Šta je novo?

Supernova (2024)

Da li se i kod vas HRT kanali vracaju samo 3 dana unazad? Nisam proveravao ostale ali vidim da neki mogu 7 a neki samo 3.Zasto je to tako?

Zašto neki kanali mogu da se vraćaju 7 dana unazad, a neki samo 3?
Kvaka je u rečci do. Operator pruža uslugu vraćanja do 7 dana unazad, što znači da su za određene kanale obezbeđeni serveri za čuvanje ranije emitovanog sadržaja do prošle nedelje, ali isto tako mogu odlučiti da za neke kanale rezervisani prostor bude značajno manji. S obzirom da firmi je to trošak, zaključili su na osnovu piplmetara i kojih već parametara da gledanost nije na tom nivou u kome bi trebalo obezbediti toliki skladišni prostor ili šta god da su razlozi, ali logika stvari. Znam da ćeš sad zaključiti kako to da, pošto su napravili dupla poskupljenja im je sad to problem, ali to po sebi govori da hoće što više da iscede postojeće korisnike koji nisu raskinuli ugovore i konačni cilj im je isključivo profit, uz što manje benefita.

HRT na još nekim platformama (čak i onim za Hrvatsku gde je svakako među najbitnijim kanalima) ima vraćanje od svega 3 dana unazad za razliku od drugih kanala, tako da mislim da je to njihov zahtev, a da se oni operateri koji imaju vraćanje od 7 dana na HRT-ovim kanalima ne obaziru na to.

hGvb2Xz.png

Da li neko koristi pojačivač wi-fi signala za tehnicolor modem? Hvala

Pomoć prijatelja, Supernova me "ubi",raspad u slanju signala.Redovno se javljaju i obećavaju da će rešiti signal ali ništa od toga.Da li imate i meil ili telefon konkretno nekog "stručnjaka", jer sa centrom više ne vredi raspravljati.Pozdrav svima.

Resio produzenje . Nakon nudenja 4 m po 50% , pa 8 m po 50% pa 9m 50% sutra mi istice ugovor i nisam ocekivao poziv a danas zovu i nude 12 m po 50% po 1800 a 12 meseci po 3700 . Prihvatio sam . Da sam cekao zadnji dan mozda bi dali i 14 m po 50 % .:sneaky:
za ovih 1800 din prva godina, 3700 din druga godina - koji su ti paket dali ?

Super Plan 2, bez slova paket je verovatno u pitanju.

Nema bez slova, samo S i M, a njegov je S, napisao je ovde. Ostaje dobro pitanje kako su mu sračunali 1800 i 3700, kad je puna cena 4099.

Ima bez slova, osnovni TV paket, net 80, bez move stb.
Nekadasnji S je sada bez slova i taj paket on ima.

Da, taj paket i ja imam u apartmanu na Zlatiboru, uspeo dam da izboksujem do kraja UO staru cenu za 2099din kada je bilo ono poskupljenje i promena paketa.

Taj paket nema u zvanicnoj ponnudi, njega uglavnom punede onima kojima brzina neta, broj kanala i move stb nisu bitni a da im je jeftinije samo.

Aha, sad shvatam o čemu se radi. Ti skriveni paketi uglavnom služe za mesta gde nema tehničkih mogućnosti za standardnu brzinu. Nisam samo znao da je nomenklatura takva da nema broja u imenu, a bogami ni da je jeftiniji. Postoji, inače, takva i trojka i četvorka, sve brzine 80 umesto standardnih 150 za najniži paket.

Na kojaksilnoj mrezi ako TM postoji za najslabiji net u ponidi, samim tim postoji TM i za najvecu brzinu iz ponude. ;)

Aha, sad shvatam o čemu se radi. Ti skriveni paketi uglavnom služe za mesta gde nema tehničkih mogućnosti za standardnu brzinu. Nisam samo znao da je nomenklatura takva da nema broja u imenu, a bogami ni da je jeftiniji. Postoji, inače, takva i trojka i četvorka, sve brzine 80 umesto standardnih 150 za najniži paket.
Taj paket nema ni mogucnost da se koristi na smart tv ni telefonima.

Nema, samo jedan tv a net su nam ponudili za dž do kraja UO. Osnovni TV paket i net 80Mb.

za ovih 1800 din prva godina, 3700 din druga godina - koji su ti paket dali ?
Ostavili su mi ovaj paket sto imam sada . 150-150 internet i televizija za 2 televizora mada da dodam ovaj paket nema move uredjaj samo ovaj obican sto meni i odgovara .Paket je 3800 normalno ali sa e racunom je 3700 isto i 1900 normalno sa eracunom 1800. Mogao sam i da predjem na 200-200 paket ali ironicno su mi davali samo 6 meseci 50 % a za ostalo puna cena . Na koju foru je to tako ja neznam ali sam zadovoljan sta sam izvukao .

Na kojaksilnoj mrezi ako TM postoji za najslabiji net u ponidi, samim tim postoji TM i za najvecu brzinu iz ponude. ;)
Još kad bi tako bilo u (makar Supernovinoj) praksi... 😅 Ispostavilo se, doduše, da je član na optici, pa je tu već druga priča.

ne znam samo kako su hteli da puste stari paket na aktivaciju prilikom obnove, jer je uvek pravilo da se samo aktuelni paketi iz aktuelnog cenovnika odobravaju za obnove ugovora ili nove ugovore.
Oni zapravo nisu ukinuli te pakete, nalaze se ovde u matrici migracije. Ali jeste upitno zašto postoje. Prvo mi je palo na pamet da je nešto oko tehničkih mogućnosti, ali sad shvatam da takvi postoje i na optici.

Ваљда га дају само онима који су га и пре имали.

Taj paket moze da dobije i nov korisnik, samo ako prodavac ponudi kada vidi da potencijalni korisnik nije zainteresovan za velike brzine i ostale stvari sto veci i skuplji paket donosi.
Uglavnom njega uzimaju penzioneri i oni koji ne zele da placaju skuplje.

Je l’ ima neko iskustva u otklanjanju šuma tj. nateranje tehničara da zapravo urade svoj posao? Već par nedelja imam problem sa uploadom gde mi je u proseku 5mbps (paket je 200/20, pre sam imao maks upload) i došla je tehnička podrška i zaključila je da je do šuma na mreži i kaže da će da prosledi drugim kolegama da poprave šum, međutim od toga ništa, a na svakih par dana otvaram novu žalbu i nikako da poprave…

Nazad
Vrh Dno