Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zdravo,
Prelazim sa MTSa na SN za koji dan.
Hocu njihov paket Sve plus move od 3700din.
Imam TV u prizemlju, na spratu, potkrovlju, i u decijoj sobi.
1. Da li cu moci na svim TV da premotavam unazad, ili na barem dva?
2. Mogu li napraviti kombinaciju da imam 4 televizije, jer mi je jedan TV smart LG pa bi mozda tu ubacio onu aplikaciju, mada mi je to najbitniji TV u kuci, pa ne bih to radio ako je nesto problematicno?
Dakle možeš da imaš 3 fizička uređaja, 2 stb/cam i jedan move. Tu gde budeš imao move ćeš moći da premotavaš. Na četvrtom tvu ćeš morati da koristiš aplikaciju koja mislim da takođe ima mogućnost premotavanja. Nemam aplikaciju pa će ovo neko morati da potvrdi.

Poslato sa LDN-L21 pomoću Tapatoka

Možeš da dobiješ sva tri uređaja da budu move s´tim što će jedan uređaj biti "gratis" jel te sleduje a druga dva ćeš platiti doplatu od po 120 din. mesečno. Ali pazi caka je u tome da prijaviš da na sva tri televizora hoćeš da gledaš tv po tvom i da hoćeš da na sva tri televizora imaš mogućnost da vratiš sadržaj. Jedino tako možeš na foru da izvučeš jer će ti neobaveštena operatorka reći da možeš da imaš 1 move box(tv po tvom) i 2 obična resivera ili cam modula
Moj savet ti je da uzmeš dva move boxa (tv po tvom) i jedan običan kablovski box skymaster, jer je po meni skymaster je najbolji box do sada koji su imali, a imao sam sve njihove boxove koje su imali do sada (dok je bio radijus vektor)

Poslednja izmena:
Zahvaljujući onom postu koji je pisao twister vidim da sam ja neki gronet servis Valjda Grocka?! U zadnja dva dana isključuje se tv singal negde posle ponoći. Nekad u 00:15 nekad 00:30 i nema ga do 08:00. Ima li još neko takav problem? Ja sam na optici i ovo su rezultati brzine, ako treba twisteru:

QF-test.png
QF-test2.png

E sad tu ostaje pitanje od onih obećanih brzina do 200/20 Mbps na šta se to konkretno odnosi? Ako se meri prema Speedtestu onda su brzine približne obećanim, ali ovako prema spoljnim serverima daleeeko od toga, a ping uff.

Ove radio stanice ja imam na "tv po tvom" mada ih još nisam koristio [emoji477]
fbc3a2f37d7c961adb6e8b710411bc92.jpg

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Завршава посао... нови рисивер, који нема ни спдиф... да ли може да се користи без тв као радио тјунер, уђе у тјунер опцију, без проблема мењају станице?

I jel valja ovo čudo? Kakva mu je jačina wifi-a? Ja imam onaj cisco...
98ce06845888c627fb345f9547ec9136.jpg

Upravo sam se dogovorio sa Supernova promoterom, 12 meseci po 1 dinar i onda 12x2699. Ono što me je privuklo da kažem YES je to što su uveli opciju 14 dana probnog perioda, ukoliko u tom periodu nisi zadovoljan, može se vratiti oprema i nikom ništa.

Kod mene vise nije Radius Vektor u nazivu ISP-a, sad je i zvanicno Supernova

Da li moze neko ko je na mrezi od Radius Vectora (a koga je posle kupila supernova), da ode na sledeci sajt:

https://www.meter.net

i izabere server "Romania - Bucharest: EDIS .at", odradi test, stiklira "show details of this test', i onda okaci screenshot te stranice?

Samo uz screenshot navedite koji paket imate (60mb/s ili 120mb/s). Hvala!

Mislim da polako pocinjem da shvatam sta su ovi u supernovi uradili a to ce se videti i na rezultatima tog testa (kada se pogleda rezultat pod 'on 1 thread:')

Evo kako kod mene izgleda (a paket 120mb/s):

bmsNqwG.jpg

Izgleda da su za sve konekcije koje nisu ka serverima u nasoj zemlji (a koji nisu clanovi sox.rs open exchange-a), onemogucili brzi download od ~6-8 MB/s (aj da kazemo 60mb/s). Da biste nesto brze skinuli tj. iskoristili tu brzinu koju vam supernova (kao) nudi (ako ste uzeli paket od 120mb/s), morate da koristite multi-thread download manager. Potvrda ovoga je cinjenica da sam Fedorin ISO fajl vukao sa oko 5 MB/s, a kada sam u downlaod manager-u omogucio da ga skida sa 4 istovremene konekcije, skidao se brzinom od oko 13MB/s.
Ista stvar se desila kada sam skidao test fajlove (sa test speed sajtova), u odnosu kada sam link ubacio u download manager i podesio da ga skida sa vise istovremenih konekcija.

Sajtovi sa kojih sam testirao su:

https://xirvik.com/speed
https://kb.leaseweb.com/network/link-speeds
https://speed.hetzner.de
http://www.ovh.net/files/

^ uglavnom sam se trudio da skidam test fajl od 1GB (po mogucstvu sa servera u Nemackoj, npr. Frankfurt). Pa ko hoce moze da proba i sam. Neka proba da skine test fajl preko browsera (ili preko download managera ali uz samo jednu konekciju ka fajlu), a onda neka proba da skine taj isti fajl preko download manager-a uz nekoliko istovremenih konekcija. Npr. ja sam koristoi staru verziju FlashGet-a v1.73

Neko ce reci, pa sta, znaci radi? Pa.... nije bas tako.
Vecina servera (sajtova) ne voli i (banuje) konekcije koje dolaze sa zahtevom da nesto skidaju sa vise istovremenih konekcija. Ili vas banuju ili vam dozvole samo jednu istovremenu konekciju. A supernova vam kako mi se cini kroz jednu konekciju ne daje vise od 60-ak mb/s. Otud i ta bedna brzina, prilikom skidanja regularnih legalnih fajlova sa sajtova.
Sto se torenta tice, tu jos ne mogu da ukapiram ali verujem da neki administrator mreza zna tacno sta su uradili, da onemoguce punu brzinu (ma ni 50% od 120b/s nije prisutno). Sve nesto oko 1MB/s.

Neko mi je predlozio da koristim usenet. Ovo je ofttopic pitanje, ali nikada nisam koristio usenet, a koliko znam, placa se. Ima li neko informaciju gde mogu da 'probam' neki dobar usenet servis na kratko cisto da stvorim sliku o mogucim max brzinama koje se mogu ostvariti.

btw. probao sam i skidanje nekih anime-a preko IRC xdcc-a. Ista stvar, 4-5MB/s i to je to. (ni blizu 120, a cak ni blizu 60mb/s).
Šta REĆI... nit je SUPER nit je NOVA :)

Sent from my M2007J20CG using Tapatalk

Evo moj rezultat:

Screenshot_2020-11-09 Speed test result.png
Mislim da sada svima pise supernova:

I jel valja ovo čudo? Kakva mu je jačina wifi-a? Ja imam onaj cisco...
98ce06845888c627fb345f9547ec9136.jpg

To je najbolji modem koji sam imao do sad.
Wifi ima integrisane antene tako da je i njegov domet u skladu sa tim, tako da ko ocekuje da mu pokrije kucu i dvoriste svakako mora da kupi svoj ruter.

Poslednja izmena:
I ja imam to ograničenje za download on 1 thread, ali na mojoj lokaciji je to oko 9,3 MB/s. Kao što je već milion puta ponovljeno, kod Supernove, ovako kako je sklepana iz gomile provajdera, sve zavisi od lokacije do lokacije i ne može se donositi jedan uopšten zaključak za sve korisnike. Nekome radi OK, nekome radi loše. Sve zavisi u kakvom je stanju bila mreža pre nego što su je kupili.

speedtest.PNG

A sad tek primetih da mi je upload brži na 1 thread, nego na multythread. :d

Poslednja izmena:
Evo moj rezultat:

Pogledajte prilog 292124
Mislim da sada svima pise supernova:

To je najbolji modem koji sam imao do sad.
Wifi ima integrisane antene tako da je i njegov domet u skladu sa tim, tako da ko ocekuje da mu pokrije kucu i dvoriste svakako mora da kupi svoj ruter.

Jel radi i na 2.4 i na 5 istovremeno ?

Moze li neko da pojasni u vezi kamera za video nadzor, negde sam procitao da mu prelaskom na supernova kamere vise "ne rade" vec valjda mora da im pristupa preko neke kineske aplikacije.

Trenutno sam na mts adsl i kamerama pristupam direktno bez problema.

Kolega Sale99 je napisao da ip kamere koje koriste "LiveYes" aplikaciju rade, a ja sam ustanovio i da ona sijalica-ip kamera koja koristi aplikaciju "V380 Pro" i ona radi na natovanom netu.

Moze li neko da pojasni u vezi kamera za video nadzor, negde sam procitao da mu prelaskom na supernova kamere vise "ne rade" vec valjda mora da im pristupa preko neke kineske aplikacije.

Trenutno sam na mts adsl i kamerama pristupam direktno bez problema.
Meni ne rade kamere u zgradi. Koristim neku gDMSS lite aplikaciju.

Poslato sa LDN-L21 pomoću Tapatoka

Meni su se sinoc izgubili skoro svi kanali, pa sam morao ponovo da ih skeniram, CAM modul..

Meni su se sinoc izgubili skoro svi kanali, pa sam morao ponovo da ih skeniram, CAM modul..

Verovatno si dobio novu programsku šemu-kanale koje ranije nisi imao pre nestanka skoro svih kanala.....(ne mora da znači-možda je nešto drugo u pitanju).

Verovatno si dobio novu programsku šemu-kanale koje ranije nisi imao pre nestanka skoro svih kanala.....(ne mora da znači-možda je nešto drugo u pitanju).
Zaokružio si poslatu poruku tako mi barem piše 10000 [emoji2][emoji2][emoji2][emoji481][emoji481][emoji481]

Ja ne znam šta više da uradim za HBO Go. Neće da pošalju uopšte. Stalno iste poruke, strpite se, kolege će proslediti podatke najbrže moguće. Sutra su dve nedelje od prosleđenog zahteva.

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno