Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hvala na odgovorima. Gde mogu da pogledam šta i kako. Ja gledao po njihovom sajtu i ne nađoh

Послато са Redmi Note 6 Pro помоћу Тапатока

Sad videh da ima Vod u tv po tvom al neznam dal ulazi u ovu cenu od 300 dinara ili se doplaćuje

cena od 300 dinara je ako sad aktiviras preko daljinskog i mozes da deaktiviras kad hoces, prestaje da bude aktivno sledeceg meseca.

Ova ponuda je da se potpise 6 meseci i da onda VODbude 100 dinara mesecno.

E, sad, nije problem u parama, jer rado bih otkacio jedan mesec, 300 din I to je to, vidim sta ima, svidja/ne svidja I gotovo.

Problem je sto bi menjali uredjaj, a I onako je bilo problema na toj adresi sa raznim stvarima, sad konacno radi kako bi trebalo.

cena od 300 dinara je ako sad aktiviras preko daljinskog i mozes da deaktiviras kad hoces, prestaje da bude aktivno sledeceg meseca.

Ova ponuda je da se potpise 6 meseci i da onda VODbude 100 dinara mesecno.

E, sad, nije problem u parama, jer rado bih otkacio jedan mesec, 300 din I to je to, vidim sta ima, svidja/ne svidja I gotovo.

Problem je sto bi menjali uredjaj, a I onako je bilo problema na toj adresi sa raznim stvarima, sad konacno radi kako bi trebalo.
VOD nema na Horizontu, samo za sad na OTT uredjaju
dd387b7c150c4ce7ecda442875d2d41f.jpg

Sent from my DUA-L22 using Tapatalk

Da, bas to pricam, rekli su mora da se menja uredjaj da bi moglo.

Ja sad nađoh Vod na uređaju i radi. Mada nema neka ponuda

e to mi je bilo bitno.

Ako je los izbor, da ne cackam nista…

poslao im mejl, odgovor genericki "preko 100 filmova"...

Malo pre su dolazili momci na uvidjaj,ne secam se vise ni sto dolaze :)

Zamenili su mu ovaj cico za drugi cisco i definitivno je wifi domet na ovom ciscu ocaj blagi.
Onaj problem sto sam pisao oko torenta i surfa nije zna nista da mi kaze,sto se tice one poruke latency error na speedtest.net sto iskace takodje nije znao da resi,ovo mu je bila 4 intervencija u mom mestu gde iskace ta poruka,zvao je tamo neke i ni oni ne znaju gde je problem.
Nesto mi je promenio oko nacina povezivanja da bih dobio bolje neke parametre i sad kaze da je ok:

1z4jz1h.jpg

Pitanje oko slabog wifi signala,sta uzeti da da daje signal kao sto je bio dok sam bio kod maska?
Racunar je na spratu,onaj maskov sa dve antene je dabao signal po celom dvoristuto je skoro po 20metara bilo gore i dole,ovo sad je blagi uzas,sidjem na doni sprat i gubi se.

Poslednja izmena:
Malo pre su dolazili momci na uvidjaj,ne secam se vise ni sto dolaze :)

Zamenili su mu ovaj cico za drugi cisco i definitivno je wifi domet na ovom ciscu ocaj blagi.
Onaj problem sto sam pisao oko torenta i surfa nije zna nista da mi kaze,sto se tice one poruke latency error na speedtest.net sto iskace takodje nije znao da resi,ovo mu je bila 4 intervencija u mom mestu gde iskace ta poruka,zvao je tamo neke i ni oni ne znaju gde je problem.
Nesto mi je promenio oko nacina povezivanja da bih dobio bolje neke parametre i sad kaze da je ok:

1z4jz1h.jpg

Pitanje oko slabog wifi signala,sta uzeti da da daje signal kao sto je bio dok sam bio kod maska?
Racunar je na spratu,onaj maskov sa dve antene je dabao signal po celom dvoristuto je skoro po 20metara bilo gore i dole,ovo sad je blagi uzas,sidjem na doni sprat i gubi se.

Zamene ti modem .. Onda imas inicijalni net 10/1 i cekas da ti puste tvoj paket i aktiviraju tel na novom.. Kod Vektora je to trajalo max 2 sata :D Trenutno je prosao ceo dan ,videcemo koliko ce im jos trebati vremena ... A sto se tice tog latency error ,ima ga i kod mene ,ali verujem da je zbog toga sto je opet CG-NAT adresa .. I tako u krug :D

Baci pogled na KP i videces sta moze da se nadje. Uglavnom nisu skupi

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 pomoću Tapatoka

spustili mi paket na 60/8 Mbps iz njima poznatog razloga, evo sad sam video da mi je dl do 55 Mbps. Hah.

Ma ljudi wifi nije merodavno sredstvo za merenje, rad i brzinu konekcije.
Zna se da ovi wifi ruteri od operatera su losi, najjeftinije se uzima, slabih karakteristika, bilo sta samo da radi...
Brzinu merite preko lan kabla, uzimate svoj dobar ruter (gigabitni naravno), njihov ruter trazite da prebace u bridge mod, ako je njihov ruter (modem) ispravan, sve radi kako treba.
Problem moze praviti i instalacija, cvorista, razdelnici, olabavljeni kablovi, spojevi... šum u mrezi od drugih uredjaja (tv, hdd snimac i slicno).
Dajte kad kacite snimke brzina to cinite za merenja sa lan konekcije ako hocete realno da predstavite stanje.
Nikog ne zanima ako vi ne koristite lan vec samo wifi, u tom slucaju gore opisani postupak vam je na raspolaganju...

Ma ljudi wifi nije merodavno sredstvo za merenje, rad i brzinu konekcije.
Zna se da ovi wifi ruteri od operatera su losi, najjeftinije se uzima, slabih karakteristika, bilo sta samo da radi...
Brzinu merite preko lan kabla, uzimate svoj dobar ruter (gigabitni naravno), njihov ruter trazite da prebace u bridge mod, ako je njihov ruter (modem) ispravan, sve radi kako treba.
Problem moze praviti i instalacija, cvorista, razdelnici, olabavljeni kablovi, spojevi... šum u mrezi od drugih uredjaja (tv, hdd snimac i slicno).
Dajte kad kacite snimke brzina to cinite za merenja sa lan konekcije ako hocete realno da predstavite stanje.
Nikog ne zanima ako vi ne koristite lan vec samo wifi, u tom slucaju gore opisani postupak vam je na raspolaganju...
evo preko lan kabla toliko je i ranije bilo, ali me zbunilo što je preko wi fi bilo 85 a sad 40 inače njihov modem moj ruter a ništa nije dirano , ruter sam reboot, prijavljeni samo moji uredjaji nema "intrudera"
489d2c983349067f589a2d852f4857f1.jpg

Sent from my DUA-L22 using Tapatalk

Evo proverio sam i ja preko kabla, isto sr***, net uveče opadne na 13, sada je oko 20 (kao što mi je i bio kod starog provajdera), onda se tokom dana penje na 30-44 max i to je to. Gde su mojih 60? Ovo je cucanje u zdrav mozak i ništa više. Do pojave Supernove net je bio stabilnih 20, ovo sada uveče ne mogu da izvučem ni to. To isto potvrđuju i drugi iz mog kraja, net je postao očajan.

Da, to je ista stara Kopernikus platforma, pre se zvala Tv za Poneti, a sada je TV po Tvom.

Za mobilni telefon je malo našminkana ali radi isto kao i pre što je radio Tv za Poneti.

I da, pre si jedino mobilni telefon mogao da koristiš za ovo, a sada daju i set top box. Kolega je uzeo, kaže da je skroz ok, i ja planiram da uzmem u skorije vreme.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Jel mogu nekako da utičem na ovu nestabilnost signala? Sve je radilo ok osim upload-a, zvao sam da srede, operater resetovao modem, od tada download varira od 30 Mbps do 90 Mbps, non-stop nestabilno, ping od 500 ms do 5 ms, a ja nisam ništa pipnuo, bukvalno oni su resetovali modem i to je počelo, čak ni upload nije popravljen... Zvao sam ih opet, negiraju da je iko bilo šta dirao. Zategao sam kablove, proverio od bandere do modema sve je perfektno. Onaj kabl što ga je neki pacov izgrizao pa je ulazila voda i korodiralo je smo bacili i zamenili sa normalnim pre dva dana, i radilo je isto, a onda su juče to resetovali i sada ne valja...

Od bandere? [emoji23][emoji23][emoji23]

Nemoj mi reći da si se penjao na banderu :)

Insistiraj da dodju i da oni provere

neka zamene modem i razvodnik(racvu) to je pomoglo mom drugaru i od tad nema problema

Sent from my Redmi Note 6 Pro using Tapatalk

I kod mene curilo posle kiša na tavanu, došao majstor i popravio. Kod drugara isti problem, curilo i kod njega, ali u njegovom slučaju pukla cev u kupatilu od komšije od gore...

Manite se tih saveta, neka dodju ovi što treba da dodju i lepo sve pregledaju, ko zna šta je u pitanju.

kako se resiti fiksne ip adrese kod supernove? pređasnje, kod vektora sam imao dinamičku? i da, pojavljuje mi se mrežni uređaj "TC7200-DMS:12" u listi diskova u my computeru? jel to normalno? hvala

Poslednja izmena:
TC7200-DMS je Technicolor modem, tako da ako imaš taj modem onda je normalno. A što se tiče IP adrese, nikako ...

Ma kako da ne oni i njihove popravke imao slab signal. BIli danas i pomalo kockalo sad malo bolji signal zamenili spliteri nabanderi 2 kom posto nas ima dosta na toj banderi parametri u modemu malo boli bili od -4 do - 9 pover level asad od 0 do - 1 slika kocka ito vise na skoro svim kanalima azvati vise pita kazu kockanje nije do njih to je iz beograda. samo da te otkace. Da imam alternativu presao bih kod drugog internet mi oduvek tadi kako treba ali kablovska zeza

Poslednja izmena:
Novi bios ubacen od strane podrske u epc3925 :) Mnogo bolje radi ruter ,nema vise hoce poveze nece itd..

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno