Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pricace se o tome par dana i zaboravice se kao i sve ostalo u banani...

Ja ovo ili MTS adsl.. Bar da je brzina normalna nego 10-20 mb max, a radi kako ono hoce, smece na sve strane...

Zvali mi pre 2 sata iz SN, jer sam ih jutros zvao cim sam video da nema kanala i nisam dobio operatera.
I sad kao zovu sve koji su zvali,a nisu uspostavili vezu.
Uglavnom...nista mi novo nije rekla, vidi se da prica ono sto mora da prica i ako bi rekla nesto vise.
Da...rekla je da su pregovori i dalje u toku..gistro, a nije mogla da mi potvrdi ovu varijantu kod raskida ugovora,
kod koje se placaju samo gratis meseci..i to je instruisana da ne kaze, ni ne mora..imam to u mailu..sa pojasnjenjem, kacio sam jutros,
rekla je da ako to imam kao zvanican odgovor u mailu..da se drzim toga. :)
Ali dobro..barem nije kao radnik u VIP-u kad sam raskidao ugovor zbog poskupljenja paketa pre par godina,
u korisnisckom servisu mi rekli da se lagano raskida, a on poceo da me laze u poslovnici da ne mogu.."radnik meseca" u pokusaju,
i onda sam pred njim zvao korisnicki preko spikerfona i napusio ga pred svima, smrad bezobrazni, kao..on "spasava firmu".
Krivo mi je sto danas nismo stigli da odemo, ali u ponedeljak cemo..posle radnog vremena..kapiram da ce biti guzva nevidjena.
I taman i SBB da zovem, kutija im je na mom zidu tacno ispod rupe za kabl..mogu i postojeci da iskoriste lagano.
Ako mi ne budu trazili iz SN da im vratim i kabl :D ali cini mi se da je RV kabl..morace na vestacenje..

E sad mi za nauk sve od sad potpisujem bez UO nek platim skuplje 500 din. neću žaliti. Ali zato ne valja otkačim i zdravo...

Ja sam hteo tako, ali su mi rekli da kao stari korisnik Radijus Vektora nemam pravo da potpisem bez UO, pa sam potpisao na godinu dana. Ili su me i to slagali ?

Poslednja izmena:
Nesto mi stuca EON sa SN internetom, mozda nameste da ne moze sa njihovim netom..hahaahaaa :d

@M-tech Verovatno da jesu, meni je istekla ugovorna obaveza sa Kopernikusom i nisam nista potpisivao sa Supernovom, normalno koristim njihove usluge, racuni kao i pre

Послато са TA-1053 помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
@M-tech Verovatno da jesu, meni je istekla ugovorna obaveza sa Kopernikusom i nisam nista potpisivao sa Supernovom, normalno koristim njihove usluge, racuni kao i pre

Послато са TA-1053 помоћу Тапатока

I meni izašao ugovor za kablovsku kopernikus septembra kasnije sam uzeo i internet koji važi negde do marta meseca. Već su me nekoliko puta zvali da produžim ugovor jer kao može tri meseca ranije. Sreća moja da nisam potpisao. Sačekaću i taj mart pa ću videti šta da radim.

Ni ovo nije tačno.Ako su se promenile okolnosti na štetu korisnika onda se ne plaćaju nikakvi penali bez obzira kakve ste pogodnosti dobili pri potpisivanju ugovora.Setite se VIP-a i povećanje cena paketa od pre neku godinu.
Pitanje je šta piše u ugovoru i da li je izbacivanje kanala šteta na račun korisnika?Poskupljenje svakako jeste ali izbacivanje pojedinih kanala teško jer su se oni u ugovoru ogradili od toga...Verovatno.
Korisnik ima pravo na raskid ugovora uvek. U ovom slučaju ima pravo i to bez troškova raskida. Član 107. Zakona o elektronskim komunikacijama

Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока

Mene ubise sa CG Nat.
Ni placene IPTV liste ne mogu da gledam,sve blokirano.
Kad pustim listu preko mobilne mreze sve radi.
Jos je IP adresa koju su mi dodelili na blacklist kod dosta striming servisa.
Vise puta reklamirao i zalio se i niko mi nikada nije odgovorio.
Nemam pojma sta da radim,mora padne tuzba protiv Supernove.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Najgrđe ponudili smart televizore, a nisu uradili aplikaciju za Android TV, a televizori sa androidom. Profesionalnost...

Poslato sa ANE-LX1 pomoću Tapatoka

Potpisao juče ugovor. Evo sad zvali da u ponedeljak dodju i uvedu net i fiksni. Haos. Pa ovde ljudi čekaju mesecima na intervenciju. Rekao sam, moram malo da razmislim.
Kapiram da je danas opsadno stanje u SN

Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk

Zakon o elektronskim komunikacijama!
Izmena uslova ugovora

Član 107

Operator je dužan da pretplatnika, najmanje mesec dana unapred, obavesti na pogodan način o nameri jednostrane izmene uslova ugovora, kao i pravu pretplatnika na raskid ugovora pre isteka perioda na koji je zaključen.

Pretplatnik ima pravo da, po prijemu obaveštenja iz stava 1. ovog člana, raskine ugovor bez obaveze plaćanja troškova u vezi sa raskidom, ako se najavljenim jednostranim izmenama bitno menjaju uslovi pod kojima je ugovor zaključen, na način koji nije na korist pretplatnika, a naročito u pogledu specifikacije usluga (sadržaj paketa) i uslova za korišćenje usluga u vezi sa ponuđenim promotivnim pogodnostima.

Agencija može propisati sadržaj obaveštenja iz ovog člana.

b9f58dd67b8688bf1b8c30a9bd85b64f.jpg

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

U ponedeljak ce biti haos, ne bih bio u kozi radnika za salterom i na Twiteru se raspisalo i da ce dosta njih u ponedeljak do poslovnica da raskida ugovor. Sad na Prvoj saopstenje Supernove, sebe hvale kako su najbolji a ovi su krivi sto nije nastavljena saradnja.

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока

Imam ugovor sa Kopernikusom do jula, e sada aprila je u planu da krenemo sa renoviranjem kuce i bicemo van iste mozda i do septembra.
Posto sam ionako planirao da zavrsim sa njima, jel postoji neka opcija da se raskine ugovor ranije il neko zamrzavanje jer svakako usluge se nece koristiti za vreme renoviranja?

@zigic
Jesi ti potpisao ugovor (na salteru i slicno) ili si se samo prijavio za njihovu uslugu, potpisao neku izjavu o nameri da postanes njihov korisnik?
Obicno kad dodju da montiraju opremu ponesu ugovor pa se tada potpisuje ugovor i ugovorna obaveza na 24(12)m...

Licno mislim da je ovo bitna izmena uslova, ovom prilikom dobijamo manje i losije a cena ista jer ukinuti su bitni kanali.
Ovo bi trebalo da se raskida BEZ DOPLATE razlike u ceni pruzenih usluga ili buducih.
Naravno da ce da zatezu i odbijaju, nase je da izguramo svoje, njihovo da nas sprece da ih ostavimo... pa ko uspe u kojecemu...

Ako meni ne radi na koaksialu, sa optikuom do zgrade, net valjano pri brzinama 120/15Mbps, kako onda misle da obezbede brzinu 350Mbps za DL?
Koja je UL brzina za ovaj MAx paket?

Poslednja izmena:
Prekršen je član 107. Zakona o elektronskim komunikacijama.

Najavljenim jednostranim izmenama bitno se menjaju uslovi pod kojima smo MI KORISNICI zaključili ugovor, na način koji nije na korist NAS PRETPLATNIKA, a naročito u pogledu specifikacije usluga jer je bitno izmenjen SADRŽAJ PAKETA jer to nije paket usluga na koji smo se po ugovoru pretplatili.

Prekršen je član 13. Opštih uslova KDS-a jer vlasnik KDS-a nije mesec dana ranije obavestio KORISNIKE da je izvršio izmenu SADRŽAJA svojih usluga.

Jel realno da svi pišete i pojašnjavate jedno isto? 107,13,107,13

Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk

Zakon kaže da nema plaćanja troškova u vezi sa raskidom u slučaju supernove. Znači ne plaća se ništa, jer su prekršili zakon. Tako izgleda

U tom slučaju nema otkaznog roka, nema plaćanja preostalih rata ili promotivnih rata.

Poslednja izmena:
22 novembra sam potpisao novi ugovor za Super Par varijantu i dobio jedan mesec gratis. Za novembarski racun mi je stiglo 1700 din, za Decembarski sam dobio 900 din (danas stigao). Kad bih ja uopste trebalo da dobijem taj jedan mesec gratis?

Послато са MI 9 помоћу Тапатока
Tako je bilo i kod mene. Oni tvrde da je to taj gratis, a ja da nikada nisam zapravo ni dobio mesec gratis. U svakom slucaju, imam mail da sam vise puta trazio objasnjenje kada ce mi biti realizovan mesec gratis sa brojem reklamacije. Nikada mi niko nista nije odgovorio, znaci nisam ni dobio na kraju tak gratis.

U najgorem slucaju za raskid placam taj nepostojeci mesec gratis ili nista, ako se napravi frka tamo.

Pogledacu sada ozbiljno SBB, pa cu raskinuti ugovor - bas sam bezadovoljan od pocetka sa njima...

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Mislim da moj komšija ima naj tačniji odgovor ko govori istinu da li je to SBB ili Spernova.A to je da i jedni i drugi govore istinu samo i jedni i drugi drugčije tumače nove uslove.Pitam ja kako,pa ako gledaš sa strane Supernove SBB im traži 3 puta više para,a ako gledaš sa strane SBB cena po korisniku je ista samo što su im dali cenu za 250000 a ne za 80000 koko su dosad plaćali.

Bukvalno jel moguće?

Ako se držimo onoga što zakon kaže, a mnogi su to pre mene isto napisali ali ne vredi izgleda, ovo se raskida bez penala jer dolazi do bitnih izmena ugovorenog odnosa.

Njihovo je pravo da pokušaju da vas zeznu, sabotiraju šta god. Opet na vama je da nasednete na to ili da isterate svoja prava, što sami što uz pomoć Ratela, nejog udruženja, advokata čega god. Ali ne verujem da će praviti probleme. Neko je gore okačio onaj član 107 koji je sasvim jasan. Nemojte davati svoja proizvoljna tumačenja nečega ako niste 100% sigurni u to, samo zbunjujete ljude.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk
Sustina cista [emoji846].
Nema dalje polemike.
Zakon o zastiti potrosaca
Zakon o obligacionim odnosima
Zakon o telekomunikacijama
Operateri ce sve da ucine da ne iskoristite ovo pravo...bilo mobilni bilo kablovski

Preporucio bi svima da ne zure previse sa raskidima, mozda se nekako ovo i resi, uvek postoji neka mogucnosta da vlada pre izbora dobese neku uredbu kojom se primoravaju svi pruzaoci usluga da pod nekim od strane valde propisanim uslovima se izvrsi pruzanje usluge odnsono reemitovanje svih programa za koje postoji interesovanje operatera... na takav nacin da niko nece moci odbiti da prepusti "svoje" programe drugima da ih pustaju i da niko ne bude primoran da uzme sto ne zeli ili da se onemoguci nekom delu korisnika pracenje...

Znajte da je istina uvek negde izmedju.
Sbb trazi nesto (malo) vise para ali verovatno na neki nacin pokusava ograniciti (mozda) na delova SN mreze.
SN verovatno uslovljava svojim Arenama i ostalim programima, trazi manje para, trazi ko zna sta...
Tacno je da mi korisnici trpimo.

Ne zurite, ako bude volje (negde) ovo ce se razresiti... ;)

Poslednja izmena:
To sam i ja hteo da kazem. Nece sigurno ostati na ovome. I ne treba zuriti. Ne ide u prilog SN da izgubi tolike pretplatnike. Ne ide u prilog UG da izgubi toliki novac za prava.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno