Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Preko čega cam kartica i stb dobijaju signal? Muvi ide preko neta, ali nema nigde objašnjenje preko čega ide ostalo.

Preko čega cam kartica i stb dobijaju signal? Muvi ide preko neta, ali nema nigde objašnjenje preko čega ide ostalo.
Move uređaj to je uređaj na kome je priključen antenski kabl i internet, kada gledaš uživo ide preko antenskog kabla, a kada gledaš unazad emisije ide preko interneta. CAM kartica dobija signal preko antenskog kabla.

Za live tv da. Za vraćanje unazad samo net

Kakava antena?

Nije ti potrebna antena, to vise niko po gradovima ne koristi, skoro.
"Antena" koju spominju je u stvari koaksialni kabl (isti za antene i za dvb-c signal od kablovskog operatera.
SN ima 2 varijante u ponudi.
Staru varijantu sa koaksialnim kablom do stana i opticku varijantu do stana.
Koaksial: ulazi ti koaksialni kbl u stan, tu delis razdelnicima i novim kablovima signal do tv (max 3 bez sklapanja novog ugovora) i gledas sa CA modulom u tv-u i kod karticom u cam ili sa move uredjajima i cam (opet 3 uredjaja ukupno) ili samo sa move uredjajima, a internet koaksialnim kablom na wifi ruter i preko wifi i lan kabla do kompa. Sto manje razdelnika bolji net a i slika na tv manje ima problema.
Optika: udje opticki kabl u stan/kucu, ide do neke kutije gde se deli na opticki signal ka ruteru i spaja na ruter optikim produznim kablom i dvb-c signal pa koaksialnim kablom ka tv gde je situacija za tv ista dalje kao za prvu koaksial varijantu dolaska signala u stan. Net dobar na optici, i tv signal odlican tim pre kad nema razdelnika za internet pa manje slabi signal u koaksialnoj mrezi.

Da li je sad nesto jasnije?

Covek se izlupeta sa antenom na krovu za kablovsku tv pa obrisao komentar 😀

Ma zbune se ljudi, bude tu pritiska, ocekivanja, nepoznanice i onda pljas s neckim cudnim upitom...

Istine radi ima puno prvobotnih Move uredjaja koji nisu hibridni tj nemaju prikljucak za coax.

Da li je još nekom od juče zaključan Discovery Science? Upitanju je super sve start paket i bivša Gronet mreža.

Okej, ko ima supernovaott u paketu, neka pogleda spisak autorizovanih uredjaja. Juce sam cackao podesavanja i video nepoznat uredjaj na spisku, a posto samo ja imam pristup mejlu i sifri za aplikaciju, ne znam kako je to moguce. Ne zelim da ulazim u teorije zavere. Ali eto cisto info. Mozda je neko iz supernove koristio moj user i pw, mada mozda je i neki bug, obrisao sam uredjaj, pa cemo videti za dalje.

izgleda da moram preci kod supernove los net na adsl
testirao sam kod druga ide solidno sa kablom ali bezicno katastrofa hteo sam se spojiti na ruter neki tecnicolor 7200 tako nesto 192.168.0.1 ali nije admin paswd admin
nisam smeo da ga resetujem tudje ***
koji je master user i paswd i sta treba podesiti da wifi radi kako treba
ps. izvinjavam se ako ovo ima negde pre napisano nisam nasao !

prazno, prazno ili admin, prazno, nesto takvo je bilo pre.

Discovery Science radi normalno, dok HGTV radi samo live. Na mobilnoj aplikaciji je ispario HGTV

Informacija iz kol centra je da Discovery Science više nije deo TV paketa super sve start. Počelo već šibicarenje i ucena za prelazak na skuplji paket uz novih dve godine ugovorne obaveze.

Da slučajno nemaš svič? I ja sam imao isti problem i samo jedan dan slučajno vidim svič iza kompa, skroz sam zaboravio na njega. Izvučem ga i kabl zveknem direktno u komp, i brzina sa 100 ode na 192.
Na telefonu na 5G imam 100-110, a na 2.4 imam 45mbps. Upload 20 u svim varijantama
Ne znam kakav switch? Imam onaj ulaz za lan kabl i tu ubacim .Nije meni ta brzina toliki problem,mpže sve da radi ok i bez tih 150,ali meni se dešava da mi internet samo odjednom pukne na 15 -20 sec nekoliko puta u toku dana i dodje.Jel se još nekom to dešava i da li taj problem da prijavim?

Super Par Start paket, Kopernikus, isto zakljucan. Ostavice nam oni RTS i Pink, mozda Happy i to nam je.

Ne znam kakav switch? Imam onaj ulaz za lan kabl i tu ubacim .Nije meni ta brzina toliki problem,mpže sve da radi ok i bez tih 150,ali meni se dešava da mi internet samo odjednom pukne na 15 -20 sec nekoliko puta u toku dana i dodje.Jel se još nekom to dešava i da li taj problem da prijavim?
Meni, a i mnogima u mom okruženju se to dešava, jednostavno je loša mreža, bivši Kopernikus. Ja nemam bolju opciju tako da sam prestao da se nerviram

Kod mene sadašnja Supernova koaksijalac, prošle godine sproveden SBB koaksijalac (SBB mi garantuje adresu bez NAT-a) i MTS optika. Ugovor mi ističe sledeće godine, sta bi ste vi odabrali da ste na mom mestu.

Ne znam šta bih uradio u tom slučaju. Optika bi trebalo da je prvi izbor, opet sa MTS-om sam imao dosta lošeg iskustva, a sa SBB-om dobra. Generalno mislim da je sve bolje od Supernove

Meni, a i mnogima u mom okruženju se to dešava, jednostavno je loša mreža, bivši Kopernikus. Ja nemam bolju opciju tako da sam prestao da se nerviram
Takodje, svaki, svaki dan se desavaju ta sitna pucanja sto nenormalno furstrira kada radite preko interneta. Ostali korisnici to sigurno i ne primecuju pa verujem da se takvim prijavama tehnicari nece ni baviti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno