Šta je novo?

Supernova (2024)

Ispašću smešan ali da pitam... Da li se na HD kanalima stoji oznaka da su HD? 😅
Mislim da su mi svi kanali zapravo u SD-u...
Pitam jer sam na nekoj drugoj temi pročitao da su ljudima pri prvom priključenju puštali sve u SD, pa su morali naknadno da se cimaju da im puste HD kanale... Sad ne znam da li je to kod mene slučaj.
Za nepunih 7 dana korišćenja:
Nema 10-ak kanala - nije rešeno
Sve je (verovatno) SD
Brzina neta ne prelazi 70 (od 150) osim u prvih 2-3 dana

Ne, to za sve SD kanale se odnosi na MTS, kod Supernove na DVB-C su i HD i SD, isto i na OTT s tim sto ima mozda jos 10-15 kanala koji su na OTT u HD, a na DVB-C nisu. A i ujedno vidi se kad pustis kanal na TVu jel HD ili SD ako imas neki TV koji podrzava makar 1080p.

@vukota Aha, nije mi palo na pamet da li skida tu verziju Move Smart aplikacije kao xapk / split apk umesto jedan apk file.
Da da, možda zbog toga drugi exploreri nisu mogli da otvore xapk file.
Imao sam ja tu i druge muke jer moj Sony tv nema Google Store pa sam sve odradjivao preko SBB mašine.
Posle tvog saveta sam krenuo da googlam kako instalirati xapk file i jedino što sam pronašao su bili neki nebulozni saveti za koje bi morao da imam programersko iskustvo da bi to odradio :)) Digao sam ruke i krenuo da DL sve moguće explorere i file manager-e i nabo sam ovaj koji ga je otvorio na keca.
Hvala ti još jednom!

Ne, to za sve SD kanale se odnosi na MTS, kod Supernove na DVB-C su i HD i SD, isto i na OTT s tim sto ima mozda jos 10-15 kanala koji su na OTT u HD, a na DVB-C nisu. A i ujedno vidi se kad pustis kanal na TVu jel HD ili SD ako imas neki TV koji podrzava makar 1080p.
Aha, onda je očigledno nešto drugo u pitanju... TV bi trebalo da je ok, jer je UHD, ali slika je na 95% kanala "muljava" , da se izrazim.
Na box-u je podešen na 3840x2160 60hz.
A ja tu ne mogu ništa sam da menjam koliko vidim.

radi move smart jos uvek :oops:
Ako si ga nekada instalirao na TV i još uvek ga imaš onda je sve ok. Inače je MTS kada je preuzeo Supernovu odmah skinuo Move Smart aplikaciju sa Google Store.
Ja pored SBB-a plaćam i Supernova bazični paket da bih gledao Arena kanale i pre neki dan sam se zeznuo i greškom izbrisao Move Store aplikaciju. Tek sam tada video da aplikacije nema na GS. Sve u svemu, sramota je da MTS oktobra prošle godine izbaci Supernova “Move Smart” app sa Google Store i da od tada kao 5 meseci ažurira app a klijente ko ih j..e. Zovem ih i pitam o čemu se radi i niko od njih nema dve blage veze zašto je sklonjena, da li se ažurira ili ne, kada će da bude na GS,… nemaju pojma.
Onda sam tražio pomoć ovde kako da je pešaka vratim i pomogao mi je @shamanNS pa ako imaš isti problem pronadji te njegove i moje postove i reši sebi problem.

Ako si ga nekada instalirao na TV i još uvek ga imaš onda je sve ok. Inače je MTS kada je preuzeo Supernovu odmah skinuo Move Smart aplikaciju sa Google Store.
Ja pored SBB-a plaćam i Supernova bazični paket da bih gledao Arena kanale i pre neki dan sam se zeznuo i greškom izbrisao Move Store aplikaciju. Tek sam tada video da aplikacije nema na GS. Sve u svemu, sramota je da MTS oktobra prošle godine izbaci Supernova “Move Smart” app sa Google Store i da od tada kao 5 meseci ažurira app a klijente ko ih j..e. Zovem ih i pitam o čemu se radi i niko od njih nema dve blage veze zašto je sklonjena, da li se ažurira ili ne, kada će da bude na GS,… nemaju pojma.
Onda sam tražio pomoć ovde kako da je pešaka vratim i pomogao mi je @shamanNS pa ako imaš isti problem pronadji te njegove i moje postove i reši sebi problem.
da imam jos uvek

Ajde malo i zbog drugih , pa nije bas bauk ni instalirati xapk , apks fajl ( ima tih programcica ( SAI ( split apks installer ) , Xapk ApkPure instaler isto slicno i APKCombo instaler itd itd ...) i objasnjenje i sam program kako se instalira ima i na tim sajtovima odakle se i najcesce i skidaju apk pa i xapk , apks ) nisu nebulozna i sve moze da se prebaci sa bilo kojim file managerom koji si naveo a ne da se i raspakuju i otvaraju
@Naci to je za skidanje apk i instalaciju nisam siguran da moze xapk i apks
Na primer

Poslednja izmena:
Aha, onda je očigledno nešto drugo u pitanju... TV bi trebalo da je ok, jer je UHD, ali slika je na 95% kanala "muljava" , da se izrazim.
Na box-u je podešen na 3840x2160 60hz.
A ja tu ne mogu ništa sam da menjam koliko vidim.
Pa koja je veličina TV-a, što veći TV i HD kanali postaju muljavi, meni je već i na 43" slika na Move Smart aplikaciji nikakva, kompresija im je loša...

Pa koja je veličina TV-a, što veći TV i HD kanali postaju muljavi, meni je već i na 43" slika na Move Smart aplikaciji nikakva, kompresija im je loša...
Isto 43"... I to što kažeš. Iris je delovao dosta bolje, što se kvaliteta slike tiče.
To mi je što mi je. Hvala tebi na pojašnjenju!

Jel ima načina da se move instalira na Samsung tizen sistemu?
Treba da pomognem čoveku koji je bolestan i sve vreme provodi kući, ima sbb a gledao bi ligu šampiona sutra.
Nalog koji imam nije još migriran na mojmts i treba stara aplikacija

Samo ako postoji u app storu od Tizena kako li se njihova vec zove

На који начин најбрже да дођем до корисничке подршке? Јуче 3 х 45мин чекам и чекам...

Mozda najbolje ujutru 19911 ja mislim da je telefon

Jel ima načina da se move instalira na Samsung tizen sistemu?
Treba da pomognem čoveku koji je bolestan i sve vreme provodi kući, ima sbb a gledao bi ligu šampiona sutra.
Nalog koji imam nije još migriran na mojmts i treba stara aplikacija
Neka izdvoji 3-4000din za neki android box ako može pa mu tako reši

Koji je postupak za ulaganje žalbe na iznos računa? Februarski račun je 20% viši od januarskog.

Значи ускоро ће и ап за Хајсенс? :)

Ja se izvinjavam mozda je vec pisano. Zvao sam supernovu da mi ukljuce jos jedan stb na spratu jer imam pravo besplatno i pitali su me da li hocu obican ili move box, nisam znao da je i dodatni move box besplatan. I danas razmisljam sta oni moraju da razvlace od kablova od mesta gde su zok i ruter i move box pa do gde cu ubaciti dodatni box? Kako povezuju dodatni box?

I danas razmisljam sta oni moraju da razvlace od kablova
I LAN/mrežni kabl (za internet / za premotavanje TV sadržaja) i coax kabl (za live TV režim) :D
Osim ako ti uvale box/stb bez DVB-C tunera... u tom slučaju i live TV radi preko internet stream-a pa onda ne treba coax kabl.

I LAN/mrežni kabl (za internet / za premotavanje TV sadržaja) i coax kabl (za live TV režim) :D
Osim ako ti uvale box/stb bez DVB-C tunera... u tom slučaju i live TV radi preko internet stream-a pa onda ne treba coax kabl.
Oni su me pitali jel hocu move uredjaj ili obican kao oba su besplatna, ja sam trazio move. Rekli da ce doci danas od 11-12. Niko nije dosao jos niti me je zvao neko

Ljudi jedno random glupo pitanje. Da li bih mogao jedan internet da podelim? Jer moji i stric su maltene jedna velika kuća podeljena na 2 ulaza plus razdaljina je pak veca tako da ni wifi nmg da hvataju od nas. Pa u praksi da li je to izvodljivo na neki nacin i ako jeste jel moze eto da podelimo brzinu da ne bi jedna strana vukla više od druge.

pa moze kupis utp kabl iz tvog modema do njihovog ulaza tj oni kupe samo neki krsten ruter i ubodu taj utp kabl iz tvog modema u ruter i to je to

Kakva je situacija za novu aplikaciju da li trebam da cekam da mi oni pošalju podatke za registraciju ili ?
Ja sam iz Rume

Nazad
Vrh Dno