Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nije taj, na taj su mi napisali da se prigovor salje, pazi sad: "Na zvanicnu adresu vlasnika KDS-a" naravno nisu mi odgovorili koja je to zvanicna adresa, pa sam im poslao upit da mi je posalju sto naravnu nisu jos uradili.

Послато са SM-N975F помоћу Тапатока

Nije taj, na taj su mi napisali da se prigovor salje, pazi sad: "Na zvanicnu adresu vlasnika KDS-a" naravno nisu mi odgovorili koja je to zvanicna adresa, pa sam im poslao upit da mi je posalju sto naravnu nisu jos uradili.

Onda je [email protected].

Poslato sa LDN-L21 pomoću Tapatoka
afc6528c48e3f155dab8682a449d48b9.jpg

Poslednja izmena:
Hvala na odgovoru, probacu na taj.

Nema neke sreće sa reklamacijama prema njima. Ja sam pisao Ratelu pa čekam odgovor.

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Upravo mi treci put pukao net u roku od 40.minuta. Pa ***** im ***** lopovsku pa jel ovo moguce??? Pa dok je bio raspali Kopernikus radio je net 99% vremena!!! SM u pitanju.

Kod mene za neko cudo sve funkcionise besprekorno, cak i nema padova brzine. Izgleda da je mnogo ljudi odustalo od Supernove pa se rasteretila mreza.

Послато са MI 9 помоћу Тапатока

Ja sam uvek slao na [email protected] i nikad nije bilo problema sa tim, cak sam zadnji put dobio uredno i potvrdu da je reklamacija primljena i prosledjena nadleznoj sluzbi.

Kod mene za neko cudo sve funkcionise besprekorno, cak i nema padova brzine. Izgleda da je mnogo ljudi odustalo od Supernove pa se rasteretila mreza.

Послато са MI 9 помоћу Тапатока
Takođe, da kucnem u drvo. Bez prekida uz 99% ugovorene brzine

Upravo mi treci put pukao net u roku od 40.minuta. Pa ***** im ***** lopovsku pa jel ovo moguce??? Pa dok je bio raspali Kopernikus radio je net 99% vremena!!! SM u pitanju.

mora da ti je loš da ne kažem pokvaren modem(ja sam isti problem imao sa modemom thompson koji se pregrejavao, pa su mi zamenili za tehnicolor i sada radi sve kako treba sa full brzinom)....moguće je da ti je loš razdelnik(spliter)-ume i i on da pravi probleme.....uglavnom iternet se poboljšao na supernovi,u početku su bili užasni i raspadali su se....... i ja sam na početku kad su krenuli imao problema, ali su s´vremenom poboljšali rad.......imali su i lošu opremu, loše rutere....još uvek nisu doveli u red korisničku podršku koja je užasna....teško im je da aktiviraju kartice, pakete, naloge, puste odgovarajuću brzinu-radna neodgovornost i lenjost i ne znanje.........
da kucnem na drvo i meni radi internet full

Poslednja izmena:
Ja koristim SN super par i da kucnem u drvo, stvarno nemam problema. S obzirom da je u Nisu SN kupila Exe Net a kod mene u ulici Exe Net ima optiku (nova mreza) jel to znaci da moze da se predje na optiku odmah ili jos uvek nije bila primopredaja, da li zna neko?

Sent from my motorola one zoom using Tapatalk

JEl to ne moze da se poredjaju kanali po zelji?Danas su mi bili da potpisem ugovor,stavili karticu u TV,ali ne nalazim kako da poredjam kanale po mojoj zelji.Ima u opcijama FAV1 (kao favoriti) i njih mogu da redjam po zelji,ali KABL-ne mogu.

Dali bar ima opcija da se dodaju jos koji favoriti,ako je vec FAV1,moglo bi biti i FAV2 itd?

JEl to ne moze da se poredjaju kanali po zelji?Danas su mi bili da potpisem ugovor,stavili karticu u TV,ali ne nalazim kako da poredjam kanale po mojoj zelji.Ima u opcijama FAV1 (kao favoriti) i njih mogu da redjam po zelji,ali KABL-ne mogu.

Dali bar ima opcija da se dodaju jos koji favoriti,ako je vec FAV1,moglo bi biti i FAV2 itd?

na stb-u skajmaster mozeš da sortiraš. ja imam vox tv i preko kam modula isto mogu da sortiram kanale....verovatno da možeš ali ne možeš da provališ kako....nisi napisao koju marku i model tv-a-imaš.....

Da ti pravo kazem ne znam ni sta je skajmaster ni kam modul.Imam Hisense TV 43A7100F,i u njega su stavili karticu i to je to.A i TV mi je nov pa ga nisam provalio jos.Aj videcu,provalicu valjda.

• Like
Reagovanja: M J
Da ti pravo kazem ne znam ni sta je skajmaster ni kam modul.Imam Hisense TV 43A7100F,i u njega su stavili karticu i to je to.A i TV mi je nov pa ga nisam provalio jos.Aj videcu,provalicu valjda.

tebi kao da je ovo prvi tv u životu....bitno je da znaš čemu služi crveno dugme na gornjem levo ili desnom ćošku na daljinskom.....koristi samo to......drugo ti i ne treba.....

Mislis...ako ne znas lepo da odgovoris...ni nemoj....

druže, ja sam tebi lepo odgovorio i pokušao da ti pomognem a ti na to odgovaraš pa meni je nov televizor i da ga nisi još provalio ispada kao da nas za...avaš......pa jel treba mi da znamo kako funkcioniše tvoj tv....

Poslednja izmena:
Nisu svi potkovani sa It znanjem, zato između ostalog i služe forumi da ljudi razmene informacije za nešto što ne znaju. Ne kapiram te komentare u prevodu: što smaraš... Bolje da ne odgovoriti nego tako pisati...

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Nisu svi potkovani sa It znanjem, zato između ostalog i služe forumi da ljudi razmene informacije za nešto što ne znaju. Ne kapiram te komentare u prevodu: što smaraš... Bolje da ne odgovoriti nego tako pisati...

Tacno.Mislim,stvarno ne znam sta je skajmaster,zadnjih par godina sam bio na kablovskom provajderu gde je kabl samo utaknut u TV.Sada sam promenio provajdera a i kupio nov TV,i sad ispade da nekoga "za...avam"!

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

ok.u pravu si, nisu svi potkovani it znanjem, ali priča se vodi oko tv aparata koje svako domaćinstvo ima. za taj aparat ti ne treba it znanje i da budeš stručnjak u telekomunikacijama.....ja baš iz tog razloga što ljudi nemaju znanje vezano za it sektor pokušavam da pomognem, a on odgovara pa nov mi je televizor nisam ga još provalio.....
u svakom slučaju vidim da je ovde bolje da ćutiš kad neko postavi takvo neko pitanje pa nek se sam cima i provaljuje rešenje jer koliko god pokušavaš da pomogneš ispadaš najgori.......
p.s. milisav je pitao šta je tv po tvom....lepo sam mu poslao link na you tube i sve u redu.....

Poslednja izmena:
STB - Set top box, tebi nisu dali
CAM - CA modul, to si dobio. CA modul su utakli u CI+ slot na tv, u cam (ca modul) su uvukli kod karticu. Preko tog se dekotira dvb-c signal u kablovskoj mrezi...

Mozes poredati kanale po svojoj volji i to u samom televizoru.
Pocni malo da istrazujes sta i kako se podesava u televizoru, koristi "manuel" od tv ako ima, a ako nema obicno je sve to intuitivno...

Prebaci sve kanale u Favorite pa ih poređaj. To bi bio moj predlog, dok ne saznaš da li postoji drugačija opcija ređanja. Nisam siguran ali mislim da ne možeš imati više od jedne FAV liste.

EDIT: Kod mene na H50U7B ima dugme CH. List. Idem na to pa na strelicu ulevo i nakon toga imam opciju UREDI

Poslednja izmena:
Mogu samo da kažem da imam Hisense televizor i da na njemu ne može da se poređaju kanali po želji ako je uključen LCN, kad se LCN isključi lako je spakovati kanale. Konkretno na mom modelu ne postoji opcija isključi LCN.

logical channel number :p
Ne vidim kod sebe takvu opciju da može da se pali ili gasi ali kanali ovako kako je mogu da se poslože. To očigledno zavisi od modela, zato nemojte generalizovati izjave već konkretizujte na kom ste modelu šta probali.

Mislim na @vladazupa

STB - Set top box, tebi nisu dali
CAM - CA modul, to si dobio. CA modul su utakli u CI+ slot na tv, u cam (ca modul) su uvukli kod karticu. Preko tog se dekotira dvb-c signal u kablovskoj mrezi...

Mozes poredati kanale po svojoj volji i to u samom televizoru.
Pocni malo da istrazujes sta i kako se podesava u televizoru, koristi "manuel" od tv ako ima, a ako nema obicno je sve to intuitivno...

OK,hvala.

Prebaci sve kanale u Favorite pa ih poređaj. To bi bio moj predlog, dok ne saznaš da li postoji drugačija opcija ređanja. Nisam siguran ali mislim da ne možeš imati više od jedne FAV liste.

EDIT: Kod mene na H50U7B ima dugme CH. List. Idem na to pa na strelicu ulevo i nakon toga imam opciju UREDI

Da,imam to,ali mi samo daje opciju da obrisem neki kanal.

Mogu samo da kažem da imam Hisense televizor i da na njemu ne može da se poređaju kanali po želji ako je uključen LCN, kad se LCN isključi lako je spakovati kanale. Konkretno na mom modelu ne postoji opcija isključi LCN.

E hvala na odgovorima.Bas cu da pogledam za taj LCN.

@gorgilije

Onda jedino da izvezeš listu kanala na USB, na kompu pomoću programa složiš i onda postaviš na TV

Imam onaj novi Tehnocolor i radi besprekorno. Znaci zakljucno sa pre pet minuta net je pukao ukupno 6.puta od 17h popodne. Isto i kod drugara 300m od mene a on ima onaj CBN ili koji vec,tako da je do njihove mreze 100%. Naravno i sinoc(petak) je pukao na jedno 15.minuta. Jel su ovo OK signali iz modema. Meni se cini da jesu ali ako se neko bolje razume...

Downstream Channel
Channel Lock Status Modulation Channel ID Symbol Rate Frequency Power SNR
1 QAM256 6952000 3.1 dBmV 41.5 dB
2 QAM256 6952000 3.2 dBmV 41.6 dB
3 QAM256 6952000 3.4 dBmV 41.7 dB
4 QAM256 6952000 3.0 dBmV 41.5 dB
5 QAM256 6952000 3.2 dBmV 41.6 dB
6 QAM256 6952000 2.9 dBmV 41.4 dB
7 QAM256 6952000 3.0 dBmV 41.2 dB
8 QAM256 6952000 3.0 dBmV 41.4 dB
9 QAM256 6952000 2.6 dBmV 40.7 dB
10 QAM256 6952000 2.6 dBmV 41.2 dB