Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
^to je tacno, lokalci dok nemaju direktivu zivo im se ...a to je zabluda mnogih da ce biti brze jace bolje ako odes u poslovnicu.

Ako moze pomoc kako da sredim da mi bude normalna brzina, WIFI ruter izgleda da usporava brzinu, sta da podesim da bude kako treba?
Jesi li merio brzinu preko kabla i uporedio sa wifi?
Kad si merio brzinu wifi, dal si bio pored rutera?
Koji ruter imaš?

Poslato sa POT-LX1 pomoću Tapatoka

Poslednja izmena:
Kako da proverim da li imam? :D

Nikakav email ili ID nemam povezan sa Supernovom i slicno da bi mogao da se ulogujem...

Imam svoj postojeci HBO Go nalog, ali ne prihvata. :D

Poslednja izmena:
Ja sam zvao korisnički servis i u roku od 2 sata sam saznao da li imam pravo na HBO Go i dobio kod za aktivaciju na mejl. Eto dobrog saveta za ubuduće, nazovete korisnički servis i pitate. cheers

Netacno. Ja imam a potpisao sam pre 1. aprila.
Da. Meni istice ugovor za dva meseca pa sam aktivirao hbo go. I bogami sada se razmisljam da li da otkazem supernova kablovsku jer imam box 3 (net, tel, m:sat) za 2400 mes. Samo zbog hbo go. Naravno supernova je bolja ali i m:sat zavrsava posao (arene i par kanala su hd) . Kablovsku placam 1700 (Samo tv super l). I mislim da cu da otkazem, jer za te novce mogu uzeti posebno hbo go i eon porodicni paket. O supernovinom internetu apsolutno ne razmisljam, nestabilan net., najverovatnije bih bio natovan. Ipak sam zadovoljan sa stabilnih 20/4 na mts vdsl. Ceka se optika.

Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk

Haha kazu placajte 600 din dodatno, pa to mogu i bez njih i da otkazem kad mi dosadi, kao sto sam radio, a ne da se zarobim sa njima i im placam a da ne gledam.

Ne daju nista dzabe. :D

Meni nisu hteli da daju HBO GO jer nemam ugovor potpisan nakon 1. aprila, a imam najveci paket, rekli dobicu samo ako potpisem novi.

Poslednja izmena:
Meni su dali HBO GO, a potpisao sam prošle godine super par plus paket. Za sad ne plaćam ništa dodatno za HBO GO.

Da. Meni istice ugovor za dva meseca pa sam aktivirao hbo go. I bogami sada se razmisljam da li da otkazem supernova kablovsku jer imam box 3 (net, tel, m:sat) za 2400 mes. Samo zbog hbo go. Naravno supernova je bolja ali i m:sat zavrsava posao (arene i par kanala su hd) . Kablovsku placam 1700 (Samo tv super l). I mislim da cu da otkazem, jer za te novce mogu uzeti posebno hbo go i eon porodicni paket. O supernovinom internetu apsolutno ne razmisljam, nestabilan net., najverovatnije bih bio natovan. Ipak sam zadovoljan sa stabilnih 20/4 na mts vdsl. Ceka se optika.

Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk

Sto ne pitas ove iz mts-a da li se dobija hbo go uz hbo paket na m:sat, to ti je jeftinija solucija? Samo mozda treba onaj skuplji od 700 dinara posto na mtstv-u daju GO samo na tom skupljem. Jer kada daju mts tv logicno bi bilo da daju i za satelitsku.

Mani poslovnicu, zovi call centar u BG ili ih cimaj na Fejsu i napisi kako te ti lokalci zavlace. Tamo kad upale alarm za pola sata su kod tebe.

Zvao sam ih na 19911 i oba puta sam dobio bananu... E sad ovo kao podrška preko Fejsa, to nisam probao još ali sumnjam da bi uradili bilo šta, baš kao i do sada.

Srećom, otac mi radi u telekomu, pa će on nekog svog kolegu koji je šef za tehničke smetnje (ili tako nešto, nmp) nazvati u ponedeljak i poslati im email da hitno izađu na teren i odrade posao koji su trebali još pre nedelju dana.

Jer tako je bilo prošli put, čim im je stigao email od telekoma, i to ne od bilo koga, već od nekog tamo nadređenog koji drži sve njih u jednom dlanu, onda im ne treba ni pola sata da stignu tamo gde treba. U ovoj državi si propao ako nemaš vezu... tužno

EDIT: Danas sam povezao računar sa ruterom i dobijam 100/20 brzine , iako u ugovoru piše da treba da dobijam 200/20. Ping je ok, upload je ok, ali download nije ok. Znam da na sajtu piše "do 200" npr. , ali razlika između 100 i 200 je ogromna. Slika testa: https://i.imgur.com/vcUCb6q.png

Znači još jedna prevara u nizu svih drugih prevara od strane SN.

Poslednja izmena:
Zvao sam ih na 19911 i oba puta sam dobio bananu... E sad ovo kao podrška preko Fejsa, to nisam probao još ali sumnjam da bi uradili bilo šta, baš kao i do sada.

Srećom, otac mi radi u telekomu, pa će on nekog svog kolegu koji je šef za tehničke smetnje (ili tako nešto, nmp) nazvati u ponedeljak i poslati im email da hitno izađu na teren i odrade posao koji su trebali još pre nedelju dana.

Jer tako je bilo prošli put, čim im je stigao email od telekoma, i to ne od bilo koga, već od nekog tamo nadređenog koji drži sve njih u jednom dlanu, onda im ne treba ni pola sata da stignu tamo gde treba. U ovoj državi si propao ako nemaš vezu... tužno

EDIT: Danas sam povezao računar sa ruterom i dobijam 100/20 brzine , iako u ugovoru piše da treba da dobijam 200/20. Ping je ok, upload je ok, ali download nije ok. Znam da na sajtu piše "do 200" npr. , ali razlika između 100 i 200 je ogromna. Slika testa: https://i.imgur.com/vcUCb6q.png

Da li ti maticna ploca ima gigabitnu mreznu kartu? Tj, napisi koju maticnu plocu imas.
Jer ako ti ploca nema gigabitnu mreznu kartnu, maximum koji mozes da izvuces je upravo tih 100Mb/s.

EDIT: Evo sad vidim da ti ploca ima gigabitnu kartu...
Pogledaj da li mozda nemas neki softver koji je instaliran da slucajno ne blokira protok, ili mozda sam ruter nije konfigurisan da daje gigabitni protok. Proveri u podesavanjima.

Poslednja izmena:
I kabal mora da bude gigabitni.

Ako znas da neko ima, nadji od nekoh CAT6 kabl, probaj. Ako tad bude bio pun protok, onda je to problem. U svakom slucaju i da kupis, nisu bacene pare. Trebace ti kad-tad.

Okruglih 100mbit prosto vrišti da je hardversko ograničenje u pitanju

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Nisam razumeo da li su te danas tek povezali na net, ali moguce je da ti nisu jos uvek pustili tvoj paket. Meni je brzina postala normalna tek nekoliko sati nakon sto su me prikacili, slicno je bilo tvojoj situaciji, upload placena brzina a down pola

Nisam razumeo da li su te danas tek povezali na net, ali moguce je da ti nisu jos uvek pustili tvoj paket. Meni je brzina postala normalna tek nekoliko sati nakon sto su me prikacili, slicno je bilo tvojoj situaciji, upload placena brzina a down pola

Moj paket je navodno pušten još od prošlog ponedeljka, kada su dvojica likova iz Supernove došli da me obaveste da mi je pušten internet i da potpišem novi ugovor, tu na licu mesta...

E sad problem je još uvek isti, ONT i ruter i sve mi nije instalirano na spratu gde sam ja, već na spratu ispod, kod roditelja. Taj ruter i ONT su bili instalirani dole još od Juna prošle godine, kada su ovi iz supernove menjali sve stare CDMA fiksne telefone iz mog mesta, za ove nove, koji idu preko optike.

Tada u to vreme, Jun 2019 pa sve do prošle nedelje, koristio sam samo fiksne usluge od supernove. od prošlog vikenda sam se odlučio za sve tri, fiksni-net-TV. Fiksni imam već, to je rešeno u startu. Internet je polivično rešen, jer sam jedva uspeo da provučem kabal sa donjeg na gornji sprar kroz jednu usku rupu, jer oba sprata nisu povezani stepenicama, već su gotovo skroz fizički odvojeni i jedini način povezati gornji sprat i donji sprat (tamo gde se ruter nalazi) jeste kroz tu rupu. I na kraju, koliko sam razumeo lika koji je bio kod mene prošlog ponedeljka za potpisivanje ugovora, rekao je da njihova televizija ide preko koaksijjalnog kabla i još uvek ništa nisu uradili. Tkd već 7 dana meni nisu došli da odrade ostatak posla, iako sam ih do sada X puta zvao u toku ove nedelje, sve do upravo sada.

Takođe, 1 dan pre potpisivanja ugovora, pitao sam ih ako bi mogli izmestiti ONT i ruter da ne budu više dole, već na gornjem spratu, da bih mogao lakše povezati oba računara na mom spratu + televiziju koju tek treba da instaliraju. Rekli su mi da će to biti moguće i da će sve biti rešeno čim se ugovor potpiše. Evo, prošlo je skoro tačno nedelju dana od potpisivanja ugovora i još uvek ništa. Polovično su odradili posao i ja još uvek nemam televiziju instaliranu i još uvek nemam mogućnost da povežem sve računare na mom spratu na njihov ruter(internet) jer se ruter nalazi ispod mene.

Jako se sve zakomplikovalo, ali u ponedeljak ću pokušati sve u moći da ih dovučem već jednom na moju adresu i da odrade već jednom ono što su trebali pre 7 dana.

Poslednja izmena:
Zbog čega DVB box duplira kanale u pretrazi?

Sredinom januara sam potpisao novi ugovor sa Supernovom. Jutros sam pozvao i bez problema aktivirao HBO GO uslugu jer koristim Super par plus paket. U roku od 2 sata sam dobio aktivacioni mail što je za pohvalu. Ono što nije za pohvalu je činjenica da je ova usluga krenula još 1og aprila, a ja o tome ništa nisam znao. Ne bih ni dalje znao da ovde nisam o tome pročitao. Priznajem da ne spadam u one koji često svraćaju na Supernova sajt i čitaju vesti. Zar nije moguće da se korisnici prijave na neki newsletter? Pratim ih preko FB, ali ako se dobro sećam, tamo nije bilo ni reči o HBO GO usluzi. Znam da postoji i Supernova mail. Ja ga lično ne koristim. Možda Supernova na te adrese šalje novosti.

Okruglih 100mbit prosto vrišti da je hardversko ograničenje u pitanju

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

gEw1jY2.png

Evo šta Windows kaže...

Izgleda da je do kabla. Probao sam danas povezati i na ostale računare ovaj ruter, i na svakom mi zapucava ovako na 100mbps. Najverovatnije je do kabla jer su uzeti na pijaci za neku sitnu cenu.. Tkd sutra verovatno idem da kupim neki Cat6 STP i videćemo kako će raditi

Prilozi

• gEw1jY2.png
    gEw1jY2.png
    65 KB · Pregleda: 103
Mozda ruter ima samo 100mbps portove. Cat5a kablovi teraju 1000mbps bez problema.

Po milioniti put : brzina zavisi kako su kablovi teminisani (koliko pari žica je u upotrebi), ne samo da li je cat 5, cat 5e, cat 6. Plus bonus mogućnost tj velika verovatnoća da ruter ima 100 Mbps LAN portove... naročito ako je neki stariji od ranije u upotrebi.

Neverovatno je da su pustili paket 200/20 a ostavili ruter sa portovima od 100Mbps...Mada od Supernove se svašta može očekivati...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno