На адреси на којој живе родитељи нам је 09.08. истицао уговор за оптику Super Plan 2 L и знајући да нема никаквих специјалних погодности за продужетак, мјесец дана раније сам најавио раскид у пословници. Звали су 3-4 пута, не знам ни сам шта су тачно нудили, али сам рекао сестри (на чије име се водио) да осим ако не понуде бар 24 мјесеца 50% попуста уопште не памти шта су нудили, него само да одбија. Тако је и било, жељене понуде није било па је процес просто текао по плану, чекали смо датум истека да се однесе и раздужи опрема.
План је био да се узме нова услуга, тј. на новог корисника (имамо згодну ситуацију са 2 објекта са 2 различита кућна броја у једном дворишту и неколико особа на чија имена можемо да узмемо услугу). Рађено је то већ 2 пута, нисам се унапријед замарао техникалијама, знајући да ће свакако да се избоксује најбоље могуће у датом моменту, за нове кориснике, а све и да је то била нека глупа понуда, А1 Кућни Нет је био реална опција, са добром покривеношћу, планом за екстерну антену, кодом и још неким бонус попустом за нечију мобилну претплату. Направљена је пауза од скоро 2 седмице због годишњег одмора, па пошто нико и не би користио услугу на адреси таман смо уштедили 15 дана било какве претплате... Елем, нисам знао шта ће да понуде док нисам контактирао агента, па је уследио шок, одмах на прву је агент за новог корисника дао понуду која не може да се одбије, а то је већ познатих 24 мјесеца по 1 дин. за пакет Super Plan 3 S, за приградску, неразвијену или како су већ крстили ту варијанту понуде за уништавање конкуренције, појачавање кампање или шта већ. Ради се о адреси на општни Сурчин, па толико о неразвијености... Нису нудили једино тв уређај, ваљда што нема Јотела 🤣 Агенту су прослеђени подаци, за 1-2 дана звали за заказивање инсталације, дошли сутрадан, па сума сумарум све одрађено за 15 минута и пуштена услуга 25.08. (уговор формиран на 24.08.). У кући већ постоји инсталација, као што рекох, буквално су боцнули ONT, повезали бокс, дали папире на потпис, активирали и испробали услугу и отишли...
Битан моменат у овој причи, осим нама на форуму познатог нуђења ових гратис пакета, је што агент од првог тренутка није хтио да презентује услове путем порука, него је инсистирао да се чујемо, пошто "не смије да пише" о тој специјалној понуди
🙄
Друга ствар о којој бих извјестио јавност је следећа: иако се често у овој теми говори о томе да нема нове опреме, те да рециклирају и доносе стару (што и сам могу да потврдим за претходна 2 уговора, барем када су рутери/ONT у питању), овај пут су момци донијели потпуно нове уређаје, како ONT тако и Move box. Дакле не очишћене и спаковане, са неким видљивим траговима коришћења, него баш фабрички упаковане у заштитне фолије, са додатним провидним фолијама по себи и мирисом нове пластике (слике у прилогу) 🤣
Најчудније од свега, овај ONT који изгледа овако као што видите има идентичну ознаку
ZTE ZXHN F680 као претходни модели (2 комада смо имали за 2 уговора током 4 године) који су нешто другачијег облика, направљени да стоје вертикално, на постољу. Идентична је и superadmin приступна лозинка
r0[+$Qz@5g4pIB6Xd3T, коју сам искористио да искључим WiFi и повежем сопствени access point итд.