Šta je novo?

Supernova (2024)

Koja je ovo mafija...

sve pakete ukines i uvedes nove 20-30% skuplje

jel se zadrzavaju dogovoreni popusti iz postojecih ugovora?

Koji paket je sada na coax umesto Super PLAN 2 ili kako se vec zove 200/15 net + full TV?

Trebalo bi da se sve ostale tačke ugovora poštuju osim njihovog nepoštovanja cena (na štetu korisnika) i obima i vrste usluga ( negde na štetu, a negde na korist). Ako se ne bi poštovali i benefiti, onda bi ceo ugovor ništavan.

Juče sam poslao mejl da želim raskid ugovora i da ne prihvatam nove cene i promenu paketa.Danas poziv od supernove da ostaje sve isto do kraja ugovora.Trazio sam da mi pošalju i napismeno.

Prilozi

• Screenshot_20241205_221113.jpg
    Screenshot_20241205_221113.jpg
    89.9 KB · Pregleda: 205
Juče sam poslao mejl da želim raskid ugovora i da ne prihvatam nove cene i promenu paketa.Danas poziv od supernove da ostaje sve isto do kraja ugovora.Trazio sam da mi pošalju i napismeno.
Znači nisi podneo raskid, samo si im zapretio, da li to stvarno pali?

Kako funkcioniše telefonija kod Supernove? Koji aparat se dobija i da li moram da koristim taj?

U poslovni i nisi znali šta da napišu,tako da zvanično nisam ništa porpisao

Može li neko da mi pojasni, da li samim slanjem mejla da želim raskid ugovora ne znači da je raskid zvanično pokrenut tj. otkazni rok? Jer samo slanje mejla ne sadrži nikakav digitalni potpis, već će oni valjda nakon toga mejla ili da daju iste uslove do kraja ugovora ili da me upute kako mogu da zvanično podnesem raskid, zar ne? Ja sam im poslao mejl uz pretnje da ću pokrenuti raskid ukoliko mi ne ostanu isti uslovi, ali nisam konkretno naveo da "želim raskid", valjda oni ta dva isto shvataju. Ja sam poruku slao još u ponedeljak, zaveli su i rekli da ću dobiti odgovor "pismenim putem", ali i dalje ništa, pa sam im sada opet poslao mejl uz ponude koje imam od konkurencije 😄

Svakako su nečuveni. Ukoliko ne obaveste sve korisnike putem SMSa, pošto putem računa nisu, onda bi korisnici trebalo da imaju prava na raskid i posle Nove godine jer sajt nije obavezan za posetu.

I Super Net paketi idu gore, mašala

Pogledajte prilog 470092

Ja sad jurim lokalca za optiku da vidim kada će da dođe do mene, da uzmem nešto bez ugovorne obaveze pa da sačekam jer mu je 250Mbit sa 70 kanala za 3 TV-a 2300din.

Pitanje, raskidi mogu do 5 januara ili do kad? Obaveštenje je na sajtu ali nema ga na računima, naravno da što manje ljudi vidi.
Gde si nasao cenovnik? Na sajtu su i dalje stare cene

Pa zato što su prevaranti:
Dokument ''Super NET - Mesečna naknada od 5-1-2025''.

Ja se čuo sa lokalcem, do marta će biti kod mene, 250/50Mbit, oko 70 kanala osnovni paket za 3 tv-a, 2300din, u planu je povećanje uploada na 125Mbit.
Tako da uzimam sad od 16.12. od Supernove 100/10 jer mi treba za posao net (radim kući) bez ugovorne obaveze i kad ovaj dođe konačno ćao-zdravo Telekomu.

Pa zato što su prevaranti:
Dokument ''Super NET - Mesečna naknada od 5-1-2025''.

Ja se čuo sa lokalcem, do marta će biti kod mene, 250/50Mbit, oko 70 kanala osnovni paket za 3 tv-a, 2300din, u planu je povećanje uploada na 125Mbit.
Tako da uzimam sad od 16.12. od Supernove 100/10 jer mi treba za posao net (radim kući) bez ugovorne obaveze i kad ovaj dođe konačno ćao-zdravo Telekomu.
Izvini Koji je to internet Bez ugovorne obaveze od Supernove?

Nije od Supernove, već od „lokalca“. Pritom, ako je nov ugovor van ugovorne obaveze, ide i priključna taksa pa zato i navodadžišu na ugovornu obavezu da bi se to izbeglo. Znaš i sam da nema više promena paketa kad hoćeš, nego mora novi ugovor.

1733437535050.png

Super Net 100 - 3550din bez ugovorene obaveze.
Priključen sam na mrežu Supernove, tadašnji Kopernikus i pre njega od 2005.

A da, zaboravih, još jedna prednost lokalca je što nema ugovorne obaveze, plaća se priključenje 3000din i to je to.

Pogledajte prilog 470129

Super Net 100 - 3550din bez ugovorene obaveze.
Priključen sam na mrežu Supernove, tadašnji Kopernikus i pre njega od 2005.

A da, zaboravih, još jedna prednost lokalca je što nema ugovorne obaveze, plaća se priključenje 3000din i to je to.
gde si ti ovo nasao da mi znat :S 2999 bez ugovorne 100/10
gde si ti ovo nasao da mi znat :S 2999 bez ugovorne 100/10
au brate mili 3000 dinara za 100mb bogme bice da trazim drugog.

od 5.1 jel istina da ce 100/10 sa ugovornom obavezom bit 3100? ili me neko trola

Tačno je, nema da brineš.

Prilozi

• Screenshot_20241206_070256_Drive.jpg
    Screenshot_20241206_070256_Drive.jpg
    42.6 KB · Pregleda: 140
Po dokumenta koji je ovde postavljen, a posle migracije, biću prebačen na Super plan 2M. Tamo piše da imam besplatan jedan TV paket. Koji će bi paket biti automatski besplatno uključen? Da li prethodno treba da pozovem korisničku podršku?

HFC uz DOCSIS 3.0 ne može simetriju da podrži. Maksimalno po jednom CMTS-u (čvorištu) je kapacitet do 1600/200Mbps (za sve korisnike koji to dele).

Oni na HFC (coax) mreži ne podržavaju više od 400/20Mbps. Tako da od simetrije ništa.

Супернова пружа услуге на доста локација где нема алтернативе, мени је било лако да их откачим на Новом Београду где имам још 2 доступна провајдера у згради.

huh? meni rekli da i coax isto ide 1/1 zvao sam i ja takode
Na koaksijalnoj mreži supernova koristi low-split, odnosno samo 60MHz je dostupno za upload, a 750MHz za TV kanale i download. Dok ne promene sve splitere na mreži (ne verujem da će u narednih nekoliko godina) brzine za upload neće biti veće od 40Mbps, jer je na jednom CMTS ukupan upload za sve korisnike 108Mbps, dok je ukupan download oko 1000Mbps.

Oni bi na coax mogli da pređu na mid-split pa daju upload od 150Mbps ili high-split za upload od 1Gpbs i više, ali kao što sam napisao za to im treba promena svih splitera na mreži.

Na optičkoj mreži, uz trenutnu tehnologiju (GPON) ukupan download na jednom deljenom vlaknu je 2488Mbps a upload 1244Mbps. Upgrade je bez ikakve promene pristupne mreže danas moguć na XGS-PON do 10/10Gbps, a komercijalno je dostupan i 25G-PON (25/25Gbps) ali je trenutno još uvek skup.

Ok,ako nekima zadrže cenu i broj.kanala. Ali šta će biti kad opet podignu cene za 9 meseci. Opet jovonanovo.

Nazad
Vrh Dno