Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@pilips

A što jednostavno ne pomeris ruter kod TV?
I onako kabl imaš sproveden do tamo...
Zato što sam tu kod vrata dovukao lan kablove iz 3 sobe gde mi se nalaze računari za klince. Tu je priključna kutija i tu sam dovukao i koaksialne kablove iz sve 4 sobe. Pored tih problema imao bih isti problem sa signalom samo umesto u dnevnoj sobi ovaj put bi problem bio u skroz levoj sobi (Broj 8 na slici).

Cudi me onda da nisi dovukao lan kabl i do TV-a jer realno treba sve veci bandwith do TV-a, to je uvek najbolje resenje

ja imam tendu AC11 i meni pokriva kucu od 200m2 tebi ce sigurno pokriti to do TV a sam ruter nije narocito skup.

Zato što sam tu kod vrata dovukao lan kablove iz 3 sobe gde mi se nalaze računari za klince. Tu je priključna kutija i tu sam dovukao i koaksialne kablove iz sve 4 sobe. Pored tih problema imao bih isti problem sa signalom samo umesto u dnevnoj sobi ovaj put bi problem bio u skroz levoj sobi (Broj 8 na slici).

Ruter stavi kod TV-a a na mesto rutera stavi običan svič i imaš net kod dece.

Dobio sam novi, Technicolor neki.

Sta znaci kada ti promeni jedna lampica boju na modemu cbn za net? Konkrektno pover svetli zuto, donwnloand i update plavo i povezano na net zuto, vajles zuto tako je kad radi normalno. E sad mi update svetli zuto, ali ima neta probao par puta cak ga i merio ping 12, 60/8mb. Par puta iskljucio ali vraca se na isto na prikljucak od tv nece ni da se nakaci doce do tog update i tu stane. Slikao ako se ne promeni do sutra da pokazem njima u poslovnici nek menjaju kabal modem itd. Zasto placam

Poslednja izmena:
Cudi me onda da nisi dovukao lan kabl i do TV-a jer realno treba sve veci bandwith do TV-a, to je uvek najbolje resenje

ja imam tendu AC11 i meni pokriva kucu od 200m2 tebi ce sigurno pokriti to do TV a sam ruter nije narocito skup.

Probao sam da povežem jedan od TV-a sa lan kablom i ista je situacija. Napisao sam već to. Samo TV u dnevnoj nema lan kabl dovučen.

@veljadj
Ne može ta kombinacija. Net ide preko koaksialnog kabla na CBN, kako bih pustio net na switch?

Sta znaci kada ti promeni jedna lampica boju na modemu cbn za net? Konkrektno pover svetli zuto, donwnloand i update plavo i povezano na net zuto, vajles zuto tako je kad radi normalno. E sad mi update svetli zuto, ali ima neta probao par puta cak ga i merio ping 12, 60/8mb. Par puta iskljucio ali vraca se na isto na prikljucak od tv nece ni da se nakaci doce do tog update i tu stane. Slikao ako se ne promeni do sutra da pokazem njima u poslovnici nek menjaju kabal modem itd. Zasto placam

Ne radi ti neki kanal za upload. Problem u liniji ili CMTS-u kod njih

Probao sam da povežem jedan od TV-a sa lan kablom i ista je situacija. Napisao sam već to. Samo TV u dnevnoj nema lan kabl dovučen.

@veljadj
Ne može ta kombinacija. Net ide preko koaksialnog kabla na CBN, kako bih pustio net na switch?

Da,kasno sam ukapirao da nedostaje mrežni kabal...

Dragi J, trenutno je otežano korišćenje internet servisa. Kolege rade na otklanjanju tehničke smetnje. Srdačan pozdrav! Vaša Supernova.

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

Da li je NG bio HD ili je od skoro preso u HD. Za Wild znam da je od pocetka u HD

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока

Dragi J, trenutno je otežano korišćenje internet servisa. Kolege rade na otklanjanju tehničke smetnje. Srdačan pozdrav! Vaša Supernova.

Ma i mene interesuje dal je do vas ili do mene to se nikakad ne zna (da ne idem dzabe do poslovnice ako je do vas) dal ti crkava modem ili nevalja kabal sacekacu jos sutra pa ce mo da vidimo posto ima neta uso u podesavanja jedino upstrim signal dbmv slab treba da bude od 40-50 kod mene bilo prvi put 30 sad skocilo na 39 jedva zadovoljava.

Kako čačkaju nešto, recimo izgube se svi kanali na Horizontu, pa moram da skeniram, pa onda opet nestane, pa sken, pa opet nestane i tako ceo dan

@pilips

A što jednostavno ne pomeris ruter kod TV?
I onako kabl imaš sproveden do tamo...

Ako se malo zainteresujes gde je prekid shvatices da vam neko kida kabl

Sent from my Mi A3 using Tapatalk
Kako Telekomu niko ne kida kablove?
Evo ponovo neki prekidi, čas radi net, čas ne radi.

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk

Zato sto telekomovu mrezu nisu postavljali sa merdevina veruci se po banderama....

izgleda da ste zaboravili kako su poceli ti lokalni sitniji kablovski operateri, dok je broj korisnika bio mali manje je bilo da se krpi...

Evo ovde kod mene na cosku im stalno kamion kida kabl sa bandere i bukvalno ostaje pola naselja bez signala, i ja danas stanem i pitam iz kola sto taj kabl ne postave malo vislje...
kazu oni sa merdevina vislje ne mogu da postave sve i da hoce, i tako kamioni kidaju, oni krpe sve i sve u krug ...dok neko ne resi da ozbiljno ne rekonstruse mrezu.
A to ih neminovno ceka.

Ocekivati da imamo brzine preko 100mbita sa razvucenim kablovima preko bandera nije realno.

Zato sto telekomovu mrezu nisu postavljali sa merdevina veruci se po banderama....

Nisu ni imali potrebe jer je drzava davala pare da prave svoju tt kanalizaciju pa mogu po njoj lepo da razlace, sutra kad prodaju telekom i ti sahtovi ce biti u stranom vlasnistvu.

Jedno pitanje. Imam prastaru kombinaciju modem+ruter Cisco epc3208 + D-link Dir600 koja ne može da izbaci 120Mb koliko treba da bude. Tražio sam da mi zamene opremu, pa me zanima koji ruter (modem/ruter) daju da ima gigabitne portove?

izgleda da ste zaboravili kako su poceli ti lokalni sitniji kablovski operateri, dok je broj korisnika bio mali manje je bilo da se krpi...

Evo ovde kod mene na cosku im stalno kamion kida kabl sa bandere i bukvalno ostaje pola naselja bez signala, i ja danas stanem i pitam iz kola sto taj kabl ne postave malo vislje...
kazu oni sa merdevina vislje ne mogu da postave sve i da hoce, i tako kamioni kidaju, oni krpe sve i sve u krug ...dok neko ne resi da ozbiljno ne rekonstruse mrezu.
A to ih neminovno ceka.

Ocekivati da imamo brzine preko 100mbita sa razvucenim kablovima preko bandera nije realno.

Može dobra mreža da se uradi i po banderama,treba samo to odraditi kako treba.U selima i nema drugog načina nego po banderama,zameniti coax kablove optikom ali to su velika ulaganja u koja će jednog dana morati potroše neki dinar.Kod mene su kablovi stari 15ak godina,razvukalo ih je lokalni distributer kojeg je kupio Kopenikus,od tada samo krpe slabo šta menjaju.

Može dobra mreža da se uradi i po banderama,treba samo to odraditi kako treba.U selima i nema drugog načina nego po banderama,zameniti coax kablove optikom ali to su velika ulaganja u koja će jednog dana morati potroše neki dinar.Kod mene su kablovi stari 15ak godina,razvukalo ih je lokalni distributer kojeg je kupio Kopenikus,od tada samo krpe slabo šta menjaju.
Naravno da može, inače pola Srbije ne bi imalo fiksni telefon i kamioni bi non stop kidali kablove.

Послато са MI 8 уз помоћ Тапатока

• Like
Reagovanja: M J
Ti svi kablovi su sve postavljeni na divlje, i na nepropisnoj visini ispod kablova EPS-a, telekoma i sl, i naravno da se kidaju, krpe, pucaju i sl...
Sve ce to morati da se menja, narocito ako misle da povecaju brzine.

Jedno pitanje. Imam prastaru kombinaciju modem+ruter Cisco epc3208 + D-link Dir600 koja ne može da izbaci 120Mb koliko treba da bude. Tražio sam da mi zamene opremu, pa me zanima koji ruter (modem/ruter) daju da ima gigabitne portove?

Ja sam dobio Technicolor, odnosno, trazio da mi Cbn zamene za taj. Sada od 350 imam 340 na kablu. WiFi je bio ocajan, pa mi je danas stigao i gigabitni Tenda ruter AC10, sada na 5ghz imam 200mbps WiFi, a na 2.4gjz i dalje oko 40 [emoji849]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Problem je što ćeš dobiti wifi sa gigabitnim portovima i katastrofalnim wifi dometom tako da ti kupovina rutera ne gine.Ja se još mučim sa CBN-om na kome je otišao prekidač za paljenje pa mora na osećaj da se napipa da bi ostao upaljen.:d Ne znam da li da ga menjam za taj Tecnicolor...Gde li samo nabavljaju te marke nije mi jasno...

Technicolor sam uzeo umesto CBN-a.Koliko sam ja video nema opciju da u isto vreme radi na 2.4 i 5ghz kao CBN :(

Glupo pitanje. Sta vam znaci skracenica CBN? Znam za modem, ruter, modem/ruter (a.k.a. gateway). Sta mu od ova 3 dodje CBN? Konkretno neki model se zove CBN?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno