početka skeniranja da izabere opciju skeniraj DTV kanale ili samo dtv.

Sve sam tako odradio kao uvek. Ljudi radio sam to 500 puta do sad, posto cesto vektor (supernova) menja seme. Sad prvi put nece da mi nadje nista ni nakon pola sata skeniranja.

Jesi li probao drzavu da promenis?

Da potvrdim, promenili su i kod mene programsku semu, sad su i oni viasat kanali u HD ubacili su i neke nove
Morao sam da skeniram ponovo sve, nije bilo uopste signala neko vreme nocas ...

Ne postoji gora kombinacija po njih nego da uzmeš ADSL kod mts-a a EON od SBB...Mislim da će pre da te puste da promeniš komplet provajdera nego da napraviš ovu kombinaciju.

Eto ja vec godinama koristim Vdsl 50 + Eon van mreze.

Sve sam tako odradio kao uvek. Ljudi radio sam to 500 puta do sad, posto cesto vektor (supernova) menja seme. Sad prvi put nece da mi nadje nista ni nakon pola sata skeniranja.

jesi li menjao učestanost simbola na 6900 kao što sam napisao?

Da potvrdim, promenili su i kod mene programsku semu, sad su i oni viasat kanali u HD ubacili su i neke nove
Morao sam da skeniram ponovo sve, nije bilo uopste signala neko vreme nocas ...

pretpostavljam da su ti sada svi kanali zaključani tj. ne možeš da gledaš bez kartice

Poslednja izmena:
jesi li menjao učestanost simbola na 6900 kao što sam napisao?

Proverio sam stoji na 6900 bez da sam dirao ista. Zovem ih sjutra da vidim sta kazu, hvala svima na predlozima
Drzavu nisam, ne znam ni gde bi to, videcu sutra ujutru

Poslednja izmena:
Ja sam morao Nemačku da odaberem da bi se pretraga odradila kako treba. To su mi iz Supernove rekli da uradim.

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Rekoh ajde bas da proverim brzinu, vidim sredili da ide preko 115, ali normalna brzina samo kod onih koji su povezani sa mts-om:
2020-11-18 20.51.46 www.speedtest.net c4c8fbfaa2fe.png

Sa sbb servera tragicna brzina, a ni za vip se nisu proslavili

Poslednja izmena:
Probaj neki EU server, meni tu radi extra, ping ispod 30 sa GER ...i ubacili su jos jedan upload kanal, sad imam 3 :D

sgfjsfgk.png

Poslednja izmena:
Ja sam morao Nemačku da odaberem da bi se pretraga odradila kako treba. To su mi iz Supernove rekli da uradim.

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Sad sam proverio, i meni stoji Nemacka, prebacio sam na Serbia nema opcija za skeniranje kanala preko kabla samo antenski, pa sam vratio Nemacku al opet nista
Sad sam zvao podrsku rekli mi da odradim factory reset tv-a. Nije pomoglo nista

Poslednja izmena:
Tacno zezaju sa brzinom interneta kada je EON u pitanju a postoji zanimljiv sadrzaj, bilo da je sport ili neki drugi kanal. Odmah nakon zavrsetka, sve bude u redu sa brzinom interneta. Jos se prave tose kada im se napomene. Jos mal i zdravo...

Sad sam proverio, i meni stoji Nemacka, prebacio sam na Serbia nema opcija za skeniranje kanala preko kabla samo antenski, pa sam vratio Nemacku al opet nista
Sad sam zvao podrsku rekli mi da odradim factory reset tv-a. Nije pomoglo nista

Nađeš uputstvo od televizora i vidiš tamo kako biraš tjuner kad skeniraš kanale. Tv ima poseban tjuner za kabel, poseban za antenu i poseban za satelitsku i onda verovatno imaš i mogućnost da pretražuješ analogne i digitalne zajedno, ili samo jedne kanale. Negde je opcija da biraš tjuner, negde je da biraš mrežu, zavisi od proizvođača do proizvođača i od modela do modela.
Bilo kako bilo, to nije vezano za CAM modul, nego za tvoj televizor. I da iščupaš modul, ti možeš da skeniraš kanale, samo nećeš moći da ih gledaš dok ga ne vratiš nazad.

Poslednja izmena:
Tacno zezaju sa brzinom interneta kada je EON u pitanju a postoji zanimljiv sadrzaj, bilo da je sport ili neki drugi kanal. Odmah nakon zavrsetka, sve bude u redu sa brzinom interneta. Jos se prave tose kada im se napomene. Jos mal i zdravo...

Meni je prilično neverovatno da ljudi i dalje misle da neko tamo sedi u nekom provajderu i namerno usporava brzinu ka konkurenciji :)
Prvo sto to nije ni malo lako, drugo sto (meni) nema bas nekog smisla... Ja bih problem pre tražio na izvoru streama, nego u transportu, ali to sam ja.

Nije ni do streama, meni EON radi normalno
problem je verovatno kod njega lokalno.

Nije ni do streama, meni EON radi normalno
problem je verovatno kod njega lokalno.
EON van mreže, ex RV Nbgd eon skoro da ne funkcioniše izmedju 20.00 do 22.00 jedva odgledao Djokovica, a internet i drugi striming servis rado bez problema i to ode preko vpn veza sa UK

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

Jedan prijatelj ima Grundig smart TV i problem sa sortiranjem kanala, kanali su razbacani, a u meniju nema opciju za sortiranje. Jel imao neko sličan problem?

Sent from my PRA-LA1 using Tapatalk

EON van mreže, ex RV Nbgd eon skoro da ne funkcioniše izmedju 20.00 do 22.00 jedva odgledao Djokovica, a internet i drugi striming servis rado bez problema i to ode preko vpn veza sa UK

Meni to više liči na opterećenje EON servera nego ograničenje od strane Supernove.

Jedan prijatelj ima Grundig smart TV i problem sa sortiranjem kanala, kanali su razbacani, a u meniju nema opciju za sortiranje. Jel imao neko sličan problem?

Sent from my PRA-LA1 using Tapatalk
To nema veze sa Supernovom već sam TVom. Da li koristi modul sa karticom u TVu ili STB box?

Poslato sa LDN-L21 pomoću Tapatoka

Do juce sam imao MTS Vdsl 50 koji je radio fenomenalno i bez prekida.Juce sam uveo 1000/100 supernovu.Speedtest je ok ali postoji lagano razocarenje posto se internet drugacije ponasa .EON je sinoc bio tesko gledljiv a vise od godinu dana na vdsl-u nije stucnuo.zastaje,baferuje,izbaci gresku.Veza sa sbb-om jedva prebacuje 15mbps.Imam osecaj da su napravili super brzu last mile vezu a dalje ka svetu bunar.Do svabije prolazi otprilike trecina do polovina ovog protoka.Upload je uvek isti i yakucan na 107mbps
supernova3.jpg

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno