Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
U zadnjih mesec dana svi do jednog sto sam video su dobili onaj cisco sa integrisanim AC ruterom bez antena, tek sutra mogu da ti ga slikam.

Kao modem je OK, ruter je slab za moje potrebe.

Veceras sve radi ok, nema padova brzine.

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 pomoću Tapatoka

Ti raskidas a ja se "verio" s njima, podneo zahtev za nove SN pakete za net i tv, podneo i zahtev za OSI popust, jos samo da dodju monteri s opremom i da im potpisem robiju na 2 godine...
Usla optika, Box4 izadje mnogo jeftiniji, i ne mora na mene :)

I ne bi supernove. I podneo zahtev za raskid kod Orion telekoma. I izgleda da cu ostati bez interneta, jer supernova nikako da dodje.

Iako mi je u ulazu bio okacen flajer da moze optika za SN ipak za moju zgradu nema i dalje i ne znaju kada ce optika.
Dovedena je MTS optika pre nesto vise od godinu dana, ali ne znam da li su oni poceli da uvode istu. Zbog TV ne odgovora mi MTS.
Mislio sam da SN i MTS koriste istu infrastrukturu, ali izgleda da nije tako :)

Послато са SM-G935F помоћу Тапатока

Kazu mi "ma radi tebi sve dobro, nego oce malo da uspori internet kada svi udju na internet, opterecenje sta ces" :D

Ovaj spedtest pokazuje da nešto debelo nije u redu sa mrežom jer nema šanse da ping bude toliko veliki.

Kod mene zadnja 2 dana nije bilo padova, videcemo za posle.
Edit: Ma da... Pala na 7mb.

Poslednja izmena:
Uh bas ocaj. Ja mislio kad imas optiku to stoji zakucano :)

Pa ko ima optiku on nema problema [emoji16] e sad treba naci optiku [emoji23]

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

Ja pomislio optika jer samo to jurim da bi otisao iz SBBa haha
Ok sad mi jasno. SN bez optike ne vredi ocigledno

Supernova uopste ima optiku? Sta se desava u vezi toga?

Ima tamo gde su kupili, onaj Metrostar od RV, ne znam da li još negde ima. Imaš dodatni cenovnik gde je brži net za iste pare, ali džaba kad je pokrivenost žalosna.

Negde sam procitao da svi internet provideri moraju da predju na opticki internet kroz par god najkasnije. Sad koliko je to ostvarljivo ne znam...

Pa moraju pre svega i zbog sebe. Vidiš i sam kako radi net od kad su povećali svima na 60/8 i 120/15.
Vidim Telekom optiku radi sada dosta ubrazno, bar ovde u Pazovi na dosta mesta se postavlja optika. Pošto je Telekom vlasnik SN onda bi to trebalo da da ide kako treba.

Do pre dva dana kod mene su i net i televizija radili perfektno, signal na tv-u je bio preko 90% jačina, kvalitet signala uvek zakucan na 100.U utorak je došao magarac iz održavanja, popeo se na banderu i matori mi kažu da je otvarao kutiju i prskao nekim sprejom da li kontakte ili šta već i sada mi jačina signala pada i na 50% a kvalitet varira između 50 i 80%.Dešava se kockanje, ledi se slika i puca net. Nazovem juče call centar sve to ispričam a ona mi kaže da isključim modem iz struje i ponovo ga uključim.... Kad nisam pukao od muke... Sad čekam hoće li se neko pojavititi iz održavanja da pogleda šta je magarac radio u kutiji...

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Оптика значи бољи пренос сигнала до корисника и нема везе са агрегацијом, ако је то у питању. Ако није онда постоје неки физички проблеми који су решиви или проблеми код провајдера као што је било код мог када су га напали са свих страна. Нема везе ни са адресама, могу да форсирају јавне али и не морају.

Dobre vesti. Nakon sto sam juce zvao i bio agresivan na telefonu, danas su zvali da zakazu dolazak na teren. Zalosno je sto kada se ponasas ljudski prema njima oni te ignorisu, izgleda da samo brute force prolazi kod nas.

Majstor je stigao u najkraćem roku(juče po podne prijavljen kvar) i sada je sve kao i ranije i nivo i kvalitet signala.Izvinjavam se na ružnim rečima u prethodnom postu,bilo je u afektu.Inače SuperNova prati redovno ovaj forum kao što je to i Kopernikus ranije radio.

U zadnjih mesec dana svi do jednog sto sam video su dobili onaj cisco sa integrisanim AC ruterom bez antena, tek sutra mogu da ti ga slikam.

Slikaj ga...
A moze li u bridž mod, kako, dal je lako, ko namesta i prebacuje...?

Danas Fanta salje ASUS RT-AC68U, sutra u mene, nema sanse da ja koristm njihov ruter za wifi...

Pa moraju pre svega i zbog sebe. Vidiš i sam kako radi net od kad su povećali svima na 60/8 i 120/15.
Vidim Telekom optiku radi sada dosta ubrazno, bar ovde u Pazovi na dosta mesta se postavlja optika. Pošto je Telekom vlasnik SN onda bi to trebalo da da ide kako treba.

U kojoj pazovi? Gde si video radove? Čekam to kao ozebao sunce

Sent from my SM-J600FN using Tapatalk

Slikaj ga...
A moze li u bridž mod, kako, dal je lako, ko namesta i prebacuje...?

Danas Fanta salje ASUS RT-AC68U, sutra u mene, nema sanse da ja koristm njihov ruter za wifi...

Izvinjavam se na nepotpunosti, ako moze i slika nalepnice na ruteru (modemu) da tacno po imenu sam potrazim kako ga u bridge mod da stavim...

Supernova uopste ima optiku? Sta se desava u vezi toga?
Ima je recimo Gronet (Grocka sa okolnim mestima), već oko 2 godine. Sada je to Supernova i imamo onaj brži net za istu lovu. Ono GPON (100/10, umesto 60/8 za 2.599 dinara Super par).

@Djenka

Za sada samo uvode u zgrade, imaš bili su radovi (kopano, koturovi sa crevima za optiku..), ulica gde je Jedinstvo, RTV S.Pazova i još one neke okolne zgrade i uličice.

Ono sto je zanimljivo je da speedtest pokazuje 5 do 7mb, na kompu gledam live strim u 1440/60 a na telefonu 1080/60 klip i obe rade istovremeno bez seckanja i buffering krugova.

@Djenka

Za sada samo uvode u zgrade, imaš bili su radovi (kopano, koturovi sa crevima za optiku..), ulica gde je Jedinstvo, RTV S.Pazova i još one neke okolne zgrade i uličice.

E a sta su oni pre koju godinu kopali celu pazovu i postavljali neke kutije na svakom cosku? Znam da je telekom to radio, ali nemam pojma sta. Mislim na one stubove-kutije sta je vec na zemlji, ne na banderi, nemam pojma sta je to.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno