Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa to bi valjalo pitati tvoje komšije a ne nekoga ko je u drugom delu grada.

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Reč je o povećanju cene poziva ka mobilnim brojevima u Srbiji sa beše 8 na 10 din... Dakle kad zovete Telenor, VIP, Globatel... brojeve.

Uputio email sa zahtevom za razjašnjenje pa da vidimo da li je vaša tvrdnja tačna. Da li se možda još nekom dešava da tačno u jedan sat iza ponoći dolazi do prekida tv programa na svim kanalima u trajanju jedno 10-15 sekundi kao što je kod mene u Borči. I radi toga sam jedno pre petnaestak dana uputio zahtev da pomere vrema ako već mora za kasnije sate. (Obrazloženje je "ažuriranje")

Horizont ne može da nadje Cinestar, ni posle factory reset OTT ga ima, ali Android baferuje svaki čas nezavisno od kanala
Ex radius vektor

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

Horizont ne može da nadje Cinestar, ni posle factory reset OTT ga ima, ali Android baferuje svaki čas nezavisno od kanala
Ex radius vektor

Lično mislim da će OTT u bliskoj budućnosti biti isto ponuđen i za korisnike van supernove, a da će i uređaji koji se dobijaju biti bolji...

Poslato sa ANE-LX1 pomoću Tapatoka

Čekamo , jer Horizontu je stigao kraj

Pozdrav narode, ima li neko iz bloka 63, Gandijeva na ovom provajderu? Kakvi su utisci, ima li problema?

Sent from my iPad using Tapatalk

Koliko sam uspeo da primetim, dva Super TV paketa i Super NET su poskupeli za 200 dinara i nema više Vikend paketa. Paketi Super par i Super sve su ostali isti.

Na kraju cenovnika izbačena je rečenica „Tehničko održavanje paketa sa Supernova cenovnika je uključeno u pretplatu”, a dodata je stavka: Tehničko održavanje: 199,00. Da li neko zna na šta se odnosi to tehničko održavanje i ko ga plaća?

Koliko sam uspeo da primetim, dva Super TV paketa i Super NET su poskupeli za 200 dinara i nema više Vikend paketa. Paketi Super par i Super sve su ostali isti.

Na kraju cenovnika izbačena je rečenica „Tehničko održavanje paketa sa Supernova cenovnika je uključeno u pretplatu”, a dodata je stavka: Tehničko održavanje: 199,00. Da li neko zna na šta se odnosi to tehničko održavanje i ko ga plaća?
Lose si video.Nije poskupljenje 200 vec 300 Ja sam iz Vranja, Veliki Super TV L paket sam placao 1699 din a sada je nova cena 1998. 1998-1699=299 din.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Ja pričam o razlici između jučerašnjeg i današnjeg cenovnika, a ne o paketu koji ti imaš u Vranju. Dakle, Super TV L paket (sa ugovornom obavezom od 24 meseca) je po cenovniku od 2.7.2019. koštao 1.799 din, a sada je 1.998 dinara. Razlika je tačno 199 dinara.

Da li jos nekom pisti ovaj njihov tv risiver, sad sam primetio da kad se ugasi cuje se kao zavojnica da pisti, proizvodi mnogo iritantan zvuk, druga dva sto imam sto sam dobio od RV nista se ne cuje a ovaj treci od SN sto sam dobio kad sam produzio ugovor ubi od pistanja, kad se ukljuci nema tog zvuka.
ab450e55f99a06113282470d4bc43c97.jpg

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока

@bakara Jel ti WiFi normalno radio kad ti se fantomski (kao sad meni) ubrzao net? Primetio sam da od prvog dana wifi non stop izbacuje klijete il bude povezan ali bez neta, pogledao sam podesavanja rutera medjutim osim imena mreze,n\gb standarda i password nema nista

Poslednja izmena:
Ne koristim njihov ruter, ja sam to merio na kablu.
Meni i sada nekad upload bude oko 10mbita umesto 8 ali uglavnom su vrednosti kakve i trebaju biti.

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Evo mesec drugi od kako zovem da poprave 2 puta su dosli i reklid a je ok, a sad vise ne dolaze nego preko telefona resetuju parametre i modeme. Smejurija....

Prilozi

• 54321.png
    54321.png
    59 KB · Pregleda: 125
  • Untitled5434.png
    Untitled5434.png
    41.6 KB · Pregleda: 110
Koliko vidim, kada ti je speed test server Telenor, imaš loše rezultate, kada ti je MTS onda ti down oko 60 Mbps.

Imaš neki poseban razlog da ideš na Telenor?

Mopzda je ovako bolje? Varira mi brzina u 5 min se promeni da skoro valja pa onda 20 min ne valja pa 20 min valja i tako u krug...

Prilozi

• 618.png
    618.png
    54.6 KB · Pregleda: 105
  • 611111.png
    611111.png
    40.2 KB · Pregleda: 100
  • 62222.png
    62222.png
    42.2 KB · Pregleda: 93
Poslednja izmena:
Koliko se sećam, ima i Radijus Vektor speed test server. Izaberi njega i testiraj.

Ako ti je tu ok, zato tako i reaguju, u fazonu "na našoj mreži je ok, do našeg nadprovajdera ili čega već je problem". O ovome se pre vodila rasprava na nekoj temi, da li je ok ili ne ako ti je ka speedtest serveru provajdera ok, a ka drugom nije (u Exenet temi čini mi se).

E tu ih dočekaj pa traži da ti reše problem koji definitivno postoji, pošalji screnshootove ka Radijus Vektor serveru i ka npr. Telenoru.

Koliko se sećam, ima i Radijus Vektor speed test server. Izaberi njega i testiraj.

Ako ti je tu ok, zato tako i reaguju, u fazonu "na našoj mreži je ok, do našeg nadprovajdera ili čega već je problem". O ovome se pre vodila rasprava na nekoj temi, da li je ok ili ne ako ti je ka speedtest serveru provajdera ok, a ka drugom nije (u Exenet temi čini mi se).

E tu ih dočekaj pa traži da ti reše problem koji definitivno postoji, pošalji screnshootove ka Radijus Vektor serveru i ka npr. Telenoru.

Covek koji je dolazio is SN da proverava sa svog laptopa na mom internetu je birao MTS server, e sad zasto ne znam moguce da na mts najbolje prolaze...

Ili im je MTS nadprovajder, što u sklopu cele priče oko Telekoma, Supernove, kupovine provajdera apsolutno ima smisla.

Covek koji je dolazio is SN da proverava sa svog laptopa na mom internetu je birao MTS server, e sad zasto ne znam moguce da na mts najbolje prolaze...
Skroz pogresno je pre svega sto brzinu meris na wifi umesto na kablu.

Ako si im poslao ovo kao nama ovde naravno da te nisu ni shvatili ozbiljno.

Poslednja izmena:
Mopzda je ovako bolje? Varira mi brzina u 5 min se promeni da skoro valja pa onda 20 min ne valja pa 20 min valja i tako u krug...
Da stvarno odakle ti ideja da meris wireless?
I test server treba biti matični.
A treće, i speedtest je skoro imao problema.
Probaj uvek sa još nekom alatkom.
Ja recimo koristim speed.io mada je i to speedtest-ovo, ali se dešavalo kad speedtest ne radi kako treba ovo drugo radi.
Hajde probaj neko merenje preko etherneta pa postavi.

Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока

Možda probaj na fast.com, pa "Show more info" za dodatne informacije. Merenje samo preko lan kabla, wifi je veresija. Niko ne voli kablove ali ako hoćeš istinu, kroz lan je dobijaš. ;)

Pozdrav kolege forumaši, imam jedno pitanje. Prešao sam sa vdsl-a čekajući optiku u centru BG-a na supernovu,bivši AVcom, međutim muči me upload, tj da li su ove vrednosti ok. Download je super, ali upload ne prelazi 10,5 Mbps. U prilogu dostavljam parametre modema i speed test. Screenshot_2020-01-03_213223.jpg https://www.speedtest.net/result/8912494233.png

Kako ne voli niko kablove :) Ja sam preko 20 godina u ITu (sistemaš) i samo kablu verujem :)

Bežično je hipsteraj ;)

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Skroz pogresno je pre svega sto brzinu meris na wifi umesto na kablu.

Ako si im poslao ovo kao nama ovde naravno da te nisu ni shvatili ozbiljno.

Bas me interesuje kako si zakljucio da merim preko wifija? Pa ljudi merim preko kabla 2m je kabl dugacak... Pisem mesec dana u temi da merim preko kabla, da zeza u vecernjim satima samo... ne razumem vas...
Edit: Ne gledam sinteticke testove ali ja problem imam 2 meseca ne mogu da igram u vecernjim satima (igram wow za novac i wot za razonodu) i laguje mi bas cesto i mesec dana sam cekao reko popravice se i evo mesec dana zivkam/pisem/fejs/ratel sve...

Edit jos jedan: Ne znam kako planiras kad dodju ljudi na teren da ponesu PC i monitor kad proveravaju internet? Ponesu laptop sa sobom i lan kabl i tako proveravaju.
Kad se zalim mesec dana kuliraju svi a kad pretpostavite da merim wifi onda rokaj...

Poslednja izmena:
Dobro, dobro, sorry, nije kritika. Pod utiskom sam danas, jutros me zove drugarica da se žali kako joj je provajder užas jer joj se net prekida i spor je, a plaća paket s netom 100 Mb/s. Kad ono dođosmo do toga da kabla nema... :smash:

Tebi su baš ozbiljni gubici, nije onih 10% karakterističnih za većinu provajdera. Čudno mi je da su odustali i da neće da ti pomognu... Kako stojiš s ugovornom obavezom? Obično reaguju ako podneseš zahtev za raskid a navedeš da je razlog odbijanje provajdrea da pruži ugovorenu uslugu na lokaciji. Kasnije uvek možeš da povučeš zahtev za raskid a lep je način da se izvrši pritisak, posebno sad kad se sapliću da predstave korisnike brojčano "na gomili".

Da imam kod koga da predjem ja bih do sad isforsirao raskid ugovora. Wifi provajder kod kog sam bio prethodno nema vise baznu stanicu tu (i da imao je bolji net wifi nego ovi na kabl), a preko optike nudi pakete 1000/500 (da u Srbistanu). Upload koji placam 8 ne vidim ni ranom zorom, a popne se do 6.5 u najboljem slucaju... A obicno varira od 2-5-6 upload i to je sto pravi problem jer nije konstantan. Ratel mi nije jos uvek odgovorio trazio mi je dopunu speedtestova i to iskljucivo preko njihovog speedtesta i koliko vidim nude mi samo raskid (kog ja nisam ni trazio ni u jednom momentu) a ne pomoc u otklanjanju kvara a meni raskid ne odgovara jer nemam alternativu. A kao sto sam pisao do sad net je radio odlicno do pre 2 meseca od kad sam potpisao nov ugovor (na silu zbog zakljucanih tv kanala)...

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno