Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako je 100/10 onda bi to trebalo da je optika i trebalo bi da radi bez problema.
Inače meni je ovde u Pazovi rečeno od strane jednog tehnicara nemoj da ne uzimam više od ovih 60/8 sto imam, neću se usrećiti mreža je loša., [emoji16]

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

E ja ne znam da li kod mene ima optika, ovo do sasa je kablovski bio.

Sent from my Oneplus 8 using Tapatalk

Treba da produžim ugovor, pa su mi ponudili kao net umesto 60/6, sada da bude 100/10. Nadam se da može toliko da izvuče, inače crno im se piše. Prvo ću da kažem kada dodju da probaju da li ide 100, pa onda potpis ugovora. :D

Tako možeš da uradiš jedino ako imaš alternativu. Ako nemaš gde onda je daj šta daš!

Poslato sa LDN-L21 pomoću Tapatoka

Glupo je sa mi naplaćuju 800din više nego kod avcoma, a da ne ponude ništa bolje. Meni dodatni kanali ne trebaju. Mogu da proverim kod njih da li kod mene ima uslova za optiku?

Glupo je sa mi naplaćuju 800din više nego kod avcoma, a da ne ponude ništa bolje. Meni dodatni kanali ne trebaju. Mogu da proverim kod njih da li kod mene ima uslova za optiku?

Pa zar AVcom nije u sastavu Supernove?

Pa jeste, ali otkad je supernova nastala oni za isti paket traže 800din više.

Au druže, jel čitaš ti moj odg? Pitao si da li je u sastavu supernove, a ja ti napišem sa jeste. Posle toga ti me pitaš kao da sam odgovorio da su odvojeni. :)

Au druže, jel čitaš ti moj odg? Pitao si da li je u sastavu supernove, a ja ti napišem sa jeste. Posle toga ti me pitaš kao da sam odgovorio da su odvojeni. :)

Sad te kapiram. Ali opet kažem ono iz prvog posta, ako nemaš gde onda je daj šta daš. Dakle ako nemaš alternativu za Supernovu šta ćeš da uradiš ako protok ne bude 100/10?

Nastavim da plaćam 2100 bez ugovorne obaveze kao i od letos do sada, pa dokle bude moglo. Možda iscimam operatera koji je blizu da mi napravi nešto, videću.

100/10 je rezervisano za optiku, mada brzina je odgovarajuca da je puste i koaksialnim kablom.
PITAJ IH da li ce ti uvesti optiku kad nude 100/10 i ako ce uvesti optiku onda slobodno uzmi jer bi trebalo da radi dobro.

Meni se pre desetak dana pokvario njihov stari ruter Tehnicolor, imao wifi ali na kompu nije slao net, prvo zamenio kabal od njega do kompa, pa mislio da mi se pokvario modem na maticnoj jer nisu sijale lampice na modemu, doneli vec sutradan novi model Tehnicolora TC7210 i sve bilo ok do pre 3 dana, imam paket od 120mb a sad vec 3 dana Download 10mb, Upload 15mb Ping 4. Rekose da ce zvati neko iz napredne podrske, borba pocinje :)

Послато са SM-N975F помоћу Тапатока

Zašto misliš da je 100/10 rezervisano za optiku? Ja sam do pre mesec dana, pre produžetka ugovora, imao na koaksijalcu 100/20, i to su koliko se sećam pre nekoliko meseci povećali upload na 20, pre toga bilo 10, bar kod mene.
Sad ovih navodnih 350/20 i dalje imam preko koaksijalnog...

Sad vidim da kad se uzima samo net ima 50/5, 100/10, 200/20.
Na Super par plus su brzine 60/8 na koaksialu ili 100/10 na optici, pa otuda sam pomislio da nude optiku (gpon), mada kao sto rekoh moze brzinski 100/10 kao i 200/20 ili 350/20 i na koaksialu.

Aha, sad i ja vidim na šta misliš tačno :) Da, po tome tačno, ta brzina je onda samo za optiku, znaš i sam da oni to menjaju vremenom. Nego pogodilo se da to što si napisao je bila ista brzina koju sam ja imao sa starim ugovorom :)
Inače za optiku će ti ponuditi samo ako ima infrastruktura razvučena, pitao sam ih kada sam obnavljao ugovor.

A kako vam se ponaša njihov ruter i da li domet u redu? Da li treba uzimati nešto dodatno od uređaja za veći domet WiFi signala?

Sve zavisi od stana do stana, od kuće do kuće :)
Meni npr. ni ovaj novi Technicolor, a ni četiri stara različita rutera, ne mogu da bace kvalitetno do druge sobe u dvosobnom stanu.
Jedino što ovaj novi modem/ruter ima 5G, pa dok sam u istoj sobi cepa mnogo brže internet, naravno kad se nakačim na 5G :)

Zašto misliš da je 100/10 rezervisano za optiku? Ja sam do pre mesec dana, pre produžetka ugovora, imao na koaksijalcu 100/20, i to su koliko se sećam pre nekoliko meseci povećali upload na 20, pre toga bilo 10, bar kod mene.
Sad ovih navodnih 350/20 i dalje imam preko koaksijalnog...

Ovo me ohrabruje onda malo. Ali na sajtu piše drugačije, tj. niko živ ne bi shvatio kao da može preko koaksijalnog preko 60 za taj paket.

Znači zameniće mi i ruter verovatno. Onaj Cisco je baš loš.

Poslednja izmena:
Sve zavisi od stana do stana, od kuće do kuće :)
Meni npr. ni ovaj novi Technicolor, a ni četiri stara različita rutera, ne mogu da bace kvalitetno do druge sobe u dvosobnom stanu.
Jedino što ovaj novi modem/ruter ima 5G, pa dok sam u istoj sobi cepa mnogo brže internet, naravno kad se nakačim na 5G :)

Taj Technicolor ima i komsija kod mene, zamenili su mu kad je presao na 350/20 Mbps, ima uvek punu brzinu vec par meseci !
Inace, verovatno mislis na 5GHz wireless :) ako hoces bolji domet, vrati na 2.4GHz

Ovo me ohrabruje onda malo. Ali na sajtu piše drugačije, tj. niko živ ne bi shvatio kao da može preko koaksijalnog preko 60 za taj paket.
Znači zameniće mi i ruter verovatno. Onaj Cisco je baš loš.

Zašto ne bi moglo preko 60? :) Kroz coax može da se progura (teoretski) dosta, sve zavisi od kvaliteta kablova, infrastrukture, broja korisnika itd... I ja sam imao taj Cisco modem, i bio je ok. Zamenjen je samo zato što on i Netis ruter, koji su mi dali pre 10 godina, nije imao gigabitne portove, bio je 100 Mbps. Zato su i zamenili, da "proteraju" više od 100 :)
https://en.wikipedia.org/wiki/DOCSIS

Taj Technicolor ima i komsija kod mene, zamenili su mu kad je presao na 350/20 Mbps, ima uvek punu brzinu vec par meseci !
Inace, verovatno mislis na 5GHz wireless :) ako hoces bolji domet, vrati na 2.4GHz

Ma da bre, pričam o 5GHz, ne o 5G masonima, chemtrails, coronu itd :D
Samo sam pomenuo jer je stari ruter imao samo 2.4, ovaj ima i 5. Pa kad treba nešto brže, samo se prebacim na taj, naravno mora da budem blizu (relativno). 2.4 mi je zakačen po default-u, baca dalje što bi se reklo :)
A tvoj komšija mora da ima manje "sisača" interneta na žici od mene :/

Sad vidim da kad se uzima samo net ima 50/5, 100/10, 200/20.
Na Super par plus su brzine 60/8 na koaksialu ili 100/10 na optici, pa otuda sam pomislio da nude optiku (gpon), mada kao sto rekoh moze brzinski 100/10 kao i 200/20 ili 350/20 i na koaksialu.
Ovo su meni ponudili juče kao redovnom i starom pretplatniku brzina na koaksijalcu 120 po ceni super par pretplate na 2 godine
Zbunjuje me tvoj post za super par plus brzine 60/8
058037b6388ff0f6221d61b80fd1ce99.jpg

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Ja imam Super par plus i jeste brzina 120, a plaćam običan Super par

Poslato sa SNE-LX1 pomoću Tapatoka

ubačen kanal RTS-klasika na kablu, exRV.....

nemaju svi istu programsku šemu kod istog ex provajdera, zavisi od lokacije na kojoj se nalaziš......čudno ali jeste to tako.....ja imam RTS-nauka i jos desetak novih kanala tj. novu programsku šemu-exRV

Sinoć na Zvezdari došlo do prekida signala kablovske tv, srećom bilo je NET-a. Došlo jutros oko 8.00. Optika je u pitanju. Da li se ovi prekidi često dešavaju?

Nedno vremen je Supernova omogucavala koriscene HBO GO aplikacije. Ne znam da li je to jos uvek aktuelno. Aplikacija sa Play Store-a moze da se instalira na Android telefon ili tablet. A sada kada pokusam da instaliram na Android televizor dobijam informaciju da ta aplikacija nije podrzana i da instaliram HBO GO - Android TV. Kada na TV instaliram tu aplikaciju ne mogu da koristim SN nalog. Da li neko ima resenje za ovaj problem?

Za HBO Go treba napraviti nalog na hbogo.rs sajtu, ako imas aktivacioni kod od SN njega ukucavas kod kreiranja naloga. Nisam znao da SN daje koriscenje HBO go usluge van HBO paketa tj.pretplate. Ako daju "besplatno" kao npr. Telenor kod total paketa to je super :) Sto se tice aplikacije za HBO go ona radi perfektno na LG webOS i Sony android TVu, jedino ako je problem do tvoje verzije android tv.

Moraš da imaš HBO paket, ne može drugačije :)
Inače i meni radi normalno na LG WebOS, samo uneseš kod koji moraš da tražiš od njih i to je to...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno