Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Video klub je stvarno sramotan, bukvalno su skupili najveći trash i ubacili u katalog. Žali Bože, ako ima deset dobrih filmova.

A tek kvalitet tih filmova... Sve neki muljavi SD. Miljama ispred je mts vod, a tek EON...
Red bi bio da ubace Cinestar VoD i Cinestar Premiere kanale, te kanale maltene svaki operater u regionu ima.

Video klub je stvarno sramotan, bukvalno su skupili najveći trash i ubacili u katalog. Žali Bože, ako ima deset dobrih filmova.

A tek kvalitet tih filmova... Sve neki muljavi SD. Miljama ispred je mts vod, a tek EON...
Red bi bio da ubace Cinestar VoD i Cinestar Premiere kanale, te kanale maltene svaki operater u regionu ima.
Ja o tome pisao odavno, a tek pojedini filmovi ako si naišao, samo mali pravougaonik na ekranu, a ostalo levo, desno, gore, dole sve crno.

Nažalost kako vreme prolazi sve je jasnije da od svega toga neće biti ništa, ostaće sve kao i do sada, nadao sam se da će probati da pariraju kablovskim operaterom SBB-u, ali očito je da im je najveći prioritet mts, tu se pumpa velika lova, ubacuje masa kanala, unapređuju paketi, platforma...

A Supernova im dođe zadnja rupa na svirali, verovatno će gledati ili da je prodaju ili da kroz par godina sve prebace na mts optiku.

Da li neko ima problema sa glednjem Balkan green-a na supernova net-u?
Meni uredno radi kad preko mobilne mreže, čim se nakačim na LAN neće da pusti ni jedan kanal. Da li je to zbog CGNAT-a ili nečeg drugog?

@

veljadj

Nemam pojma zaboravih kako se to gleda..ako je to bese "ono" u network~wan~IPv4 Address:100.9****? sad gledam pa tacno u dan pre godinu dana je i instaliran net

Da li neko ima problema sa glednjem Balkan green-a na supernova net-u?
Meni uredno radi kad preko mobilne mreže, čim se nakačim na LAN neće da pusti ni jedan kanal. Da li je to zbog CGNAT-a ili nečeg drugog?
Naravno, razlog je CG Nat.

Postovani forumasi, od skoro sam u supernovu, pre imao adsl mts, pa me interesuje da li su ovi parametri dobri jer mi na lanu puca net i brzina pada na 30 do 50mbps od 100 koliko mogu izvuci na kablu na laptopu. U pitanju je technicolor 7210.unapred zahvalan

Prilozi

• IMG_20210303_183829.jpg
    IMG_20210303_183829.jpg
    109.5 KB · Pregleda: 35
  • IMG_20210303_183846.jpg
    IMG_20210303_183846.jpg
    121.8 KB · Pregleda: 32
  • IMG_20210303_183856.jpg
    IMG_20210303_183856.jpg
    96.1 KB · Pregleda: 29
sdadsadsadsaas.jpg

jesu li to blokirali sajt bet365 ili mi se cini?

pa da Untitled.jpg promenise mi ip adresu sdsadsads.jpg a do juce je radilo sve 😡😡😡

Kod mene radi...Screenshot_2021-03-03-20-56-21-386_com.opera.browser.beta.jpg

Radi kad ne koristiš provajderov DNS ;) Ako si stavio Google DNS, CloudFlare DNS, AdGuard DNS (za blokiranje reklama)... onda radi naravno :D Jer je block odrađen na DNS nivou a ne kao IP firewall.

• Like
Reagovanja: KAI
Radi kad ne koristiš provajderov DNS ;) Ako si stavio Google DNS, CloudFlare DNS, AdGuard DNS (za blokiranje reklama)... onda radi naravno :D Jer je block odrađen na DNS nivou a ne kao IP firewall.
Adguard dns koristim...

qwrt.png

ja ne mogu, daje mi captcha ...do pre neki dan sam mogao

taman sam pomislio da ako samo promenim DNS u network da ce raditi

jeli free ta chrome ekstenzija? kao sto je free njihov adbloker

Tako je, ulazio sam i ja normalno bez captcha, sad ne mogu bez captcha i to ce trajati dok se ne promeni onaj spoljni IP koji ti daje supernova

Svaka čast majstore!

Probao sam sa CloudFlare DNS i sada radi bez problema.

Hvala još jednom.

Tako je, ulazio sam i ja normalno bez captcha, sad ne mogu bez captcha i to ce trajati dok se ne promeni onaj spoljni IP koji ti daje supernova
Pazi meni je ovaj IP od prvog dana kako su mi pustili optiku i nije se menjao uopšte (nekih 5 meseci), ali nisam imao takvih problema...!

IP na WAN je isti, ali onaj koji ti daje na recimo, speedtest/whatsmip se menja

Za telefone pretpostavljam da znate da na starijim verzijama Android-a koje nemaju dostupan "Private DNS" kad koristite mobilni net se koristi provajderov DNS server (a i Telenor, VIP i MTS blokiraju bet365) i jedini način da se promeni koji DNS server da koristi je da se koristi neka od "DNS changer" aplikacija koje prave VPN konekciju za tu namenu?

Prilozi

• IP Speedtest.jpg
    IP Speedtest.jpg
    49 KB · Pregleda: 53
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno