Šta je novo?

Supernova (2024)

Ja sam bio njihov korisnik pa sam raskinuo ugovor jer su dali samo 50% popusta 1 mesec pa sam posle 30 dana zvao i onda se to gleda kao da sam novi korisnik i dali su mi 12 meseci po dinar (sad daju 14) i pitali su me sta sam koristio pre i ja sam reko da sam bio njihov korisnik i bez problema odobrili 12 meseci kao da sam novi korisnik
Ne daju ni mesec po dinar zvao sam malopre, pitao za novog korisnika

Supernova korisnicima koji su na optici daje Huawei HG8145X6-6Te.

To je isti uređaj koji dobijaju korisnici mts optike na područjima gde je servis realizovan putem Huawei GPON uređaja.

U pitanju je all-in-one ONT + Ruter + Switch + Wifi6 AP.

Supernova izuzetno teško pristaje da na zahtev korisnika prebaci uređaj u bridge mode, naročito ako korisnik ne doplaćuje statičku IPv4 adresu.

Ipak, ako želiš, možeš sam da prebaciš uređaj u bridge. Radi bez problema.

Svakako treba znati da su svi supernova korisnici koji ne doplaćuju statičku IPv4 adresu, što se tiče IPv4 dela natovani, baš kao i jedan deo mts xDSL korisnika. Koristi se apsolutno isti NAT sistem i za SN i mts korisnike.

Ipak, Supernova standardno svim korisnicima nudi IPv6 povezanost, pri čemu svakom korisniku dodeljuje /56 prefiks, što je u skladu sa svim standardima.

Ja na svom ruteru (iza Huawei-ja) na lokaciji gde koristim SN optiku dobijam: CGNAT IPv4 adresu i /56 IPv6 prefiks. To radi baš kao što se i očekuje.
ja dobio F680
Zvao si 0800 100 150?
moze pojasnjenje sta se dobije kad pozoves taj broj? :)

i veceras internet ko sinoc nema ga otvara neke stranice i to je to

Supernovi opet pukao DNS server? Ima li još neko problema sa otvaranjem sajtova?
Mogu da otvorim možda 10 posto stranica koje pokušam, ostale kaže da ne može da nađe.

Da odgovorim sam sebi, očigledno je do DNS servera, stavio sam AdGuard DNS i sad otvara sve sajtove ponovo.

zovem call centar navela je neke gradove od beograda novog pa do nekog grada nece bit do ujutro

I kod mene sad radi sve i sa njihovim DNS serverom. Ko zna šta opet čačkaju.

Jos uvek isto na Novom Beogradu. Nema vecina sajtova, a nema ni Discord i Steam konekcije.

Ponovo radi i kod mene, okolina Zaječara.

Na krnjaci i dalje ne rade vecina stranica

Je li moguće obrisati Move Box iz liste uređaja? Ne treba mi jer gledam preko app, samo mi bespotrebno zauzima slot. Pokušavam da obrišem, ali ne ide.
Naravno da moze ali sa drugog uredjaja, tipa sa telefona, radio sam to vise od jednom. Ako pitas da li mozes sa njega da obrises njega sa liste, to ne moze ali sa telefona da obrises mozes. Samo sto posle ako ti nekad bude trebao moras njih da zoves da ti aktiviraju nazad.
Mislim, da ne ispadnem tvrdoglav, sa njima je sve moguce pa tako i da neko ima razlicita podesavanja ali ja sigurno to mogu i radio sam vise nego jednom.
:)

kako ? ja brisao moj move 2 puta ne moze da se izbrise nikako mada ni ne gledam ga

Ni ja ne mogu da obrišem ni putem mobilne app ni putem sajta.
Možda zavisi koji je box u pitanju, ovaj sa coax ne može.

Nazad
Vrh Dno