Šta je novo?

Supernova (2024)

ja imam supernovu dugo i sad ocu da se prijavim na novu move aplikaciju a neće.. ne znam što upisem korisnicko ime i lozinku i neće.. zovem ih ne javljaju se nikako..
Moras da napravis ukoliko vec nemas nalog na moj mts aplikaciji ili sajtu. Ako imas onda podatci koje koristis da se logujes tu su i za logovanje na move aplikaciju

Ja se izvinjavam sto skrecem temu, ali da li je Supernova STB koji se dobija sada mozda smart box, tj. mogu li se na njega instalirati neke aplikacije (youtube i slicno) kao recimo na EON box?

ali imam problem jer mi nije broj u mts-u.. ne znam kako onda
Pa ja nemam broj,imas opciju prilikom registracije da se prijavis tj registujes preko maticnog broja i msm da trazi posle sifru korisnika koja je na racunu msm moras da pratis upustva na dalje

Prilozi

• Screenshot_20250401_233332_Chrome.jpg
    Screenshot_20250401_233332_Chrome.jpg
    77.6 KB · Pregleda: 126
Evo meni vec puna 2 dana ne aktiviraju dodatne pakete koje hocu da platim.
Zvao ih u ponedeljak rano ujutru a evo sad utorak vece i nista.
Bukvalno im kazem 'take my money' a oni se neckaju i uz to su me 2 puta zvali da potvrdim da zaista hocu da ih aktiviram i da potvrdim identitet.
Ja pre neki dan aktivirao sa Move boxa Apolon video klub(zena prati neku nemacku seriju) i odmah je proradio i na boxu i aplikacijama. Na staroj Move nije hteo da radi.
Kako bre nema veacanje u nazad na boxu? Ko ima u paketu msm da imas vracanje u nazad i na boxu i na aplikaciji. Ja bar imam na oba
U pitanju je Skymaster stb koji nema vracanje kanala. Sluzi samo da reprodukuje dvb c kanale.

Jel radi nekome novi move sajt move.tv ? kod mene kad odem na "log in" samo pokusava da ucita i ne otvara..

Screenshot_1.png

@Jericho Da, novi Move box koji sad daju ima play prodavnicu, vrlo sličan Eon boxu. Za razliku od starog koji mora da se modifikuje.

Meni od jutros ne radi HBO ni na jednom tv-u, ne radi lokalni program na jednom a na drugom radi. Na jednom zaključani skoro svi kanali oe 351-360 a na drugom otključani kao što su bili ranije.
Ime naloga na jednom je dobro, na drugom je neko nepoznato ime. Promenio naziv naloga ali se naravno ništa nije desilo.
Zvao i prijavio, tražio da mi vrate sve kanale koje sam imao otključane pre nove verzije ali da mi ne pada na pamet da plaćam jer sam ih sve imao u paketu. Sad čekam da zovu pa da vidimo šta će biti.

Kakva je situacija sa novom MOVE app na Samsung televizorima? Sestri instalirao pre godinu dana sada staru Move Smart. Ocekujem da me zove kada prestane sa radom.

bolje da je ne čačkaju, definitivno najbrža verzija aplikacije od svih dostupnih, jeste interfejs tužan, ali radi posao savršeno

Ne rade zamene za sada, a kako radi stari box sa novim Move launcherom videću sutra, jer će i mene sutra "unaprediti", malopre mi poslali sms.

Prilozi

• Screenshot_20250402_115100_Messages.jpg
    Screenshot_20250402_115100_Messages.jpg
    143 KB · Pregleda: 90
Ono sto sam ja primetio, na novom interfejsu (stari move), je da nema opcije podesavanja rezolucije kao ranije (barem ja nisam nasao), vec samo velicine ekrana.

Da li zna neko možda zašto slika koju daje move box je nekako "bela" ili ti bleda. Imam najjaci paket i optiku i svi kanali bi trebali da budu HD medjutim kao da je neka losija rezolucija u pitanju. Koristim Hisense A6K televizor i bilo koji video sa youtube-a , netflixa, druge medije izgleda normalno slika ali sa move box-a izgleda "belja" nego sto treba. Slikao bih sliku nego kamera sa telefona je ispravi i ne vidi se kako se vidi uzivo. Svako podesavanje sam probao i na televizoru i na boxu i ne mogu da resim. Ako neko zna nešto više bio bih mu zahvalan.

Na boxu nisam našao podešavanja za sliku a da je nekako anemična jeste. Ne na svim kanalima ali meni se čini da je generalno lošija nego sa starom verzijom.

Pozdrav, šta konkretno znači nama u Bosni ova nova Move platforma? Koristim od prijatelja iz Srbije Move Smart apk, pošto kod nas u BiH nije dostupna Move Smart app. Isto me zanima kako sada da brišem uređaje s obzirom da su ukinuli Move "n" Go app? Vidim nestali su mi neki kanali od kad su te promjene krenule u Srbiji. Hvala svima na odgovorima.

Da li zna neko možda zašto slika koju daje move box je nekako "bela" ili ti bleda. Imam najjaci paket i optiku i svi kanali bi trebali da budu HD medjutim kao da je neka losija rezolucija u pitanju. Koristim Hisense A6K televizor i bilo koji video sa youtube-a , netflixa, druge medije izgleda normalno slika ali sa move box-a izgleda "belja" nego sto treba. Slikao bih sliku nego kamera sa telefona je ispravi i ne vidi se kako se vidi uzivo. Svako podesavanje sam probao i na televizoru i na boxu i ne mogu da resim. Ako neko zna nešto više bio bih mu zahvalan.
Verovatno ti je uključen HDR. U novoj move aplikaciji uključi adaptivni hdr.
Inače novi move boks je brz, baš brzo menja kanale.
Neko je skoro pisao da je bitrate kanala oko 6mbit i da su 50fps, ali meni nešto tu ne štima. Kanali nemaju tu oštrinu. Jedino kad se emituje neki noviji film ili serija pa kad je krupan kadar slika je baš dobra.

Edit:
Kolega shamanNS je merio kvalitet strima preko weba.

Verovatno ti je uključen HDR. U novoj move aplikaciji uključi adaptivni hdr.
Inače novi move boks je brz, baš brzo menja kanale.
Neko je skoro pisao da je bitrate kanala oko 6mbit i da su 50fps, ali meni nešto tu ne štima. Kanali nemaju tu oštrinu. Jedino kad se emituje neki noviji film ili serija pa kad je krupan kadar slika je baš dobra.
Ma kakvih 6mbit, to samo Arene, ovi ostali HD su oko 4mbit i pri svakom pokretu nekom intenzivnijem pikselira slika skroz, SD su 1mbit, MOVE Smart i Iris Smart su nebo za ovo barem sto se kvaliteta slike tice...

Poslednja izmena:
Ma katastrofa.Vrli cesto se gubi meni.Zakuca pa vrati na program uživo a ti si npr vratio neki program od pre 24h.
Pa onda pokusas da pomeris , onda se ne vidi meni....itd isl...
Da li je jos kod nekoga tako?
Ma gde si jedini.Tesko njesra.....Isto sve kod mene. Plus ne pamti kao na prošloj, dokle si stigao ako si nesto vraćao unazad.Čak si mogao nastaviti gledanje na Move smart apk ili na Move n Go
Jel i dalje tako, ja sam restartovao na sve mogu nacine, neki serviseri na terenu su mi dali instrukcije ali posle silnih restarta opet isto

Ko ima modovan box moze da udje u podesavanja vezano za rezoluciju i ostalo.

Vrh Dno