Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ili su veci ljudi nego sto ih neki prikazuju stalno?
Ili su placeni da to rade?

RV? Ja njih obozavam, od uvodjenja analogne ih nismo menjali. Svaki put su bili fer, intervencije sve gotove za 24h.
Naravno, placeni su da te zadrze kad hoces da ides kod drugog provajdera.

Da li postoji mogućnost da se na mreži Supernove pusti kanal Nova S?

Da li postoji mogućnost da se na mreži Supernove pusti kanal Nova S?
Verovatno ne. Nova S je SBBov kanal i to relativno nov, pa ne verujem da je bilo ko sem SBBa imao njega u ponudi.

Sent from my BLA-L29 using Tapatalk

Ja gledam na Kodi, imam 200+ kanala a nemam sta da gledam. Ovi sa O2 nisu normalni, sinoc seo da gledam Mucke, puste seriju 15-18 minuta, onda reklame 20 minuta! I posle serija 10 minuta i onda presek vesti i Vucic 10-15min i tako popune sat programa. Koliko blesav treba da budes da gledas 35 minuta u sat vremena reklame i vesti a gledao si kao seriju? Uzas.

Ne treba da budeš blesav, čim se programiraš nema nazad, sediš i kao zombi blejiš.

Ja gledam na Kodi, imam 200+ kanala a nemam sta da gledam. Ovi sa O2 nisu normalni, sinoc seo da gledam Mucke, puste seriju 15-18 minuta, onda reklame 20 minuta! I posle serija 10 minuta i onda presek vesti i Vucic 10-15min i tako popune sat programa. Koliko blesav treba da budes da gledas 35 minuta u sat vremena reklame i vesti a gledao si kao seriju? Uzas.
Pa tako ide i Fox i skoro svi kanali na SBB, poludim, gledam film ili seriju kad ono malo malo reklame. Kad dodje skoro do pre kraj onda su najduze reklame, koliko puta mi se desilo da propustim kraj pa palim komp i gledam preko EON-a kraj. Dalbude mi nisu spojile lan kabl sa ruterom i dekoderom kod TV, sad da se ja pentram i lepim lan kabl na plafon ne pada mi na pamet, to ce biti jedan od uslova za obnovu ugovora, drugi uslov dalbuda mi je pored normalnog utikaca za opticki kabl stavio na natkasnu SBB utikac umesto da je stari skinuo i stavio SBB (stari je od Targa), treci uslov je da dva tel. broja koja imam mogu da zovu jedan drugog.

Preuzeli sa zapada.

I posle se neko ljuti kada kudim TV u eri interneta ;)

To sa reklamama je kod nas novo. Pre 20+ god dok sam gledao nemacke kanale preko satelita to je bilo normalno. Srcam se da gledam Galileo i posle zadnjeg bloka reklama kaze hvala sto ste nas gledali i puste ponovo reklame.

2019. godine gledati TV uživo sem eventualno sport jeste čist mazohizam (naročito srpske komercijalne kanale gde se ne zna da li ima više Vučića ili reklama), zaista ne razumem što to radite.

Svi iole pristojni operateri nude vraćanje unazad. Ako ste baš navikli da gledate u približno tom terminu te sadržaje, počnete da gledate pola sata kasnije i premotate sve reklame i druga ispiranja mozga.

Poslednja izmena:
Pozdrav svima. Interesuje me da li ima ovde nekog ko je u Jajincima na RV? Interesuje me iskustvo sa njima sto se Interneta tice, imamo samo kablovsku ne i Internet od njih. Do sada vec dugi niz godina koristimo Orion ADSL ali zbog udaljenosti od centrale maksimalna brzina mi je 12Mbs ali je veza stabilna i nema Cg-nata koji mi je bitan jer imam neke uredjaje kojima pristupam spolja i koristim ddns.

Hvala unapred za preporuke i iskustva.

Rokno grom i nestade neta...

Pa ovo nije bilo nikad [emoji28]

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Mora da im je pao osigurac, ili neko zapeo nogom za kabl...
Znaci stabilna mreza:d

Supernova je odlicna,vidim ima i analogne i digitalne kanale.:p

Pa kad udari grom kao kod nas prosle godine u opticki nod pa mesec dana nisu znali gde je kvar. Radi i samo se ugasi. I tako mesec dana.

Bio sam korisnik Kopernikus kablovske, veliki kućni TV paket.
Dođe *Supernova i ja dobijem paket super TV L.
Piše 40 HD kanala.
Ja realno imam samo 8 hd kanala. Svi ostali su samo "razvučeni" na 1920x1080.
Pogledajte slike.
- Na prvoj je reklama/ponuda.
- Na drugoj "hd" kanal koji je u SD formatu
- E na trećoj je druga priča, pravi HD kanal.
Voleo bih još nečije mišljenje.
2c2cfbe08180808d0121b7e621839bb7.jpg
515264ad12eea35c1962b13b913d6108.jpg
8eb68c0917ea5f89b1d32894c407f2e1.jpg

Послато са VIVAX_Fly_V550 уз помоћ Тапатока

Sve su to hd kanali, osim onog fashion box "hd" na kojem u nazivu kanala i ne piše hd dok u logou samog programa piše. U principu, taj fashion box je sve samo nije hd.

Za ostale, ne se brineš.

Nije ti taj china box neko merilo za format videa...
cba6bb9b6d9b93003009604320603005.jpg
dee063c53e993a3f0c912a53fdccf454.jpg
0b482929a5a29aa50f997d70b92d6700.jpg

Poslednja izmena od urednika:
@ winchester ti ocigledno ne znas da citas parametre sto je postavio @euclid i bitne su ti slicice kada prebacis kanal da pise hd ;)

Sve su to hd kanali, osim onog fashion box "hd" na kojem u nazivu kanala i ne piše hd dok u logou samog programa piše. U principu, taj fashion box je sve samo nije hd.

Za ostale, ne se brineš.

Nije ti taj china box neko merilo za format videa...
cba6bb9b6d9b93003009604320603005.jpg
dee063c53e993a3f0c912a53fdccf454.jpg
0b482929a5a29aa50f997d70b92d6700.jpg
Pa ne znam baš... Nešto se ne bih složio. Što se risivera tiče u pitanju je Poljski Globo koji je rađen za Nemačkog provajdera.
Pogledaj šta piše u Transporderu. Šta mu to znači? Tamo gde piše Hd slika je u mnogome kvalitetnija, a i sam ton. Za ton koristim Philips-ov soundbar sa optičkom vezom, razlika u tonu je baš primetna kao i slika. Bistrija,oštrija ma kud i kamo bolja.
Ima li još neko neki komentar?

Za neupućene - dakle, uopšte nije poenta u znaku "HD" pored "Fox" , ako ste gledali, nego šta TV prijavljuje za format videa. 1080i...

Upravo zbog toga sam i stavio primer za FashionBox "HD"

I dalje je to poljski_u_kini_sklepan box na kojem piše da sa satelita hvataš DVBC ;)

Sibasd, ne se brineš za čitanje parametara, znam poprilično dobro tu materiju ;)

Sve u svemu Arena prepuna kockica dok sam gledao tekmu, uzas...

Ovaj FOX HD što kažeš da je u SD formatu ne bih se složio. Imali smo na Kopenrikusua FOX SD do skoro, i vidi se ogromna razlika u korist ovog FOX HD. Brojke nisam ni gledao, ali prikaz je neuopredivo bolji na FOX HD.

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

Bio sam korisnik Kopernikus kablovske, veliki kućni TV paket.
Dođe *Supernova i ja dobijem paket super TV L.
Piše 40 HD kanala.
Ja realno imam samo 8 hd kanala. Svi ostali su samo "razvučeni" na 1920x1080.
Pogledajte slike.
- Na prvoj je reklama/ponuda.
- Na drugoj "hd" kanal koji je u SD formatu
- E na trećoj je druga priča, pravi HD kanal.
Voleo bih još nečije mišljenje.
2c2cfbe08180808d0121b7e621839bb7.jpg
515264ad12eea35c1962b13b913d6108.jpg
8eb68c0917ea5f89b1d32894c407f2e1.jpg

Vidi se na Transponderu da je na Foxu prijemni signal SD i da ga onda razvlače na HD za razliku od BBC eartha kome je i prijem i izlaz HD,a i sam bit rate je samo 5.7MB/s na Foxu dok je na BBC earth 12,4MB/s tako da je i tu ta vellika razlika koju vidiš u kvalitetu slike.

Za neupućene - dakle, uopšte nije poenta u znaku "HD" pored "Fox" , ako ste gledali, nego šta TV prijavljuje za format videa. 1080i...

Upravo zbog toga sam i stavio primer za FashionBox "HD"

I dalje je to poljski_u_kini_sklepan box ;)
Ne bih ja sad tu nešto da pametujem, ali to ti je ona fora kad gledaš na kompu neki film u 720x576, znači klasičan SD format a ti ga pustiš u fullscreen-u na 1920x1080. Tako je i ovde. 100% sam siguran da imamo samo 8 pravih HD kanala.
Što se bilo koje elektronike tiče, sve komponente jesu iz PRC, kao i u tvom Samsung TV-u (ako se ne varam). Bitno je ko kontroliše kvalitet proizvoda i proizvodnju.
40 HD kanala je prevara. Ima ih samo 8. To su:
24 kitchen
Epic drama
Film box extra
Film box premium
Al Jazeera Balkan
BBC earth
Food Network
Fast & Fun

To je to što se HD kanala tiče na *Supernova

Vidi se na Transponderu da je na Foxu prijemni signal SD i da ga onda razvlače na HD za razliku od BBC eartha kome je i prijem i izlaz HD,a i sam bit rate je samo 5.7MB/s na Foxu dok je na BBC earth 12,4MB/s tako da je i tu ta vellika razlika koju vidiš u kvalitetu slike.
Baš tako. Ko želi videće o čemu pričam.

Au sunce ti...

Dakle po vama:

- svaki kanal HD mora imati isti bit rejt?

- ovaj box je toliko svemoguć da prepozna dolazni signal sa transpondera satelita iako je posle toga, ako je po vama, enkodovan na veću rezoluciju (što nije tačno) ???

Ok momci, u pravu ste, povukao bih se ja ovde, ipak je moje znanje skromno spram vašeg.

Živi bili.

Istine radi,nije svaki sadrzaj na FoxHD kanalima u HD-u. Evo pre par dana sam gledao film Thin Red Line na Fox MoviesHD, koji je daleko od HD-a. Govorim za D3i usligu koju koristim. Posto se razmisljam da objedinim usluge kod Supernove(istekli Box 3 mts i d3i) probao sam kako izgledaju kanali bivseg RV( razvikao kabal od komsije). Hd kanali ne zaostaju za d3i koji imam. Jedino su SK SD kanali primetno losiji

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno