Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
jel brzina inteneta i vama opada kad padne mrak? lol ja imam 350 mbps paket je super xl 2 a brzine su ovakve..... u 6 ujutru je sve ok lol

Stoji svima PC je povezan preko cat6 kabla. Wifi je iskljucen na ploci ne koristim ga pise donji isto rezultat 330mbps to je ok u 6 ujutru 🤣

Kakvi su ti parametri za coax signal ?
pozovi 0800-311-312 i reklamiraj net

Kakvi su ti parametri za coax signal ?
pozovi 0800-311-312 i reklamiraj net
zavisi kako kad nekad kazu los signal nekad kazu doabr je signal evo wifi je iskljucen

zvao sam ovo traje od mozda par meseci kako su promenili super xl 2 paket kad su stavili intenet do 400mbps ovo je pocelo da se desava ponekad na Laki tv uredaju nece jednostavno ide iptv

zavisi kako kad nekad kazu los signal nekad kazu doabr je signal evo wifi je iskljucen

zvao sam ovo traje od mozda par meseci kako su promenili super xl 2 paket kad su stavili intenet do 400mbps ovo je pocelo da se desava ponekad na Laki tv uredaju nece jednostavno ide iptv

Isto

Ima li neko problem sa WIFI-jem, zadnje vreme? Bez obzira kolika brzina bila preko LAN kabla, na WIFI ne može više od 100 mbps. Čak sam na modem posebno zbog toga povezao i dodatni TP Link gigabitni ruter C-80, i opet isto. Ranije to nije bio slučaj, i bila mi je normalna brzina. Da li su to možda kojim slučajem oni u Supernovi napravili neku vrstu ograničenja za korišćenje interneta preko WIFI-ja kojim slučajem, ne znam?

@Nmb2018
Ako imaš problem sa slikom uživo, probaj da udaljiš modem od TV-a što je više moguće ako je u blizini ili ga isključi dok ne ispitaš stvar.
Ako modem nije blizu, nađi LAN kabl i poveži modem i MOVE STB (ako već nisu žično povezani).
Nije zgoreg da pogledaš jačinu signala na modemu (ako je TC 7210 u pitanju):
Ukucaj 192.168.0.1 u address bar-u svog web pretraživača, zatim ukucaj samo šifru (password) admin, onda izaberi Status pa Connection karticu i pogledaj Downstream i Upstream Channels (možda da ih slikaš pa postuješ).​

@Nmb2018
Ako imaš problem sa slikom uživo, probaj da udaljiš modem od TV-a što je više moguće ako je u blizini ili ga isključi dok ne ispitaš stvar.
Ako modem nije blizu, nađi LAN kabl i poveži modem i MOVE STB (ako već nisu žično povezani).
Nije zgoreg da pogledaš jačinu signala na modemu (ako je TC 7210 u pitanju):
Ukucaj 192.168.0.1 u address bar-u svog web pretraživača, zatim ukucaj samo šifru (password) admin, onda izaberi Status pa Connection karticu i pogledaj Downstream i Upstream Channels (možda da ih slikaš pa postuješ).​
Nije problem uzivo.. Secka kad vracas i gledaš vraaceni program....

Ako je povezan preko wifi onda hoce da zeza vracanje programa. Interesantno je da meni move app ne eon i miboxevima boxevima bolje radi nego fabricka na samom move boxu. Zato ga koristim samo za Smarttube i Kodi ;) (ponekad kad sam u toj sobi).

Ako je povezan preko wifi onda hoce da zeza vracanje programa. Interesantno je da meni move app ne eon i miboxevima boxevima bolje radi nego fabricka na samom move boxu. Zato ga koristim samo za Smarttube i Kodi ;) (ponekad kad sam u toj sobi).
Ma povezan kablom...
Koliko vidim najbolje je kupiti smart box i instalirati apk Move n go... Koliko sam shvatio to je najbolje rešenje

Ako je povezan kablom i kabl je ispravan, treba proveriti jačinu signala. U startu si pisao da imaš 3 TV-a i modem, pitanje je kako je odrađeno deljenje signala. Možda modem nema dobar signal, svakako bih proverio pre bilo kakve kupovine bilo koje opreme osim ako kupovina nije planski zamišljena.

jel brzina inteneta i vama opada kad padne mrak? lol ja imam 350 mbps paket je super xl 2 a brzine su ovakve..... u 6 ujutru je sve ok lol
e vidiš, ja sam s tim imao problema pre dve godine, baš počelo u ovo vreme, kad i zahlađenje - pakao dok nisam rešio....
Da skratim - to je problem do njihove opreme (ali oni to nisu hteli uopšte da priznaju) negde u nekom "čvorištu" i/ili podstanici, na nekom tavanu ili banderi. Kako napolju zahlađuje tako signal biva sve jači, a kad dođe zima i baš zahladni, signal postane toliko jak da ometa rad modema koji počinje da brljavi i brzina padne drastično...
Zvao sam call centar bezbroj puta, išao lično nekoliko puta u ekspozituru, i poslao desetine mailova. Izludeo sam od njihovih tehničara koji su mi blatnjavih cipela premarširali kuću od tavana do podruma nekoliko puta i tek kada su posle 3 meseca zaj*bancije promenili neki razvodnik ili stabilizator/pojačivač za ceo moj kvart - tek tada je problem rešen. Tehničare sam sreo posle nekog vremena na ulici i pošto smo se u međuvremenu dobro upoznali, pitam šta je bilo u pitanju, kaže - loša, najjeftinija kineska oprema koju (paJz sad) prebacuju s jedne na drugu lokaciju pa gde se niko ne žali tamo je i ostavljaju jer ako nema žalbi onda radi...

Poz jel se razume neko? Na risiveru kad idem Brzu prettagu kanala posle 3 sekunde se ugasi i kaze nijedak kanal nije pronadjen (i jacina signala je 0%). Ali kad de ode na Kompletno trazenje, tu ih pronadje ali mnogo ima dupliranih kanala, neki cak i po 3-4 puta uzastopno

Jel je to do njih ili kako

Možda vratiti na fabrička podešavanja i onda odraditi pretragu, pretražiće za nekoliko minuta i neće biti dupliranih programa.

Možda vratiti na fabrička podešavanja i onda odraditi pretragu, pretražiće za nekoliko minuta i neće biti dupliranih programa.
Probao sam i sa fabrickim, isto bude..samo da kazem da je duoliranje u smislu:

1. Rts1
1. Rts1
2. Rts2
2. Rts2
2. Rts2
3. Kurir
3. Kurir

^ meni je pomoglo vraćanje na fabrička podešavanja. Zovi ih neka probaju oni što kažu daljinskim putem ako ne pomogne neka menjaju.

Njemu verovatno ne prolaze fore kao kod nas jer je, ako nisam pogrešno protumačio nickname, iz Niša ili okoline. A tamo vlada posebno ludilo što se SN/MTS tiče.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno