Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Prijavite kvar u poslovnici ili na telefon, dodje ekipa i oni direktno pozovu teh podrsku izdiktiraju brojeve kartica i ukljuce odmah. Manite vise call centar oni bre tamo ne znaju nista, imaju spisak pitanja u kompu i samo stikliraju i unose podatke

Sent from my motorola one zoom using Tapatalk

Verovatno je problem u dekodiranju kartica. supernova koristi dve vrste kodiranja kartica: conax koji je koristio ex rv. i novi sistem kodiranja cryptogard. verovatno izbacuju conax kodiranje pa zbog toga nema signala. inače kartice su identične i nemojte da vas zbunjuje ako na kartici piše cryptogard a sistem kodiranja je conax(mozete da proverite pritiskom na plavo dugme status na daljinskom.

Malopre sam razgovarao sa tipom iz SN koji kaze da je to posao od minut.To mogu da odrade iz CC ili mogu cak i tehnicari telefonom (aplikacija)

Ljudi, mi opet u klin vi u plocu...

Zakljucana i blokirana kartica nije kvar nema potrebe da prijavljujete reklamaciju i cekate danima nekoga da dodje da odradi ono sto mozete telefonom, osim ako nije crkla kartica sto je malo verovatno,

Treba da budete svesni da kada se javite operateru da vi umete i njih da zbunite jer prijavljujete kvar
umesto da trazite da im izdiktirate broj i da vam ponovo aktiviraju paket na licu mesta

nema potrebe ni da im ostavljate broj kartice, to se odradi dok su oni na vezi, ako operater ne razume sta trazite trazite naprednu podrsku i coveka koji ce da vam resetuje karticu

Ovo isto vazi i ako vam nije aktivan onaj internet paket za koji imate ugovor. Nemojte cekati.

Mislim, operateri jesu poprilicno glupi i slabo obuceni da razlikuju kvar od smetnje, ali ne morate biti i vi.

Poslednja izmena:
Ima li neko možda nalog za aplikaciju Supernova, trebao bi mi zbog gledanja DEXY TV (ako je aplikacija ima)
Naravno dogovorili bismo se oko deljenja troškova. ;)

Džaba tražiš DEXY TV nema ni na tvpotvom kod supernove ni na mtsgo kod telekoma.Taj kanal imaju samo preko kabla tj stb uređaja.

Onda im spisak kanala na sajtu nije tačan koko tačno onda ima kanala i da li su arene ipak možda HD.
https://mojasupernova.rs/Privatni/TV-po-tvom

Spisak koji si postavio je spisak kanala koji se mogu vratiti unazad, a inače možeš pratiti sve ostale kanale kojima si preplaćen ugovorom. Dakle ako plaćaš HBO moćićeš i da ga gledaš na aplikaciji, ott boxu ili na sajtu preko kompa, ali nećeš moći da vraćaš unazad. Arene su u HD-u

Rade na svim mrezama

Sent from my SM-T510 using Tapatalk

Ljudi, mi opet u klin vi u plocu...

Zakljucana i blokirana kartica nije kvar nema potrebe da prijavljujete reklamaciju i cekate danima nekoga da dodje da odradi ono sto mozete telefonom, osim ako nije crkla kartica sto je malo verovatno,

Treba da budete svesni da kada se javite operateru da vi umete i njih da zbunite jer prijavljujete kvar
umesto da trazite da im izdiktirate broj i da vam ponovo aktiviraju paket na licu mesta

nema potrebe ni da im ostavljate broj kartice, to se odradi dok su oni na vezi, ako operater ne razume sta trazite trazite naprednu podrsku i coveka koji ce da vam resetuje karticu

Ovo isto vazi i ako vam nije aktivan onaj internet paket za koji imate ugovor. Nemojte cekati.

Mislim, operateri jesu poprilicno glupi i slabo obuceni da razlikuju kvar od smetnje, ali ne morate biti i vi.

Tacno u teoriji, netacno u praksi.
Upravo zbog toga ja ih napustam jer 8+2 dana nisu bili u stanju da ucine to sto ti govoris.
Operaterka u pozivnom centru, prva koja se javila na prvu prijavu problema NIJE MOGLA da pristupi dvema karticama.
Jednu su tek 9. dan pustili u paketu koji koristim a drugu koja nije nista dekodirala od kanala su tek majstori pustili u rad jer su u sistemu omasili jedan broj i nije mogla biti nikako aktivirana.
Zavrsili su sve za 3 minuta, najvise su se mucili izvaditi karticu iz stb-a...
Koliko god da sam ja njima u pozivnom centru diktirao brojeve kartice oni su pustali signal na onu pogresnu i nisu nista uspevali uciniti ni sa onom za koju su imali tacan broj jer "nemaju ovlastenja" kao sto ih ima "napredna" podrska.
Sramota je ove ove u pozivnom centru zvati podrskom ko sto je smesno one it strucne u podrsci zvati "naprednim".
Da su napredni ne bi im se desavalo da hiljade ljudi ne dobiju uslugu nakon poslednjih promena i podesavanja u sistemu...

Poslednja izmena:
Pozdrav svima, evo čitam par strana unazad ali ne mogu naći ovu informaciju. Imam mogućnost da biram SBB ili Supernovu, šta savetujete?
SBB je trenutno aktivan u stanu ali ugovor je istekao. Za novi mi ne daju onu opciju 1 dinar 6 meseci, pa odma kreće od 3100 mesečno (duo paket).
Supernova daje prvih 6 meseci 1 dinar i pritom paket je nize cene 2600 din posle isteka tog promo perioda. Jeste nesto manje kanala i malo sporiji net od SBB-a ali meni to ne igra ulogu.

Više me zanima tehnička strana, da li ima problema kod Supernova itd pošto nikad sa njima nisam saradjivao?

Da li Supernova koristi isti taj kablovski kabal koji je koristio i SBB? Zanima me to apsolutno najvise jer ne dolazi u obzir da u stanu ponovo buse i razvlace nove kablove jer je renoviranje taman zavrseno.

Hvala svima

Ovde su 592 strane o SN problemima a ti pitaš jel ima problema xD Dižemo ustanak uskoro!

Smanjili mi brzinu paketa kada su cackali to oko tv kanala i vratili kada sam prijavio, ali sada mi nekako nije to to. Pre mi je uvek bilo malo preko 119, a sada ide do 113(sto i nije nesto strasno), ali problem mi je sto nekako trokira kada se meri, tj nekako bas skakuce na testu

@Rhisonicus Podrska je bas spora, ja sam se zezao za par stvari i po vise od mesec dana. Prvo se raspitaj u komsiluku da li valja, jedino tako mozes da znas da li uopste da se upustas u tu avanturu. A posto imas sbb nadji akvizitera za tvoj kraj i probaj da izguras 12 meseci za dzabe.

Poslednja izmena:
Ovde su 592 strane o SN problemima a ti pitaš jel ima problema xD Dižemo ustanak uskoro!

:d

Sorry, nekoliko strana iza se pise samo o jednom problemu koji je covek imao pa me mrzelo da idem jos iza toga.

Ok sve je jasno, znaci sto dalje :D

@markomix probacu... Pitao sam dal moze na suprugu, kazu ne moze na nikog ko ima isto prezime.. Ma daj reko

@Rhisonicus Isti je kabl, koaksialni ALI nece ti otkaciti sbb-ov iz njihove kutije na spratu i prikljuciti na SN kutiju na spratu.
MORA nova instalacija, busenje, provlacenje ...
Vidi s komsijama da li radi dobro.
Zavisi i koja je mreza pre bila (jer se SN sastoji iz vise raznih operatera koje ovih dana objedinjuju...), dela grada, naselja...

@markomix probacu... Pitao sam dal moze na suprugu, kazu ne moze na nikog ko ima isto prezime.. Ma daj reko

Ja sam mislio na supernovu kada sam rekao da izvuces 12 meseci besplatno, kazes akviziteru da si na sbb-u i da bi mozda presao ako daju bolju ponudu od tih 6 meseci. Slobodno kazi da si cuo da daju 12 meseci, jer ima nas ovde nekoliko koji smo dobili tu ponudu.

Sto se spajanja tice, meni su secnuli kabl od stare kablovske u hodniku i spojili sa njihovim, tako da u stanu nista nisu radili osim zamene konektora na kablovima. Naravno, ovo je pod uslovom da je koaks u pitanju.

Najvaznije, sto svi ovde uvek napominju, je da proveris sa komsijama da li valja.

Poslednja izmena:
Jasno sve, hvala vam. Nekad je u zgradi bio KDS a njih je kupio SBB tako da vrlo verovatno niko ni nema Supernovu od komsija. Raspitacu se.

Ali da buse i slicno tome u stanu to ne prihvatam kolika god da je cena jer taman sam sproveo sve kablove kroz zidove, ispod parketa i slicno

ma kakvo crno busenje, ide to sve kroz isti kabl, iseku na ulazu i zakace njihov signal.
Ako budes menjao posle nekog treceg i oni ce da iseku kabl i da zakace svoj.

Pa cak i kada bi trebalo da menjaju kabl nebi busili nove rupe nego bi koristili stare.
Rupa je rupa:d

Poslednja izmena:
A i ova opcija optike preko kablovske isto ide istim kablom?

Pise na supernovi ako ima mogucnosti za optiku brži je net.

Jer drugar je imao Orion optiku i busili su mu sve, stavljali kanalice i slicno (ali koliko znam orion ne provlaci kroz kablovsku jer nije kablovski operater)

"Optika" je opticki kabl (tanko "stakleno" vlakno) i buse sve iznova i nema veze nikakve sa koaksialnim kablom.
Ako imas nekog od operatera sa optickom mrezom u zgradi idi kod njega sa netom.
Ako ti SN bude htela seci kabl o sbb (mozda i hoce, jos sa odusevljenjem... :d) moze i tako ALI sta ako je SN razvodna kutija dalja od sbb-ove pa mora nastavljati a svako secenje kabla slabi signal... mada ako hoce moze i tako.
I Orion je kablovski operater samo sto negde imaju opticku mrezu a negde nemaju, sve isto od ponude ide kroz optiku i kroz bakar (koaksialni kabl), sem brzina neta.

Sorry, nekoliko strana iza se pise samo o jednom problemu koji je covek imao pa me mrzelo da idem jos iza toga.

Ok sve je jasno, znaci sto dalje :D

Drug i ja sam u SBB i meni SN nudi 12 meseci po 1 dinar zato što sam u SBB-u. Traži im 12 meseci i daće ti

Jesi nasao akvizitera ili si im trazio zahtev direktno preko sajta pa tamo pitao? Ne znam kako da dodjem do akvizitera, jedino da vidim ovih dana

Napisi na njihovoj FB stranici neki komentar, kao da se interesujes za uslove, i kontaktirace te neko od tih akvizitera...

Послато са POCO F1 помоћу Тапатока

Jesi nasao akvizitera ili si im trazio zahtev direktno preko sajta pa tamo pitao? Ne znam kako da dodjem do akvizitera, jedino da vidim ovih dana

Bili su mi na vrata i to mi ponudili. Po defaultu je 6 ali kažu pošto samo kod njihove konkurencije onda 12 meseci po 1 dinar posle toga 2600 (kablovska+net 100/10)

Bezite od supernove makar vam i ceo ugovor dali dzabe. Bolje platiti i skuplje a uvek imati tv i net nego poe prve kise da cekate 3-4 dana sa se smiluju da se jave kako bi prijavili kvar

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока

Amen to that!

Mnogo zavisi kvalitet usluge od mesta gde je korisnik, kojem bivsem operateru je pripadala mreza...
Na zalost tzv podrska (pozivni centar) je haos neznanja, nesposobnosti, nemogucnosti da ista ucine, a prava ("napredna") tehnicka podrska je malobrojna i cini mi se bez vrhunskih strucnjaka (gurua) pa kad se nesto globalno menja i prepodesava redovno dolazi do zaheba...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno