Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Danas prošao bajsem kroz ona sela po okolini Barajeva, supernova po tim svim zabačenim selima provlači optičke kablove i to sve u 16

Kako vidim svi ćemo mi na optiku u najskorije vreme

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Hoćemo, al malo sutra.. u Borči još uvek koaksijalac :(

Nego, jel zna neko da li na Supernovi postoji mogućnost da se proveri stanje računa online, da ne moram da ih zovem..?

Ukucas ime i prezime na sajtu i broj ugovora i izadje stanje
fba9348449db35e3dc973763adb07066.jpg

Sent from my motorola one zoom using Tapatalk

Danas prošao bajsem kroz ona sela po okolini Barajeva, supernova po tim svim zabačenim selima provlači optičke kablove i to sve u 16

Kako vidim svi ćemo mi na optiku u najskorije vreme

I kod mene 15km od Beograda Supernova je razvukla FTTH optičku mrežu, a iskreno mislio sam da sem Kopernikusove Coax mreže stare 15-ak i više godina i mts ADSL-a od 10 Mbps da optika nikada neće stići! :)
Mreža je gotova još pre mesec dana i sada samo čekamo da se neko od direktora smiluje i da zeleno svetlo, tako da stvarno uvode optiku i van velikih gradova što je za svaku pohvalu.

Poslednja izmena:
Kako tačno znate da je Supernova, a ne mts optika?
Info od montera?

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk

Pa piše na vozilima[emoji1]
Uvek je tu vozilo privatnih izvodjača koji kopaju za kabl i supernova vozilo koji po selu potpisuju ugovore.

Prosto je upadljivo koliko oni svuda brže bolje pokušavaju da prodju i provuku kablove...
Ne znam koliko znate okolinu BG ali pola tih sela nije imalo ni vodu a sada dobiju optički kabl...pa oni nemaju dileme za koga će glasati.
Srbija je jezivo siromašna.

Poslednja izmena:
Vozim drumasa 50-70km ture istok Srbije, Supernova razvlaci optiku u svakom malo vecem selu

Tu SBB nece doci ni za zilion godina,oni bi samo da muzu raspale koaks kablove za 4k mesecno

Kako tačno znate da je Supernova, a ne mts optika?
Info od montera?

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk

Heeh, malo uđeš sa njima u priču i odmah saznaš sve što te zanima! ;)
Kabl koji ide kroz moju ulicu a i dalje je kabl sa 12 vlakana i sve ukupno na tom kablu bi trebalo da ima oko 230-250 korisnika, tako da mislim da je kapacitet tog kabla i prevelik za taj broj korisnika ali od viška glava ne boli. :)
Evo konkretno kod mene to ovako izgleda:

Prilozi

• Optika 1.jpg
    Optika 1.jpg
    1.2 MB · Pregleda: 215
  • Optički kabl.jpg
    Optički kabl.jpg
    1.2 MB · Pregleda: 202
  • P1010779.jpg
    P1010779.jpg
    951.1 KB · Pregleda: 197
Poslednja izmena:
U kome mestu živiš ako nije problem da daš informaciju?Ja sam u selu sa 5000 stanovnika kod Lazarevca,BG opština a još uvek ni traga o optici...

Poslednja izmena:
Hoćemo, al malo sutra.. u Borči još uvek koaksijalac :(

Nego, jel zna neko da li na Supernovi postoji mogućnost da se proveri stanje računa online, da ne moram da ih zovem..?
Meni su u borci prosli pored zgrade sa otpickim kablom pre jedno mesec dana ali ga jos nisu uveli u zgradu.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Meni su u borci prosli pored zgrade sa otpickim kablom pre jedno mesec dana ali ga jos nisu uveli u zgradu.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Problem je sto nece ni uvesti dogod ne budu znali gde koliko imaju korisnika. Ili cekaju da akviziteri obave svoje ili ti da zoves pa da budes dosadan i da insistiras na uvodjenju. Ako ne budes dosadan nece jos skoro uvesti. Ovako ako uvide da ti je stalo do optike mozda te prikljuce preko reda. Verovatno da imaju neki sistem uvodjenja optike i tako idu.

Mada ni ovo ne mora da znaci i da ce ti obezbediti optiku ako budes dosadan i svaki cas budes zvao.

Kod mene kada su u ulici uvodili optiku su znali da u mom dvoristu imaju samo jednog korisnika i oni su pitali jel ja zelim reko ako se vama isplati sto da ne. I na kraju smo od cele ulice prikljuceni na moju kutiju ja a na istu moze da se prikljuci jos jedno 25-30 korisnika i dole niz ulicu sam video da ima jos jedno sanduce na banderi iz kojeg ide jedan opticki kabel. Od cele ulice dva korisnika na optici, dok svi ostali su verovatno na sbb-u, samo kod mene u dvoristu ih ima 3 korisnika sbb-a a net im bas nije da se proslavi. Na nasoj lokaciji bas lose radi sbb.

polako, zašto svi žurite za optikom kad ni preko kabla nisu sposobni da isporuče internet kako treba. dobićemo svi optiku
za koji mesec, godinu....setite se toga ko je imao dial-up mogao je da sanja adsl. prodje nekoliko godina dobili smo i taj dugo čekani adsl.......ali avaj pojavi se kablovski internernet i koji je brži bolji stabilniji i kvalitetniji i opet ista priča kad će mo da dobijemo kablovski internet....eto prodje još koja godina i dobismo i kablovski internet......i gle čuda pojavi se opet nešto bolje.... pogađate....optički internet......i sad smo u sadašnje vreme gde svi kukamo kad će kod mene optički internet.....polako dobićete i to i opet će da se pojavi nešto brže i kvalitetnije od optičkog....pogađate....5g internet....pa 6g i sve tako u nedogled.......da zaključim: čemu žurba za optikom ionako nisu sposobni ni ovo što imamo da isporuče kako treba....i zato što se optike tiče kad bude bi će.....

Poslednja izmena:
Itekako su sposobni na optici da isporuce paket si platio.

Znas i ja sam isao tom logikom cekaj ovo pa cekaj ono i na kraju mi prodje zivot u cekanju.

Sada sve odmah pa kako bude.

Zasto bi vecito kasnili?

kapiram ja tebe, ali ti mene nisi ukapirao šta sam ovim postom hteo da kažem pa evo da ti objasnim: prošao si ceo život u čekanju jer jednostavno živiš u srbiji gde sve kasni 100 godina. kasne autobusi i šta sad po tvome bi ma ne zanima me hoću odmah da mi se stvori autobus-----....možeš ti da tražiš sve odmah pa kako bude ali džabe kad nema...oni odlučuju kad ćeš dobiti a ne ti.....tako nam je nametnuto i to ne možeš da menjaš i zato ti je ceo život prošao u čekanju.....izvinjavam se što sam skrenuo sa teme......pa i nisu nešto baš sposobni da isporuče paket na optici jer se mnogi forumaši žale da je loša optika.....čitaj postove unazad

Poslednja izmena:
Komsinica 7 dana nema programe na 2tv.
Odem da vidim sta je, oba tv su na resiveru, u jednom ima kartica, u drugom resiveru nema.

Zovnem podrsku, oni nju nemaju u registru uopste, kartica joj nije registrovana.
Ne mogu da je nadaju po imenu i prezimenu, tek po broju ugovora

Uzas koji neprofesionalci, cude se sto drugi uredjaj nema karticu, kaze pokusajte da nadjete mora da je tu negde.

Kao resice tehnicka sluzba sve, imam osecaj da cu ponovo morati da idem i da zovem.

Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk

Komsinica 7 dana nema programe na 2tv.
Odem da vidim sta je, oba tv su na resiveru, u jednom ima kartica, u drugom resiveru nema.

Zovnem podrsku, oni nju nemaju u registru uopste, kartica joj nije registrovana.
Ne mogu da je nadaju po imenu i prezimenu, tek po broju ugovora

Uzas koji neprofesionalci, cude se sto drugi uredjaj nema karticu, kaze pokusajte da nadjete mora da je tu negde.

Kao resice tehnicka sluzba sve, imam osecaj da cu ponovo morati da idem i da zovem.

a...jojjjj.....to je baš veliki problem koji ćeš teško rešiti jer je moguće da je monter maznuo karticu....predpostavljam da je komšinica uvela kablovsku u periodu mart-avgust kada je svima pušteno besplatno gledanje tv-a (moglo je i bez kartice da se gleda) zbog covida, pa je monter iskoristio priliku i uzeo karticu za sebe koju je registrovao na neko drugo ime jer je nemoguće da je jednu karticu dao a drugu nije znajući da mora da da joj da obe kartice...(kakva slučajnost pre 7 dana su zaključali kanale)

Poslednja izmena:
Moguce, mada mislim da je skoro prebacila na svoje ime paket jer joj je suprug preminuo pa ima ove besplatne mesece za 1 din, tece joj drugi.
Nista sutra cu otici opet da vidim sta se desava, zena 65g ima ceo dan nema sta da gleda
Stisnucu ih dok ne reše

Kako lako optužujemo bez ikakvog uvida u stvarno stanje, bez ikakvih dokaza pa to je strašno? Šta misliš koliko je potrebno da se pronađe "ukradena" kartica? Zar misliš da je neko toliko glup da rizikuje posao zbog jedne kartice? Misliš da monteri nemaju drugi način da nekome obezbede besplatno gledanje TV-a a da to ne bude ukradena kartica ženi od 65 godina?

Послато са Mi Note 10 Lite помоћу Тапатока

Ako je izvadio karticu iz stb-a ne moze da je ubode utv bez cam modula ili gresim?

Prosto je upadljivo koliko oni svuda brže bolje pokušavaju da prodju i provuku kablove...
Ne znam koliko znate okolinu BG ali pola tih sela nije imalo ni vodu a sada dobiju optički kabl...pa oni nemaju dileme za koga će glasati.
Srbija je jezivo siromašna.

Nisam bas siguran, jer ljudi koji uopšte znaju šta je optički internet i imaju svest da im je potreban uopšte nisu ljudi koji bi dali glas znamo već kome :)
Meni je npr. interesantna ta logika kojom oni odlučuju kojim redom koja naselja dobijaju optiku, van svake logike trenutno, nema veze ni sa brojem stanovnika niti bilo čime. Bilo bi super ako neko zna čime se rukovode da kaže :)

Kako misliš da nađeš ukradenu karticu?

Ne kažem da ova konkretna to jeste, nego me tehnički zanima kako.
Pa da se pronađe tako da se vidi u sistemu da je aktivna a da nije kod onog ko je potpisao revers za nju jer ako si gledao revers o primljenoj opremi svaka kartica ima svoj broj koji je verovatno u onom čipu na kartici. Lako je zaključiti onda da je kartica ukradena ili pozajmljena nekom da gleda tv a ne plaća pretplatu. Cam modul može da se kupi zasebno.

mora da je bio neki baš baš stručan i odgovaran monter koji ženu nije ni registrovao po imenu i prezimenu (nije napravio nalog), nije registrovao karticu u risiveru i jos nije dao drugu karticu za drugi risiver.......

Pa da se pronađe tako da se vidi u sistemu da je aktivna a da nije kod onog ko je potpisao revers za nju jer ako si gledao revers o primljenoj opremi svaka kartica ima svoj broj koji je verovatno u onom čipu na kartici. Lako je zaključiti onda da je kartica ukradena ili pozajmljena nekom da gleda tv a ne plaća pretplatu. Cam modul može da se kupi zasebno.

u pravu si....ali u ovom slučaju nije uopšte aktivirana kartica niti je zena registrovana u sistemu...jednostavno je u periodu mart-avgust moglo da se gleda bez kartice i ta kartica je samo fizički bila u risiveru i nije imala nikakvu funkciju

Verovatno joj nisu ni zadužili sa drugom karticom.

Njoj ne radi 7 dama jer nisu ni ragistrovali opremu a meni od ponedeljka od 3 kartice, 2 ne rade kako treba, jedna uopste ne radi, druga samo neke kanale dekodira (kao da je za neki nizi paket, nisam se trudio otkriti koji), dok samo ona treca (u stvari prva jos iz doba RV) radi i otkljucava sve sem Mezzo Live HD i dva +18 (Brazzers i Playboy tv hd).

Odo ja sutra da se "obracunamo" i razduzimo pa ce mo videti ko ce koga i koliko...

7 Dana ne umeju da osposobe tv, ne znaju ili ne mogu da puste pakete za uslugu koju placam.

Pa ćao nesposobni, hvala na prilici.

MTS optiko eto mene uskoro kod tebe... ;)

Poslednja izmena:

CAM nema dvosmernu komunikaciju. On prima apdejt iz sistema u vezi sa aktivnim pretplatama i to upisuje na karticu. Ali, na drugu stranu ne šalje ništa.

Upravo iz tog razloga, ako neku karticu duže ne koristiš, trebaće joj vremena da pokupi aktuelne parametre za važeću pretplatu.

Koliko vas bi preslo na usluge Telelekoma da možete?

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

zbog cega upload pukne svaki dan posle 18h i nema ga do jutra u to vreme (6 ujutru) dal me namerno kecaju? izbacuje tipa 200-300kbs super par

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno