Popuni ručno gateway još jednom tu u IPv4 TCP/IP podešavanjima mrežne.
Pogledaj u dhcp podešavanjima da nisu ograničene ip adrese od neke adrese, npr. od 192.168.0.50.
Послато са Mi Note 10 Lite помоћу Тапатока
Rucno ukucaj i DNS servere zato nemas net. Recimo google dns.
8.8.8.8
8.8.4.4
Ja iskreno nisam viđao da je na trećem mestu IP adrese iza rutera nula. Obično je 192.168.1.xx
Poslato sa LDN-L21 pomoću Tapatoka
0.1 je i kod mene do sad bilo kod svih provajdera. Valjda zna da je gateway adresa rutera.
Da li neko iz Pazove zna šta se dešava i kad će osposobiti net? Kablovska je proradila popodne ali neta nema od 04h jutros. Iz call centra znaju samo da se radi na otklanjanju smetnje.
Ništa ne pretpostavljajte, uvek dajte sto potpuniju (i opsrniju informaciju), mnogi ne znaju nista ili malkice (skoro pa nista), zato sto vise i sire uputiti...
@twister Drug, ti imas javna dinamička IP adresu ALI koja je pog GC -NAT
Očigledno jeste tvoj problem, inače ne bi spamovao toliko.
Da li nemaš brzinu koju plaćaš na "normalnim", legalnim sajtovima ili samo preko torenta? Ukoliko ne radi na drugim sajtovima i speed testovi pokazuju mnogo manju brzinu onda možeš da im se žališ i tražiš da poprave. Kada si već dugogodišnji korisnik interneta, pretpostavljam i da znaš da je deljenje autorskog sadržaja preko torenta nelegalno.
Kao sto rekoh, prosipas pamet. Ocigledno ti ne vidis razliku izmedju 2.3MB/s i 15MB/s. Nije to 13, 14MB/s pa je kao *DO*. To je 2.3MB (sto se desilo samo na momenat pa je opet palo nize). Tehnicki, jeste, i to spada u *DO*, ali treba imati neku meru. 2.3MB/s NIJE ni blizu onoga sto placam. A to sam dobio skidanjem LEGALNOG fajla. (torenti su max bili oko 1MB/s, stim da je par puta 'sevnulo' na 2MB/s) Kraj price! Ako ne razumes problem, ne vredi da ti ovo dalje pojasnjavam.A kad smo kod brzina, naravno da za 99% korisnika nije potrebno više od 60/8. Ok, upload brzina može biti bolja, ali download je dovoljan za sve. I kao što je pisano 420 puta na ovom forumu, niko tebi ne garantuje *TU* brzinu, već *DO TE* brzine.
Mislim da sklone sa NAT-a ako si korisnik MAX paketa (što i ima nekog smisla, kad se već plaća najskuplji paket), a ostali imaju opciju da kupe statičku ili da im se posreći kada prestane da radi net celom gradu (trenutno bar jednom nedeljno kod nas hehehe).
EDIT: A primer za auto ti je glup, posmatraj kao da imaš super auto i voziš po putu koji je pun rupa (konekcije ka opterećenim i lošim serverima).
Pa i sa CG-NAT-om ako ima sedera download će biti po max brzini,samo ako korist privatne torrent trackere njega drugi nevide tako da će se to tumačiti kao HNR.Ali je glupo očekivati da je svaki toronet na sedboxu pa da možeš koristiti uvek max brzinu koju imaš,većina još drži ona podešavanja kad su koristili adsl pa im je up podešen na 1-5kbps.
@twister
ne razumem kakve veze ima natovanje sa downloadom i torentima, sve to ide sasvim normalno i kada si natovan
Evo tvoja fedora kod mene, ja imam 60mbit a i torenti idu kako treba.
Pogledajte prilog 291410
@twister Drug, ti imas javna dinamička IP adresu ALI koja je pog GC -NAT i koju koristi veliki broj korisnika, resenje tvog problema je da doplatis 690rsd kod SN za statiču IP adresu i moci ces koristiti privatne trakere za torente, deliti sadrzaj neograniceno i sl.
Čak i to moze biti problem jer ponekad su te statičnu IP adrese iz "bazena" banovanih IP adresa i onda se treba cekati nekoliko meseci da se "procite" da bi radile valjano...
Ako neces da doplatis prebaci se na "obicnu" pretragu i skidanje za torenete, nema ti druge...
Kod bivsih korsinika Radijus vektora je bilo moguce i mozda je jos uvek moguce na zahtev biti skinut sa GC-NAT, ja trazio 2-3 puta nakon promena brzina, paketa i kupovine RV od strane MTS (za SN "porodicu") i bilo mi udovoljeno.
Kod svih ostalih delova SN mreze, pa i tvoje mislim da ne skidaju sa NAT-a izuzev za najveci "koaksialni" paket (a i tu su nekome pravili problem) i bržu optiku.
Ja sam imao prvo najveci paket 120/15 (Super par plus), a tek su kasnije uveli taj MAXi koji nisam koristio i bio sam bez NAT.
E od kad sam presao na MTS optiku (raskinuo ugovor sa SN) nema natovanja, tako da ima firmi koje ne natuju u Srbiji, barem u nekom delu i bez urgencije.
Znam da si frustriran, znam da si besan ali ne vredi tuci glavom o zid.
Pisi im na email [email protected] i na [email protected] objasni kakav problem imas (lazi da ti trba za kamere, pricaj da stalno traze da identifikujes palmice, semafore, izloge i pesacke prelaze po sajtovima koje posecujes i sl. za sta god znas samo ne spominji torrent-e) i moli da te skinu sa nat-a pa ako ti se posreci...
Reci da ces morati raskinuti ugovor jer ti ne mozes da radis sto ti treba zbog nat-a, mooooozda uspe.
Ovde nas ubedjivati u pogresnost natovanja je bespotrebno, mi smo takodje protiv toga (kod sebe pre svega), a drugi nek se snadju jer svi ne mogu biti bez nat-a, ne postoji toliko slogodnih IP adresa nigde, ni u Srbiji ni u bilo kojoj drugoj zemlji na svetu...
Možda si mogao da pokušaš sa pričom da po kući imaš instalirane ip kamere koje ne rade sa natovanom ip adresom. Ali, s obzirom koliko su se usilili, verovatno ni ta priča ne bi prošla.
Exe Net ne natuje ip adrese (nažalost, još vrlo kratko), a kol'ko znam ni Orion.
Poplašiše ljudi pričom bezveze. Jako je mali procenat korisnika na koje se ovo odnosi. Brzina protoka, očigledno mnogo više zavisi od infrastrukture nego od NATa a ti ne treba da brineš ako imaš mogućnost za optiku. Dakle za iste pare 4 puta brži net i još 6 meseci po dinar.Zdravo ljudi,trrba mi vas savet.Danas mi istice ugovor sa Telekomom paket Box 2 (net vdsl 50 plus fixni) 3.400 din.Da li da predjem na opticki net Supernove ili ostanem i dalje u Telekomu.Plasi me ovaj CG nat o kojem pricate.Koliko to ogranicava net? Hvala.
Zdravo ljudi,trrba mi vas savet.Danas mi istice ugovor sa Telekomom paket Box 2 (net vdsl 50 plus fixni) 3.400 din.Da li da predjem na opticki net Supernove ili ostanem i dalje u Telekomu.Plasi me ovaj CG nat o kojem pricate.Koliko to ogranicava net? Hvala.
Ljudi treba da shvate da i ostali provajderi rade NATovanje, sve zavisi kako ko kod koga prodje. Takodje, kod svih provajdera ke moguce doplatiti pa i kod SN par stotina dinara za fixnu ip adresu... I dalje uzasno smara , ali moze da se resi ako nekome bas bas smeta - kao sto je meni, ili vpn-om ili doplatom za staticku...Poplašiše ljudi pričom bezveze. Jako je mali procenat korisnika na koje se ovo odnosi. Brzina protoka, očigledno mnogo više zavisi od infrastrukture nego od NATa a ti ne treba da brineš ako imaš mogućnost za optiku. Dakle za iste pare 4 puta brži net i još 6 meseci po dinar.
Dobrim pregovorima možeš izgurati i više od 1 meseca gratisVDSL mi radi super,on gura do 48mbs bilo koji deo dana,jedino sto duze skida torrente (5mbs po fajlu obicno je to max,a cesto bude i nize) nema prekida nikad.A cena jeste skuplja posto za obnovu daju samo 1 mesec gratis.
Dobrim pregovorima možeš izgurati i više od 1 meseca gratis
Evo da ispričam moju priču:Moze li pomoc,na koji nacin da izvucem veci popust?
Pa zbog stalne promene ip adrese, ne ostajem ulogovan nigde plus sto mi traži ponovnu autorizaciju svaki put, slanje koda na mail adresu, odjavljuje me automatski sa mail servera, to je samo malecni deo NAT pakla... Inače ne znam zašto ti je trebalo pojašnjenje toga, sve je jasno i u skraćenoj verziji...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari