Šta je novo?

Supernova (2024)

Rešeno dobio i potpisao revers o razduženju i kraj. Samo će mi ostati lepe uspomene na mog ex provajdera koji je bio.
Da li si odmah poneo opremu ili podneo zahtev, dobio revers pa naknadno nosiš opremu? Da li raskid stupa na snagu odmah ili ide otkazni rok od 30 dana?

@Naci Otje li slonče da skoči u lonče?

Ja ih obavestio da hoću samo net, pita me teta da li mogu da vas ubedim da uzmete i tv uz pogodnosti, reko možete ako će te mi dati po ceni samo interneta. Kaže ne može, al zvace me kolege specijalisti sa ponudom.

Ciljam da izvučem bar onih 4 meseca po 50% jer alternative nemam.

Trebalo bi da može odmah raskid, jer su promenili uslove ugovorne obaveze. Mislim da kod MTS tu ne bi trebalo da bude natezanja, kod Oriona, kada je bila ista situacija sa poskupljenjem, su me ubedili da moram da čekam 30 dana, što nije bilo po zakonu, ali nisam imao živaca da se više natežem sa njima.

Malopre sam dobio call centar, definitivno svi prelaze na nove pakete. Ja sa ovog koji imam prelazim na super plan 2l, ostaje ista cena ali prilicna degradacija po pitanju kanala. Zaboravio sam da pitam da li ce prilikom prelaska na nove pakete traziti od korisnika da potpisu ugovore na dve godine ili im ostaje trajanje po vazecim ugovorima.

Mislim da super plan 2L vise ne postoji u ponudi samo plan 2S I 2M

Znam da mts i yettel koriste istu infrastrukturu ?
Interesuje me za supernovu, jel deli s nekim svoje opticke kablove?
Ako gledamo pravilinke ratela trebalo bi. Supernova i mts su ista firma, ali oni iz nekog razloga uspevaju da ne daju nikome da koriste njihovu infrastrukturu.

Ja ne mogu da verujem koju zavrzlamu su napravili, a pored korisnika, mislim da ih i njihovi radnici sad proklinju jer moraju dodatno da se bakću sa svim pozivima :D

Umesto da lepo kazu imate ove varijante ponude i da svako moze da uzme ono sto najbolje moze i sto mu odgovara
1- tv osnova +3 paketa
2-net imaju cak 6 varijanti - adsl, vdsl,wifi,optika,koaksijalac i 4g
3- fiksni hoces-neces
4- mobilni - koliko vec ima
I da gradiraju, osnovno adsl(10)+100 kanala 1500 pa svaka veca brzina po 200-300 skuplje
Tako bi bar oni sa manjim mogucnostima manje placali a oni sa 500-500 i ful tv isto kao i sad al bi imali net 50-125 puta brzi

@s5p
Na mts optici može i mts i yettel i yunet.
Na supernova optici može samo supernova.

Poenta je da:
  • I mts optika koristi GPON standard
  • I SN optika koristi GPON standard
  • I mts i SN optika su 100% Telekom Srbija
  • Telekom isto "opterećuje" i mts i SN optiku ako pusti "podstanare".
  • Telekom u poslednje vreme ima politiku - gde ima SN optike, ne radimo mts optiku

Zašto "podstanari" ne mogu preko SN optike, to niko ne zna (osim možda nekih ljudi u vrhu Telekoma).

Kada će da se obe infrastrukture spoje u jedno, isto niko ne zna, ali se definitivno ide ka tome zato što:
  • Ponuda Box4 paketa na mts i SuperPlan4 na supernova infrastrukturi košta isto za ekvivalentne usluge u dinar
  • Ponuda Box3 paketa na mts i SuperPlan3 na supernova infrastukruti košta isto za ekvivalentne usluge u dinar
  • Supernova CGNAT i mts CGNAT (kod mts-a su uglavnom xDSL korisnici na njemu) je sada jedno te isto, mapira se na iste javne IPv4 adrese
  • Supernova statičke IPv4 adrese su sada u AS8400 i izlaze "direktno" na mts backbone mrežu, odnosno izuzetno blizu mts-a su
  • Skoro sam siguran da se Supernova ONT-ovi i mts GPON OLT-ovi nalaze na dosta mesta u istoj prostoriji, i da su povezani na iste distributivne switcheve.

Video sam lično da se desilo da je ONT na Supernova optičkoj infrastrukturi prilikom prebacivanja na statičku IPv4 preko TR069 povukao greškom konfiguraciju za mts GPON i da je bio online (kroz mts PPPoE). To mi samo kaže da kroz SN optiku (greškom) možete da se konektujete na mts infrastrukturu - što bi značilo da je puštanje Yettel i Yunet usluga preko SN tehnički izuzetno moguće.

Poslednja izmena:
… naravno da je moguće, ali ovako je sve komplikovanije i skuplje… računica se ne uklapa, ali i nikom ne pravda… kao i do sada, zna se ko na kraju sve to plaća i tek će plaćati… pa, dok traje, kao i za sve drugo… za njih nema zime!

Blago tebi druze ti imas naznaceno na racunu, meni u tom delu pise Naknada
I meni piše sada naknada. Ja ne mogu da nađem moj paket u ovom pdf jer mi je brzina 250mbit. Našao sam jedan stari račun i pisalo je samo gpon super plan 3l. Sada plaćam 3899. Po nekoj analogiji sada bi trebalo da plaćam 5099 ali ću ostati bez hbo. Nešto mi se ne dira ništa jer mi ugovor ističe 16.marta. Videću posle šta ću. Pre 2 godine sam vratio opremu , sačekao mesec dana i vratio se kao novi korisnik.

To mi samo kaže da kroz SN optiku (greškom) možete da se konektujete na mts infrastrukturu - što bi značilo da je puštanje Yettel i Yunet usluga preko SN tehnički izuzetno moguće.
A kada to bude bilo i zvanicno moci ce da se ima dozivotno 24m -50% pomocu trazenja IDP-ja :ROFLMAO:

Ni ja nisam dobio sms, meni je stigao račun, u računu ne piše ništa, očekivano 😂
Inače za sve kojima ne piše naziv paketa kod cene već samo "naknada", idite na dno dokumenta imate naziv paketa...

Upravo otvorio, nema nikakvog obaveštenja na računu, ni na prvoj ni na drugoj strani. Ali zato tri pasusa o načinu obračuna zatezne kamate (kasnim jedan dan 16. sam platio račun) i naplaćeno 0.69din kamate.

Nove cene i novi paketi idu za nove korisnike,i za korsnike kojima je istekao ugovor.
haha tako je bilo mozda pre jedno 10-15god. Sada je svaka firma uvidela da u ovoj drzavi je sve moguce i sada se menjaju paketi i nove cene za SVE korisnike,Tako i pise na sajtu. Ugovori u ovoj zemlji jednostavno ne postoje.

Napokon stigli podaci na email za Move N Go.
Koju Move N Go apk treba da skinem za ATV (gledanje preko android TV boxa) ?
Znaci nije u pitanju mobilni, tablet, laptop , browser i slicno... Da je uradjena za ATV.

Druga stvar , jel za supernovu postoji apk gde kontrolisete ulogovane korisnike za move n go, gde stizu racuni itd...? Kao sto je apk 'moj mts' za box pakete.

Treca stvar, pitanje za agente.
Da li kao ranije postoji paket super plan 2, ali jos manji od najmanjeg zvanicnog?
Secam se ranije je bilo npr super plan m, l, xl... Ali nezvanicno je postojao i manji plan npr super plan S.

Poslednja izmena:
Napokon stigli podaci na email za Move N Go.
Koju Move N Go apk treba da skinem za ATV (gledanje preko android TV boxa) ?
Znaci nije u pitanju mobilni, tablet, laptop , browser i slicno... Da je uradjena za ATV.

Druga stvar , jel za supernovu postoji apk gde kontrolisete ulogovane korisnike za move n go, gde stizu racuni itd...? Kao sto je apk 'moj mts' za box pakete.
Move Smart https://play.google.com/store/apps/details?id=rs.mts.supernova.tv&hl=sr

a za kontolu ovde https://supernovaott.rs/profile/active_devices ulogujes se sa tvojim podacima.

Počela je da se "vrti" reklama za TV pakete:

Prilozi

• 20241204_223728.jpg
    20241204_223728.jpg
    204.9 KB · Pregleda: 75
  • 20241204_223759.jpg
    20241204_223759.jpg
    255.9 KB · Pregleda: 70
  • 20241204_223929.jpg
    20241204_223929.jpg
    250.5 KB · Pregleda: 69
  • 20241204_223947.jpg