Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni su oni opcija bili samo ako imaju optiku u mojoj zgradi. Nikako drugacije.

Послато са SM-G935F помоћу Тапатока

Ma nije problem kod njih instalacija, barem ne kod mene i RV delu mreze, problem njihov je sto imaju previse "procedura" i administracije vezane za procedure, sto imaju malo tehnicke podrske (prave, napredne ili bilo kakve strucne IT podrske) a previse "zapisnicara" koji ne znaju i/ili nemaju ovlastenja da nesto urade.
Tromi, birokratski, ne efikasni, neodgovorni "podrzavljeni" sistem.
Dovode me do ludila.
Cas se smejem njihovoj neorganizovanosti, cas sam u stanju besa zbog neodgovornosti, pa udar apatije zbog nesposobnosti i tako u krug kao svaki "bipolarac"...

angry rabbit.jpg

To je bas lep opis stanja u vecini drzavnih firmi koje se bave pruzanjem usluga. Nisu svi isti, nije svejedno, to znaju oni koji su menjali operatere mobilne, kablovske i net. Nije isto kad nema posledica za sranjca koja prave i, s druge strane, kad se osipaju korisnici. Privatnik tad ima problem, a drzavna firma ce da nadoknadi gubitak prelivanjem novca iz budzeta, naseg novca, samo jednim ukazom.

Ma nije problem kod njih instalacija, barem ne kod mene i RV delu mreze, problem njihov je sto imaju previse "procedura" i administracije vezane za procedure, sto imaju malo tehnicke podrske (prave, napredne ili bilo kakve strucne IT podrske) a previse "zapisnicara" koji ne znaju i/ili nemaju ovlastenja da nesto urade.
Tromi, birokratski, ne efikasni, neodgovorni "podrzavljeni" sistem.
Dovode me do ludila.
Cas se smejem njihovoj neorganizovanosti, cas sam u stanju besa zbog neodgovornosti, pa udar apatije zbog nesposobnosti i tako u krug kao svaki "bipolarac"...

Pogledajte prilog 272800

Necu da ti stajem na muku, nadam se da ce se ipak resiti sve uskoro...Ali, ocigledno su neozbiljni i ne treba s njima ulaziti u ugovorni odnos. Ko ima alternativu treba da je prati, pa cemo menjati i to nesto drugo ako ne valja...

Mas ja se bojim koliko je ovo u opste drzavna firma pre ce reci da je ovo jedna privatna firma na drzavnoj grbaci.

Ja nedelju dana nemam nikakvu uslugu na lokaciji sve je u prekidu, i svaki dan zovem, oni uglavnom kazu da je reklamacija podneta pa kad naredni put pozovete shvatite da nije.

Pa juce zovem (nedelju dana nema nicega) i kaze gospodine malko strpljenja molim, uputili su mail!!!

Koji bre mail, pa rok za resavanje je 48 sati a vama je proslo 7 dana!

i nista, nemas kome da se zalis

Jel ima interneta na Ledinama, RV, dolazim danas pa da znam sta da ocekujem, jel da nosim sa sela Vip modem..?

Ја бих понео и модем за сваки случај, што се каже леба не једе :D
Откако посташе СуперСрање стално неки проблеми, не знам колики је узорак корисника на форуму овде што користи њихове услуге, али знам да ће чим се ослободе УО одмах и да раскидају уговоре. Те слика не ваља, канали набацани збрда-здола, интернет не ради, проток није онакав какав је у уговору назначен, кад зовеш кориснички разговараш са дементним људима који су вероватно запослени преко везе, народ чека 30 дана да им активирају интернет.... ово нигде нема само код нас у Србији... :/

Da ne ureknem,a verovatno hoću [emoji3],ja sam bivši avcom nikakav problem do sad,i tv i net rade odlično.

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

Evo crklo, tj. počelo da koči, Request timeout kada probam većinu sajtova da posetim, a brzina ok. Jednostavno mi piše "waiting for sajt.com" u browser-u i bela strana, i posle 15 sekundi učita. i tako sve, od google-a, youtube-a itd do srpskih sajtova tipa blic, rts itd

Jesi na njihovom RUTERU a imas i svoj ruter?
Ako jesi i teras i torrente u isto vreme, trebaju da ti njihov ruter prebace u bridge mod i ima sve da proradi, dko se opet neko njasre ne desi i neki "intelektualno uskraceni" zapisnicar ili neko namerno, ne klikne nesto da sve pokarabudzi...
Trazi i da te uklone sa NAT.

Nemam NAT, probao sam njihov ruter samo i PC preko LAN, i da, skinuo sam torrent. Tada je pocelo, traje dok se ne restartuje modem/ruter Cisco i ugasi torrent klijent, tada se resi problem...

Ја бих понео и модем за сваки случај, што се каже леба не једе :D
Откако посташе СуперСрање стално неки проблеми, не знам колики је узорак корисника на форуму овде што користи њихове услуге, али знам да ће чим се ослободе УО одмах и да раскидају уговоре. Те слика не ваља, канали набацани збрда-здола, интернет не ради, проток није онакав какав је у уговору назначен, кад зовеш кориснички разговараш са дементним људима који су вероватно запослени преко везе, народ чека 30 дана да им активирају интернет.... ово нигде нема само код нас у Србији... :/
Ja sam imao problem da je 4-5 dana padala brzina posle 9 uvece, zamenili smo metalne konektore i sve ok od tada. Sve drugo funkcionise besprekorno.

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 pomoću Tapatoka

Inače rešen je problem sa onim čudnim opadanjem brzine na 100 Mbps mrežnim karticama sa zamenom modem-o-rutera. Isti su mi dali, EPC3925, ali ovaj nema taj problem, brzina na 100 Mb mrežnoj je oko 85 Mbps, dok je ranije bila 20 Mbps, a na gigabitnoj je naravno 115-119 Mbps.

Ovi su stvarno deili po to nije normalno.

Radi sve pola sata kako treba pa pocne da vrti stranicu i nece da je otvori.
Odem na speedtest kad tamo:

Prilozi

• speedtest.jpg
    speedtest.jpg
    126.6 KB · Pregleda: 179
Nemam NAT, probao sam njihov ruter samo i PC preko LAN, i da, skinuo sam torrent. Tada je pocelo, traje dok se ne restartuje modem/ruter Cisco i ugasi torrent klijent, tada se resi problem...

Skinuo si torrent klijent i od tada imaš problem ako sam dobro razumeo?I kriv ti provajder zbog toga?Znači čitam i ne mogu da verujem...Da li si probao da ograničiš upload i da smanjiš broj konekcija po torentu...Pa normalno je da će da ti zaguši upload ako je sve odvrnuto...

Nije kriv provajder, kriv je modem, pod 1. Pod 2., upload je 1 Mbps, tj. 100 KBps, broj konekcija je 15 i bio je 1 torrent, DHT isključen. Kako isti setup na Telekom VDSL-u radi odlično, bilo sa protokom od 100/10 Mbps (kod rođaka, nisam te sreće) ili 20/2 Mbps kod mene na selu, ne može niko normalan da tvrdi da je problem do mene, već je do modema. Svakako je modem krš, i to ne može da se zanemari prilikom razmatranja uzimanja usluge na 2 godine, pogotovu što ne daju ništa drugo osim Cisco EPC3925 iz 2010. godine.

DODATNO, problem nastavlja da se dešava i ako se isključi računar sa torrent-om sa mreže, tj. prekine korišćenje klijenta, svi ostali uređaji "pate" od posledica većeg broja konekcija, dok se ne restartuje modem/ruter.

Što se tiče modema u pravu si, ne zna se koji je gori, taj Cisco ili CBN koji ja imam. CBN se još i prilično greje, valjda se neće zapaliti...

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока

Proradio net.

Naravno da je problem bio kod njih u sistemu, nisu "upamtili" prebacivanje u bridge mod, zapisnicari NISU izgleda naveli da nemam net uopste (odma nizak prioritet za resavanje problema), u razgovoru sa pravim it strucnjakom u pravoj ( tzv naprednoj) podrsci cujem da je njih izuzetno malo i da imaju ogroman posao i da ne stizu sve da odrade, da je konkurs otvoren ali da se niko ne javlja... kaze da se ovako nesto nije moglo desiti a kamo li da se desavalo u RV...
Znaci da su im plate male, posla previse, nece niko ako ne mora da se uvaljuje u probleme i sebe tera da vuce za trojicu... bice ovde problema opet ako nesto bude moralo da se i u buduce popravlja i menja...

¡Olé! ¡Olé! Eto sad si miran... do sledeceg problema...;) Meni od onog nestanka neta pre dve veceri malo duze ucitava sajtove, kao sto su kolege gore pisale. Padove brzine nemam, uvek u granicama normalnog.
Pa da, to smo znali, manjak kadra, ko nesto zna u IT radi ozbiljnije poslove za vece pare, ovo ostave za pocetnike ili malobrojne koje nesto bolje plate pa ih natovare. Nema veze, trziste nek to ispegla, kad ostanu bez ljudi, morace da ih bolje plate. U suprotnom, nek portir dize slusalicu i resava naprednu podrsku. Stvarno nije toga bilo u RV, bas mi je zao sto su ovo napravili od firme.

¡Olé! ¡Olé! Eto sad si miran... do sledeceg problema...;) Meni od onog nestanka neta pre dve veceri malo duze ucitava sajtove, kao sto su kolege gore pisale. Padove brzine nemam, uvek u granicama normalnog.
Pa da, to smo znali, manjak kadra, ko nesto zna u IT radi ozbiljnije poslove za vece pare, ovo ostave za pocetnike ili malobrojne koje nesto bolje plate pa ih natovare. Nema veze, trziste nek to ispegla, kad ostanu bez ljudi, morace da ih bolje plate. U suprotnom, nek portir dize slusalicu i resava naprednu podrsku. Stvarno nije toga bilo u RV, bas mi je zao sto su ovo napravili od firme.
Po drugi put cu u neverici ponoviti :

Da mi je neko pricao da cu 2019 praviti Radijus Vektor od zlata i sa nostalgijom se secati "e kako je za vreme RV sve bilo bolje" - ne bih mu poverovao.

Taman kad mislis da ne moze gore, kad ono drzava does not dissapoint.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Mi smo imali ugovor za kablovsku sa Maskom (istekla ugovorna obaveza pre par meseci) i internet kod Telekoma (takodje istekla ugovorna obaveza). Sad sam htela da uzmem paket Super sve plus - kablovska, net i fixni. Procitala sam deo ove teme (prvih 20 i poslednjih 10 strana) i vidim da se u pocetku mislilo da se placa prikljucak za kablovsku 9.900 i za internet 4.900, ali da je posle ispalo da za stare korisnike ili za potpisivanje ugovora to ne treba. Pa sam mislila da ja dobijam onih 6 meseci po 1 din, ali koliko vidim iz vasih iskustava i to izgleda nemam jer sam bila korisnik Maska a ovo je kao nastavak pa sam stari korisnik :confused:
I ono sto je najbitnije - meni trebaju sportski kanali, prvenstveno SK (najvise zbog tenisa, premijer lige, F1, evrolige), ali volela bih da imam makar jednu Arenu, a moze i vise Arena (zbog Lige sampiona i jer obicno oni uzmu prava za neka velika odbojkaska takmicenja), i zato mi je super sto jedino Supernova ima i SK i Arene, ali me brine ovo sto pisete da ce povuci SK iz ponude od pocetka 2020.godine... Posto im u ponudi pise sledece:
preko 260 radio i TV kanala
preko 40 HD kanala
3 STB / CAM uređaja
Arena Sport i Sportklub kanali
HBO paket kanala
X plus paket kanala
zanima me mogu li oni tek tako da ugase SK kanale kada istekne ugovor sa SBB-om Masku odnosno Radijus vektoru??
Znam da ste dosta pisali da je dovoljno da imaju preko 260 TV i radio kanala u ponudi, jer tako pise u ovoj ponudi, ali u ponudi zapravo ne stoji samo tih 260 kanala nego lepo pise da su u ovom paketu "Arena Sport i SK kanali", pa me zanima da li je zaista realno da ce od pocetka 2020.godine, ili bilo kad pre isteka dvogodisnje ugovorne obaveze ukinuti SK kanale?? I da li bi tada postojala mogucnost raskida ugovora i pod kojim uslovima??

Koristi li neko "TV po tvom" uslugu? Jesu dostupni svi kanali kao i u paketu koji koristimo ili prodaju maglu?

Koristi li neko "TV po tvom" uslugu? Jesu dostupni svi kanali kao i u paketu koji koristimo ili prodaju maglu?

Uh, a tek ta svinjarija... u eri besplatnog EON-a kod konkurencije na vise mobilnih uredjaja oni naplacuju to 299 rsd... no comment.

Ne samo to,vec kod SBB svi kanali po tom sistemu, ovde Horizont oko 12 kanala, nešto više na OTT platformi
SBB eon mnogo bolji

Sent from my SM-G928F using Tapatalk

Prvo, kako si dobio ruter od njih i koji modem imaš? Meni nisu hteli NIŠTA osim Cisco EPC3925 da daju, pa sam kupio isti taj ruter za 6k din.

Što se tiče password-a, kako se password unosi pri prvom setup-u, resetuj ruter na fabrička podešavanja i podesi ga opet.

http://www.mercusys.com/en/faq-117

Ništa ne može da smeta jer taj ruter nema veze sa DOCSIS modemom, koji zapravo "daje" Internet.

Pozdrav. Kratko.

Istekao ugovor, pre bio na RV od 2015. Internet dosta bolji nego ADSL, a televizija retko kad se prekidao signal, dok je kod prethodnog SBB-a pri svakom povetarcu bilo problema.
Sad nemam pojma kakvo je stanje na trzistu.
Od kad je postala ova Supernova, sve radi 90% ok. TV je gubio signal par puta tokom zadnjih meseci na vise sati, i internet. Nista drasticno lose. Nikakva promena, osim sto su sa tom Supernovom dali sve kanale nama postojecim korisnicima RV nekad. Samo sto su sad ukinuli X paket koji je veliki dosta.
To se vodi na mojima, pa da vidim vasa iskustva?
https://i.ibb.co/tPndgJ5/03-29-2019-13-12-48.jpg
Ovo je slika kako bi trebalo da bude prenos sa RV na Supernovu. Imam broj ugovora i za net i za TV, ali ne mogu da pronadjem koji je to paket ranije bio.
Ukratko, oni zvali i dolaze u subotu, nesto majci rekli, cena 2500 i nesto. Mislim da smo imali srednji paket ranije, samo me zanima neko ko je u slicnoj situaciji?
Meni treba net samo, mojima sportski i TLC. Sad testirao brzinu downloada 3.63 MB, upload je 0.76.
Nesto rekli prva tri meseca 1 dinar, ali nije covek ni rekao ni na koliko meseci, itd.
Je l menjaju opremu, kakva je njihova oprema ako crkne modem? Ili dolaze samo na potpisivanje ugovora?
I saveti neki ako ih imate su dobrodosli.

Ima li vas iz kumodraza? Šta se dešava sa optikom? Oće li puštati ili već jesu? Videh ih da povezuju pre mesec dana. I kako radi net u vojvode stepe, npr? Prebacio bih net kod njih.

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno