Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da mnogi mešaju android i TV sa Android sistemom. Odma kažu ima, a aplikacija je za telefone [emoji4]. Ja tako pitao jednom službenicu dal će biti aplikacija za TV sa android sistemom i počela ubeđivanja da to već postoji itd. Dijalog trajao 45 min. [emoji23][emoji481] Valjda sam uspeo da joj objasnim.

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

hahaha....ona više od selfija, instagrama, facebooka, snapchata i tik-toka i ne zna.....zato si je ubeđivao......da si je pitao za neki savet za ove aplikacije(društvene mreže) ispričala bi ti ceo referat od minimum sat vremena.....:):):)

Poslednja izmena:
Da li moze neko ko je na mrezi od Radius Vectora (a koga je posle kupila supernova), da ode na sledeci sajt:

https://www.meter.net

i izabere server "Romania - Bucharest: EDIS .at", odradi test, stiklira "show details of this test', i onda okaci screenshot te stranice?

Samo uz screenshot navedite koji paket imate (60mb/s ili 120mb/s). Hvala!

Mislim da polako pocinjem da shvatam sta su ovi u supernovi uradili a to ce se videti i na rezultatima tog testa (kada se pogleda rezultat pod 'on 1 thread:')

Evo kako kod mene izgleda (a paket 120mb/s):

bmsNqwG.jpg

Izgleda da su za sve konekcije koje nisu ka serverima u nasoj zemlji (a koji nisu clanovi sox.rs open exchange-a), onemogucili brzi download od ~6-8 MB/s (aj da kazemo 60mb/s). Da biste nesto brze skinuli tj. iskoristili tu brzinu koju vam supernova (kao) nudi (ako ste uzeli paket od 120mb/s), morate da koristite multi-thread download manager. Potvrda ovoga je cinjenica da sam Fedorin ISO fajl vukao sa oko 5 MB/s, a kada sam u downlaod manager-u omogucio da ga skida sa 4 istovremene konekcije, skidao se brzinom od oko 13MB/s.
Ista stvar se desila kada sam skidao test fajlove (sa test speed sajtova), u odnosu kada sam link ubacio u download manager i podesio da ga skida sa vise istovremenih konekcija.

Sajtovi sa kojih sam testirao su:

https://xirvik.com/speed
https://kb.leaseweb.com/network/link-speeds
https://speed.hetzner.de
http://www.ovh.net/files/

^ uglavnom sam se trudio da skidam test fajl od 1GB (po mogucstvu sa servera u Nemackoj, npr. Frankfurt). Pa ko hoce moze da proba i sam. Neka proba da skine test fajl preko browsera (ili preko download managera ali uz samo jednu konekciju ka fajlu), a onda neka proba da skine taj isti fajl preko download manager-a uz nekoliko istovremenih konekcija. Npr. ja sam koristoi staru verziju FlashGet-a v1.73

Neko ce reci, pa sta, znaci radi? Pa.... nije bas tako.
Vecina servera (sajtova) ne voli i (banuje) konekcije koje dolaze sa zahtevom da nesto skidaju sa vise istovremenih konekcija. Ili vas banuju ili vam dozvole samo jednu istovremenu konekciju. A supernova vam kako mi se cini kroz jednu konekciju ne daje vise od 60-ak mb/s. Otud i ta bedna brzina, prilikom skidanja regularnih legalnih fajlova sa sajtova.
Sto se torenta tice, tu jos ne mogu da ukapiram ali verujem da neki administrator mreza zna tacno sta su uradili, da onemoguce punu brzinu (ma ni 50% od 120b/s nije prisutno). Sve nesto oko 1MB/s.

Neko mi je predlozio da koristim usenet. Ovo je ofttopic pitanje, ali nikada nisam koristio usenet, a koliko znam, placa se. Ima li neko informaciju gde mogu da 'probam' neki dobar usenet servis na kratko cisto da stvorim sliku o mogucim max brzinama koje se mogu ostvariti.

btw. probao sam i skidanje nekih anime-a preko IRC xdcc-a. Ista stvar, 4-5MB/s i to je to. (ni blizu 120, a cak ni blizu 60mb/s).

Prilozi

• sn.jpg
    sn.jpg
    156.5 KB · Pregleda: 70
Poslednja izmena:
@twister Aj samo objasni kako da dodam link u FlashGet i pokrenem to sa multy. Nisam do sada koristio managere.

Poslato sa LDN-L21 pomoću Tapatoka

Ja sam skinuo ovu noviju verziju ali nešto neće da skida kada ručno ubacim link. Brzinu imam 120/15. Što se Fedore tiče rezultat mi je sličan tvom, međutim što se torrenta tiče ako koristim Flashget brzina je katastrofa dok ako skidam direktno sa Bittorrent bude zadovoljavajućih 12MBs. A brzina skidanja Flashgeta je pisebna priča.
5e3a9c12a9d3a410b6e2814e34f36bbd.jpg
79a2e4b97ad3454ef61d0cf9af680edb.jpg

4310b807141b9201bf9a3a0b758d19d0.jpg

ja koristim mozilu firefox i instalirao sam ovaj dodatak u mozili:

Pogledajte prilog 292063

cepa samo tako full brzinu.....
@twister: HVALAAAA!!!

@razor81:

Hmm, ja sam sa razlogom naveo koju veziju FlashGet-a sam ja koristio. Jer ova nova je zatrovana nekim malware sr4njem. Pritom ne zelim da mi FlashGet bude torent klijent (a kinezi su i to strpali u flashget). Moja verzija FlashGet-a v1.73) je veoma matora, ali je i zadnja (ako se dobro secam) koja je 'cista'. Zato kada mi nesto treba da skinem, koristim FlashGet (ako zelim da fajl prilikom download-a bude skidan sa vise istovremenih konekcija). NISaM savetovao da skidas torrente preko flashget-a, vec test fajl.

Sto se tice brzine koju si izmerio na sajtu https://www.meter.net ,pogledaj svoj screenshot pod stavkom 'on 1 thread', pa ce ti biti jasnije koliku brzinu po jednoj uspostavljenoj vezi ka sajtu imas. Ako posmatras 'kazalju' na brzinomeru prilikom testiranja brzine, jasno ces videti da brzina dodje na oko 50-ak mb/s, i tu se zadrzi par sekkundi, a onda skoci do 115-120 (a to je jer je sajt onda dozvolio da se ka njemu uspostavi visestruka konekcija tj. to ti je pod stavkom 'on more threads'.

ja koristim mozilu firefox i instalirao sam ovaj dodatak u mozili:

Pogledajte prilog 292063

cepa samo tako full brzinu.....
@twister: HVALAAAA!!!

Nema na cemu. Sto se tice dodatka, vec sam juce to nasao, ali ja generalno vise volim download manager.
U svakom slucaju ovo i nije neko 'resenje', jer ima sajtova koji ti nece dozvoliti visestruke konekcije ka njihovim serverima, pa ce ti ili ograniciti pristup na samo 1 konekciju, ili ce ti banovati IP zbog 'zloupotrebe'. Meni je sve bilo sumljivo, kada sam primetio da mi je prilikom skidanja bilo kog test fajla sa bilo kog sajta, brzina download-a bila gotovo idetnicna.
Prvo sam se vodio mislju, 'ok, sigurno je veliki 'traffic' pa server ne moze da me 'usluzi' vecom brzinom'. Ali ako je tako, onda se ne mogu download brzine kod razlicitih sajtova, (hostovani na razlicitim serverima) poklapati (tj. biti sve oko ~6MB/s). I onda nadjem sajt i imam sta da vidim.

Ima taj '1 thread' test i na speedtest-u. Odes na sajt, i skrolujes, pa na dnu nadjes 'Single Connection Test':

https://single.speedtest.net/

Evo kako kod mene izgleda ka Frankfurt LeaseWeb severu:

oKrvKsw.jpg

^ nemojte testirati ka srpskim (lokalnim) serverima. To je kao da ste razvukli kabl po kuci, pa testirate brzinu sa jednog na drugi kraj kabla. Ako neko nudi odredjenu brzinu, onda mora da bude u stanju da tu brzinu i omoguci ka 'internetu' tj. ka svetu, a ne ka svojoj lokalnoj birtiji. Moze biti i inostrani server opterecen (ili daleko), ali ka Frankfurtu i tim 'jacim' centrima po zapadnoj evropi veza bi morala da bude odlicna. U ovoj zemlji se magla prodaje kao nesto ekskluzivno na sve strane.

Prilozi

• stfrk.jpg
    stfrk.jpg
    80.8 KB · Pregleda: 66
Poslednja izmena:
@twister Napisao si da ti je i brzina download torrenta loša pa sam je zato testirao. Što se konekcija tiče kapiram šta pričaš. Moraću i ja naći neki plugin ali za Edge pošto nešto Mozzilu ne gotivim.

E da, i pre neki dan sam skidao update za Fortnite i on je bio od 10 do 12 MBs.

Poslednja izmena:
To za fortnite i druge igre koje patchujes nije nista cudno, jer su verovatno tako i podesene, tj. da dozvole multi-thread download.

Kanali Prve televizije -Prva plus, max, life, world, files, kick - u HD rezoluciji. ex RV-Borca

Sad je očigledno da se exRV korisnici favorizuju iz nekog razloga. Šteta što se neko sa pravne strane ne pozabavi tim pitanjem.

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk

Poslednja izmena:
Korisnici Ex Kopernikusa imaju goru tv ponudu i manje HD kanala od Ex RV

po meni, što se tiče kanala supernova ima sve što treba da ima, bukvalno za svakoga po nešto. ja ne znam koji to još kanal fali u ponudi da bi svi korisnici bili zadovoljni.....jedino što fali je da se što više kanala prebaci u HD, ali vidim da supernova radi na tome i polako prebacuje u HD-u i svaki neki novi kanal koji se ubaci bez obzira da li je krš ide u HD-u.....(neko će reći loš im je kvalitet HD-a(muljava slika) -nije tačno, promeni televizor ili podesi osvetljenje kontrast boje oštrinu i imaćaš super sliku na HD-u)....korisnik sam ex RV-Borča
što se tiče korisnika kopernikusa imaće te i vi istu ponudu kao i svi ostali-mislim na RV- jer se radi na tome da svi imaju istu ponudu i iste kanale.....strpite se.....

Poslednja izmena:
Što volim ovakve uopštene i paušalne izjave! Baš bih voleo da čujem koje to konkretno kanale nemate a znate da bi ste ih gledali da imate? I to ne da ih pustite jednom mesečno, već da ih gledate nekoliko puta nedeljno.

Što volim ovakve uopštene i paušalne izjave! Baš bih voleo da čujem koje to konkretno kanale nemate a znate da bi ste ih gledali da imate? I to ne da ih pustite jednom mesečno, već da ih gledate nekoliko puta nedeljno.

slažem se sa tobom---ja sam upravo napisao u mom postu:"što se tiče kanala supernova ima sve što treba da ima, bukvalno za svakoga po nešto. ja ne znam koji to još kanal fali u ponudi da bi svi korisnici bili zadovoljni"......

Poslednja izmena:
slažem se sa tobom---ja sam upravo napisao u mom postu:"što se tiče kanala supernova ima sve što treba da ima, bukvalno za svakoga po nešto. ja ne znam koji to još kanal fali u ponudi da bi svi korisnici bili zadovoljni"......

Pa zna se šta fali u Supernova kablovskoj, navešću samo nekoliko kanala, a i ostali iz te grupe.
Fali SK 1-10, N1, Nova S, Nova sport, Grand 1 i 2, LR, itd, ti kanali su iz iste grupe, znamo svi koje.

Fali da se izbaci PINK i HAPPY [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Sent from my motorola one zoom using Tapatalk

ćuti, nemoj da te čuju(tj. pročitaju) stojanka, mileva, radojka, pera, mika, žika i ostali fanovi zadruge i parova, pokrenuće peticiju da te izbace sa foruma......:D:D:D

Pa zna se šta fali u Supernova kablovskoj, navešću samo nekoliko kanala, a i ostali iz te grupe.
Fali SK 1-10, N1, Nova S, Nova sport, Grand 1 i 2, LR, itd, ti kanali su iz iste grupe, znamo svi koje.
Ček, nije to bila tema. Ljudi su se žalili da RV korisnici imaju bolje kanale nego Kopernikus. Te koje si naveo niko od nas nema.

fali, to je tačno ali pošto je to je nemoguća misija zato ih nisam ni pominjao....smatraj kao da ne postoje za supernovu

ćuti, nemoj da te čuju(tj. pročitaju) stojanka, mileva, radojka, pera, mika, žika i ostali fanovi zadruge i parova, pokrenuće peticiju da te izbace sa foruma......:D:D:D
Ima da brane navedene tv od nas djavola s beo luka, e ondak smo nahebali [emoji23][emoji23][emoji23]

Sent from my motorola one zoom using Tapatalk

Постоји ли списак канала које супернова нуди или су стварно разл по реонима?

postoji njihov zvanični spisak kanala na njihovom sajtu u pdf formatu, ALI TO NIJE MERODAVAN SPISAK jer u tom spisku nisu ubačeni lokalni i još neki kanali koji se emituju.....jedini pravi spisak kanala (ima oko 305 sa sve zadrugom) moze neko od korisnika ručno da otkuca i postavi na forum....(potrudiću se da to uradim)

Ja samo da pohvalim ekipu na FB koja brzo odgovara na poruke (ex Rv, istekla mi ugovorna obaveza pre par meseci, a od 15h danas nemam net u 61.bloku) - preko FB messengera su mi otvorili tiket (prijavili kvar).... Za nas koji mrzimo da telefoniramo, ovo je bombonica :)

Sent from my ELE-L29 using Tapatalk

Ako je na DVB-C isti set kanala kao na Supernova OTT nema potrebe da kucaš ručno.

Supernova OTT spisak:

"24 Kitchen HD",
"360 Tune Box",
"AMC",
"AXN",
"AXN Spin",
"Adult Channel 1",
"Adult Channel 2",
"Adult Channel 3",
"Adult Channel 4",
"Adult Channel 5",
"Adult Channel 6",
"Adult Channel 7",
"Agro TV HD",
"Aljazeera Balkans HD",
"Animal Planet HD",
"Arena Esport HD",
"Arena Fight HD",
"Arena Sport 1 HD",
"Arena Sport 2 HD",
"Arena Sport 3 HD",
"Arena Sport 4 HD",
"Arena Sport 5 HD",
"B92 HD",
"BABES TV",
"BANG U",
"BANKER",
"BBC Earth HD",
"BBC World",
"BN Music",
"BN TV",
"BTV",
"BUM BUM RADIO",
"BUM RADIO NIS",
"Baby TV",
"Balkan Trip HD",
"Balkan hot",
"Balkan hot 2",
"Belarus 24 HD",
"Belle Amie",
"Bloomberg",
"Boomerang",
"Bravo Music",
"Brazzers TV",
"CBS Reality",
"CCTV-4",
"CNN",
"Cartoon Network",
"CineStar TV 1",
"CineStar TV Action ",
"CineStar TV Comedy ",
"CineStar TV Fantasy ",
"Cinemax 2 HD",
"Cinemax HD",
"City play",
"Club MTV",
"Crime & Investigation",
"DM-SAT",
"DOX TV",
"DW",
"Da Vinci Learning",
"Decija TV",
"Dexy TV HD",
"Discovery",
"Discovery Science HD",
"Discovery Showcase HD",
"Disney",
"Disney Junior",
"Disney XD",
"Diva",
"Duck TV",
"Duga TV",
"Dunav Televizija",
"E!",
"English Club",
"Epic Drama HD",
"Erotic",
"Erotic 2",
"Erotic 3",
"Erotic 4",
"Erotic 5",
"Erotic 6",
"Erotic 7",
"Erotic 8",
"Euronews",
"Eurosport 1 HD",
"Eurosport 2 HD",
"Extreme Sports",
"Fashion Box HD",
"Fashion TV",
"Fast&FunBox HD",
"Fight Network",
"Fightbox HD",
"Film Klub",
"Film Klub Extra",
"Filmbox Extra HD",
"Filmbox Premium HD",
"Filmbox Stars",
"Fine Living",
"Food Network HD",
"Fox Crime HD",
"Fox HD",
"Fox Life HD",
"Fox Movies HD",
"Fox News",
"France 24",
"Gametoon HD",
"Ginx",
"H2 HD",
"HBO 2 HD",
"HBO 3 HD",
"HBO HD",
"HRAM TV",
"HRT 1",
"HRT 2",
"Happy Reality 1",
"Happy Reality 2",
"Happy TV",
"Hayat Folk TV",
"Hayat HD",
"Hayat Music",
"Hayat Plus",
"Hayatovci",
"History HD",
"Hustler",
"Hype TV HD",
"ID HD",
"INFO KANAL",
"Info 24 plus",
"Info Puls",
"JAM FM",
"JIM JAM",
"Jeka",
"K1 HD",
"K::CN 1",
"KCN 2",
"KCN 3",
"KCN Istok",
"KCN Jagodina",
"KCN K",
"KCN Sever",
"KCN Zapad",
"KLASSIK RADIO",
"Ka TV",
"Kanal 25",
"Kanal M",
"Kazbuka HD",
"Kitchen HD",
"Klasik TV",
"Kurir TV HD",
"Liverpool TV HD",
"MOST NET",
"MTV",
"MTV 80s",
"MTV 90s",
"MTV HITS",
"MTV Live HD",
"Mezzo",
"Minimax",
"Motorvision.tv",
"NBA TV HD",
"National Geographic HD",
"National Geographic Wild HD",
"Nick Jr.",
"Nickelodeon",
"Nicktoons",
"Novosadska TV",
"OBN",
"Outdoor Channel HD",
"PI TV",
"PINK RADIO",
"PRVA FILES",
"PRVA KICK",
"PRVA LIFE",
"PRVA PLUS",
"Palma Plus",
"Pink",
"Pink & Roll",
"Pink 3 Info",
"Pink Action",
"Pink BiH",
"Pink Classic",
"Pink Comedy",
"Pink Crime & Mystery",
"Pink Extra",
"Pink Family",
"Pink Fashion",
"Pink Film",
"Pink Folk 1",
"Pink Folk 2",
"Pink Ha Ha",
"Pink Hits 1",
"Pink Hits 2",
"Pink Horror",
"Pink Kids",
"Pink Koncert",
"Pink Kuvar",
"Pink Lol",
"Pink M",
"Pink Movies",
"Pink Music",
"Pink Music 2",
"Pink Pedia",
"Pink Plus",
"Pink Premium",
"Pink Reality",
"Pink Romance",
"Pink Sci-Fi & Fantasy",
"Pink Serije",
"Pink Show",
"Pink Soap",
"Pink Style",
"Pink Super Kids",
"Pink Thriller",
"Pink Western",
"Pink World",
"Pink World Cinema",
"Pink Zabava",
"Private",
"Prva Max",
"Prva TV HD",
"Prva World",
"RADIO 202",
"RADIO 3",
"RADIO BEOGRAD 1",
"RADIO BEOGRAD 2",
"RADIO HIT MUSIC",
"RADIO IN",
"RADIO JAT",
"RADIO KAROLINA",
"RADIO NAXI",
"RADIO NOVOSTI",
"RADIO PLAY",
"RADIO S KIDS",
"RADIO S1",
"RADIO S2",
"RADIO S3",
"RADIO S4",
"RADIO STUDIO B",
"RADIO TDI",
"RADIO TOP FM",
"ROCK RADIO",
"RT Doc HD",
"RT HD",
"RTCG 1",
"RTG INT",
"RTL HR",
"RTL RADIO",
"RTR Planeta",
"RTRS",
"RTS 1 HD",
"RTS 2 HD",
"RTS 3",
"RTS Drama",
"RTS Klasika HD",
"RTS Kolo",
"RTS Muzika",
"RTS Poletarac",
"RTS Trezor",
"RTS Zivot",
"RTV Braničevo",
"RTV Bujanovac",
"RTV Caribrod",
"RTV Novi Pazar",
"RTV Podrinje",
"RTV Vojvodina",
"RTV Vojvodina 2",
"Radio S TV",
"Rai Uno",
"Reality Kings",
"Red Radio",
"Red TV",
"Rusija 24",
"SCI FI HD",
"SOS PLUS",
"SUPER FM",
"Sky News",
"Star TV",
"Studio B",
"Superstar TV HD",
"TLC",
"TV 1000",
"TV 4S",
"TV 5 Monde",
"TV Apatin",
"TV As",
"TV BAP",
"TV Balkan",
"TV Banat",
"TV Bor",
"TV Centar",
"TV DR HD",
"TV Delta & Mozaik",
"TV Forum",
"TV Fruška Gora",
"TV GM PLUS",
"TV Gem",
"TV Gradska M",
"TV Homolje",
"TV Jasenica",
"TV K9",
"TV Kragujevac",
"TV Kraljevo",
"TV Kruševac",
"TV Laser",
"TV Lav Plus",
"TV Leskovac",
"TV Lotel Plus",
"TV Mag",
"TV Melos",
"TV Most",
"TV Niska",
"TV Pančevo",
"TV Partizan HD",
"TV Petrovec",
"TV Pirot",
"TV Pomoravlje",
"TV Pozega",
"TV Priboj",
"TV Prima",
"TV Ras",
"TV Sabac",
"TV Saga",
"TV Sandžak",
"TV Sezam Bor",
"TV Sremska",
"TV Sumadija",
"TV Sunce",
"TV Trstenik",
"TV Valjevo Plus",
"TV Vranje",
"TV Vranjska Plus",
"TV Vujic",
"TV5 Užice",
"Timeless Dizi Channel",
"Toxic Folk HD",
"Toxic TV HD",
"Trace Sport Stars",
"Travel HD",
"VH1",
"Viasat Explore",
"Viasat History",
"Viasat Nature",
"WTF Radio",
"Zdravlje TV",
"Zona Plus",
"Zvezda TV HD"

Poslednja izmena:
Виасат канале немате у хд?
Ехе има 100ак канала више. Мени реално 10 пробраних довољно, документарно/научни у хд и фокс хд док националне не рачунам... нужно зло...

Виасат канале немате у хд?
Ехе има 100ак канала више. Мени реално 10 пробраних довољно, документарно/научни у хд и фокс хд док националне не рачунам... нужно зло...
Viasat Explore, Nature i History jesu u HDu

Samo kod exRV korisnika, kod mene kao Kopernikus korisnika samo Viasat History u HDu.

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno