Šta je novo?

Supernova (2024+)

Nisam duže vreme bio u Srbiji, da li je supernova na onom cisco kablovskom ruteru možda menjala admin/admin password za pristup podešavanjima?

Ili sam ga ja promenio i zaboravio :/

Znam da mogu da ga resetujem i proverim, ali imam desetine portova forvardovano na lokalne adrese pa da ne moram ponovo to...

Nisam duže vreme bio u Srbiji, da li je supernova na onom cisco kablovskom ruteru možda menjala admin/admin password za pristup podešavanjima?

Ili sam ga ja promenio i zaboravio :/

Znam da mogu da ga resetujem i proverim, ali imam desetine portova forvardovano na lokalne adrese pa da ne moram ponovo to...
Kod mene je password admin a username ostaje prazno.

Hvala, neće, sve te kombinacije, oba prazna, jedno admin drugo prazno, admin admin...
Biće da sam ja promenio i nisam zapisao da sam to uradio a zaboravio pass 😕

Na SuperPlan 4 sam. Na koliko mobilnih uredjaja mogu da koristim Move aplikaciju? Trenutno mi je aktivirana na jednom telefonu i jednom TV-u, i pokusavam da je aktiviram na jos jednom telefonu, ali kaze da nema slobodnih licenci.

Pa jel ima neko smisleno objašnjenje za ovo?

Na tri ukupno, sa sve Tv-a? Pošto imam instalirano na 1 mobilnom i jednom tv-u.

Prilozi

• 20260913_104522.webp
    20260913_104522.webp
    16.2 KB · Pregleda: 90
Pa jel ima neko smisleno objašnjenje za ovo?
Da si aktivirao Move kao "digitalni servis" za mobilnu tarifu / postpaid broj? Pošto taj "dodatni Move" / Move OTT što nude X meseci za dž uz ne-TV usluge ima samo 1 ne-smart slot.

Broj slotova i koji uređaji su registrovani svakako možeš da vidiš u Move app na tom prvom telefonu, pod Podešavanja > Nalog.

На адреси на којој живе родитељи нам је 09.08. истицао уговор за оптику Super Plan 2 L и знајући да нема никаквих специјалних погодности за продужетак, мјесец дана раније сам најавио раскид у пословници. Звали су 3-4 пута, не знам ни сам шта су тачно нудили, али сам рекао сестри (на чије име се водио) да осим ако не понуде бар 24 мјесеца 50% попуста уопште не памти шта су нудили, него само да одбија. Тако је и било, жељене понуде није било па је процес просто текао по плану, чекали смо датум истека да се однесе и раздужи опрема.

План је био да се узме нова услуга, тј. на новог корисника (имамо згодну ситуацију са 2 објекта са 2 различита кућна броја у једном дворишту и неколико особа на чија имена можемо да узмемо услугу). Рађено је то већ 2 пута, нисам се унапријед замарао техникалијама, знајући да ће свакако да се избоксује најбоље могуће у датом моменту, за нове кориснике, а све и да је то била нека глупа понуда, А1 Кућни Нет је био реална опција, са добром покривеношћу, планом за екстерну антену, кодом и још неким бонус попустом за нечију мобилну претплату. Направљена је пауза од скоро 2 седмице због годишњег одмора, па пошто нико и не би користио услугу на адреси таман смо уштедили 15 дана било какве претплате... Елем, нисам знао шта ће да понуде док нисам контактирао агента, па је уследио шок, одмах на прву је агент за новог корисника дао понуду која не може да се одбије, а то је већ познатих 24 мјесеца по 1 дин. за пакет Super Plan 3 S, за приградску, неразвијену или како су већ крстили ту варијанту понуде за уништавање конкуренције, појачавање кампање или шта већ. Ради се о адреси на општни Сурчин, па толико о неразвијености... Нису нудили једино тв уређај, ваљда што нема Јотела 🤣 Агенту су прослеђени подаци, за 1-2 дана звали за заказивање инсталације, дошли сутрадан, па сума сумарум све одрађено за 15 минута и пуштена услуга 25.08. (уговор формиран на 24.08.). У кући већ постоји инсталација, као што рекох, буквално су боцнули ONT, повезали бокс, дали папире на потпис, активирали и испробали услугу и отишли...
Битан моменат у овој причи, осим нама на форуму познатог нуђења ових гратис пакета, је што агент од првог тренутка није хтио да презентује услове путем порука, него је инсистирао да се чујемо, пошто "не смије да пише" о тој специјалној понуди 🙄

Друга ствар о којој бих извјестио јавност је следећа: иако се често у овој теми говори о томе да нема нове опреме, те да рециклирају и доносе стару (што и сам могу да потврдим за претходна 2 уговора, барем када су рутери/ONT у питању), овај пут су момци донијели потпуно нове уређаје, како ONT тако и Move box. Дакле не очишћене и спаковане, са неким видљивим траговима коришћења, него баш фабрички упаковане у заштитне фолије, са додатним провидним фолијама по себи и мирисом нове пластике (слике у прилогу) 🤣

Најчудније од свега, овај ONT који изгледа овако као што видите има идентичну ознаку ZTE ZXHN F680 као претходни модели (2 комада смо имали за 2 уговора током 4 године) који су нешто другачијег облика, направљени да стоје вертикално, на постољу. Идентична је и superadmin приступна лозинка r0[+$Qz@5g4pIB6Xd3T, коју сам искористио да искључим WiFi и повежем сопствени access point итд.

01.webp 02.webp 03.webp 04.webp

05.webp 06.webp 07.webp 08.webp

10.webp 11.webp

Skolski primer pregovora sa Telekonj grupom

Jotel se povampirio,cekam da istekne 18m free ali sad bez 24m i tv nema razgovora

Kad ne ulazu u mrezu neka poklanjaju usluge

Poslednja izmena:
Ne mogu da editujem poruku. Imam Poco i Mi Box 3rd gen, pa mozda se to vidi. Ali ne razumem odakle ti to mozes da znas?! 🤔

Poslednja izmena:
Ali ne razumem odakle ti to mozes da znas?! 🤔
Tako što si ostavio fotku sa MAC adresom Move boxa (da li je tvoj primerak ili tipa komšijski; ja sam se vodio pretpostavkom da ne tvoj 😇 ) javno na forumu u komentaru koji sam prethodno citirao, a taj podatak je dovoljan da neko ko zna kako funkcioniše aktivacija Move aplikaciji na njihovim boxevima vidi podatake tipa ime (Marjan) i prezime, username, broj slotova i koji su uređaji/ Move aplikacije registrovane na tom Move nalogu.

1000086252.webp

Dobar dan. Citam vase komentare i cudim se kako vi dobijate takve ponude i popuste. Ja sam 4 godine koristio supernovu i najbolje ponude sto sam imao bilo je 3 meseca popusta. Proslog meseca mi je istekao ugovor podneo sam zahtev za raskid ugovora, zvali su me nekoliko puta i najbolju ponudu sam dobio 4, 5 meseci popusta ili televizor, a onda mi je stigla poruka da vratim opremu i ja sam vratio. U medjuvremenu sam izgubio posao koji sam radio preko interneta. Sada kada je prosao mesec dana prijavim se ponovo kao nov korisnik za 6+1 mesec popusta oni me zovu kazu moze samo 3 meseca. Uvek sam bio redovan platisa, kada su povecavali cene nisam se bunio i placao sve i sada umesto da nagrade takve korisnike oni bi da iscede sto vise moze.

Sačekaj još par meseci, zvaće te oni i ponudiće ti 24 meseci free tv+net.

@DanteGK Dobijaju zato što supernova ima konkurenciju u tom gradu, pa se bore da zadrže korisnike i eleminišu konkurenciju. Gde je je nema, ne može ništa ni da se dobije.

Nazad
Vrh Dno