Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sundance ne postoji vise kao kanal,procitah negde. Nema ga vise ni kod SBB-a.

Vidim u mojoj okolini nezadovoljstvo lelenovom.Videcemo sta ce biti.

Da ne bih listao sve stranice unazad, molio bih da mi neko odgovori, naravno, ako može i zna... Imam ugovor, sklopljen još sa Kopernikusom, koji ističe krajem oktobra (TV i internet). Već sam uzeo internet kod drugog provajdera, ali želim da ostavim televiziju, sada već Supernovu, najviše zbog SK i Arena. Ovde, u Zaječaru, njihova ispostava je u prostorijama Telekoma, i tamo nikada nema radnika koji može lepo da objasni neke stvari, a kada sam zvao telefonom, ljubazno su mi rekli da se javim pred istek ugovora. Interesuje me šta dobijam obnovom ugovora (samo za TV), kao i neki cenovnik, pošto na sajtu to ne mogu da nađem.
Hvala, pozdrav!

Pa neces dobiti nista posebno, eventualno 1 mesec za 1 dinar...
Nije mi jasno zasto nisi obe usluge uzeo kod jednog provajdera to bi svakako bilo povoljnije.

Dobijes popsut uza UO na 12 ili jos malo veci na 24m, dobijes 1m za 1rsd i to bi bilo sve.

Ako si presao kod nekog optickog provajdera interneta uradio si dobru stvar, ali stvarno zasto obe usluge nisi uzeo kod istog pruzaoca usluge?

Zato što sam obnovio ugovor za telefon u VIP-u, i tome dodao kućni internet, pa sad šest meseci ne plaćam ni jedno ni drugo...

Da ne bih listao sve stranice unazad, molio bih da mi neko odgovori, naravno, ako može i zna... Imam ugovor, sklopljen još sa Kopernikusom, koji ističe krajem oktobra (TV i internet). Već sam uzeo internet kod drugog provajdera, ali želim da ostavim televiziju, sada već Supernovu, najviše zbog SK i Arena. Ovde, u Zaječaru, njihova ispostava je u prostorijama Telekoma, i tamo nikada nema radnika koji može lepo da objasni neke stvari, a kada sam zvao telefonom, ljubazno su mi rekli da se javim pred istek ugovora. Interesuje me šta dobijam obnovom ugovora (samo za TV), kao i neki cenovnik, pošto na sajtu to ne mogu da nađem.
Hvala, pozdrav!

https://mojasupernova.rs/Privatni/Paketi/Pojedinacne-usluge

Zato što sam obnovio ugovor za telefon u VIP-u, i tome dodao kućni internet, pa sad šest meseci ne plaćam ni jedno ni drugo...

Ne bih rekao da si dobru kombinaciju napravio pogotovo što kablovsku moraš posebno da plaćaš i imaš ograničen net...Mada ti najbolje znaš svoje potrebe.

Da li je neko koristio android aplikaciju Supernove? Ako jeste kakva su iskustva?
Da li imaju sve kanale koje imaju u ponudi?
Da li ti kanali rade na svim mrežama, ili, na kojim ne rade?
Imaju ovu akciju: https://mojasupernova.rs/Binary/69/2019-10-01-Akcijski-cenovnik_TV-PO-TVOM.pdf
Ne znam da li uopšte da probam ili ne.

Jesam do pre par dana i nikome ne bih preporucio, UI je bas odvratan nema standardne liste kanala vec slajdujes ogromne slike "thumbnails" i slika na vecini kanala je ocajna uglavnom na onim sto iole valjaju ofc na pinkovima,studio b i tim smecem je ok slika a naravno imas i kanale na kojima gledanje nije moguce od muljanja npr HBO 3 HD....naravno imas VOD i vracanje 72h i radi na svim mrezama a kanali su iz tvog paketa.
Uzasno je skromna aplikacija u odnosu na bilo koji drugi TV\VOD app

Hvala na odgovoru.

Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока

Pozdrav drugari!
Imam jedno pitanje za poznavaoce ITa... Naime od kako sam presao sa SBB-a u Supernovu moj smart tv nece po paljenju automaski da se poveze sa wifi ruterom,nego moram svaki put rucno da ga povezem kad hocu da izadjem na net! Ima li neko slicnog iskustva i resenja za ovaj problem? Hvala i pozz!

Pozdrav drugari!
Imam jedno pitanje za poznavaoce ITa... Naime od kako sam presao sa SBB-a u Supernovu moj smart tv nece po paljenju automaski da se poveze sa wifi ruterom,nego moram svaki put rucno da ga povezem kad hocu da izadjem na net! Ima li neko slicnog iskustva i resenja za ovaj problem? Hvala i pozz!

Šta znači moram svaki put ručno da ga povežem?

Pozdrav drugari!

Zbog čega si sa SBB-a prešao na Supernovu?

Verovatno zato sto supernova ima odlicnu ponudu za one koji prelaze sa SBB-a?
Kum mi je vec uveo supernovu pre metar dana i ne zali se jos uvek. Od istog akvizitera sam i ja dobio tu ponudu od 12 meseci za 1 din ali moram cekati kraj godine da sprovedu prikljucke i kod mene u zgradi.
Tu nije razlika 300din nego skoro pa 3x manje se placa mesecno. Plus opcija sa AS i SK kod jednog provajdera.

Da nisam clan ovog foruma ja bi mogao da biram izmedju Fiksni + Kablovska + Internet kod SBB-a za ~4800din(12 meseci po 4600 i 12 meseci po 5000) ili kod telekoma za ~2600din(8 meseci po 1din i 16 meseci po 3900) ili kod Supernove za ~1800din( 12 meseci po 1 din i 12 meseci po 3600) mesecno. A ovako zahvaljujuci clanu sa ovog foruma imam znatno bolju ponudu za SBB(koje nema na sajtu) ali i takva ponuda je 2x skuplja od supernove

Prvo, kod SBB je 6m 1din, 18m 3999 din (ne možeš da porediš PREMIUM -- 300 Mb sa *super X plus od 120 Mb). SBB je 2999 din prosečno, supernova je 2699 din prosečno. Uštediš 300 din, i počupaš kosu sa glave od imbecila iz podrške, krš modema iz 2009 godine, užas STB uređaja (koji ne može da se poredi sa EON-om, ma koliko EON bio đubre). Bar je fiksni koji daju istog kvaliteta.

Znači, ne možeš da porediš famoznih 12m po 1 din koji ne postoje u zvaničnoj ponudi, jer onda mogu ja da kažem "izvini, meni supervektor nije dao 6m 1din već 2m 1din, a SBB 12m 1 din i 25% popusta ostalih 12 meseci".

Nije fer, zar ne? Poredi se SAMO i ISKLJUČIVO ponuda na sajtu. Da sam iskoristio bolje veze, mogao sam i 24m x 1din da dobijem, a čak i SBB-brendiranu čokoladu verovatno (sarkazam).

Bitno je svakako porediti ne samo kvalitet usluge, već i kvalitet podrške, kvalitet mreže, kao i uopšte brzine i specifikaciju usluge. Npr. 120 Mb *super, i Caričin brod u 4K, vs 150 Mb SjBB, ali nemaju Caribrod.

Osim toga, samo Technicolor CGA2121 košta kao 5 komada Cisco EPC3925. A Cisco ni u bridge modu ne radi kako treba.

edit: zaboravio sam da napomene, čupanje kose je barem 2 puta mesečno, celu UO.

Poslednja izmena:
Pozdrav drugari!

Posle prelaska sa sbb na sn i povezivanja wifi od tv na wifi od SN, da li si snimio u podesavanjima promenu sifre u tv tako da upamti samo novu?

Prvo, kod SBB je 6m 1din, 18m 3999 din (ne možeš da porediš PREMIUM -- 300 Mb sa *super X plus od 120 Mb). SBB je 2999 din prosečno, supernova je 2699 din prosečno. Uštediš 300 din, i počupaš kosu sa glave od imbecila iz podrške, krš modema iz 2009 godine, užas STB uređaja (koji ne može da se poredi sa EON-om, ma koliko EON bio đubre). Bar je fiksni koji daju istog kvaliteta.

Znači, ne možeš da porediš famoznih 12m po 1 din koji ne postoje u zvaničnoj ponudi, jer onda mogu ja da kažem "izvini, meni supervektor nije dao 6m 1din već 2m 1din, a SBB 12m 1 din i 25% popusta ostalih 12 meseci".

Nije fer, zar ne? Poredi se SAMO i ISKLJUČIVO ponuda na sajtu. Da sam iskoristio bolje veze, mogao sam i 24m x 1din da dobijem, a čak i SBB-brendiranu čokoladu verovatno (sarkazam).

Bitno je svakako porediti ne samo kvalitet usluge, već i kvalitet podrške, kvalitet mreže, kao i uopšte brzine i specifikaciju usluge. Npr. 120 Mb *super, i Caričin brod u 4K, vs 150 Mb SjBB, ali nemaju Caribrod.

Osim toga, samo Technicolor CGA2121 košta kao 5 komada Cisco EPC3925. A Cisco ni u bridge modu ne radi kako treba.

edit: zaboravio sam da napomene, čupanje kose je barem 2 puta mesečno, celu UO.

Ja ovu ponudu kod SBB nisam mogao da dobijem regularnim putem. Najbolje sto sam mogao da dobijem je 12 meseci po staroj ceni paketa i 12 meseci po novoj ceni. Moram da poredim maksimalne pakete jer za obicnog korisnika nista ne znaci 120 vs 300Mb ali da li ima HBO i HBO GO ili nema to mu znaci. Da li ima Arenu Sport i SK ili ima samo SK...
Ovo nisu nikakvu pregovori niti sam ikoga sta molio. To je ponuda supernove za bilo koga ko hoce kod njih. Kao sto i telekom daje +2 meseca po 1din bez ikakvih pregovora ili ucena.
Uostalom ja sam zadovoljan sa SBB i razmislicu sta cu da uradim ali sam MORAO da odjavim ugovornu obavezu da bi mogao bilo sta da dobijem od SBB.

Svi imaju te ponude terenskih agenata gde nema nigde zdrave pameti sbb za mts korisnike koji imaju mogućnost optike daje zavisno od grada 9-12 meseci po dinar,a mts za sbb korisnike nudi 8 meseci za box3 i 10 meseci za box4.A ni jedni ni drugi postojećim korisnicima gde nemaju trošak oko instalacije nedaju ni onih zvaničnih 6 meeseci po dinar što imaju novi korisnici.

Jel SN ide isto kao telekom preko fixnog ili ko ima njihov kabal u zgradi?
Ja sam sa Sbb zavrsio, brzinu nikad nemam 150mbit maximalno 80.
A sad posto su mi uvalili ono njesra od resivera 2100 i traze mi 4k din da bi mi zamenili za onaj cisco 4682 koji ima docsys.
Na kraju cu uzmem dobar net,recimo kad bi Vip ili Tln pustili flat i onda gledam tv preko Smart Iptv i listi za neta.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Telekom daje. Obnavljao sam postojeci ugovor za moje matore krajem prosle godine. Uredno sam dobio za BOX4, 6 meseci po 1din, iako su bili postojeci korisnici. 1 mesec pre isteka postojeceg ugovora. To je bila zvanicna ponuda iz korisnickog(0800). Nista nisam morao da odjavljujem ili molim. Pitao samo kakva je ponuda za nastavak saradnje. Nisam cak ni pretio odlaskom :)

Poenta je da za obicnog korisnika (koji nece raditi od kuce) sve ove 3 ponude su sasvim dovoljne. Supernova ima najsporiji internet u najvecem paketu ali najbolji TV program(jedini sve kanale i od SBB i od Telekoma). Telekom ima najbrzi net(optika) ali najmanje HD kanala. SBB ima stvarno zaokruzenu ponudu sa EON platformom(najzreliju i najstabilniju) ali nemaju vise ekskluzivu sa TV kanalima. Najvecu cenu svakako.
Nijanse su u pitanju i svako odlucuje na osnovu trenutne ponude.

Verovatno zato sto supernova ima odlicnu ponudu za one koji prelaze sa SBB-a?
Kum mi je vec uveo supernovu pre metar dana i ne zali se jos uvek. Od istog akvizitera sam i ja dobio tu ponudu od 12 meseci za 1 din ali moram cekati kraj godine da sprovedu prikljucke i kod mene u zgradi.
Tu nije razlika 300din nego skoro pa 3x manje se placa mesecno. Plus opcija sa AS i SK kod jednog provajdera.

Da nisam clan ovog foruma ja bi mogao da biram izmedju Fiksni + Kablovska + Internet kod SBB-a za ~4800din(12 meseci po 4600 i 12 meseci po 5000) ili kod telekoma za ~2600din(8 meseci po 1din i 16 meseci po 3900) ili kod Supernove za ~1800din( 12 meseci po 1 din i 12 meseci po 3600) mesecno. A ovako zahvaljujuci clanu sa ovog foruma imam znatno bolju ponudu za SBB(koje nema na sajtu) ali i takva ponuda je 2x skuplja od supernove
Ovo prvi put cujem da nude 12 meseci za dinar.

adzo, ti si postojeći korisnik SBB-a, gde ne možeš dobiti ništa po dinar. Kao ni postojeći korisnik bilo kog operatera koga je Telekom pojeo i asimilirao u *super brend.

Supernova svakako nema HBO GO, a SK će izgubiti uskoro ova dva operatera koji ga imaju (Radijus Vektor i Kopernikus), dok ostali (Masko, Citadela, Gronet, Telemark, AVCom, itd. ) nemaju, niti će dobiti.

Modem da ne pominjem, @Deker je imao problema sa tim modemom koje sam imao i ja, a verujem da ima mnogo više ljudi samo što se ne žale na [ovom] forumu, ili ne primećuju da imaju problem.

Telekom postojećim korisnicima daje najviše 3m po 1din, i to uz BOX 4 za korisnike koji pređu sa BOX3. Za one koji obnavljaju ugovor sleduje 2m po 1din.

Da ne pričam što sa Supernovom sam svaki dan imao prekide na 15min po 30 sekundi, dok sa SBB-om jedino što se desilo je posle 3 nedelje da je usporio net (juče, bio čovek na banderi i dirao nešto i smanjio se broj kanala sa 20 na 4), međutim, restart modema je rešio. Supernovu sam zvao svaki dan po nekoliko puta, slao mejlove, evo na poslednju reklamaciju upućenu 12.09., sam dobio odgovor 18.09. "Vaši prigovori su prosleđeni nadležnoj službi iz koje će Vas kontaktirati telefonskim putem u cilju dijagnostikovanja i rešavanja eventualnog problema.", nakon čega nisu pozvali (ugovor se vodi na vlasnika objekta iz koga sam se odselio, ali je moj kontakt telefon na reklamaciji, evo 07.10., nisu zvali. )

Reklamacije sam slao 05.07., 06.07., 07.07., 08.07., 09.07., zatim sam čekao da se dovuče neko da zameni modem prvi put, dalje 14.08., 17.08., 19.08., 21.08., 02.09., 03.09., 09.09.,

Ne računajući pozive telefonom i usmeno upućene prigovore.

Svaki put im treba 8 dana da odgovore da su počeli da rešavaju prigovor, nakon čega ne reše, već zatvore tiket.

Svi detaljni izveštaji monitoringa kvaliteta usluge i signala NISU stigli do tehničke službe, već samo rečenica "korisnik tvrdi da internet lose radi", što je pisalo na nalogu. A ja im pošaljem mejl sa fajlom od 15 MEGABAJTA detaljnog monitoringa kvaltieta usluge u periodu od 24 sata.

To je takva nesposobna i nezahvalna grupica ljudi, prosto neverovatno. Poslaću im paket zahvalnosti sa 10 sendviča u bivšu Kopernikus, sada *super zgradu, pošto im je to omiljena hrana (svaki put kad prođem pored zgrade može se videti prizor gladnih zaposlenih kako jedu -- sendviče).

Cuo sam i ja za te price da ce SK uskoro da se izgubi(do kraja godine) ali onda nema smisla ovo sto SBB radi sa Nova Sport prebacujuci sve vaznije sportske dogadjaje na nju. Da je u pitanju mesec dva...
Da sam cuo tu pricu ne bi ni pominjao ali kum mi je presao sa SBB na supernovu. Znam dobro sta je dobio. Covek je isto programer i valjda bi provalio da ima prekide interneta. Ostavimo mogucnost da ta usluga negde radi a negde ne.
Znam sta mi je rekao covek sa kojim sam pricao telefonom. Stim sto nije nudio samo za supernovu vec je ponudio i za telekom ova dodatna 2 meseca. Posto sam mu rekao da cekam optiku a ni supernova jos nije prosla kroz moju zgradu. Objasnio mi je da mogu odmah da predjem na Telekom sa 6+2 a kasnije bi mogao opet dobiti +3 meseca sa prelaskom na optiku.
Druga prica je za Telekom i licno sam to radio(cak se i nalog u Telekomu od mojih matorih vodi na mene). Postojeci korisnici, mesec pred istek ugovora, pozivom 0800 produzen ugovor na jos 2 godine sa 6 meseci po 1din.

Kakve sam ja sve probleme imao sa SBB, mozda sam i pisao ovde. Upoznao sam servisere SBB-a koliko sam se puta zalio. A potpuno nova zgrada. Na kraju nisu ni uspeli da mi omoguce stabilan internet pa sam ih napustio(posle 17 dana bez ikakvog interneta). Presao kod Telekoma a i kod njih se nisam usrecio sa net-om. Onda sretnem servisera SBB koji mi kaze da su konacno popravili cvoriste u mojoj zgradi(znaci znali su sta je problem godinama a nisu ga sredili) i ja se opet vratim kod SBB. Sada stvarno stabilno radi ali je stabilnije od Telekoma kod mojih matorih.

@adzo dobar komentar
Kod mene internet Supernove dobro radi. Za sada je ok. Brzine su kao što su i obećane. TV signal je ok, mada manje gledam tv. Nemam monitoring za net no kad god sam ga koristio radi.
Ne znam šta znaci kad kažeš stabilnost interneta?

Pa stabilnost u smislu da ako ti je brzina 100 ili 200, da uvek imas tu brzinu. Meni se kod SBB-a desavalo da umesto 200 imam recimo 50 ili da uopste nema upload...sto naravno poprave posle prijave. Ali moras da intervenises i to kad primetim.
A ko nije zvao 19900 ne zna sta je pakao. Cekanje i cekanje i koliko puta i odustanem pa sacekam sutradan da vidim mozda i sami poprave :)

Realno tesko je za obicne korisnike da primete razliku izmedju 100 i 200Mb pri obicnom koriscenju net-a.
Kad uzmem(ne bas cesto) da igram nesto, onda primetim te nedostatke jer je obicno i ping los tada. A ko zna koliko dana ni ne primetim. Ovo je od kako su ga popravili :)
Zatim neke sitnice, kad je ono bilo povecanje Down/Up za stare korisnike, bilo je do nekog datuma. Strpljivo sam cekao istek tih 10-15 dana i nisu povecali. Povecali su tek nakon poziva.

Evo da nije Milan ovoliko pisao o supernovi i problemima ne bi se ni setio da proverim zicanu vezu do UBEE a i sam UBEE(mada nije to tema i odosmo u OFF). Posto sam primetio ponekad da mi kad igram skoro redovno pravi sitne prekide na 10-15min.
Pustim ping sa racunara na ruter i gle cuda ping nije uvek <1ms nego se povremeno javlja i preko 2s ili timeout, bas kad je prekid i u igrici :)
Nisam se jos zalio na to jer mi sve ostalo radi odlicno i 2.4 i 5GHz net kao i zicana veza. A i posteno nije mi to neki veliki problem :)

Ok. Hvala na odgovoru.
Ja svaki dan probam brzinu na speedtest.net i speed.io i obično je 118-120/15 latencija 4-6ms jitter 1-2ms (mts belgrade).
Wireless brzina na njihovom ruteru je oko 80/15Mbps na mom telefonu SAMSUNG S5 u istoj sobi na 2.4GHz.
Ja zadovoljan.

Nije to ništa dok ping ne bude 3500 ms ka 192.168.0.1 :) Onda kreće pakao.

Inače, sama priroda DOCSIS tehnologije je takva da ako dođe do bilo kakvog drastičnog smanjenja brzine (npr umesto 300 Mb bude 100 Mb), to ukazuje na veliki problem sa mrežom. Osim toga, 300 Mb 1/3 vremena, 0 Mb 2/3 vremena, je tehnički 100 Mb, ali se to ne "oseti" kao 100 Mb nego kao 300 Mb koji se prekinu pa "dođu". Konkretno, TCP/IP protokol ima ugrađen rate limiting, gde ako ne "prođe" paket, on će probati ponovo i ponovo dok konačno ne prođe. Samim time se smanjuje brzina, ali efektivno brzina nije 100 Mb 100% vremena, već je 300 Mb 33% vremena, a 0 Mb 77% vremena, što je u proseku 100 Mb i na speedtestu će se tako pokazati, ali je korisničko iskustvo mnogo gore nego da je 100% vremena 100 Mb.

Dakle, nije samo brzina bitna, već i ta čuvena stabilnost veze.

Nije to ništa dok ping ne bude 3500 ms ka 192.168.0.1 :) Onda kreće pakao.

Inače, sama priroda DOCSIS tehnologije je takva da ako dođe do bilo kakvog drastičnog smanjenja brzine (npr umesto 300 Mb bude 100 Mb), to ukazuje na veliki problem sa mrežom. Osim toga, 300 Mb 1/3 vremena, 0 Mb 2/3 vremena, je tehnički 100 Mb, ali se to ne "oseti" kao 100 Mb nego kao 300 Mb koji se prekinu pa "dođu". Konkretno, TCP/IP protokol ima ugrađen rate limiting, gde ako ne "prođe" paket, on će probati ponovo i ponovo dok konačno ne prođe. Samim time se smanjuje brzina, ali efektivno brzina nije 100 Mb 100% vremena, već je 300 Mb 33% vremena, a 0 Mb 77% vremena, što je u proseku 100 Mb i na speedtestu će se tako pokazati, ali je korisničko iskustvo mnogo gore nego da je 100% vremena 100 Mb.

Dakle, nije samo brzina bitna, već i ta čuvena stabilnost veze.

Ti govoriš ovde o SBB-u, Supernova nema 300 Mbps.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno