Šta je novo?

Supernova (2024+)

Ako je neko na Supernova optici i koristi Multicast UDP/TCP, mozete li da mi date screenshot sa ONT panela kakav je Multicast VLAN, WAN profilni VLAN sa prioritetom kao i ostali podaci vezani za IPTV/VOIP_IPTV profil. Planiram da ga manuelno unesem u modem sa nalogom superadmin pa da forsiram multicast uzivo prenos na svom Move uredjaju. Hvala.

Da li neko ima iskustva sa uvodjenjem optike do kuce kao biznis korisnik? Prvo opticko cvoriste je 200m od kuce, vazdusno je i manje. Selo je u pitanju, imamo HFC uslugu Supernove.

Ako je neko na Supernova optici i koristi Multicast UDP/TCP, mozete li da mi date screenshot sa ONT panela kakav je Multicast VLAN, WAN profilni VLAN sa prioritetom kao i ostali podaci vezani za IPTV/VOIP_IPTV profil. Planiram da ga manuelno unesem u modem sa nalogom superadmin pa da forsiram multicast uzivo prenos na svom Move uredjaju. Hvala.
Колико знам то је постојало само на ирис, на супернови је био двбц, а код тебе је телевизија преко интернета.

Колико знам то је постојало само на ирис, на супернови је био двбц, а код тебе је телевизија преко интернета.
Ne znam kako da ih forsiram da mi daju pristup IPTV a ne internet televiziji preko protokola na latenciji od 10-15 sekundi. Sta da radim, kako da sastavim prigovor i da ga prihvate. Znam da opcija RFoG ne bi mogla da radi na optici jer je majstor kada je bio kod mene da radi optiku i TV rekao kako su drugi korisnici izgubili TV signal koji je isao preko starih FTTH risivera u mom gradu. Ceo okrug iz Jagodine je ugasio DVB-C signal preko optike stoga su morali da i njima zamene STB uredjaje za nove. Medjutim kontam da kroz opticki kabl pa cak i u Pomoravlju trebalo bi da ide IPTV signal pored Internet signala ako nista drugo preko GPON mreze, a da po RATEL pravilniku operater je duzan da ponudi uslugu u obecanom kvalitetu i ako ima tehnickih smetnji mora da ih otkloni kao sto su ove latencije na TV uslugama.. Znaci ili da mi naprave IPTV profil u ONT-u pa da puste STB da radi preko multicast ili da rade hibridnu instalaciju (da koriste Coax kabl iz zgrade do stana da bude posebno za TV a za internet da bude opticki kabl gde jeste - sto zahteva dve posebne rupe ka ulasku u stan). Majstori to na svoju ruku ne smeju da rade vec kako im po nalogu Telekom Srbija (Supernova u ovom slucaju) napise kada dodju na adresi da rade. A ovako su GPON instalirali jer su im takve instrukcije date po nalogu. Znaci nalog sa instrukcijama moze jedino operater da menja, nadam se kroz prigovore/prijava tehnickih smetnji.

A imam li barem mogucnost da koristim svoj racunar kao "IPTV server" i povezem ga na Zerotier mrezu gde bih preko te mreze delio svoje TV kanale. Trenutno nigde na internetu nisam nasao skriptu koja iz Move servera koristi autentifikaciju (korisnicko ime, lozinka, odabir operatera) da se izvuce lista u realnom vremenu i generise m3u/privatni multicast na osnovu toga - da se izvrsi proxy na moju privatnu mrezu. Barem to bih ucinio samo da izadjem iz ovog Move interfejsa i povezem ga na neki regularni IPTV STB.

Tvoja glavna zamerka je na kašnjenje. Nikakav proxy ti neće promeniti činjenicu da to što ti je provajder pustio kao TV uslugu nije multicast/IPTV nego unicast/OTT i da Supernova korisnici nemaju i nikad nisu imali pristup Telekomovoj multicast / IPTV "intranet" mreži.
Ako na tvojoj adresi kroz fiber mreže ne distribuiraju Supernova DVB-C to je to, izbor ti je samo OTT usluga.

A "skripta" / proxy i slična rešenja za gledanje Move OTT steam-a van Move aplikacije naravno da postoji.

Sad citam sajt, Super Plan 2 paketi ni nemaju 1 besplatan STB uredjaj odmah krece rokanje 350 din 😂😂, ja im pisao mejl sa ponudom konkurencije pa cemo da vidimo da li ce da daju makar 12/18 meseci upola cene i 1 STB free, prosli poziv mi dali samo 8m -50%.

Inace pricao sam sa agentom operatera BrzNet i navodno do kraja godine ce mts i SN optika da budu jedna celina, pa cemo moci da se igramo sa zahtevom za izdavanje IDP koda 😀. Bilo je i vreme.

Hm, ako dozvolite izneo bih jedan predlog za sve stare nove korisnike usluga bilo kog orovajdera pa i Supernove. Kada potpisujete uvodite novu uslugu uvek gledajte da to bude u prvih 1-5 prvih dana u mesecu. Zašto? Zato jer kad god uvedete uslugu oni vam računaju popust od početka meseca. Tako da ako potpišete 25 Septembra oni vam kao prvi mesec sa umanjenom oredplatom računaju Septembar....

Nazad
Vrh Dno