Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni su arene i hbo~cinema kanali otvoreni e sad ne znam da li je to zbog toga sto koristim sopstveni dvb-c risiver a ne njihov STB (iskreno najtacnije ne znam sta je to). Kod njih u kancelariji pise da se ti kanali dodatno placaju.

p.s samo ne kapiram za sta bi davao 1200 din da ih nema...

Poslednja izmena:
Ugovorna obaveza je vremenski tu samo zbog korekcije cene.

Znaci ako meni treba neki materijal za nesto sto ja proizvodim normalno da cu naci dobavljaca koji mora da mi garantuje cenu i snabdevanje, i ugovorom moramo da definisemo sta se desava ako on to ne ispostuje.

Taj dobavljac nije lud i ne moze da garantuje cenu u nedogled vec na odredjeni vremenski rok, nakon koga se ponovo dogovaramo i potpisujemo novi rok i novu cenu koju smo dogovorili na osnovu trenutnih uslova.
Naravno da moze ili njemu ili meni nesto da ne odgovara, i to mora da bude ili sporazumni prekid ili kako je vec definisano ugovorom.
ne moze da bude nikom - nista... znaci ili neki dogovor ili obestecenje

Ne moze dobavljac mene da ostavi bez materijala sa kojim ja radim cak i kada istekne ugovor i naravno da ce svaki to pravnik da stavi u ugovor.

Ako jedna strana ne bude zadovoljna nadlezan je sud.

Tebi kada istekne ugovor, dobijes vecu cenu ali ti niko ne prekida uslugu bez obavestenja jer ti tako cini direktnu stetu.
Imas ugovor i za struju, vodu, zamisli da se sete da ti iskljuce zato sto nisi obnovio ugovor a ti im redovno placas...

To bas i nije tako, brkas stvari..Ima raznih vrsta ugovora...Ajmo tvoj primer, ja placam struju na osnovu sklopljenog ugovora, taj se ugovor obicno potpisuje na NEODREDJENO a ne na odredjeno vreme, to je bitna razlika...Dalje...poveca se cena struje, po tebi, ja mogu da odem u EDB i da im kazem, na sta to lici, ovo je mnogo, zelim da placam koliko ja hocu....I po tvojoj logici to bi proslo....sta da ti kazem, probaj ;)
Dalje, u ugovoru se mnoge stvari definisu, a ako se bitni elementi ugovora promene, naravno da moze da se raskine. Ti govoris o tvom dobavljacu prema tebi i da ne moze da te ostavi bez materijala. Naravno da moze, ukoliko je u ugovoru navedeno da obaveze prestaju danom prestanka ugovora.
Da se vratimo na SN i UM , ukoliko je u konkretnom slucaju UM imala ugovor sa Kopernikusom za xxx broj korisnika, naravno da nije u obavezi da nastavi taj ugovor ukoliko se taj broj korisnika drasticno promenio. Mi ne znamo kako je izgledao taj ugovor niti znamo sta je kasnije nudjeno. Ali...potpuno je besmisleno da neko moze da natera UM da besplatno ili po ceni koju je odredio Telekom ustupi kanale za koje ima distributerska prava. Zasto Telekom ne ustupi Arene UM po ceni koju ovi misle da je korektna?

Poslednja izmena:
Cenim ga da će HBO biti slobodan za gledanje dok se ova situacija definitivno ne reši.

Ugovorna obaveza je vremenski tu samo zbog korekcije cene.

Znaci ako meni treba neki materijal za nesto sto ja proizvodim normalno da cu naci dobavljaca koji mora da mi garantuje cenu i snabdevanje, i ugovorom moramo da definisemo sta se desava ako on to ne ispostuje.

Taj dobavljac nije lud i ne moze da garantuje cenu u nedogled vec na odredjeni vremenski rok, nakon koga se ponovo dogovaramo i potpisujemo novi rok i novu cenu koju smo dogovorili na osnovu trenutnih uslova.
Naravno da moze ili njemu ili meni nesto da ne odgovara, i to mora da bude ili sporazumni prekid ili kako je vec definisano ugovorom.
ne moze da bude nikom - nista... znaci ili neki dogovor ili obestecenje

Ne moze dobavljac mene da ostavi bez materijala sa kojim ja radim cak i kada istekne ugovor i naravno da ce svaki to pravnik da stavi u ugovor.

Ako jedna strana ne bude zadovoljna nadlezan je sud.

Tebi kada istekne ugovor, dobijes vecu cenu ali ti niko ne prekida uslugu bez obavestenja jer ti tako cini direktnu stetu.
Imas ugovor i za struju, vodu, zamisli da se sete da ti iskljuce zato sto nisi obnovio ugovor a ti im redovno placas...

Čoveče ti si toliko u krivu da to jednostavno boli. Moja roba - moja odluka kome ću i po kojoj ceni prodavati. Imam ugovor sa tobom na 1 godinu po ceni od 100 dinara. Nakon 1 godine ja hoću da mi za sledećih godinu dana plaćaš 200 dinara. Ti nećeš - ja ne dam robu. I gotova priča, nema tog boga i suda koji može da mi naredi da ti spustim cenu za MOJU robu. Mogu Peri/Miki/Žiki da tu istu robu prodajem po 25 dinara, ali tebi je ne dam ispod 200.

Ako ti treba primer, evo ti sledeći. Čovek je jednoj državnoj firmi prodao tehničku robu po 3x većoj ceni nego što je tržina. Nakon nekih godinu dana dobio je poziv iz 29. Novembra da se javi na saslušanje da je oštetio državnu firmu sa tom cenom. Ladno je rekao inspektorima da od....u, da je njegova roba i da je može prodavati po ceni po kojoj on hoće, a ako je neko oštetio državnu firmu onda neka pozovu onoga ko je potpisao ugovor u ime te državne firme. I još im je rekao da će s obzirom da mu ta roba još nije u celosti plaćena čim se vrati u firmu, poslati novu fakturu na 5x veći iznos. Obećano-učinjeno. Ne može mu niko ništa, NJEGOVA ROBA - NJEGOVA CENA.
Izvinjavam se što ne imenujem firme i ostale aktere tog događaja koji se odigrao 2001-2002, ali verujem da svi razumete zbog čega.

Poslednja izmena:
Ljudi prosta je prica od kad postoje telekom i sbb kao internet i tv operateri, a to je da jedni drugima ne daju sportske kanale. To ce 99% tako i ostati. Kopernikus konkretno je imao prava na odredjeni broj kanala i samo zbog toga im je sbb ustupio sk kanale. Sada kada je telekom preuzeo Kopernikus i RV ta prica vise ne pije vodu.
Ja sam dobio informaciju da je odavno istekao ugovor, ali je pravo na emitovanje bilo do kraja godine i jednostavno se nisu dogovorili ili nisu zeleli da se dogovore sto je za nas krajnje korisnike ne bitno.
Cisto sumnjam da ce biti dogovora, jer osoba koja mi je dala informaciju me je pitala koliko me kostalo uvodjenje Totala, jer zeli i sebi da uvede.

Послато са TA-1053 помоћу Тапатока

Ti nećeš - ja ne dam robu. I gotova priča, nema tog boga i suda koji može da mi naredi da ti spustim cenu za MOJU robu. Mogu Peri/Miki/Žiki da tu istu robu prodajem po 25 dinara, ali tebi je ne dam ispod 200.

Sve pravnik do pravnika ovde, a ima i poneki ekonomski ekspert... Jesi čuo nekada za pojam restriktivnog sporazuma? To ti je u zakonu o zaštiti konkurencije. Ovo što pišeš nema nikavog utemeljenja u Zakonu i u poslovnoj praksi.

Čak i da neko potpiše takav sporazum, može da se obori, jer nije u skladu sa Zakonskom regulativom i draatično ograničava konkurenciju u ovom slučaju (Peri za 25 din, Miki za 200 din, a Đokici ne dam uopšte uslugu, jer sam tako u mogućnosti)

Poslednja izmena:
To bas i nije tako, brkas stvari..Ima raznih vrsta ugovora...Ajmo tvoj primer, ja placam struju na osnovu sklopljenog ugovora, taj se ugovor obicno potpisuje na NEODREDJENO a ne na odredjeno vreme, to je bitna razlika...Dalje...poveca se cena struje, po tebi, ja mogu da odem u EDB i da im kazem, na sta to lici, ovo je mnogo, zelim da placam koliko ja hocu....I po tvojoj logici to bi proslo....sta da ti kazem, probaj ;)
Dalje, u ugovoru se mnoge stvari definisu, a ako se bitni elementi ugovora promene, naravno da moze da se raskine. Ti govoris o tvom dobavljacu prema tebi i da ne moze da te ostavi bez materijala. Naravno da moze, ukoliko je u ugovoru navedeno da obaveze prestaju danom prestanka ugovora.
Da se vratimo na SN i UM , ukoliko je u konkretnom slucaju UM imala ugovor sa Kopernikusom za xxx broj korisnika, naravno da nije u obavezi da nastavi taj ugovor ukoliko se taj broj korisnika drasticno promenio. Mi ne znamo kako je izgledao taj ugovor niti znamo sta je kasnije nudjeno. Ali...potpuno je besmisleno da neko moze da natera UM da besplatno ili po ceni koju je odredio Telekom ustupi kanale za koje ima distributerska prava. Zasto Telekom ne ustupi Arene UM po ceni koju ovi misle da je korektna?
Ne bih ostalo komentarisao osim početka. Porediti EPS i nekomercijalnu cenu struje sa bilo cim je u najmanju ruku naivno.
A da znaš da možeš da promeniš dobavljača i za struju samo taj drugi je skuplji...

Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока

Čoveče ti si toliko u krivu da to jednostavno boli. Moja roba - moja odluka kome ću i po kojoj ceni prodavati. Imam ugovor sa tobom na 1 godinu po ceni od 100 dinara. Nakon 1 godine ja hoću da mi za sledećih godinu dana plaćaš 200 dinara. Ti nećeš - ja ne dam robu. I gotova priča, nema tog boga i suda koji može da mi naredi da ti spustim cenu za MOJU robu. Mogu Peri/Miki/Žiki da tu istu robu prodajem po 25 dinara, ali tebi je ne dam ispod 200.

Ako ti treba primer, evo ti sledeći. Čovek je jednoj državnoj firmi prodao tehničku robu po 3x većoj ceni nego što je tržina. Nakon nekih godinu dana dobio je poziv iz 29. Novembra da se javi na saslušanje da je oštetio državnu firmu sa tom cenom. Ladno je rekao inspektorima da od....u, da je njegova roba i da je može prodavati po ceni po kojoj on hoće, a ako je neko oštetio državnu firmu onda neka pozovu onoga ko je potpisao ugovor u ime te državne firme. I još im je rekao da će s obzirom da mu ta roba još nije u celosti plaćena čim se vrati u firmu, poslati novu fakturu na 5x veći iznos. Obećano-učinjeno. Ne može mu niko ništa, NJEGOVA ROBA - NJEGOVA CENA.
Izvinjavam se što ne imenujem firme i ostale aktere tog događaja koji se odigrao 2001-2002, ali verujem da svi razumete zbog čega.
Možeš tako al samo u Srbiji.
Neverovatno, kao da čitam scenario neke krimi komedije.
Vidi, tog lika što pominješ u normalnoj državi bi bio prvi osumnjičeni za davanje mita. Mito i korupcija uvek imaju dve strane. Davalac i primalac mita.
Mene čudi da je i dobio poziv ovde. A možda je samo priča...

Mobdro je super radio do prošle godine, godinama ga koristim. Od prošle godine kod mene bar često zezaju strimovi za SK. Kad neće on onda Kodi, za sad šljaka.
Eon sport mi je opcija kad se uverim da ne blokiraju ovi iz SN.
Eon sport paket van mreze radi na svim mrezama, i ne blokira SN nego sam Sbb...
Svi koji misle da će se situacija rešiti tako što ćete na SN ponovo imati n1 i sk varate se, jer dokle god je ovakva politička situacija u zemlji nema teorije da se to desi. Zašto to kažem pa zato što dok sam bio u mts-u ja pitao kada će biti ti kanali odgovor bio nikad zato što ne vole Vučića. Nakon toga sam prešao u sbb. Dalja naklapanja u vezi sa SN koja je derivat mts-a je besmislena, jednostavno sve što ima veze sa UM se želi ugasiti i to je to. Alternativa postoji ko ne želi da je pronađe sam je osuđen na gomilu pinka, pa red heppija i studija B.

Послато са Mi 9 Lite помоћу Тапатока
Jos jednom cu ponoviti, ovo nema veze sa politikom, nego cisto finansijske prirode. Da je politika u pitanju Sbb bi ponudio N1 svima dzabe samo da se vidi druga slika Srbije, a ne za njega trazio 50din po korisniku...

Послато са POCO F1 помоћу Тапатока

Veceras na N1 u 20h u emisiji 360 stepeni ova tema oko SN i UMG.

Poslednja izmena:
Veceras na N1 u 21h u emisiji 360 stepeni ova tema oko SN i UMG.

:D Upravo krenuo to da napišem... U vestima su desetak minuta posvetili temi. Izgleda da je istina ovo oko nastanka informativnog kanala Kurir tv. Mi živimo Njuz net, nemam drugi komentar. Dexy tv će zameniti Pikaboo i Vavoom verovatno, i na kraju će reći: "Evo, nova ponuda tematskih kanala, imate sve".

Je l moze neko da ostavi link za stream N1, a da to nije Kodi i sl?

Samo da ispravimo kolegu, emisija počinje u 20:00h a ne u 21:00h, ali jesu jedno 10 minuta tupili o tome i o pravima N1 kao televizije i opet mlaćenja prazne slame, da su hteli da se dogovore dogovorili bi se, a ne pravili ovakvu farsu da se narod oko toga uzbuđuje i paniči.

@Masada
Nema da radi kako treba, imas na Kodi Balkan, radi i HD verzija, samo instaliras, nema podesavanja.
Da li je jos neko otkazao kod Supernove?
@MaRe96
Hvala, ispravio.

Poslednja izmena:
Možeš tako al samo u Srbiji.
Neverovatno, kao da čitam scenario neke krimi komedije.
Vidi, tog lika što pominješ u normalnoj državi bi bio prvi osumnjičeni za davanje mita. Mito i korupcija uvek imaju dve strane. Davalac i primalac mita.
Mene čudi da je i dobio poziv ovde. A možda je samo priča...

Tačno, svako normalan bi zaključio iz onog što sam napisao da je u pitanju mito. Ali to treba dokazati. P.S. u konkretnom slučaju nikad nije dokazano i privatniku nije ništa bilo.

Ljudi, manite se advokature, molim vas...
Brisacu od sada sve slicno jer je mlacenje prazne slame..

...riding on 720p...

Poslednja izmena:
@Masada
Nema da radi kako treba, imas na Kodi Balkan, radi i HD verzija, samo instaliras, nema podesavanja.
Da li je jos neko otkazao kod Supernove?
@MaRe96
Hvala, ispravio.

Ma, ne kogu da instaliram Kodi, imam win 7 i stalno izbacuje neku gresku. Zato i trazim link za stream.
Hvala, na odgovoru.

Cenim ga da će HBO biti slobodan za gledanje dok se ova situacija definitivno ne reši.
Meni su zakljucali danas,koristim Super par paket. Sad su uveli Super par plus i tu ima Hbo kanala, tako da verovatno ko je imao brzinu neta 120 on ce imati i dalje HBO kanale.

Послато са TA-1053 помоћу Тапатока

HBO nije ni priblizno ono sto sam ocekivao, mozda za stepenik bolji od bilo kog filmskog kanala.

Послато са MI 9 помоћу Тапатока

Kod mene je situacija u kraju bila takva da je samo Radijus vektor bio opcija, a i danas je ista situacija može samo Supernova. Pre 5 godina sam odlučio da probam i d3i od sbb-a, s obzirom da sam Radijus vektoru dozvolio postavljanje pojačivača signala na moju terasu u zamenu za besplatnu televiziju i plaćanje interneta. Posle 5 godina imam potpisan ugovor sa Supernovom gde plaćam internet 800 dinara i zamenjen d3i za eon uređaj po ceni od 1090 dinara narednih godinu preko SN interneta. Dobio sam oba operatera po povoljnoj ceni!

Послато са Redmi Note 5 помоћу Тапатока

Kad oni na svom sajtu ne mogu da omoguce prenos kao sto je bilo nekad, nemam volje ni da ih gledam.

I kad to vidim da ima, ta priča sa N1 postaje obična komercijala.

Potrazi ga po forumima meni nije trebao ja sam presao na TotalTV
Nije da mi je neophodan htedoh videti kako radi vlc sa streamom. Kad bi mogao sa serviiom e to bilo ekstra. Hvala u svakom slučaju.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno