Kada je ukinut Super Plan 3L https://mojasupernova.mts.rs/Privatni/Paketi/Super-PLAN-3 ? Ja sam na tom paketu, pod ugovornom obavezom do februara 2027, da li sam "bezbedan" do kraja ugovorne obaveze ?
Niste probali kućni internet ( 5G ) : Yettel SRB, A1 SRB i Telekom SRB?Ja svratio danas do poslovnice da vidim hoće li ponuditi više, kažu maks 4m upola cene, to što su vam dali 8m upola cene telefonskim pozivom mislim se marš 😂 da sam na mts optici bilo bi lagano… inače iako ima mts optike kod mene u ulici ne mogu uzeti A1, Yettel, Yunet… sle*ci…
Pametni ko pčelice ej 350 din. Bacanje para u smeće. Bukvalno.Sa drugog foruma:
Odluka telekoma:
- i GPON1 i GPON2 paketi sada dobijaju samo i iskljucivo OTT MOVE uslugu za TV. Svaki TV box se placa 350 dinara (i osnovni i svaki dodatni do max 5 komada po jednom ugovoru). Promocija do kraja avgusta - prvi TV Box besplatno.
Moguce je i da nemaju vise na stanju RFoG uredjaje da daju.
I na mts optici vise ne daju uopste Iris TV (multicast) vec samo OTT MOVE.
Taj TV Mag ,ima ga par nedeljaOd danas (01.09.2026) je izbačen TV kanal RTG Int na broju 372
Od danas (01.09.2026) dostupan je TV Mag na broju 48 u okviru MOVE aplikacije
Ako imaš hibridni move ti imaš opciju iz njega da izvučeš karticu (moraš ga profesionalno otvoriti i zatvoriti posle da ne bi oštetio opremu i plaćao otkup) veličine SIM kartice, ubaciš u veću plastičnu karticu od nekog operatera kada si kupovao SIM gde je SIM kartica stajala da stoji ova kartica, pa u neki CAM modul ubaci ovu karticu (gledaj da model modula bude Cryptoguard DVB) i taj modul sa svom karticom ubaci u svoj TV. Pa sa posebnim adapterom (ako nemaš poseban port ca DVB-C) koji pretvara Coax u RF povežeš glavni kabl iz Move boksa u TV, pretraži DVB-C kanale i moći ćeš da gledaš sve te kanale i imati drugačije iskustvo nego preko Move. Na žalost mi na optici novim korisnicima se samo OTT nudi kao opcija sa 20-30 sekundi kašnjenja preko interneta - nema izvlačenja DVB-C signala iz optičkih vlakana, nema čak ni UDP/RTP Multicast - već samo OTT. I sa takvom opremom na žalost čak i da imaš celu staru koaksijalnu instalaciju netaknutu nećeš moći da uzmeš tu "karticu" iz Move jer Move koji dobijaš je Move OTT a ne Move Smart STB (hibridni Move) stoga dekodiranje kanala se ne vrše preko enkripcije/dekripcije CAM sistema već preko DRM i MAC adrese (tvoja lična oznaka tvog Move OTT uređaja). Plus ako imaš više TV-a zauzimaju ti Move licencu za aplikaciju ako koristiš na telefonu jer svaki Move posebno bi morao da se kači na svaki TV i to bi ti bila dodatna naplata takođe za više Move licenci dok ti možeš tako i ostati bez licence za tvoj telefon tako da ako si van grada/svoje kuće ne možeš da pratiš svoje TV kanale. U suštini Move OTT STB je isto što je i Android TV box sa instaliranom Move android aplikacijom. Sve je preko interneta, latencija je 20-30 sekundi i zauzima ti slotove kao da si pametne telefone povezao a ne sproveo TV u kući. Još ako nisi sam u kući, ne možeš samo da odjaviš te uređaje i da ih isključiš da oslobodiš sebi licencu kad putuješ jer i tvoji u kući moraju da imaju pristup TV-u.. jao sa Telekomom.. Znači ili biraš koaksijalni (gde imaš normalan TV ali internet brzina ti nije ista kao kod optike) ili biraš optiku (čist GPON OTT koji sada važi i za GPON 1 i GPON 2). Čista pljačka korisničkog kvaliteta i doživljaja usluge. Nije ni čudo što love nove korisnike jer korisnici prelaze kod drugih operatera (svako ko može i ima tehničku mogućnost) za dosta manju mesečnu cenu a više kanala u setu i bolju tehničku podršku i korisnički doživljaj.Mislim da ne važi dok god traje ugovorna obaveza.Mada bih rado zamenio ovaj uređaj što imam za ott,slika sa ovim hibridnim preko koaksijalnog nikako nije dobra,vuče na plavo,sd kanali su posebno očajni,posebno oni što su downscale-ovani.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari