Šta je novo?

Supernova (2024)

Jel to zvanicno krece od 5. januara ili ?

jel moze nakon raskida ugovora da se predje na superplan 2 S paket ?

Koliko vidim i korisnici superplan 2 xl paketa (koji trenutno kosta 4800 dinara bez popusta) prelaze na 2 M paket koji je po istoj ceni, uz gratis paket po izboru (hbo paket recimo) i smanjenje neta sa 1000mb/s na 400/400. Generalno za mene ovo nije nesto strasno, osim ukidanja Max-a, ali ne mogu da se setim da li je on išao u okviru paketa ili sam dobio dodatno pri potpisivanju ugovora. I da li ovaj dodatni paket može da bude HBO+ ili samo HBO ? I gde može da se pogleda spisak kanala ?

Koliko vidim i korisnici superplan 2 xl paketa (koji trenutno kosta 4800 dinara bez popusta) prelaze na 2 M paket koji je po istoj ceni, uz gratis paket po izboru (hbo paket recimo) i smanjenje neta sa 1000mb/s na 400/400. Generalno za mene ovo nije nesto strasno, osim ukidanja Max-a, ali ne mogu da se setim da li je on išao u okviru paketa ili sam dobio dodatno pri potpisivanju ugovora. I da li ovaj dodatni paket može da bude HBO+ ili samo HBO ? I gde može da se pogleda spisak kanala ?
Ne, ti dodatni paketi su muzički, filmski, dokumentarni i dečiji, tu ne spada MAX niti HBO kanali

@delboy upravo je poenta u tome da se za TV uslugu bez fiksnog ni u jednom paketu ne dobija HBO ni HBO+. To je sada uključeno samo u najveći 3L i 4 Zlatni.

Pa gde mogu da se vide dodatni kanali ?

Edit: Našao sam pakete, koliko vidim svi bitniji kanali se nalaze u dodatnim paketima:)

Nije mi jasno da li se ovo odnosi na sve korisnike ili one, cija ugovorna obaveza istice do 30.11. 2024? Posto imam ugovor sklopljen 25.07.2024. Super plan 2m, net 200/100 i Tv, da li ce me prebaciti na novi skuplji paket?

Prilozi

• Screenshot_2024-12-03-22-07-51-867_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2024-12-03-22-07-51-867_com.android.chrome.jpg
    97.5 KB · Pregleda: 164
Hoće, ali od 5 januara.

Kako da kraja godine kada od 5. januara krecu novi paketi? Velika vecina ljudi nema ni da zna sve dok ne stigne racun za januar a to je u februaru..evo i ja ne bi znao da slucajno nisam uso u ovu temu.
prvo obavestenje je bilo od 1 januara 2025 pa su sutradan ako se ne varam promenili od 5 januara.

@DojedenLeb neće ni znati, čekamo da vidimo kakvo obaveštenje će stići uz račun za novembar (kolko jasno ili kolko zamuljano)...

Operater po zakonu mora svakom korisniku da pošalje obaveštenje (prošli put su uz januarski račun pisali jednu rečenicu), tad je pisalo pri dnu računa: Od 1. marta važi komercijalna ponuda za sve mts i supernova korisnike.

Ubrzo ćemo videti šta će napisati uz račun za novembar.

Zakon kaže da od objave obaveštenja teče rok od 30 dana u toku kojih korisnik može da raskine ugovor bez penala na osnovu člana 131 ZEK. Kada promena stupi na snagu, korisnik više nema nikakva prava. A kad mu stigne račun (prvi po novim uslovima) tad tek više ništa ne može.

Nije mi jasno da li se ovo odnosi na sve korisnike ili one, cija ugovorna obaveza istice do 30.11. 2024? Posto imam ugovor sklopljen 25.07.2024. Super plan 2m, net 200/100 i Tv, da li ce me prebaciti na novi skuplji paket?
Ti si miran do 25.07.2026 ako si potpisao na 2 god i placas po toj ceni koju si potpisao i koristices stari paket.

Ti si miran do 25.07.2026 ako si potpisao na 2 god i placas po toj ceni koju si potpisao i koristices stari paket.

A gde moze da se proveri ta informacija, ugovor sam sklopio marta ove godine, naziv paketa na racunu je 2023v1_GPON Super PLAN 2 XL (Net1000 + TV Max) (UO24), dok na portalu pise SUPERNOVA - L, HBO, APOLLON, FREE VOD, SUPERNOVA - L.R. - NIS, BALKAN MYUSIC, MINIMAX PLUS (to kao da je neki od ovih novih paketa sa dodatnim paketima, s tim sto nema Max-a na koji inace jos uvek nisam migriran).
Da li možeš da postaviš link gde se nalaze informacije o novim paketima?

Ovo su novi dodatni paketi https://mojasupernova.mts.rs/Privatni/Televizija#tab-one

@delboy U šemi migracije stoji da tvoj paket od januara košta 5.659 dinara. Koliko ga sad plaćaš?

Stigao mi prvi put račun na MojMts portalu, i 1950 dinara je umesto 1850 dinara, ne mogu da verujem da mi nisu uračunali popust za eračun iako stiže digitalno... 😂
Edit: Vidim da mora posebno da se aktivira eračun u MojMts app, mislio sam da to ide automatski...

Poslednja izmena:
Druže ja koliko vidim XL ostaje na XL uz povećanje cene. I ja sam SuperPlan 2 XL pa sam sada gledao.

Na računu koji je dostupan na portalu nema nikakvog obaveštenja o migraciji i poskupljenju, samo nam žele sretnu Novu godinu.

Evo upravo proverih na moj mts, račun za novembar, umesto dosadašnjih 1999 din sada je 2.003,59 RSD

Ja sam dobio sms u ponedeljak.

Prilozi

• IMG-20241204-WA0003.jpg
    IMG-20241204-WA0003.jpg
    87.9 KB · Pregleda: 119
Ovo opet nije pravo obavestenje kao sto je to slao Orion ove godine, treba jasno da pise da se ljudima menjaju i paketi i cene.

I meni povecali za 2-3 dinara.
1733308511319.png

Pozdrav svima, koliko vidim uopšte nema u ponudi na tim nazovi novim paketima Move uređaja. Verovatno ih izbacuju iz upotrebe?

@delboy U šemi migracije stoji da tvoj paket od januara košta 5.659 dinara. Koliko ga sad plaćaš?

Pise 4899, toliko i sada placam (odnosno placam 50% od toga do marta meseca ako se dobro secam), s tim sto mi degradiraju paket

Screenshot from 2024-12-04 11-43-12.png

Nove cene i novi paketi idu za nove korisnike,i za korsnike kojima je istekao ugovor.

Zatezna kamata zbog kasnjenja u placanju racuna, platio si fazon 16. ili 17. u mesecu a rok je do 15. :D Stize na naplatu 2x godisnje, za prethodnih 6 meseci
i ja sam dobio ovo zatezna kamata 44 dinara a mislim da sam platio 15 novembra. ranije sam placao bukvalno na kraju meseca i naravno nije bilo nikakvih dodatnih troskova.

Nazad
Vrh Dno