Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jeli jel neko od vas koristi "TV po tvom" uslugu? Ja cekam dobrih desetak dana da mi donesu box i zamene raspali horizont, ni su me zvali da pitaju za email nit ista tako da ne mogu ni preko aplikacije da gledam

8618082264.png

Kod mene po drugi put majstori došli. Zbog modema.
Zamenili EPC3925 i stavili Technicolor tc7200. Za sada internet funkcioniše ok, obećane brzine su tu, ping je dobar, bez prekida, wireless ide do 80Mbps upload stabilan na 15Mbps.
Ostao je problem aplikacije Youtube-a na smart TV (koji radi kada se pokrene striming sa android uređaja), dakle moram proveriti TV pre nego što "okrivim" CGNAT. I da, problem natovane adrese.
I zato ću da pošaljem zahtev za javnu IPv4 adresu.
Sada sam zadovoljan uslugom interneta, uz ogradu da postoji CGNAT (kao i kod prethodnog operatera Beogrid-a).
TV usluga je sasvim ok, promena kanala traje od 2-2,5 sekundi.
Pohvaljujem majstora Vladu, koji je se izdvaja iz gomile nemuštih osoba sa kojima sam razgovarao (niko se živi ne predstavlja imenom) i koji je rešio sve probleme koje sam imao.

Od danas što se mene tiče, Supernova može da mi tarifira usluge (priključen 7. septembra), koja je "okrnjena" CGNAT-om. Dakle, potrajalo je nekih 17 dana, imao sam ja TV signal od početka, kontrolni net od 10Mbps/1Mbps ali tek sad je usluga upotpunjena, skoro, još fali odgovor od njih šta je sa uslugom "TV po tvom na android uređajima" iz tačke 2. akcijskog cenovnika.

Poslednja izmena:
Čestitam :) Da te lepo služi iako su *super-operateri nesposobni i nezainteresovani. Interesantno, meni nisu hteli da reše problem 2 meseca, i evo još uvek nije rešen, iako sam se odselio. O Technicolor ili CBN modemu ni govora, MORA EPC3925 po njima. A taj modem je takav krš od pre 10 godina da ne znam kako mogu sebi da dopuste da ga daju ljudima u 2019.

Koji, technicolor?

Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока

Iskustvo, ljubaznost, rešenost, odlučnost.
I da naletiš na pravu osobu sa druge strane, sto je ovde bilo od esencijalne važnosti.
Verovatno bih sa pravom tražio raskid ugovora bez isplate odštete.
Sutra im pišem zahtev da provere da li blokiraju spoljni saobraćaj ka smart TV-u pa zbog toga neće YouTube da radi kako treba. Dobiće sve podatke imam ih.
Čitao sam da zbog privatne ip adrese to može da bude problem. Postoji nekakav ALS ili tako nešto za windows linux itd. koji rešava te stvari kada si na private ip i kada je spoljni signal onemogucen odnosno kada nema komunikacije spolja ka unutra. Moguce da toga na tv-u nema kada se aplikacija YouTube uključuje samostalno.

Pomaže i to kad ti troje u kuci visi nad glavom što ne radi kako treba internet i tv.

Kako vam radi ex vektor veceras? Od 23h se lagano raspada.... 20% gubici paketa...

Poslednja izmena:
Zamenili EPC3925 i stavili Technicolor tc7200.

Sada sam zadovoljan uslugom interneta, uz ogradu da postoji CGNAT (kao i kod prethodnog operatera Beogrid-a).

Na kom si ti operateru bio pre SN, odnosno sa kog si presao na SN?

Ima nas raznih, recimo kod RV daju samo Cisco EPC3925 ruter ili u retkim slucajevima ako se insistira EPC3208G modem.

Prvi put cujem(o) da daju TC7200, pa zato pitamo koja mreza, koji bivsi operater...

Beogrid.
Nisam se zalio na konkretan modem ili trazio zamenu već na kvalitet internet usluge.
Ispitivanjem se došlo do toga da modemi ne valjalju i da oni prave problem.

Ne, EPC3925 je krš. Kao što i sam znaš. TC je OK.
Ја сам неколико година користио (СББ) EPC3925 и не сећам се лоших искустава. У другој соби, кроз дебео зид од пуне цигле сам на крш лаптопу (HP из ~2009. година) извлачио око 75-77Mbps на највећем пакету који сам тада имао од 80Mbps. Без икаквих успоравања и прекида. Не знам како ради када се на њега накачи десет мобилних, пет лаптопа и слично, можда тако не ради добро.

Ја сам неколико година користио (СББ) EPC3925 и не сећам се лоших искустава. У другој соби, кроз дебео зид од пуне цигле сам на крш лаптопу (HP из ~2009. година) извлачио око 75-77Mbps на највећем пакету који сам тада имао од 80Mbps. Без икаквих успоравања и прекида. Не знам како ради када се на њега накачи десет мобилних, пет лаптопа и слично, можда тако не ради добро.

EPC3925 danas i pre 10 godina nisu isto. Propalo od korišćenja. Moj poslednji EPC3925 je zapravo imao baš dobar wifi signal ali samo na 2,4GHz (kad uključiš na 5 softver zabaguje); al šta vredi kad je bagovao, softver mu baguje nije mogao da se podesi, gubio je vezu itd... Čini se da "cede suvu drenovinu" iz tig uređaja. Pa nisu oni toliko skupi (kršten kablovski modem-ruter košta 40-ak dolara na Amazonu), s tim da je moguće da kako mi je majstor rekao, još davno kada su nabavljani da su kupljeni bez firmware-a jer je Cisco tražio velike pare za isti (kod mene je modem imao nekakav kineski firmware).

Napisah novu reklamaciju Supernovi, vezano za degradaciju, standarde i principe internet usluge. Na to me podstakao komentar člana foruma dEXE https://forum.benchmark.rs/showthre...na-diskusija&p=5906199&viewfull=1#post5906199 i https://forum.benchmark.rs/showthre...na-diskusija&p=5906305&viewfull=1#post5906305 , koji se žalio na SBB i pisao je o tome prekjuče o temi SBB-a.
Odnosno, tražio sam javnu dinamički IPv4 adresu i da reše problem Youtube aplikacije na smart TV-u (nije android TV), koja ne radi samostalno (kada je uključuješ putem daljinskog), no radi ako strimuješ youtube preko android telefona.
Ako uspem da uradim nešto povodom ove problematike napisaću, a i ako ne uspem, u neko dogledno vreme. Dakle, biću još malo pretplaćen na ovu temu :).
Kakvi sve problemi postoje vezano za privatne IP adrese koga zanima https://chrisgrundemann.com/index.php/2011/nat444-cgn-lsn-breaks/

Opet ne moze da se gleda pola kanala mozda rade nesto lokacija Svilajnac

Ima li nekog iz kumodraza? Kako radi net? Jel prošla optika?

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

Dobio sam javnu dinamicku IP adresu od Supernove.
Bravo Supernova!
Što se mene tiče, veoma sam zadovoljan.
Videćemo šta će vreme doneti.

Poslednja izmena:
Dobio sam javnu dinamicku IP adresu od Supernove.
Bravo Supernova!
Što se mene tiče, veoma sam zadovoljan.
Videćemo šta će vreme doneti.

Kod kog provajdera si bio pre kupovine i sjedinjavanja u Supernovu?

Kod Beogrida.
Dakle bez sjedinjavanja.

Da, reon radijusa. Novi Beograd blokovi

Jel moze "tv po tvom" box da snima sadrzaj na usb kao ovi predhodni horizont,skymaster? Vidim da ima 2 usb porta medjutim nikako da mu nadjem opciju >.<

Jedno pitanje, izvinjavam se unapred, kako znate da li je IP javan ili ne? Trenutno se dvoumim da li da uzmem Supernovu ili SBB. Treba mi samo net i tv, fix bi izbacio iz jednacine. Ako nekom znaci lokacija je Zemun Polje.
Hvala.

Sent from my 3310 using Tapatalk

SBB skoro sve nove korisnike stavlja iza CGNAT, ako nemaš vezu. Supernova je 50% šansa, a ako pitaš a Vektor je onda ćeš dobiti 100%, ako je Kopernikus itd šanse su 15% koliko vidim da dobiješ javnu IP.

CGNAT IP u modemu se vidi kao 10.x.x.x ili 100.x.x.x, dok je kod javne IP adrese isti prikaz na whats my ip i u modemu.

Ili 172.

Nisam uspeo, trazio uputstvo ali nista za snimanje sa android boxa

Sent from my SM-J730F using Tapatalk

@jaksa007 sad zavrsio pricu sa operaterom kazu da ne daju upustva i kao tvrde da jeste android stb samo bez "smart" opcija wtf???

Inace jel vi imate sve kanale iz paketa sa ovim stb? Ja nemam sve arene,sve SK,sve HBO i sve adult a kazu dobicu verovatno od ponedeljka (iako je vec proslo 3 dana) iz Z\Y razloga

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno