Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Koliko vidim digli su malo brzinu downloada na prva dva paketa za nove korisnike :) Nema veze... mi stari bitno da smo dobili godinu dana free :D

Poslednja izmena:
Koliko vidim digli su malo brzinu downloada na prva dva paketa za nove korisnike :) Nema veze... mi stari bitno da smo dobili godinu dana free :D
Ne znam šta su ti prva dva paketa, ali su digli samo za Start u Paru i Start i Plus u sve ali su malko i digli cenu.

Poslato sa LDN-L21 pomoću Tapatoka

Poslednja izmena:
@gorgilije
Na mom Hisenese TV-u isto nema direktna opcija da isključim LCN ali se može isključiti(mislim da je po default-u uključen) pre skeniranja.
Znači neposredno pre skeniranja postoje opcije i u njima treba odštiklirati LCN a može se i isključiti i sortiranje kako je operator poređao, kada završi skeniranje onda ređaš kako hoćeš.

@gorgilije
Na mom Hisenese TV-u isto nema direktna opcija da isključim LCN ali se može isključiti(mislim da je po default-u uključen) pre skeniranja.
Znači neposredno pre skeniranja postoje opcije i u njima treba odštiklirati LCN a može se i isključiti i sortiranje kako je operator poređao, kada završi skeniranje onda ređaš kako hoćeš.

Aha,znaci prvo da vratim TV na fabricka podesavanja,pa onda da ponovo skeniram.Ja bih rekao da sam negde video taj LCN,ali sinoc se ubi da ga nadjem ali ga nema.Znaci to je.Mora pre skeniranja.I jos sam nasao da moj TV moze 4x da doda favorite,FAV1,FAV2,FAV3 i FAV4 sto je odlicno.

Mnogo hvala.

Sve mi se vise cini da na forumu supernova ima botova koji pokusavaju da neaktivnost supernove(nema novih kanala u ponudi duze vreme(osim mitrovicevih),nema povecanja brzine interneta...)skrenu u pravcu skeniranja kanala na raznim modelima tv,na promociju novog do sada nevidjenog MOVE uredjaja na kome naravno cigance i ucenjuju korisnike.Ako se nema o cemu pametnom pisati,onda bas i ne mora.

Sve mi se vise cini da na forumu supernova ima botova koji pokusavaju da neaktivnost supernove(nema novih kanala u ponudi duze vreme(osim mitrovicevih),nema povecanja brzine interneta...)skrenu u pravcu skeniranja kanala na raznim modelima tv,na promociju novog do sada nevidjenog MOVE uredjaja na kome naravno cigance i ucenjuju korisnike.Ako se nema o cemu pametnom pisati,onda bas i ne mora.
A koji bi ti recimo novi kanal u ponudi, ali da ne bude priča o ovim iz Adria Media Grupe?
Dodaju se novi kanali. E sad koliko su ti kanali ikome bitni to je druga priča.

Što se tiče povećanja brzine, pojedini novi paketi imaju veće brzine.

Ja sam se iskreno nadao da će parirati SBB-u makar po ponudi HD kanala i da će u tom segmentu pokušati da ih nadigraju i privuku nove korisnike, kojima nisu bitni kanali UG, međutim ništa od toga, oni se ciganče i sa povećanjem brzine samo za korisnike koji potpišu novi ugovor. Kako se makar tu nisu ugledali na SBB.

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk

Ja sam se iskreno nadao da će parirati SBB-u makar po ponudi HD kanala i da će u tom segmentu pokušati da ih nadigraju i privuku nove korisnike, kojima nisu bitni kanali UG, međutim ništa od toga, oni se ciganče i sa povećanjem brzine samo za korisnike koji potpišu novi ugovor. Kako se makar tu nisu ugledali na SBB.

E vidiš, meni sve ovo tvoje liči na postove klasičnog SBB bota jer nisi dao konkretan odgovor na pitanje.

Vezano za HD kanale opet iznosiš paušalne tvrdnje. Lično nemam SBB da bih uporedio a ti pošto imaš, ili praviš se da imaš nabroj kanale u HD formatu koje ima SBB a nema Supernova pa da vidimo koliko su bolji.

Pa nisam rekao da imaju slabu ponudu HD kanala, nego da mogu jaču da imaju i da se pohvale time, kako mts lepo može da ima na IPTV-u tonu HD kanala.
Mogu da pridobiju masu novih korisnika, tim potezom.

Pa nisam rekao da imaju slabu ponudu HD kanala, nego da mogu jaču da imaju i da se pohvale time, kako mts lepo može da ima na IPTV-u tonu HD kanala.

Opet ti kažem, navedi konkretno šta IPTV i SBB imaju od HD kanala a da nema Supernova?

Što se IPTVa tiče tu mogu i ja da ti odgvorim jer sam do skora bio njihov korisnik. Supernova ima veći broj HD kanala nego IPTV.

Imam oba sistema, Eon van mreže i Super novu, ex RV, Eon van mreže ima mnogo bolju sliku na HD kanalima nego RV, ne gledam sport pa ne uporedjujem sportske kanale, sistem 7 dana unazad je superiorniji kod SBB a i veći broj kanala , imao i RV i vratio možda je nov sistem bolji , RV je imao odličan prijemnik Horizont ali su ga ukinuni, video klub SBB ima mnogo veću ponudu, da sam mogao da biram uzeo bih SBB, jer RV ne vredi samo zbog dva Telekomova kanala, tehnička podrška hmmm tanka kod oba, istina tesko je uporediti, RV internet od 20.00 do 22.00 jedva da funkcioniše, a SBB već dobijam treći uredjaj van mreže, dva morala nazad. To su moji utisci imajući oba sistema, ali mi za sad SBB bar kad je TV u pitanju bolji

J

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

Nisam korisnik supernove ali pratim sta se desava a korisnik sam mts iptv i eon sbb i iznosim vam svoje zakljucke... ko prati cuo je da je direktor Telekoma izjavio da bi do kraja godine trebalo da se izjednaci usluga mts i supernove i to se zaista desava ali sporo... videli ste listu kanala korisnika supernove (ex RV korisnika) gde je trenutno najbolja ponuda i najveci broj hd kanala u Srbiji... i na mts iptv svakodnevno se ubacuju hd kanali i vec ih je preslo 100... u sbb stagniraju i nista posebno ne rade po tom pitanju... hd kanali preko mts iptv imaju bolju sliku i zvuk... sto se tice kanala united grupe sem sportskih ostali nisu nista posebno... samo revansizam i prozivka drugih medija i vlasti... ja sam pre par godina mts iptv zamenio tada uslugom d3i a sada je to eon van sbb mreze zato sto je na mts iptv tada bila losa ponuda e sada smatram da je obrnuto... sbb ne vodi racuna ili nemaju tehnicke mogucnosti o kvalitetu slike i sd i hd kanala... ja sam uporedjivao iste kanale paralelno na iptv i eon i verujte da je slika preko iptv mnogo bolja i sd i hd kanala... kako god korisisnici najvise ispastaju u ovom ratu operatera... nama koji smo zahtevni niko nije kriv...

Verovaćemo ti kad budeš imao više od 13 komentara i budeš aktivan u više od jedne teme na forumu ? Pošto ovo za sad deluje kao botovanje.
I što bi sad tebi verovali nego drugom liku koji je pre X dana napisao tačno suprotno : kako su na Eon OTT bolji HD kanali nego na MTS IPTV?

p.s. I ja sam bivši D3i korisnik a sad Eon OTT korisnik.

Nisu u stanju još da ujednače tv ponudu u Supernovoj za sve korisnike (exKopernikus) , a najavljuje se ista ponuda sa mts do kraja godine ?!?

Moje mišljenje: što se tiče ponude kanala na supernovi fale kanali cinestar premiere 1 i 2. kanale UG ne treba spominjati jer je ta priča završena i stavljena tačka i više ih ne treba pominjati i komentarisati...i svaki novi kanal koji se dodaje u ponudu mozemo da kažemo: pa neka ga neko će to da gleda.....ja stvarno ne znam koji još kanali fale jer ima bukvalno za svakog po nešto.....
Što se tiče kvaliteta između operatera ne bih da komentarišem jer nemam ponudu od svih operatera da bih znao kakva je slika na sbb-u (eonu), orionu, telekomovog iptv-a, i ostalih provajdera. Svi oni imaju prednosti i nedostatke i mane.....
Nisam supernovin bot samo iznosim svoje mišljenje, i ne treba očekivati da svaki dan ubacuju neki novi kanal

Poslednja izmena:
Ma kakvo botovanje... moje misljenje je da mi koji pratimo ove stvari na forumima smo malo vise zahtevni i mislim da 90% korisnika sem cene ne razmislja o ovim sitnicama... moje iskustvo je da ni prodavci usluga ne barataju informacijama koje mogu da se procitaju na forumima... meni se tako podudarilo da u narednom periodu zbog ugovorne obaveze koristim usluge oba operatera pa imam mogucnost uporedjivanja kad sam dokon... u svakom slucaju ja iznosim svoje licno misljenje na osnovu ociglednih cinjenica koje posedujem a nemamo svi iste uslove i tehnicke mogucnosti...

Evo malo ću se i ja nadovezati što se tiče oba operatera pošto oba koristim. Govorim isključivo "Tv po tvom" i "sbb van mreže" pošto oba idu preko interneta. Sbb bolja slika ubedljivo i tu nema pogovora, video klub bolji, vraćanje unazad na svim kanalima, mana po meni lično ponaosob izbor pojedinih kanala previše hrvatskih i bosanskih. Takođe velika cena pretplate s obzirom da se nudi samo TV. Tv po tvom slabiji kvalitet slike, ne radi vraćanje još uvek na svim kanalima iako su povećali broj od poslednjeg puta. Filmovi se ne ažuriraju redovno u video klubu, od marta već stoje neki i to je to. Sbb samo cena TV usluge mene izađe sa svim dodacima ( Tv full paket hbo, pink) 3029 din mesečno. A supernova 3300 a imam i internet i sve. Poređenje Bokseva Supernova ima zatvoren sistem i to je to ništa ne možeš instalirati dok sbb box imaš youtube i imaš mogućnost instalacije programa sa google prodavnice. Zaključak moj lični je da supernova mora da da bolji uređaj, a sbb da smanji cenu pretplate. Sama aplikacija je kod sbb-a bolje urađena i urađena je za sve platforme dok kod supernove to nije slučaj. Supernova aplikacija postoji za android telefon, Samsung i LG televizore, dok sbb aplikacija postoji za android telefon, Samsung i LG televizore, takođe i za Televizore sa Android sistemom i postoji za PC sa windows 10 sistemom. Web ima i supernova i Sbb.

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Da podelim svoja iskustva u vezi kvaliteta slike, posto se to pitanje stalno provlaci kroz vise tema na forumu. U testiranju koriscen televizor Lg 4k 49UJ7507, eon aplikacija, eon box, mts stb, exe-net (supernova) dvbc kablovska direktno na tv-u. Podesavanje slike apsolutno ista za svaki izvor, bilo da je dvbc, webos eon aplikacija, hdmi ulaz. Iako mnogi pricaju da je kvalitet slike bolji kod ovog ili onog provajdera, hd je hd, sd je sd i to je to, apsolutno je ista slika bilo koji izvor da je u pitanju. Vise nas je pokusalo da pronadje bilo kakvu razliku u slici ali niko nije video razliku. Jedina razlika je sto prenos programa na dvbc tjuneru ukljucujucu i dvbc na eon boxu par sekundi brzi od iptv-a (eon aplikacija i mts stb). Iako sam chitao mnoge price da je razlika i do 30 i vise sekundi. To je od mene, neko ce se sloziti a neko nece, sve u svemu uzmite ono sto vam je najpovoljnije, pa za dve godine opet u krug, samo neka postoje akcije a ne da medjusobno prave dil i deru korisnike. I da napomenem onima koje to zanima, satelitski CS je kod mene mnoooogo stabilniji na mts optici nego na koaksijalnom sbb internetu.

Imam onaj novi Tehnocolor i radi besprekorno. Znaci zakljucno sa pre pet minuta net je pukao ukupno 6.puta od 17h popodne. Isto i kod drugara 300m od mene a on ima onaj CBN ili koji vec,tako da je do njihove mreze 100%. Naravno i sinoc(petak) je pukao na jedno 15.minuta. Jel su ovo OK signali iz modema. Meni se cini da jesu ali ako se neko bolje razume...

Downstream Channel
Channel Lock Status Modulation Channel ID Symbol Rate Frequency Power SNR
1 QAM256 6952000 3.1 dBmV 41.5 dB
2 QAM256 6952000 3.2 dBmV 41.6 dB
3 QAM256 6952000 3.4 dBmV 41.7 dB
4 QAM256 6952000 3.0 dBmV 41.5 dB
5 QAM256 6952000 3.2 dBmV 41.6 dB
6 QAM256 6952000 2.9 dBmV 41.4 dB
7 QAM256 6952000 3.0 dBmV 41.2 dB
8 QAM256 6952000 3.0 dBmV 41.4 dB
9 QAM256 6952000 2.6 dBmV 40.7 dB
10 QAM256 6952000 2.6 dBmV 41.2 dB
11 QAM256 6952000 2.8 dBmV 41.3 dB
12 QAM256 6952000 2.4 dBmV 41.2 dB
13 QAM256 6952000 2.5 dBmV 40.9 dB
14 QAM256 6952000 2.3 dBmV 41.1 dB
15 QAM256 6952000 2.1 dBmV 41.0 dB
16 QAM256 6952000 2.3 dBmV 41.1 dB

Upstream Channel
Channel Lock Status Modulation Channel ID Symbol Rate Frequency Power
1 QAM64 2560 Ksym/sec 44.7 dBmV
2 QAM64 2560 Ksym/sec 44.2 dBmV
3 QAM64 2560 Ksym/sec 44.5 dBmV
4 QAM64 2560 Ksym/sec 44.0 dBmV

Hoću ja QAM64 za upstream kanale. :test: Kod mene su samo dva na 64, treći nekad 64-nekad 16, a četvrti često na 16. (CBN modem/ruter)

Evo malo ću se i ja nadovezati što se tiče oba operatera pošto oba koristim. Govorim isključivo "Tv po tvom" i "sbb van mreže" pošto oba idu preko interneta. Sbb bolja slika ubedljivo i tu nema pogovora, video klub bolji, vraćanje unazad na svim kanalima, mana po meni lično ponaosob izbor pojedinih kanala previše hrvatskih i bosanskih. Takođe velika cena pretplate s obzirom da se nudi samo TV. Tv po tvom slabiji kvalitet slike, ne radi vraćanje još uvek na svim kanalima iako su povećali broj od poslednjeg puta. Filmovi se ne ažuriraju redovno u video klubu, od marta već stoje neki i to je to. Sbb samo cena TV usluge mene izađe sa svim dodacima ( Tv full paket hbo, pink) 3029 din mesečno. A supernova 3300 a imam i internet i sve. Poređenje Bokseva Supernova ima zatvoren sistem i to je to ništa ne možeš instalirati dok sbb box imaš youtube i imaš mogućnost instalacije programa sa google prodavnice. Zaključak moj lični je da supernova mora da da bolji uređaj, a sbb da smanji cenu pretplate. Sama aplikacija je kod sbb-a bolje urađena i urađena je za sve platforme dok kod supernove to nije slučaj. Supernova aplikacija postoji za android telefon, Samsung i LG televizore, dok sbb aplikacija postoji za android telefon, Samsung i LG televizore, takođe i za Televizore sa Android sistemom i postoji za PC sa windows 10 sistemom. Web ima i supernova i Sbb.

potpuno se slažem sa tobom....imam box supernova tv po tvom i koristio sam u isto vreme eon box van mreže mesec dana(dao mi je komšija dok nije bio kod kuće), i tačno da je raznika nebo i zemlja u korist eon-a...video klub im je perfektan, savršen, ne može da se poredi sa video klubom supernove koji je loš(na nekim filmovima je rezolucija 4:3 i to kad gledaš izgleda odvratno (kvadrat slika)), boxovi i tehničke mogućnosti istih, ALI ZATO IM JE CENA DRANJE, PRESKUPO....generalno sbb-ove usluge interneta i kablovske su skupe u odnosu na druge provajdere a ne nude ništa više (osim eona i vid. kluba) što ostali provajderi nude.....

Poslednja izmena:
Pa ja se lično nadam da će Supernova uraditi aplikaciju i za android televizore, i početi neke bolje boksove davati. Jer malo je glupo da nema podrške za tv za android sistemom, a još je gluplje kačiti box na takav smart tv malo je smešno...

Jel ima nekog i najmanjeg suskanja da ce supernova da povecava brzinu paketa i/ili da prosiruje opticku infrastrukturu ?

Ako se pogleda "konkurencija" i dalje lepo kaskaju sa paketima za internet ... Mada , svestan sam da ih bole uvce za to , no reko - mozda neko ima neku lepu vest ?

Supernova / nekad RV kada neko iz Jajinaca preti otkazom ugovora :d

cable.jpg

Podigli su 1 novembra sa 120Mbps na 150Mbps... nisu se pretrgli, naravno :D

Nije to podizanje brzine ako moraš da potpišeš nov ugovor da bi dobio veću brzinu. Takođe nisu povećali brzine u svim novim paketima.

Послато са Mi Note 10 Lite помоћу Тапатока

Takvo "podizanje" brzina nije novina. Vektor je to koristio prilicno ...takav je sistem, bilo bi dobro da svi odgledaju deo iz South Park-a ovo sto je okacio Bosla :)

Pa kakve to bolje pakete nudi konkurencija?

Ozbiljno pitam...[emoji3]

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno